Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс-Юпитер в квадрат

Венера в аспекти с Юпитер-Сатурн-Плутон

Слънце в Скорпион от 23-ти

Меркурий в аспекти със Слънцето и Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през динамична астрологична картина на седмицата. Началото е противоречиво с аспектите на Юпитер в Козирог. В понеделник, почти едновременно, планетата на изобилието прави квадрат с ретроградния Марс от Овен и тригон с Венера от Дева.

Квадратът Марс-Юпитер в кардинални знаци ни прави самонадеяни и импулсивни в постъпките. Напомпаното его търси изява и аплодисменти. Активност сама за себе си, без оглед на последствията. Преувеличаване на плюсовете, на резултатите, на причините нещо да се случи, или да не се случи. Надуване на балон, който всеки момент ще се спука. И точно сега настъпва критичния момент на спукването. Там, където правото няма глас, идва саморазправата. На фона на ретрограден Меркурий пикови ситуации ни очакват на всяка стъпка. Затова избирайте внимателно къде да стъпите, преминавайки през минното поле.

Юпитер свързваме с разгръщането, преувеличението, разширението. Но Юпитер в Козирог е ограничен донякъде в това отношение. Не е ограничен обаче в това да преувеличава опасенията и страховете на хората, още повече, че Сатурн в Козирог прави точно това. Защото страхът е начин да се контролират хората, а кой по-добре от Сатурн го умее, и то в компанията на Плутон в Козирог. Затова разгръщането на пандемията и нейното крайно преекспониране се получи добре точно в този период, когато трите планети са в Козирог. Вече знаете от предишните ми материали, че това е изключително рядко астрологично обстоятелство, времева точка на синхрон,на пресичане, на трите цикъла – юпитеров, сатурнов и плутонов. Успокояващо е, че това няма да ни се случи отново в обозримо бъдеще. Добивайки опитността и научавайки уроците си, всички ние продължаваме напред.

Едновременно развиващият се тригон на Юпитер и Венера е на земна територия. Докато за движещия се назад Марс Юпитер е последният от тройката в Козирог, с който прави аспект, то за директната Венера Юпитер е първият, в понеделник. По този начин през цялата седмица тя ще направи три хармонични контакта, с Плутон през нощта на 21/22-ри, а със Сатурн на 24-ти събота. Тригоните са аспекти на удовлетворението и удобството, както се знае. Розовопръстата планета ще прави опити за подслаждане на всяка ситуация, ще търси ползата и практичността, защото това се случва на територията на земните знаци Дева и Козирог, не особено емоционални, но достатъчно прагматични. Това, което „надроби“ квадратът на Марс и Юпитер от кардиналните знаци, може да бъде от полза за голяма част от останалите. При нарастваща Луна ще има много опити за установяване на контакти и създаване на връзки през тази седмица. Но за да са трайни, имайте търпение да изчакате обръщането на Меркурий. Важи и за сделките, които изглеждат много добре, сигурни и печеливши, проверявайте отново и отново.

Друга пиеса се представя на сцената на неподвижните знаци. Както писах в предишния седмичен хороскоп, в своето движение назад Меркурий прави два важни аспекта-с Уран и със Слънцето. И двата се случват през тази седмица.

Двете ретроградни планети, управляващи умствените процеси, логическото мислене, рационализма, застават една срещу друга във вторник, 20-ти, преди изгрев слънце, в 9-я градус на Скорпион и Телец. Идеи и решения няма да липсват, но те ще бъдат повече за лична употреба, или за тесен кръг хора. Поне докато не се появят подходящи условия за разгласяване. Ретрограден Меркурий в опозиция с Уран в знаците на парите, доходите, депозитите, кредитите, инвестициите, тяхното явно, или тайно, управление, сигнализира за проблеми в тази сфера, които през седмицата ще дадат някакъв знак. Възможно е изтичане на данни, хакерски атаки, срив в техниката. При наближаващ съвпад на Меркурий и Слънцето ще бъде все по-трудно да се пазят тайни, ако не са добре защитени.

Подвижният кръст също предлага движение и атрактивни отношения между небесните обекти. Венера от спокойната Дева е най-аспектираната планета през седмицата. Опозицията и с Нептун, ретрограден, постепенно се разпада до края на седмицата. Освен трите тригона към силните Юпитер, Сатурн и Плутон, заемащи цялата седмица, планетата на хармонията е разбалансирана, заставайки в квадрат към кармичните маркери-лунните възли. Бързи кармични изчиствания предстоят за хората с активност в рождените карти в подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

За втори път през тази година Лилит ще смени знака. На 27 януари 2020 премина в Овен, а през тази седмица, на 21-ви, в сряда, точката на най-голямата отдалеченост на Луната от Земята, ще премине в Телец. Доброто в случая е, че подстрекателката на интриги се оттегля от кардиналния кръст, където е гъсто населено, но отива в неподвижния Телец, където и предстои да срещне непредсказуемия и арогантен Уран. Това ще се случи след два месеца, през декември.

В петък, 23 октомври, Слънцето преминава в Скорпион. За месец напред Слънцето ще огрява там където има дебела сянка, и дълбока вода. Интересите ще се променят, отношенията също, полярностите ще се откроят, мислите и чувствата си ще заявяваме по-емоционално и драматично.

В събота Венера и Сатурн в тригон ще ни дадат време за спокоен размисъл и мъдри заключения. В края на седмицата, на 25-ти, в неделя вечерта, е долният съвпад на Слънце и Меркурий, когато планетата на комуникациите се намира между Слънцето и земята. Време за прозрения и доказателства за собствената правота.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Нарастващата Луна в Стрелец, другият огнен знак, ще подтиква към действие, към предприемане на пътуване, или организиране на такова. Планетният управител в началото на седмицата прави квадрат с Юпитер от зоната на кариерата. Аспектът предупреждава да намалите темпото там, където сте дали големи аванси-обещания, пари, собствености. Да прецените реалистично силите си, дали можете да изпълните това, с което сте се захванали, и дали няма да ощетите други хора. Опозицията Меркурий-Уран, ретроградни, също предупреждава, ако не сте готови за големи загуби, да имате търпение и да изчакате по-добър период. С навлизането на Слънцето в Скорпион петък, зоната на тайните ще бъде осветена и подложена на критичен оглед. При някои ще се появят контролни органи.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, работната седмица започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Очертава се активна в емоционално отношение седмица при подчертаното участие на ретроградния Марс. Квадратът му с Юпитер внася безпокойство в работните отношения, или в такива, касаещи собствености. Някои недоразумения ще изискват изясняване. Бъдете внимателни при работа с документи. При делова комуникация убеждавайте се,че правилно разбирате другите, и че сте коректно разбрани от събеседниците си. Ако имате проблеми със здравето, не се доверявайте на преценката на един лекар, или на изследванията от едно място. Търсете повече мнения при важни обстоятелства свързани със здравето. По оста домашни/служебни отношения настъпват някои промени. В края на седмицата,когато Слънцето е в зоната на семейните дела, ще имате повече яснота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, работната седмица започва с Луна в Стрелец. Както и с напрегнат аспект между управителят на знака и ретроградният воин Марс. Много противоречиво начало, което ще ви вкара в главоблъсканица дали да вземете нещо скъпо, лъскаво и непотребно или да се откажете от това удоволствие, следвайки разумния съвет на Венера и Сатурн, земно обединени да налагат ограничение на разхитителните импулси. Отношенията с децата и други близки на сърцето ви хора могат да излязат от добрия тон. В сряда и четвъртък обръщайте повече внимание на финансите си. Пазете си вещите от посегателства. По отношение здравето бъдете резервирани към твърде авангардни профилактични или лечебни методи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Планетата на любовта, която се движи през зоната на личните отношения е много активна в следващите седем дни. За това време тя прави значими аспекти с трите силни планети от другия земен знак Козирог. Те се движат между 19 и 25-я градус на земния знак, което формира голям тригон със слънцата на родените между 9 и 16 май или с асцендент в тази зона. Така седмицата се очертава като твърде благоприятна за запознанства и създаване на нови лични, а също така и професионални контакти, особено ако те са в сферата на изкуството. Във вторник, когато Венера аспектира лунните възли, на някои ще се наложи да направят труден избор, и да вземат важно решение. В петък Слънцето влиза в противоположния знак Скорпион, в мекуриевия период на личната година - времето на бързите промени. Зоната на партньорството се случат важни събития, провокирани от опозицията на Меркурий и Уран от вашия знак. В края на седмицата ще имате значително по-ясен поглед върху ситуацията.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои семейно ориентирана седмица. Венера е за последна седмица във вашия знак. Планетата на хармонията излиза от опозицията с ретроградния Нептун от съседния знак, която предизвикваше душевно безпокойство и материални притеснения. Но влиза в напрегнати отношения с лунните възли, което през тази седмица се изразява в попадане в сложни емоционални обстоятелства. Напрегнатите отношения на ретроградните Марс и Юпитер в зоните,свързани с чувствената страна на живота, ще ви покажат къде нещата са в дисбаланс и искат пренастройване. Възможно е обаче да ви бъде трудно да установите добър контакт и ясна връзка, заради напрегнатите отношения между Меркурий и Уран по оста на комуникациите. В края на седмицата,когато Слънцето ще бъде вече в Скорпион и в съвпад с Меркурий, ще имате по-ясна визия какво се случва и как да постъпите.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. Двете най-благодатни планети – Венера и Юпитер, ще ви изпращат различни послания. Още в понеделник ще усетите разнопосочността на тяхното влияние. Юпитер от вашия знак ще бъде провокиран от Марс от зоната на дома и семейните отношения, да проявите щедрост над възможностите си. Дали наистина близък роднина има нужда от това, което иска от вас,трябва да прецените сами. На помощ се отзовава Венера от другия земен знак Дева с хармоничните аспекти както към Юпитер, така също към Сатурн и Плутон. Те ще влияят през цялата седмица, давайки ви разумни съвети и емоционална подкрепа. Опозицията Меркурий-Уран, и двамата ретроградни, засяга креативна ос във вашия слънчев хороскоп и ще повлияе върху отношенията с някои хора, с които имате общи интереси, в екип сте, или виртуални приятели. Време за проверка на коректност, лоялност, но и на компетентност.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, работната седмица започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Партньорството ще бъде най-важната тема през седмицата, която ще изисква внимание и енергия. В началото на седмицата завишени претенции могат да развалят едно приятелство. Ретроградният планетен управител прави опозиция с Уран, също ретрограден, и това може да внесе известно раздвижване в работната среда. Съществени промени точно сега не са добра идея. Промени в техническото оборудване, смяна на офис апарати, или хора, които я обслужват. Проверете си техническата сигурност, прецизността в работата, особено на отчетни документи, складови наличности, коректността на служители и обслужващ персонал. Някои лоши навици могат да ви създадат здравословни проблеми.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте под прякото влияние на напрегнатия аспект между ретроградния Марс от зоната на партньорството и Юпитер, движещ са в зоната на семейните дела. Ще ви са необходими голям набор от умения да балансирате, да бъдете медиатор в конфликт, който пряко ви засяга още в началото на седмицата. Планетният управител продължава да бъде в конфликтна среда, преминавайки от опозиция с Нептун към квадрати с Лунните възли. Някои здравословни проблеми изискват повече внимание и взимане на решение. Проблемът е, че съществува риск то да не е правилното, заради опозицията на Меркурий и Уран, или да трябва да се обезпечава с твърде много средства. Каквото можете отлагайте за следващата седмица, когато Венера идва в знака ви.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелите. Напрегнатият аспект на Юпитер и Марс ще има отражение точно в тази сфера, в отношенията ви с хора, на които разчитате за подкрепа. Нещо казано или направено от вас обаче може да бъде „лъжицата катран в кацата с мед“ и да развали иначе добрата работа и хармонични отношения. Слагайте спирачки и преценявайте какви ги вършите в началото на седмицата. Защото следват още предизвикателства. Меркурий и Уран, ретроградни, също се провокират взаимно, като объркват всичко свързано с нови идеи, прогресивно мислене и рационализъм в делата. А за консерватизъм не е време сега. Предстои ви да мислите и да взимате решения за бъдещето. Слънцето навлиза в Скорпион и огрява зоната на социалната изява и кариерата за месец напред. В неделя е съвпадът му с Меркурий, който може да възобнови някои стари служебни отношения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Първата половина е под силното влияние на квадрата Марс-Юпитер, което внася безпокойство в кардиналния кръст. Партньорските и професионални отношения са подложени на атака от този аспект. Там, където има пренавиване, преувеличение, отдалеченост от реалността и истината, ще има и конфликти. В личните отношения допълнително разстройващо влияние оказва опозицията на ретроградните Меркурий и Уран, която може да привнесе основания за напрежение отвън, от медии и социални мрежи. В петък Слънцето нализа в другия воден знак Скорпион. В марсовия период на личната година имате условия да проявите силата на характера си и да докажете своите умения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ориентирана седмица. В следващите дни сте подложени на силен натиск от страна на средата. Марс и Юпитер кръстосват шпаги и ви включват в обстоятелства, за които отначало не си давате сметка. Но нещо казано или направено от вас става повод за недоразумение или скандал. Меркурий от вашия знак е ретрограден и в опозиция на Уран, също ретрограден, от срещуположния. Това е достатъчно,за да ви извади от реалността и да обърка представите ви за правилно и погрешно. Нужно е усилие, за да останете фокусирани в най-важното. А то може да е свързано с вашите финанси, или чужди такива, с които сте ангажирани. Пазете се от грешни решения с тежки материални последици. От петък Слънцето е във вашия знак, започва слънчевия период на личната година, и ще имате повече яснота на съзнанието и възможност да сe ориентирате.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. В понеделник ще се разпъвате на кръст, в желанието си да угодите на други хора и да постъпите по най-правилният начин. Макар че не сте сигурни кой точно е правилният. Но ще ви трябват както добри аргументи, така и сила на характера, за да отстоявате своето. Оставете колебанията настрани. Меркурий и Уран по оста на пътуванията са готови с предложение дори за преместване като крайна мярка. Но тези идеи са твърде крайни, затова си дайте достатъчно време да премислите и стигнете до своето решение. От петък Слънцето е в другия воден знак Скорпион, в юпитеровия период на личната година, време за нови цели, разширяване на кръгозора и подобряване на квалификацията. Стари приятели отдалеч могат да се свържат с вас в края на седмицата.

Дати на някои астрологични събития

Марс в квадрат с Юпитер на 19.10.2020 / 8:37

Венера тригон с Юпитер на 19.10.2020 /10:35

Меркурий опозиция с Уран на 20.10.2020 / 5:54

Венера в квадрат с л.възли на 20.10.2020 /23:34

Венера тригон с Плутон на 22.10.2020 0:42

На 23.10.2020/1:59/ Слънцето е в Скорпион

Венера тригон с Сатурн на 24.10.2020 /18:40

Слънце в съвпад с Меркурий на 25.10.2020 /21:23

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през първаи втора четвърт.

Луната е без курс на:

19.10.2020/0:43 – 19.10.2020/7:43

21.10.2020/6:38 – 21.10.2020/9:43

23.10.2020/7:35 – 23.10.2020/15:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

6 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на октомври 19, 2020 @ 14:02

    Здравейте Муси
    Много благодаря за подробния анализ и описание (както и за отделеното за това време) на астрологичната обстановка!
    Сигурен съм, че много хора ги четем и ни помага, доколкото е възможно нещо да се повлияе, да си организираме дните и работата. Хиляди благодарности!

  2. Р- Роси каза,

    Писа на октомври 20, 2020 @ 16:04

    Муси, следя анализите Ви от години. Проблемното на ситуацията сега са наистина страшните загуби от така наречените ковид- мерки. За месеци около нас починаха страшно много хора от невъзможност да бъдат лекувани. Това не е пресилено, а е един безкраен кошмар, отидоха си млади хора. Сред познатите ми все повече имат психически проблеми. Не вярвах, че е възможен такъв човешки геноцид без оръжие. Муси, ще има ли край? Или всяка седмица е прелюдия към нов тормоз?

  3. Сиси каза,

    Писа на октомври 22, 2020 @ 13:20

    Здравейте Муси, в хороскопа за тази седмица казвате – “Бързи кармични изчиствания предстоят за хората с активност в рождените карти в подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби” – какво точно означава това, добър знак ли е за посочените зодиакални знаци?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2020 @ 14:32

    Р- Роси,
    имаме да преминаваме през трудни периоди до 2025 година, когато Сатурн и Нептун се срещнат за нов цикъл в Овен.До тогава Нептун от Риби ще ни научи да познаваме добре тялото и психиката си и да си бъдем сами лекари.До тогава медицината, която все повече се обвързва с политиката, ще губи повече и повече нашето доверие.
    А Сатурн,който сега дава шанс да се коват закони за хората, а не за политиците, ще ни учи да разбираме по-добре
    праата и задълженията си, и да си ги отстояваме. Няма да е лесно до края на годината и през следващите. Но хората се събуждат и това е хубавото.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2020 @ 15:18

    Сиси,
    няма как точно да се отговори, защото за всеки е различно.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2020 @ 15:19

    svetski,
    и аз ви благодаря.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии