Седмичен хороскоп 20-26 март 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от понеделник

Напрегнати аспекти в кардиналните знаци

Слънце и Венера в съвпад в събота

Меркурий в съвпад с Уран в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната обстановка през тази седмица е неспокойна. В понеделник е квадратът на светилата, който „повлича крак“, провокирайки раздразнение и остри реакции у много хора, особено при тези, при които Слънцето и Луната са в напрегнат аспект в рождените хороскопи.

Така както „денят се познава от сутринта“ така тон на седмицата задава понеделник. В този понеделник Слънцето преминава в Овен, ден на пролетното равноденствие, начало на новата зодиакална година. Пролетта се усеща навсякъде – и в по-топлото слънце, и в зеленеещите се вече поля, и в миризмата на току що разорана пръст. Природата се възражда, възраждаме се и ние с очакване за нещо ново и хубаво.

Но с навлизането на Слънцето в Овен, в зоната на кардиналния кръст напрежението нараства. В огнения кардинален знак се събират четири космични тела. Освен Слънцето, от понеделник нататък в Овен са ретроградната Венера, Меркурий и Уран. Активността на Овен, в допълнение с Плутон в Козирог и Юпитер във Везни, прави активна конфигурацията двоен квадрат (тао-), която ще оказва силно влияние върху мислене, говорене и действия на хората със сила в кардиналния кръст, с рождени планети, АС, МС и др. в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

До сряда, когато Луната премине през позицията на Плутон в Козирог ще имаме много примери на категорично мнение, нетърпящо възражение, рязко,често агресивно поведение, самодоволство в големи количества, безпардонност и незачитане мнението, и правата на другите. Публичните личности, лидерите на групи, партии, държави, родени в някой от зодиакалните знаци Овен, Рак, Везни или Козирог, са силно податливи на внушенията на тези напрегнати аспекти.


В края на седмицата, точен аспект в неделя, Меркурий прави съвпад с Уран, което е вторият момент на включване на двойния квадрат. Сам по себе си съвпадът на двете планети на интелекта е указание за прибягване повече до фактите и конкретиката, отколкото до емоциите или психологичните интерпретации. Дава тласък на техничната мисъл и иновационните разработки, на гениалните идеи и тяхното практическо приложение, на новите тенденции в IT сферата.

Съвпадът Меркурий-Уран в Овен също така е като буреносен облак, който през втората половина на седмицата можем да очакваме във всеки момент да изсипе дъжд и мълнии, в буквален и в преносен смисъл. Възможни са внезапни прекъсвания на електропроводната мрежа, срив в системите са комуникация, проблеми с интернет. Внезапни промени във времето, с бурни ветрове, възможни са и земетресения, и движение на големи земни маси, свлачища, и вулканична дейност, аварии по суша и въздух, терористични актове, вербална агресия на междудържавно ниво, заплахи и … всъщност нищо ново, но все пак по-ярко проявено след поредното затишие пред буря.

Някъде в сянката попада съвпадът на Слънцето и Венера в Овен, който аспект носи идеализъм и жертвоготовност. Но с подкрепата на един друг съвпад, този на Луната и Нептун в неделя, краят на седмицата обещава успокояване на страстите и готовност за приемане, разбиране, и прошка.

Пролетно настроение и много слънце през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Слънцето стъпва на ваша територия, а с това и новата астрологична година на знака ви. Заедно с Венера, която прави съвпад с него и Меркурий, който се среща с Уран, те правят следващите дни много динамични и запомнящи се. Експлозия от емоции и очаквания, от претенции и разочарования очакват мнозина през тази седмица. Напрежението в кардиналния кръст ще ви прави чувствителни към критика и изисквания, особено ако робувате на стари модели и стереотипи. Имайте куража да погледнете с нови очи към новосъздадена обстановка, да прозрете истината отвъд булото на привидното. През втората половина на седмицата, особено в сряда, петък и събота, има вероятност да попаднете в критични ситуации на работното място и в дома. Избягвайте конфликтите, не взимайте прибързани решения за важни неща под външен натиск.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Слънцето преминава в другия огнен знак – Овен, бележейки началото на нов сезон. Навлизате в юпитеровия период на личната година, време за възход в професионалната сфера, и не само там. Активността в Овен,с включени четири космични тела там, дава чудесни перспективи пред търсещите, стремящите се към себепознание и развитие. Периодът е добър за навлизане в нови сфери на знанието, за намиране на най-добрата среда за повишаване на квалификацията, за реализиране на лични и групови проекти, касаещи образованието, предприемаческата дейност, туризма, науката, културния обмен, за смяна на работата. Планирайте далечни пътешествия, организирайте екскурзии за деца и възрастни с образователна цел. Не изпускайте от фокус собствените си цели, ако е необходимо, направете промени,и изберете нова посока за влагане на енергията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в сродния по стихия знак Овен,с което подчертава марсовия период на личната година, време за поемане на повече отговорности и за по-активно физическо натоварване. В този най-динамичен период няма да скучаете, особено през тази седмица. Активната комуникация между по-голямата част от планетите, с предизвикателните квадрати и опозиции ще ви поставя в условия на активно ангажиране с хора и обстоятелства. Огнената ви природа може да се прояви на различни нива, но избягвайте прибързването в действия и необмислените слова. Планетният управител Юпитер е включен в театъра на действията по един предизвикателен начин, което за някои ще носи разочарования и недоволство от разминаване между очаквания и действителност. Финансовата сфера може да бъде обект на преоценка и преразглеждане на потенциала, и възможностите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на обновлението. Слънцето навлиза в Овен в понеделник, като за вашия знак това е сатурновия период на личната година. Време подходящо за равносметка и броене на активите, за довършване на започнатото, за разчистване на застоялото и пречещото. Новото, което носи пролетното слънце е в очакване за проявление, в дните след новолунието в Овен. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци през тази седмица могат да ви поставят пред труден избор, за който нямате много време за умуване и промени,трябва да взимате бързи и адекватни решения. От вас се очакват точни разчети и смелост в избора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица е продължение на предходната. Темите, които сте подхванали, сега се развиват, но не непременно по вашия план и предварителен сценарий. Намесата на външни фактори ускорява някои процеси, а прилагането на сила, вербална или физическа, повече ще влоши, отколкото да подобри ситуациите. Опитите ви за подобряване на отношенията с околните, трябва да преминат през фазата на осъзнаване на собствените грешки, и чак след това с предявяване на изисквания към другите. Денят на Меркурий- сряда, през тази седмица е натоварен с амбиции и претенции, които могат да опънат твърде силно струната на отношенията с любими хора. Подобряване можете да постигнете в края на седмицата, в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои делова седмица. В понеделник съвпадът на Луната и планетният управител Сатурн ви задава сериозни въпроси за решаване. До сряда Луната е във вашия знак, което ви прави естествен лидер във връзката, в групата или работния екип. Ролята съвсем не е лека на фона на напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Да взимаш отговорни решения, и в същото време те да са адекватни на дадената ситуация, през тази седмица се оказва трудна мисия. В понеделник Слънцето, което преминава в Овен, осветява дома и проблемите в него. Грижите по устройване на домашната среда и на членовете на семейството ще бъде в центъра на вниманието за няколко седмици напред. В сряда избягвайте конфликтите, търсете допирни точки и решения, които удовлетворяват не само вас, но и другите. В края на седмицата, особено в неделя, страстите стихват и мнозина ще се радват на спокойствие, и хармония в дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, отново динамична седмица. Планетният управител се движи с висока скорост, което предопределя бързо темпо на живота и на случващото се около вас. Съвпадът на Меркурий с Уран задава тон на цялата седмица за точност, конкретност, придържане към фактите и аргументите, използване на колективния ум и новите технологии. Прекомерната откровеност, към която скланя този аспект, може да ви донесе неприятности. Мислете достатъчно дълго преди да говорите, или да предприемете, нещо важно. С навлизането на Слънцето в Овен, ролята на приятелите, на тези които са ви помагали и ви подкрепят,сега става особено забележима. Ще печелите повече, ако работите съвместно с други хора. Работата в екип, в група, е начин да се задвижат както собствените идеи и проекти, така и тези, в които имате значимо участие. В сряда и петък са възможни проблеми в технически устройства, социални мрежи, радио и телекомуникации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на аспектите в знаците от твърдия кръст, което задейства със сила противоречията в домашната среда и на работното място. Слънцето навлиза в срещуположния знак в понеделник. Намирате се в меркуриевия период на личната година, време за промени, за разширяване на контактите, за много движение и разнообразие в ежедневието. Партньорството е много уязвимо в следващите дни. Бъдете внимателни в изказ и поведение, ако искате да запазите връзка или отношения с даден човек, или с група хора. Критични в това отношение са дните сряда, петък и събота. Вродената ви дипломатичност ще спомогне за успокояване на емоциите в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активната действена мисъл. Като рационален знак в следващите дни имате много поводи за задоволство и удовлетворение от предварително обмислени ходове и стъпки, които включват и други хора. Слънцето преминава в Овен, в една много подвижна и лесно променяща се зона на слънчевия . Имате много планове и всички те сега могат да получат своя шанс. Но ще ви се налага да бъдете избирателни и да насочите силите си в една посока, за да постигнете успех. От четвъртък до събота Луната се движи през вашия знак, което ви прави активно включени и отговорни. В края на седмицата Меркурий прави съвпад с планетния управител, и това ви прави част от нещо важно и голямо, което дава отражение върху живота ви през следващите седмици и месеци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Като кардинален знак попадате в зоната на силно влияние на напрегнатите аспекти между планетите, за които писах по-горе в анонса. С навлизането на Слънцето в Овен идва и раздвижването в професионалната сфера, появяват се нови възможности и интересни предложения. За някои от групата денят сряда може да се отличи в това отношение. Ще ви се наложи да взимате решение под натиск от страна на друг човек/ хора, или в много кратък срок. Едно спречкване, или дълбоко разочарование, може да ви накара да направите кардинална крачка – да напуснете работа, да развалите договорни отношения, да се разделите с партньор. Дайте си време за размисъл, не прибързвайте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък,събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица носи нови предизвикателства. Слънцето навлиза в огнения знак Овен в понеделник и открива сезона на обновлението. Периодът е добър за промяна в режим на хранене, за повече физическо натоварване и изразходване на натрупаната енергия, емоционална, психическа и физическа. Работната среда и отношенията в нея ще бъдат във фокуса на вниманието месец напред. Напрежението в кардиналните знаци може да се отрази на колегиалните взаимоотношения и на тези между работодател, и работник. Някои натрупани противоречия сега изплуват на повърхността и очакват своето разрешаване. Но седмицата не е за адекватни решения, напротив всеки конфликт има вероятност да прерасне във война. Проявявайте повече гъвкавост и дипломатичност през втората половина на седмицата, а важните решения отлагайте за по-добър период.

Благоприятни дни през седмицата вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в огнения Овен, активирайки зоната на вашата финансова стабилност. Активността в кардиналния знак е основание за множество възможности, с които да попълните дупките в личния бюджет. Възможно е още в първите дни на седмицата да имате интересни предложения за нова работа, или за по-добра позиция в тази, на която сте в момента. Съответно с поемане на повече отговорности и по-голямо физическо натоварване. Намирате се в слънчевия период на личната година, време за себереклама и изтъкване на личните достойнства. Напрежението в кардиналните знаци може да донесе известни разочарования, ако твърде много сте разчитали на нечия финансова подкрепа, нещо което ще стане ясно през втората половина на седмицата. В неделя идва момент за успокоение, за приемане и прошка, а това вие умеете най-добре.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 20.03.2017/12:28 ч Слънцето навлиза в Овен

Меркурий в квадрат с Плутон и опозиция с Юпитер на 24.03.2017

Слънце в съвпад с Венера на 25.03.2017 /12:17 ч

Меркурий в съвпад с Уран на 26.03.2017 /17:06 ч

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

20.03.2017/12:37 – 20.03.2017/17:31

22.03.2017/15:20 – 23.03.2017/4:28

25.03.2017/7:56 – 25.03.2017/12:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии