Седмичен хороскоп 20-26 ноември 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънцето навлиза в Стрелец на 22-ри

Нептун директен от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е бедна на точни и значими аспекти. Но това не значи,че ще ни заливат спокойствие и блаженство. Има две важни астрологични събития,които правят седмицата запомняща се, и те се случват в един и същи ден, както и няколко по-слаби, които внасят допълнителни разноцветни щрихи в общата картина.

Слънцето сменя знака като преминава от водния Скорпион в огнения Стрелец. За Стрелец започва новата слънчева година. Другите огнени знаци навлизат в активни периоди, за Лъв – марсов, а за Овен – юпитеров, в които позитивната слънчева енергия играе голяма роля.

Слънцето в Стрелец прави повечето от нас по-активни, по-отворени за света, за предизвикателства и промени на посоки, цели, работа, местоживеене и пътешествия-реални и виртуални.

В същия ден, сряда 22-ри ноември, Нептун излиза от ретроградната си фаза. Преди повече от пет месеца, на 16 юни, Нептун тръгна назад от 14 градуса Риби. Сега се обръща и тръгва напред от 11-я градус на Риби, давайки ход на всички процеси, които са под негово влияние. Те засягат предимно водните знаци и там,където водата е в силата си. Което е търпяло задръжки, сега ще бъде отнесено от приливната вълна, последвала вдигането на бента, като окаже катарзисно и пречистващо влияние върху подвижните знаци – Дева, Риби и Стрелец.

Макар Слънцето да напуска водната територия на зодиака, силата на водната енергия е нарастваща. Наближава точният тригон на Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби, на 3 декември. Двете планети, силно свързани с вярата и религията, обединяват енергиите си по хармоничен начин още от сега от тази седмица. Дали ще има омекотяване в религиозните противоречия, които изкуствено се подклаждат в края на всяка година, зависи от това доколко сме помъдрели и надскочили ограничените рамки на религиите.

Марс, планетата войн, но и подстрекател на конфликти, в началото на седмицата се откъсва от квадрата с Плутон, за да навлезе в критичната зона на опозиция с другия бунтар – Уран от Овен. Така цялата седмица минава под влиянието на тези аспекти, с всичките вероятности за конфликти, напрежение, тероризъм, аварии, инциденти с транспортни средства по суша и въздух. Препоръката е да се вслушвате в интуицията си, която ви говори силно с подкрепата на тригона Юпитер-Нептун, и да не бъдете на погрешното място, в погрешното време.

Един друг акцент на седмицата, който не е за подминаване – квадратът на Венера към лунните възли. Той се случва два пъти в годината. Както знаете, лунните възли са важен кармичен маркер и когато планета прави напрегнат аспект с тях, настъпва момент на изчистване на натрупана кармична шлака. Каквото сме надробили, си го изсърбваме сега с малката лъжица. А Венера, която се движи през Скорпион,в кръста на най-страстните зодиакални знаци, е постановчик на сложни спектакли, с тежки драматични преживявания. Точният аспект е на границата между вторник и сряда, затова вечерта на вторник е добър момент за споделяне, изповеди, прошка и затваряне на страницата на поредния конфликт.

Меркурий от Стрелец се приближава към Сатурн и прави тригон с Уран в събота. Така с негово участие през втората половина на седмицата страстите охладняват, разумът и рационалното мислене стават водещи постъпките на повечето хора.

Слънчева есенна седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Още повече нарастваща, и това само по себе си е голям мотиватор за вашата активност по важни теми,касаещи бъдещето ви. От сряда и Слънцето е вече в Стрелец, което улеснява взимането на някои решения. Намирате се в юпитеровия период на личната година, най-важният по отношение професионално развитие и кариера. Съществува риск да постъпите погрешно, подведени по емоционалната страна на всяка ситуация. Планетният управител е в противоположния знак – Везни и ви поставя в зависимост от мнението и преценката на партньора, с когото искате или не, трябва да се съобразявате. В сряда и четвъртък конфликти на работното място могат да ви попречат да се представите в най-добрата си светлина, или да сключите изгодна сделка. В емоционално отношение средата на седмицата е натоварена и изнервяща. Важни начинания планирайте за понеделник и петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. В сряда Слънцето преминава в другия огнен знак Стрелец. Намирате се в марсовия период на личната ви година,време за натоварване и ангажименти, за захващане с трудоемки и отговорни задачи. Новата Лунав Стрелец, в понеделник и вторник, дава чудесно начало на седмицата и очертава възможности, които е препоръчително да не изпускате. Срещата с подходящ човек, в точния момент, ще отвори за вас и най-добре заключените врати. Вторник е ден за изчистване и на някои недоразумения с близки хора. Венера от зоната на семейството ще ви помогне да намерите нужните думи и поведение, за да хармонизирате отношенията си. Продължава да се развива и подкрепата на Юпитер, който предстои да направи тригон с директния вече Нептун, а това може да ви съдейства да решите някои настоящи финансови проблеми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Едно чудесно начало, още повече че Луната е първа фаза, нарастваща, което обещава успех в личните дела. Благоприятната тенденция се продължава от Слънцето, което в сряда навлиза във вашия знак. Започва новата астрологична година на зодията, а всеки според разположението на Слънцето в рождения , ще навлезе в нея, около рождения си ден. Вече сте на финала на сатурновото преминаване през знака- поредната сатурнова криза, остава само месец тежката планета да продължи към следващия знак. Всеки може да оцени за себе си сатурновото влияние от декември 2014 до декември 2017 година, то е строго индивидуално. Но през тази седмица Меркурий се е насочил за среща с него, на ваша територия, и то с хармоничната връзка на Уран от Овен,каквато предстои да има и между Юпитер и директният вече Нептун. Линиите на благоприятното влияние се пресичат в зоната на семейните взаимоотношения, и очакванията свързани с близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новата Луна активира зоната на вашата социална изява и професионален напредък. Периодът и добър да търсите ново поле за изява, да привличате съмишленици, да изграждате екип и да намирате нужните ви средства за инвестиции. При някои е възможно да се появят контролни органи за инспекция и проверки на качество и коректност. Преценката на хората отстрани ще бъде много важна в следващите дни. Някои проблеми с партньора могат да стигнат върхов момент и да изискват много усилия за решаването им. Ще трябва да застанете „лице в лице“ с истина, да приемете факт, и да търсите пътища за справяне.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на домашните ангажименти. Всичко свързано със семейството и близките на сърцето lr хора ще бъде в центъра на вниманието в следващите дни. Нарастващата Луна задава тонът и стъпката на домашното хоро. В сряда Слънцето навлизайки в Стрелец зарежда с нова енергия домашното огнище. Всичко,което ви кара да се чувствате добре и на мястото си, сега е на път да стане още по-стабилно и сигурно. Седмицата е добра за някои ремонтни работи по дома, за пренареждане на мебели и довършване на преустройство. Марс продължава да вилнее в зоната на вашите лични средства и притежания, което прави следващите дни рискови за прекомерни и ненужни харчове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на равносметката. Намирате се в сатурновия, последен период на личната година, време за размисъл, оценки и осмисляне на изтичащата година. В сряда Слънцето навлиза в предходния знак Стрелец, осветявайки най скритата зона на слънчевия хороскоп. Някои истини ще излязат наяве още в следващите дни. Венера от Скорпион, която прави квадрат с лунните възли е готова да ви помогне да разнищите причините довели до някои обстоятелства. Те може да са свързани с финансите, или с личния авторитет и готовността да постъпите правилно, запазвайки достойнство. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, помагайки ви да избистрите мислите си и да сложите в ред делата си. Марс от зоната на професионалната изява ще ви държи в напрежение, заради напрегнатите аспекти с Плутон от вашия знак и Уран от Овен. Това ви дава импулс да бъдете по-добри и успешни работата си,както и да защитите свое мнение, или проект.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец, която прави среща с управителят на вашия знак -Меркурий. По този начин във взаимоотношенията с околните сте в период на голямо раздвижване и претенциозност, изискваща от вас заемане на определена позиция по важните въпроси. В зоната на меркуриевия период на личната година няма време за успокоение и мързел. Мислете бързо, действайте бързо. През втората половина на седмицата имате шанс да срещнете човек, който да ви помогне със съвет или да ви наеме на работа, ако търсите такава. Периодът е добър за работни срещи, интервюта, сключване на трудови договори, стига да не сте в зоната на точната опозиция на транзитното Слънце към рожденото, в този случай изчакайте аспектът да премине.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни,предстои подвижна седмица. Слънцето преминава в Стрелец в сряда, активирайки най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Предстоят ви много срещи и разговори, някои неформални, други ориентирани към професията и личностното ви развитие. Добър период за активност в учене, за включване в школи и курсове за подобряване на знанията и уменията, за придобиване на нова специалност или взимане на по-висок клас от настоящата. Някои ще бъдат активисти-организатори на събития -съседски, или ученически, или пенсионерски, все на хора от близката среда. Имате добрия шанс да подобрите комуникативните си умения, но и мобилността. Юпитер и Венера в зоната на личните доходи обещават достатъчно за нов автомобил, или друго превозно средство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей,предстои въодушевена седмица. Слънцето навлиза в зоната на вашата най-голяма социална активност, включвайки ви в разнообразни събития. Като риба във вода ще плувате възторжено в следващите дни. Бъдете сред хора, общувайте, организирайте, отдавайте цялото си внимание на тези, които ви харесват, и с които имате общи житейски разбирания, и професионални също. Венера в Скорпион ще ви постави в ситуация на избор между аз и те, дали вашите или интересите на някой друг са с приоритет, и дали има нарушаване на някой кармичен закон,балансиращ полярностите. Двамата планетни управители на зодията са все още в хармонична връзка, която се подсилва от приближаващия към Сатурн в Стрелец – Меркурий, а другите две далечни планети -Юпитер и директния от сряда Нептун са също в хармония, което обещава решаване на финансови проблеми и такива на взаимоотношенията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на промените. В сряда Слънцето напуска другия воден знак Скорпион, откъдето отправяше благосклонен поглед върху сърдечните ви дела и начинанията. Преди това обаче ви предстои да направите преоценка, преосмисляне на важен за вас въпрос, да претеглите плюсовете и минусите и да решите какъв път да поемете. От сряда,в зоната на здравето и ефективния труд Слънцето ще подкрепя усилията ви за подобряване на физическото и душевно състояние. За някои от групата, влизането във форма, подобряване на някои здравословни показатели, укрепването на имунната система, може да бъде в центъра на вниманието в следващите четири седмици. Обръщането на Нептун, и наближаващият тригон с Юпитер, обещават сбъдване на съкровени желания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата съсредоточава вниманието върху финансите. Луната в Стрелец „повлича крак“, а темата продължава и развива Слънцето, което в сряда се настанява в Стрелец за близо месец напред. Личният престиж, авторитетът и способността да се справяте в трудни ситуации през първата половина на седмицата ще бъдат подложени на изпитание. Ще трябва да направите избор между работа и дом, между кариера и семейни ангажименти, но също така и дали да се развивате самостоятелно, или да останете в подчинена позиция, дали да бъдете себе си, или в сянката на някой друг. За някои от групата, тригонът Юпитер-Нептун ще донесе добри новини свързани с изпълнение на съкровено желание, дългоочаквано събитие, или решаване на личен деликатен проблем.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда и четвъртък.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Слънцето навлиза в зоната на вашата професионална активност в сряда, като ще се задържи там за около месец. Всяка година това се случва по това време. Но сега имате бонус от Нептун. Планетният управител излиза от ретроградност в същия ден, сряда. Макар далечната мистична планета да не тръгва в права посока с голяма скорост, а много много бавно, то ефекта от обръщането ще усетите ще през тази седмица.,защото Нептун се движи през вашия знак, но също така е в хармонична връзка с благодетеля Юпитер. Така всички лични планове получават допълнителен импулс за реализация, а Слънце,Меркурий и Сатурн от Стрелец обединяват енергии за подкрепа от шефове, институции и хора, които имат сила и власт. Планирайте, или привеждайте в изпълнение планове за пътувания, за важни житейски промени, за ангажиране с повече хора и следване на повече възможности.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, сряда, петък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 22.11.2017/ 5:04 Слънцето преминава в Стрелец

На 22.11.2017/ 16:19 часа, Нептун директен от 11°Риби

Меркурий в тригон с Уран на 25.11.2017 /12:56 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.11.2017 /2:26 – 21.11.2017/ 9:14

23.11.2017 /12:33 – 23.11.2017/ 22:14

26.11.2017 /4:37 – 26.11.2017 /10:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

 

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии