Седмичен хороскоп 20-26 октомври 2014 година

Слънчево затъмнение и стелиум в Скорпион в петък

Меркурий директен от неделя

Марс в Козирог в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична обстановка обещава динамика. Три космични тела сменят зодиакалните си знаци през тази седмица – Слънцето и Венера преминават в Скорпион, Марс в Козирог. А Меркурий излиза от ретроградната си фаза в неделя.

Слънчевото затъмнение през нощта на четвъртък срещу петък е второто за 2014 година. Този акцентиран есенен съвпад на Слънцето и Луната ще бъде в първия градус на Скорпион и в компанията на Венера. Това е третото и последното слънчево затъмнение по оста Скорпион-Телец от 2012 година насам, и за последните 19 години. От нашите ширини няма да се наблюдава, тъй като лунната сянка преминава на 30 градуса на север, близо до Северния полюс. Ще могат да го видят и заснемат в някои райони на Северна Америка – САЩ и Канада.

Особеното в предстоящото слънчево затъмнение е, че в съвпада на светилата се намесва Венера. Предстои кулминацията на ежегодната среща на планетата на любовта и Слънцето. През тази година, Венера по-дълго време се движи в ритъма на Слънцето, започвайки сближаването от края на септември, през целия октомври и ще го гледа влюбено почти до средата на ноември. До затъмнението това става в най-благодатния за нея знак Везни, а след него тандемът ще продължи движението си през Скорпион. Съвпадът на Слънцето и Венера е забележителен хармоничен аспект, който повлиява в положителна посока добронамереното, човешко общуване. А ретроградният Меркурий във Везни дава шанс да се преразгледат спорните моменти, да се търсят по-адекватни модели за справяне с противоречията.

Идилията от планетното струпване в хармоничните Везни обаче приключва в четвъртък, когато Слънцето влиза в страстния Скорпион. По време на слънчевото затъмнение, и Венера, и Луната са в първия градус на Скорпион. По този начин седмицата може да бъде условно разделена на две части – преди и след затъмнението.

До четвъртък разпадащата се Луна и ретроградният все още Меркурий подкрепят всяко усилие вложено в „разчистване на терена“. Техният съвпад в кардиналните Везни, в зоната на действие на квадрата Уран-Плутон, посочва и зоната на разчистване – отношенията, било то лични, или служебни. Всичко, което ви създава дискомфорт и неуверенот, което ви кара да се чувствате не на мястото си, подлагайте на щателен преглед и анализ. Освободете се от задължения, които ви поставят в зависимост. Приключете ангажименти, на които им изтича договорения срок. „Преметете задния си двор“!

В сряда и четвъртък Луната, задно с Меркурий „включва“ за пореден път квадратурата Уран-Плутон, което може да се изрази в по-силна сеизмична активност и/или в нехарактерни за района ни природни аномалии.

Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, е в близост до северният лунен възел, което дава преимущество на Луната, на подсъзнателните стремежи и емоционалната реакция на случващото се. Още по-силно това се проявява в емоционалния и страстен зодиакален знак Скорпион. Преценката за обстоятелства и хора може да бъде твърде преувеличена в дните около съвпада на светилата в близост до СЛВ. Препоръчително е отговорни решения да се вземат, и важни стъпки да се правят, няколко дни след слънчевото затъмнение, а в случая от неделя нататък, когато и Меркурий става директен.

Успешна седмица!

В неделя е Димитровден. Честито на именниците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на големите желания и премерените крачки. До четвъртък включително имате нужното ви време да приключите с ваш ангажимент, договор за съвместна работа, поръчка на стоки или услуги, да изпълнете дадено обещание. Имате всички необходими условия да се справите. Във вторник е възможно да се появят непредвидени пречки, но знайте, че седмицата минава под знака на хармонични аспекти на Марс, планетният управител, и групата движеща се вкупом в зоната на партньорството. Оттам идва и добрият жизнен тонус, и отварянето на поредната врата пред вашите амбиции. Слънчевото затъмнение в Скорпион ще подсили вашата харизма, и ще ви даде нови средства за постигане на желаното, с начало от следващата седмица, когато и нарастващата Луна, и директният Меркурий ще „надуят платната“ ви. Навлизате в период на повишена конкурентност, когато ще трябва да доказвате във всеки момент, че сте точният човек, за точното място. Вашите амбиции за професионален растеж ще бъдат подкрепени отново от Марс, управителят на знака, който в неделя преминава в още по-силна зона, тази на упорития Козирог.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата предлага разнообразие от преживявания. Новолунието, като всеки съвпад на Слънцето и Луната, внася нещо ново в живота ви. Но този път всичко е много по-ярко и забележимо, защото предстои новолуние в едно със слънчево затъмнение. Преди да се срещнат светилата, в четвъртък срещу петък, можете да направите много за подобряване на комуникациите си и на собствената си информираност по даден въпрос. В смисъл, да възстановите някои стари контакти с хора, които имат нужда от вас, или вие от тях, например. Или да се поровите в интернет и да научите нещо повече, за нещо, което е важно за вас в този момент. Да скъсите разстоянието между вас и другите като си потърсите подходящо превозно средство. Не е нужно веднага да го купувате, все пак Меркурий е още ретрограден, но можете да си харесате модел, цвят, да изпробвате предлаганото. Или да ремонтирате старата техника, в която все още „има хляб“. Новолунието в Скорпион очертава бъдещ период от време,в който семейното гнездо, неговото устройване, ще има първостепенно значение, както и посрещането на нов член на семейството.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои донякъде противоречива седмица. До новолунието в петък бъдете по-активни и бързи, по-включени в това, което се случва около вас. Марс ще ви подкрепя, придвижвайки се през последните пет градуса на знака, във всичко, в което влагате страст и воля за успех. А ретроградният Меркурий в съвпад със СЛВ ще ви връща към хора и проекти, в които да намерите нови възможности за изява. Новолунието, в съчетание със слънчево затъмнение, може да изкара на повърхността резерви, като талант и способности, които сте подценявали досега, или които сте изоставили като ненавременни. Някои ще изпитат необходимост да се изолират за известно време от активно общуване, за да работят по-съсредоточено върху проектите си. Много от добрите идеи ще ви идват насън, или в междинните състояния на сън и бодърстване. Напускайки ви в неделя, Марс преминава в знака на своята екзалтация, откъдето ще внесе раздвижване и повече амбиция в сферата на материалните ви дела и паричните ресурси. Но също така и волята да отстоявате собствените принципи и идеали, както и личният си етичен кодекс. Отворете сетивата си за момента, в който Меркурий тръгне напред, защото с него идват в живота ви нови идеи, и нови хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, тенденциите от предходната седмица продължават и през тази. Поне до четвъртък, преди новолунието, съчетано със слънчево затъмнение не включи нови теми в живота ви. През първата половина на седмицата имайте готовност да преразгледате неща, които другите ви посочват като погрешни. Особено що се отнася до взаимоотношенията в колектива, в който работите. Освободете се от предубеждения към определен човек, или от задръжки, които ви пречат да видите цялата картина. Разплатете се с хората, на които давате работа, не оставяйте неизчистени задължения, които да вгорчават следващи работни взаимоотношения. С новолунието в Скорпион при вас идват нови предложения за работа, нови възможности за сериозни лични взаимоотношения, а щом Меркурий тръгне напред – значимо раздвижване в социалните контакти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица, в която няма да скучаят. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, поставя в центъра на вниманието уменията свързани с намирането, обработката и предаването на информация. Способността ви да класифицирате и анализирате, да виждате подробности и детайли, които други подминават, сега ще може да бъде оценена от околните. Някои ще трябва да пътуват повече в следващите дни, възможно е по неочакван повод или спонтанно намерение. Връзката ви с братя, сестри, съседи, съученици ще придобие особено значение в следващите седмици и месеци дори. За преподавателите от групата новолунието е специално и носи разширяване на интереса към дейността им. До четвъртък, включително, избягвайте да поемате нови ангажименти, преди да сте приключили със старите. Важно е да си разчистите финансовите задължения, или ако това е невъзможно, да разплатите поне част от дължимите суми. За изпълнение на желанието да смените автомобила си, или да си закупите нов, настъпва подходящ период от понеделник, когато Марс ще бъде вече в Козирог, а планетният управител Меркурий – директен.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. В етап сте на преминаване от един ангажимент към друг, или от една фаза на дадена задача, в следващата. Чувствате се твърде обвързани с други хора, от които зависи вашата работа. Ретроградният Меркурий ви преви донякъде разсеяни и притеснени, че няма да се вместите в кратките срокове, които сте поели, или са ви били наложени. Новолунието в Скорпион ви прави отворени за нови контакти, за срещи с хора, на които можете да разчитате в бъдеще. Слънчевото затъмнение може да даде допълнителен тласък на някои ваши разработки, да им придаде значимост и популярност, особено ако касаят повече хора, посредством медии или социални мрежи. Попътен вятър ще имате от неделя нататък, когато Меркурий тръгне в права посока и ще помогне в сбъдването на някои ваши желания. Още по-осезаема ще бъде подкрепата на Марс, който в неделя ви идва на гости и ще влива енергия, воля и амбиция в продължение на месец и половина, до 5 декември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на семейните дела. Въпроси около най-близките ви ще бъдат в центъра на вниманието в следващите дни. До новолунието вложете повече енергия в това да хармонизирате отношенията си с хората от близкия кръг на общуване – родители, деца, близки приятели, близки колеги. Преразгледайте някои страни от връзката с детето си. Ако то е малко с възпитанието му, а ако е голямо – проявете разбиране и съпричастност към проблемите му. Периодът е добър да „преметете“ връзката с любимия човек, да се освободите от напрежение, от натрупани недоразумения и излишни претенции. Новолунието в зоната на работните условия внася нови моменти, нови изисквания. Някои ще трябва да променят режима си на работа-почивка, да се настроят на дневна, или на нощна смяна, според условията. Добър момент да се отнесете сериозно към изоставянето на „вреден навик“. Насрочете началото за понеделник, когато Меркурий, планетният ви управител, ще бъде вече директен, за да получите и неговата благословия.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои делова седмица. Гостите ви си разотиват. В следващите дни ви напускат Слънцето и Венера, но остава Меркурий все още ретрограден, за да ви напомня за някои пропуски, за недобре свършена работа, за ревизиране на някои аспекти от нещо казано или направено. Новолунието в Скорпион, акцентирано от слънчевото затъмнение, задава с по-голяма сила сега и през следващите седмици, темата за личните финанси. Доходи, разходи, купуване, продаване, необходимост от средства за влагане в нещо значимо, всичко това ще ви кара да отделяте повече време за планиране и смятане. Може би трябва да обърнете внимание на ваше хоби, което да превърнете в сериозно и доходоносно занимание през следващите месеци. В личния живот се намесва отново Венера, планетната управителка, която от страстния Скорпион до края на месеца ще си партнира с нежния Нептун в полза на вашата връзка, за ускоряване на някои вече започнали процеси.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, зазвучава нова музика на сцената. Лежерната обстановка, предразполагаща към почивка и разпиляване, от предходната седмица може да продължи с известни усилия до четвъртък, докато в сродния знак Везни се движат повече планети. Това е период, в който е добре да препотвърдите ангажимент, да проверите дали важи резервацията за пътуване, да се подсигурите откъм административни неуредици. С новолунието в Скорпион, астрологичната обстановка се променя като изисква по-голяма деловитост. Вашата собствена работа, авторитет и постижения е възможно да бъдат светлината на прожекторите, да бъдат разглеждани и критично оценявани. Затова бъдете добре подготвени, „напишете си домашното“, разчитайте на себе си най-вече. Формулирайте целите си, а най-добре се съсредоточете в една, и я следвайте с постоянството на Марс в Козирог,който ще се движи през него знак до 5 декември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Акцентираният съвпад на светилата в сродния по стихия знак Скорпион носи обещание за приповдигната емоционалност и поредица от радостни събития. Преди това обаче направете нужното, за да се освободите от напрежението с някой от дома си, разчистете старите вещи, изхвърлете непотребни неща, или дайте това, което ви е излишно, на някой,който би му се зарадвал. Подредете старите снимки в албума, и го затворете, защото ви очакват нови преживявания. Стелиумът Слънце-Венера-Луна в първия градус на Скорпион в петък слага силен акцент върху личния ви живот, където можете да отворите чисто нова страница. Бъдете смели и готови за битки с конкуренти и съперници, в които без угризения ще ви въвлече Марс, настаняващ се в неделя в срещуположния знак -Козирог.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на важните промени. Те идват с новолунието във вашия знак. Едно особено новолуние, съчетано със слънчево затъмнение, в което се включва и Венера. В четвъртък Слънцето навлиза във вашия знак и слага началото на новата година, а след него в петък Венера и Луната са ви на гости. Венера ще се заседи около три седмици, но Луната е бърза и ще ви напусне в неделя. Така дните петък, събота и неделя ще бъдат много важни за вас през тази седмица. Имайте готовност да бъдете център на внимание, да привличате погледите, дори да не полагате специални усилия за това. Чувствайте се свободни да бъдете себе си, да се представяте по най-добрият възможен начин, да се радвате на аплодисменти и похвали. Новолунието в знака ви ще изкара на светло някои ваши таланти, за които може би не подозирате.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Скорпион създава стимули, желания и амбиции за изява, на които да бъде даден шанс в следващите седмици и месеци. Ще се чувствате по-свободни да правите нещата по начина, по който ги виждате, с повече самостоятелност и по-малко външен контрол. Но това от петък нататък. Сега, в дните до новолунието имате да свършите някои неща, които не се нуждаят от демонстрация и гласност, но които имат своето значение. Преразгледайте някои въпроси свързани с общите финанси и спестявания, със съсобственост, със сделки с имоти и наследствени дела, и това, което можете – поправете. Новолунието в Скорпион ще изкара на светло някои ваши дарби, на които е дошло времето да обърнете повече внимание, да ги развиете, или пък да си измислите точно сега ново и интересно хоби, в което да вложите креативната си природа. Периодът е добър за пътешествия, за организиране на семейна почивка в чужбина, за опознаване на нови страни и култури.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в съвпад със СЛВ на 20.10.2014/ 16:49/

На 24.10.2014/0:56/ Новолуние в 0°24′ Скорпион и частично слънчево затъмнение.

Солнце в съвпад с Венера на 25.10.2014/10:31/

На 23.10.2014/13:57/ Слънцето преминава в Скорпион.

На 23.10.2014/22:52/ Венера преминава в Скорпион.

На 25.10.2014/ 22:16/ Меркурий става директен от 16°Везни.

На 26.10.2014/12:42/ Марс преминава в Козирог.

19.10.2014/ 2:07/Луна в Дева

21.10.2014/ 14:11/Луна във Везни

24.10.2014/ 0:09/ Луна в Скорпион

26.10.2014 /7:39/ Луна в Стрелец

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

21.10.2014/ 6:30 – 21.10.2014/14:12

23.10.2014/ 20:22 – 24.10.2014 / 0:10

25.10.2014 /19:11 – 26.10.2014 / 7:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии