Седмичен хороскоп 20-26 януари 2020 година

24 1 2020Слънце във Водолей от понеделник

Слънце-Уран в квадрат

на 24 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В понеделник Слънцето преминава във Водолей. За по-малко от месец, до 19 февруари, дневното светило ще ни учи да ценим личната си свобода, но и да даваме свобода на другите, да бъдем нестандартни, но да се въодушевяваме и приемаме различието на другите.

Слънцето във Водолей ще ни припомня принадлежността към групите, в които преминава живота ни. Това е както семейството, така и съседите, хората с които живеем под един порив, в едно населено място, но и тези, с които работим- екипа, колектива, фирмата и т.н. Не винаги осъзнаваме тази принадлежност, защото я приемаме за даденост. Но когато външни фактори се включат и я провокират осъзнаваме, че имаме общи интереси, за защитата на които трябва да участваме всички. „Сговорна дружина-планина повдига“ казва нашият мъдър народ.

По време на транзита си през Водолей Слънцето ще направи един единствен значим аспект. Съвпад с Меркурий, който също се движи през Водолей, няма да има, тъй като планетата на комуникациите бърза напред и ще премине през въздушния знак с по-голяма скорост. Слънцето ще направи квадрат с Уран, управителят на Водолей, и то през тази седмица.

Квадратът Слънце-Уран става точен на 23 януари 2020 година, четвъртък, сутринта. Такъв напрегнат аспект Слънцето прави с Уран два пъти всяка година. За пръв път обаче ще имаме точно този квадрат, между Слънце във Водолей и Уран в Телец,който за последно се е случил при предишното преминаване на Уран през Телец, на 22 януари 1936 година.

Напрегнатите аспекти между Слънцето и Уран противопоставят егото на един или няколко човека срещу интересите на общността. Стълкновението е драматично, тъй като в неподвижните знаци натрупването става бавно и продължително, докато стигне критичната точка и изригне като вулкан. Още повече, че Юпитер-символ на прекаляването, е все още в съвпад с ЮЛВ- натрупаната карма. И всичко това на фона на все още активния съвпад на малфакторите Сатурн и Плутон в знака на властта – кардиналния Козирог.

Очаква ни неспокойна седмица. Активно включени са както кардиналните знаци, така също и тези с акценти в неподвижния кръст- в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Подвижните знаци, Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, също са включени в напрегнати отношения. Марс, който се движи през Стрелец, отива към квадрат с Венера и Нептун. Още от началото на седмицата Луната в Стрелец, която преминава през позицията на Марс, активира противоречията на двете планети на силните емоции, предизвикващи бързи престрелки между хора с по-висок праг на чувствителност.

От сряда, когато и Луната е в Козирог, енергията се сгъстява от струпването на шест космични тела в двата сатурнови знака. Дните преди разпада на Луната са много полезни за разчистване, с голямата метла. В петък, 24 януари, ще бъде най-тъмната нощ. Новолунието е през нощта, на границата петък-събота. Точният съвпад на Слънце и Луна е в 4 градуса Водолей, в квадрат с Уран.

Новолунието в идеалистичния в голяма степен Водолей, подпряно от управителя Уран, провокира въодушевление от намиране на решения, които касаят проблемите на повече хора. Намесата на Телец като домакин на Уран, подсеща, че „безплатно е само сиренето в капана за мишки“, както уместно бе казала преди време една жена-политик.

През седмицата има и няколко хармонични аспекта. Венера е добре поставена към лунните възли, което дава повече свобода на избора. Освен това в дните на новолунието тя прави секстил с Юпитер, точен в четвъртък, приятелка е с Меркурий, а той пък с Марс. Ако се усетят тези влияния, ще имаме добро настроение и повече поводи за усмивки.

Новолунията са време за ново начало, време за промяна и тръгване по нов път. Новолунието във Водолей е вдъхновение за хората с идеи, за тези които мислят и работят за благото на другите, които се изявяват посредством колективния дух, и са искрено подкрепени от много хора.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Съвпадът и с Марс е индикатор на събития, които сте очаквали. В такъв период от личната година сте,когато всичко което се случва, има значение за близкото бъдеще. Възможни са добри предложения за обучение, работа или пътувания зад граница. С навлизането на Слънцето във Водолей в понеделник ще усетите силна приятелска подкрепа. Особено за тези, родени в началото на знака, на които Хирон преподава уроци, някои болезнени. Разместването на пластове в професионалната сфера продължава с пълна пара. Луната в сряда се включва и допълнително увеличава напрежението. Квадратурата на Слънцето с Уран преди, и по време на новолунието, е предупреждение за повече внимание, ако държите в ръцете си инструменти, с които оказвате влияние на повече хора. Вървете в правия път и подкрепяйте Доброто.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Луната е в другия огнен знак Стрелец в понеделник и вторник, съответно активираща зоната на любовта, творчеството и децата. В понеделник прави съвпад с Марс от Стрелец и квадрат с Венера, което ви поставя в леко напрегнати отношения с близки на сърцето ви хора. Личните отношения ще продължат да са под това провокативно влияние докато траят аспектите на Марс с Венера и Нептун, през тази, и през следващата седмица. От понеделник Слънцето е в срещуположния знак Водолей за почти месец напред. Влиянието му през това време е предимно позитивно и подкрепящо в посока на по-висока социална активност и приемане от околните, особено след новолунието в петък. В меркуриевия период на годината сте и това носи очаквания за промени в отношенията с работодатели. Донякъде критичен момент е през тази седмица, когато Слънцето прави квадрат с Уран от зоната на кариерата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Луната е във вашия знак в понеделник и вторник, което ви прави лично включени във всичко, което се случва около вас. За това допринася и навлизането на Слънцето във въздушния знак Водолей, зоната на вашите активни връзки с близки хора, роднини и приятели, съседи и партньори в забавленията. Марс от вашия знак ви кара да реагирате по-остро на някои обстоятелства, особено към хора от домашната среда, и това ще се задълбочава докато не преминат напрегнатите му аспекти с Венера и Нептун, през тази и през следващата седмица. Новолунието във Водолей отваря нова страница в близките контакти, но също така ви кара да помните, записвате, регистрирате богатите си впечатления. Може би една провокация от Уран в Телец в края на седмицата ще бъде катализатор за нов творчески подем.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. В понеделник Слънцето навлиза във Водолей. От зоната на професионалната изява то ще ви подкрепя и стимулира за по-голяма активност. В дните преди новолунието там имате много работа по разчистване на старите грешки, на освобождаване от неща, които ви пречат, или задържат, или замърсяват средата, в която живеете и работите. Освобождаване и изчистване са крайно необходими преди разгръщане на най-хуманния знак на зодиака със срещата на светилата в него. И сте лично включени, тъй като новолунието прави квадрат с Уран от вашия знак. Тези от първата декада на знака, като рождено Слънце или асцендент, ще бъдат предизвикани от квадрата да заемат твърда позиция, да направят важна крачка, да приемат или отхвърлят нечие предложение, да вземат крайно решение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои неспокойна седмица. Луната в Стрелец в понеделник и вторник минава през съвпад с Марс и квадратури с Венера и Нептун от Риби. Така семейните и партньорските отношения зависят както от силата на връзката помежду ви, така и от умението заедно, и поотделно, да устоявате на външен натиск. Слънцето преминава във Водолей в понеделник, което слага акцент на способността ви да организирате ежедневието си и да бъдете ефективни в това, което правите. Не се нагърбвайте с повече работа, отколкото можете да свършите, особено ако това значи да си я носите в къщи и да създавате допълнителни грижи на членовете на семейството. Квадратурата Слънце-Уран през втората половина на седмицата може да ви постави пред неочаквани, стресови ситуации. С новолунието в петък-събота, получавате нови възможности,свързани със собствености.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е ориентирана към финансите. Слънцето ви напуска в понеделник, за да се установи за почти месец в съседния знак Водолей. От зоната на личните доходи влиянието му е предимно позитивно и подкрепящо. Изключение прави тази седмица, в която Слънцето застава в квадрат с Уран от Телец. Някои разходи, направени от близък на сърцето ви човек, партньор, дете, ще ви напомнят да преразгледате бюджета си и да наложите някои ограничения. Новолунието във Водолей е обнадеждаващо за финансовата сфера и можете да разчитате на добри приходи. Разширяване на кръга от възможности също е нещо, което е в тон с влиянието на Слънцето в тази зона.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Свободолюбието на Стрелеца ще бъде преекспонирано от съвпада на Луната с движещия се там Марс. Той от своя страна отива към квадратури с Венера и Нептун от зоната на професионалната изява. Предстои обтягане на отношения с колеги и работодатели. Дните преди новолуние са време за разчистване на недоразуменията, за да може с новата Луна да се тръгне на чисто. От понеделник Слънцето е в дружеския знак Водолей,носейки добри намерения и желания за сътрудничество с повече хора. Но, там където доверието е нарушено, ще трябва да положите повече усилия, както и да приемете някои неблагополучия по време на квадрата на Слънцето с Уран в дните около новолунието. С новата Луна във Водолей имате добри перспективи, особено в сферата на образованието.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтична седмица. Новолунието в зоната на любовта, творчеството и децата е единствено за годината и бележи чудесен период за личните отношения. Дори напрегнатите аспекти повече стимулират, отколкото да пречат на интимната сфера. Когато връзката е жизнена и с бъдеще, най-хубавата страна на скарването е сдобряването. Напрегнатите аспекти на Луна-Марс и Венера-Нептун са чувствителни към взаимното доверие и почтеността в отношенията. Повече тревоги може да предизвика силният квадрат на Слънцето и Уран, както в личните отношения така и заради финансови неуредици. За самотните сърца от групата новолунието в зоната на любовта е стартов момент за нова връзка.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние във Водолей. Случва ви се обикновено веднъж годишно. Заради Луната и Марс от Стрелец някои виртуални приятелства могат да бъдат твърде провокативни през тази и през следващата седмица. В понеделник Слънцето преминава във вашия знак и добавя енергия към тази на Меркурий. Ако досега сте смятали, че околните не ви забелязват, то нещата рязко се променят. Дори твърде рязко, защото се включва квадрата с Уран. За тези от първите градуси на знака предстоят моменти на стрес, неочаквани ситуации, провокирани от планетния управител. Но това естествено не може да ви уплаши, напротив ще извлечете полза, и ще обърнете посоката на събитията натам накъдето желаете.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към собствености. Навлизането на Слънцето във Водолей прави темата открита за почти месец напред. Имате върху какво да мислите и планирате, дали да продадете и купите или обратно, дали да промените предназначението на собствено помещение вместо да инвестирате в ново. Периодът е добър за промени в имотното състояние, но след новолунието в петък и преди Меркурий да стане ретрограден в средата на февруари. Личните отношения са на етап развитие в по-високо стъпало, или в нова посока. В сряда Луната навлиза в Козирог и активността в зоната на партньорството се увеличава. Квадратът на Слънцето и Уран предизвиква някои финансови притеснения, и решаване на проблеми бързо и на крак. При някои от групата новолунието във Водолей в петък/събота открива нови възможности за инвестиране в проекти с добра възвращаемост.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. В понеделник Слънцето преминава във Водолей и огрява зоната на домашната среда за месец напред. Домът ви става притегателен център за близки и далечни роднини, за хора, с които ви свързва минало и бъдеще. Преминаването на дневното светило през тази зона е благотворно с единственото изключение през тази седмица. В четвъртък то прави квадрат с Уран от Телец. Желанието ви за повече свобода и отхвърляне на нещата, които намирате за ограничаващи ви, ще се конфронтира с някои ангажименти, които сте поели, и които не можете да откажете. Финансови аспекти също има, и ще ви се наложи да се съобразявате с тях. Новолунието във Водолей, в петък/събота задава старт на активности, свързани с дома – разширения, премествания, ново жилище, купуване, продаване на собственост или увеличаване на семейството.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е противоречиво. Луната е в Стрелец и прави съвпад с Марс в зоната на професионалната изява. Това провокира активности, претенции, изисквания, на които трябва да обърнете внимание, защото касаят вашият имидж, представата на шефовете за това как си вършите работата. С навлизането на Слънцето в предходния знак Водолей ще ви тегли към изолация и откъсване от активна работа. Но това едва ли ще ви се получи през тази седмица. Квадратът на Слънцето с Уран ще държи сетивата ви нащрек за изненади, в гръб. В сатурновия период на личната година сте, време за равносметка, какво сте свършили, какво не. Новолунието във Водолей в петък-събота ще ви даде някои насоки за бъдещето вероятно по един странен и мистичен начин.

Дати на някои астрологични събития

На 20.01.2020/16:54/Слънцето навлиза във Водолей

Слънце в квадрат с Уран на 23.01.2020 / 8:54

На 24.01.2020/ 23:41/Новолуние в 4°21’Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

21.01.2020 / 6:46 – 22.01.2020 / 7:00

24.01.2020 / 4:08 – 24.01.2020/ 15:20

25.01.2020/ 21:06 – 27.01.2020 / 1:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии