Седмичен хороскоп 21-27 декември 2020

Satr-Jup k20Юпитер и Сатурн в съвпад във Водолей

Меркурий и Слънце в Козирог

Марс и Плутон в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната десетдневка на тази невероятна 2020 година. Урановото влияние от вибрация 4 се усети от всички по един меко казано неприятен начин. Четворката е вътрешно противоречива и деструктивна, погледната от една гледна точка, но в същото време основополагаща и стабилна, от друга. Тя напълно изразява неподвижния знак Водолей, който наследява кардиналния Козирог и става арена на най-важните астрологични събития сега, през следващата година също, и през още две десетилетия по-нататък, докато през въздушния знак преминат Юпитер, Сатурн и Плутон. Не можем да не отчетем, че 2020 година оправда очакванията ни.

В годишния преглед 2020, писах за изключително рядко случващото се съвместяване на ретроградните фази на трите големи Сатурн-Плутон-Юпитер и основните събития се случиха точно по това време. „Това съвместяване е също толкова значимо, колкото и съвпада им в Козирог в началото на годината. Аналогията е много показателна с времето преди два плутонови цикъла. В годините 1517-1518, по времето на движението на планетите в Козирог, те правят съвпад, и ретроградните им фази се припокриват, основно в Козирог, а между тях е съвпада при директни планети. Това е времето на начало на Реформацията, период разделяща Средновековието от Новото време. Сега се намираме в подобен период, на разместване на фундаментите. На разрушаване на ненужното вече старо и започване на градеж на неизвестното ново. В допълнение е вибрацията на годината 2020, вибрация 4, уранова, разрушаваща и съграждаща едновременно.„ Ставаме свидетели на дълбоко разместване на пластовете, процес навлязъл в явната си фаза с преминаването на Плутон в Козирог през 2008 година.

Първата половина на седмицата е пренаситена с астрологични събития. В понеделник те са три като хронологически първото е преминаването на Меркурий в Козирог. В неделя Меркурий направи горен съвпад (на пра ход) със Слънцето в 28-я градус на Стрелец. С подкрепата на Венера,която също се движи през огнения знак, се затвърди увереността, че сме на прав път, близо до истината. Меркурий в Козирог продължава тенденцията умът ни да твърди, че сме прави. Меркурий в Козирог прави много хора твърде консервативни мисленето, неприемащи гъвкавостта и бързината.

Понеделник е най-късият ден на годината, но погледнато позитивно доброто предстои, защото от него нататък светлата част на денонощието ще се увеличава. В деня на зимното слънцестоене в Козирог навлиза и Слънцето. Дори вибрацията на деня, 21 12 2020/ 1-ца, понеделник, е слънчева.

В тази слънчева седмица, поредната, е дългоочакваният съвпад на Юпитер и Сатурн във Водолей. За него се пише, и ще се пише много. Не защото Юпитер и Сатурн влизат за пръв път във Водолей и правят съвпад в него. Юпитер посещава въздушния знак на всеки 12 години, а Сатурн прави това през 29,5 години.

Съвпадите между двата гиганта на слънчевата система имат свой собствен цикъл. Двете планети се срещат през около 20 години, но в различни знаци. През 60 години се срещат в един и същи знак. За дълъг период от време, около 180-200 години, съвпадите са предимно в една и съща стихия. Защо предимно, а не точно? Защото има преходни периоди, в началото и в края,общо 60 години, и среден-чист период. Чистият период, когато планетите се срещат в една и съща стихия, обратно на последователността на знаците, е 120-140 години, за това време съвпадите не сменят стихията. През 19 и 20 век, от 26.01.1842 в Козирог, след 20 години Дева, после Телец, отново в Козирог,и така до 19.02.1961,в края на чистия период, пак в Козирог. Следващите 21 и 22 век, е времето на съвпадите във въздушната стихия. Началото е на 31.12.1980, в 9Везни, в този преходен период има един съвпад в земен знак на 28.05.2000, 22Телец.

От 21.12.2020 започва чистия период от 12 години на съвпади във въздушната стихия, с 0Водолей. Той продължава до 14.01.2140, съвпад на Юпитер и Сатурн в 17Вдолей. Навлиза водната тема с преходен период и съвпад в Скорпион през 2159 година, следвана от два съвпада във въздуха в през 2179 и 2199 в 28Водолей. С това завършва въздушната част в големия цикъл на Юпитер и Сатурн. Защо разказвам всичко това? За да се види значимостта на събитието – съвпад на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолей. Докато се изредят четирите стихии, времето между два периода на съвпади в една и съща стихия нараства на около 800 години. Предишният такъв е бил между 1186 и 1405 година, с чист период между 1226 и 1405 година. Почти едновременно влизане във Водолей, с разлика две седмици, Юпитер и Сатурн правят през февруари 1226 година. На 5 март 1226 година е точният им съвпад в 2гр.57мин.Водолей. Аналогията е астролгическа, но и астрономическа. Когато правят съвпади през 20 години, от земята виждаме Юпитер и Сатурн много близо на небосвода, почти като една. На 21 12 2020 г., и в дните около тази дата,двете планети могат да се видят на запад след залез слънце.

Съвпадът на Юпитер и Сатурн като социален камертон, който задава тон за десетки години напред. Във Водолей той звучи оптимистично и вдъхновяващо. Водолей е знак ориентиран към хуманизъм и човечност, към обучение и възпитание, а въздушната стихия като цяло носи силна активност в менталното поле, възникване и развитие на нови и нови идеи, експерименти, открития в света на науката, динамично развитие на технологиите. Началото е от 1980 година, но активната част тепърва предстои. Едната линия е в посока на тотална дигитализация, глобализация на всичко, което обхваща повече хора, все повече ще говорим за изкуствения интелект и доколко той разширява контрола над живота ни. Цифровизация на парите, на националните валути вече е факт, в много страни ги има.

Другата линия, която ще се развива, е прозирането и изобличаването на лъжата. Много хора ще поемат пътя на пълно отхвърляне на зависимостта от технологиите, обръщане към природата и хармонизиране с нея. Избор винаги има. Една от големите лъжи, която ще прозрем е тази, че Земята не може да изхранва настоящото население. Земята може да ни храни всичките и още толкова, стига да подобрим отношенията си с нея, да се научим да използваме ресурсите, които тя щедро ни дава, но за всички, не за малка част избрани. За предстоящите 120 години много неща ще се променят. Преминаването на Юпитер и Сатурн през Водолей ще ни носи и радости, и изпитания, но ще ни научи на това, да пазим Живота.

Предколедно ни предстои да преминем през един значим напрегнат аспект-квадратът на Марс и Плутон, и то за трети път. През месец март 2020 година Марс започна три нови цикъла, с трите планети в Козирог, включая този с Плутон. Да си припомним какво стана през март- пролетното затваряне. През август планетата воин, от Овен, на прав ход, направи първите възходящи квадрати с трите планети от Козирог. В края на септември и през октомври, ретрограден повтори.

Сега Марс и Плутон се противопоставят за трети път, вече в 23Овен-Козирог, на 23 декември. Тази кардинална квадратура, както в изброените случаи, така и сега разгаря амбициите за битки и надмощие. Макар със затворени граници, виждаме какво става в други държави, особено онази зад океана, и напрежението може да избухне всеки момент и да доведе до военно положение. Астрологичната обстановка е твърде напрегната във вторник и сряда, когато Луната се движи в Овен и подклажда воинските амбиции. Планетката на раздора Ерида прави точен съвпад с Марс на 22 декември и заедно в квадрат с Плутон са близо до драсване на клечката кибрит. А в същото време Лилит и Уран са в космическа прегръдка. 22Ри е ден за сюрпризи.

Напрежението между хората ще стигне високи стойности преди Коледа и затова препоръката е да се успокояват страстите и да не се позволява разрастването на пожарите, в прав, но още повече в индиректен смисъл. В астрологичната картина има предпоставки за проява на здрав разум и далновидност. В четвъртък и петък, когато Луната е в Телец, земната енергия, с пет планети в нея, е в силата си, а това обещава успокояване и умиротворяване, толкова необходимо ни на Бъдни вечер и по Коледа.

Весела Коледа!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Планетният управител е отново в стихията си, предизвикан, амбициран и мотивиран да наложи своето. Като буре с барут сте поне до четвъртък, когато страстите утихват предпразнично. Съвпадът на Юпитер и Сатурн разстила пред вас дълга редица от възможности за колективна работи, които можете да развиете през идващата 2021 година, но и в следващите две години. Ще преминете през период на научаване сатурновият урок за скромността и търпението. Да работите с други хора,често потискайки егото си, и изразявайки себе си посредством общата работа е ценен житейски урок. Слънце и Меркурий в зоната на кариерата ще ви дават подкрепа до края на годината и в първия месец на следващата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Слънцето и Меркурий правят работната среда много динамична и придърпваща вниманието към себе си. А в дните вторник и сряда Луната от Овен и квадрата Марс-Плутон ще вдигнат градуса на напрежението при мнозина. Ако ви се налага да пътувате, бъдете много внимателни, добре подготвени и отзивчиви. Съвпадът Юпитер-Сатурн в срещуположния знак Водолей, открива интересни перспективи пред партньорството. Юпитеровото влияние е позитивно, подкрепящо и увеличаващо социалните контакти. Възможно е да ви се прииска да разширите дейността си,да се сдружите с някого, или да смените работодателя си с по-щедър. При някои назрява момента да се обвържат. Сатурн съответно е по-сдържан и взискателен, особено в период на преминаване през десцендента, или когато застане в точна опозиция с рожденото ви Слънце.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои семейно ангажирана седмица. Началото и предизвиква способността ви да заемате твърда позиция по въпрос, който считате за важен. Навлизането на Слънцето и Меркурий в зоната на личните доходи задава позитивни очаквания по темата, макар че някои ситуации могат да ви се сторят твърде странни. Съвпадът Юпитер-Сатурн в зоната на информационния обмен е дълготрайно предизвикателство към уменията ви да създавате нови контакти, а също така да организирате хората около себе си в среда на взаимно обучение. Предстои ви период на учене, писане, често пътуване на близки разстояния и много нови приятели. Но през тази седмица бъдете внимателни и предпазливи към желаещи напористо да ви предлагат бързи печалби и изгодни придобивки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Някои от тях неочаквани. Съвпадът Юпитер-Сатурн активра зоната на кариерата за дълго време. Влиянието е противоречиво, и когато планетите се разделят, ще го усетите по-ясно. През тази седмица енергията им е насочена към привличане на вниманието върху вашата личност и това, с което се занимавате. Възможно е да се чувствате претоварени, особено във вторник и сряда, когато Луната от Овен усилва и без това напрежението в кардиналните знаци, а това засяга в голяма степен обкръжението ви. Уран от вашия знак е притиснат от Лилит, което внася елемент на ревност, недоволство и разминаване в очакванията. Слънцето изгрява на вашата улица в четвъртък и петък, когато Луната ви навестява и внася присъщото и в този знак спокойствие.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. Слънцето и Меркурий влизат в зоната на любовта, творчеството и децата като внасят своята позитивна енергия в посока на раздвижване и обогатяване. Юпитер-Сатурн заедно сега и поотделно в бъдеще,ще оказват влияние върху зоната на работната среда, навиците и здравето. Юпитер ще ви мотивира да подобрите условията при които работите, да придобиете нови умения, да повишите квалификацията си поне с една степен нагоре. Сатурн също влияе добре тази зона. Ще ви помага да бъдете по-организирани и подредени, ако е възможно това разбира се. Но също така ще изисква да бъдете по-отговорни към собственото си здраве. Да се научите да слушате тялото си и знаците, които то ви дава. Квадратът Марс-Плутон в кардиналните знаци може да ви вкара в някои напрегнати ситуации с любим човек в средата на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Слънцето и Меркурий идват в знака ви и това повишава тонуса, но също така ви прави неспокойни до невротичност. Последното е провокирано и от напрегнатият аспект в кардиналните знаци между Марс-Плутон. Това може да ви създаде известни търкания в отношенията с някой от близката среда. Също така предупреждава за евентуални битови инциденти, затова бъдете внимателни, особено при работа с остри предмети и огън. Съвпадът Юпитер-Сатурн повлиява благоприятно личните доходи. За относително дълъг период от време -година до три напред имате подкрепата на най-благодатната планета и на управителя на собствения знак. За необвързаните последната десетдневка на годината носи очаквания за интересни запознанства.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. В понеделник едно недоразумение може да ви насочи към пропуски,които не сте догледали. Съвпадът на Юпитер и Сатурн в другия въздушен знак Водолей, е подкрепа за дългосрочните ви цели. Сега особено силно за тези от първата декада. Под тяхно влияние някои могат да бъдат променени, или заменени с нови, по-актуални. Преминаването на планетите през тази зона на слънчевия хороскоп ще ви донесе ценни житейски уроци и много полезни опитности. В период сте на остра необходимост да се съизмерите с важни за вас хора, да отбележите това, което не ви достига и да насочите усилия за наваксване. Няма напразен труд, а вложеното търпение ще ви се отблагодари многократно.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Слънцето и Меркурий навлизат в зоната на дома, семейството и отношенията с най-близките. Те внасят позитивна енергия в домашната среда, където да се чувствате добре приети и обгрижени. Съвпадът Юпитер-Сатурн в другия въздушен знак Водолей е начален момент на промени в зоната на любовта, творчеството и децата. Тяхното влияние вдъхновява намирането на сродна душа, на удовлетворяваща работа и време за любимо занимание. Навлизате в зоната на сатурновия подем, когато строгата планета ще ви дава ценната си подкрепа. Като кардинален знак през тази седмица сте в обсега на влияние на квадрата на Марс-Плутон,което предполага обтягане на отношенията с близък човек, партньор, работодател.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои финансово ориентирана седмица. Парични дела могат да ви създадат безпокойство в началото и. Съвпадът на Юпитер-Сатурн на ваша територия отбелязва началото на период на активна лична изява. На мнозина от групата ще се прииска да участват активно в обществени дела. Вашата досегашна активност може да привлича предложения за включване в групи и движения с привлекателна за вас кауза. Отговорността ви в такъв случай се увеличава многократно, макар Сатурн да е съуправител на знака. В периода на промени, в който навлизате ще ви се предложат различни възможности, но изборът не е толкова голям, колкото изглежда на пръв поглед. Слънцето и Меркурий от предходния знак осветяват скрити качества и възможности, които досега не сте използвали. Бъдете внимателни с думите в средата на седмицата, когато квадратът Марс-Плутон може да ви вкара в словесни, и не само, битки.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с интересни новини. В зоната на партньорството навлизат нови участници. Слънцето и Меркурий ще разнообразяват контактите за месец напред. Юпитер и Сатурн започват нов цикъл с начало в зоната на финансовата подкрепа. Ще имате такава е обещанието на Юпитер. Можете да разчитате на наследство, издръжка, стипендия, социална помощ, на дялово участие или да ви изплатят дивиденти. Сатурн обаче размахва пръст и предупреждава: внимателно с чуждите пари, с чуждите инвестиции или имоти, които управлявате. Нужна е висока степен на отговорност, за да не изпаднете в неочаквани задължения. Като кардинален знак, през тази седмица квадратът Марс-Плутон задава трудни задачи за решаване, особено за тези със Слънце/асцендент около 23-я градус. Контролирайте импулсите си, запазвайте спокойствие в напрегната среда, успокоявайте околните.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Меркурий и Слънцето навлизат в Козирог, и активират, зоната на динамичния информационен обмен. Ставате център,през който минават различни инфо канали, което може да е много объркващо, защото изисква често да си сверявате часовника за това кое е истина и кое лъжа. Юпитер и Сатурн започват новия си цикъл в зоната на дома и семейните отношения. Очертава се добър период за подобряване условията, в които живеете- разширение на дома, или преместване в по-удобно жилище. В домашната среда настъпват позитивни промени, семейството се увеличава, сдобивате се с нови роднини и се раждат деца. Обръщайте внимание на здравето си през тази седмица, не се претоварвайте.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Водете хорото, но внимавайте да не подвеждате, тези които са се хванали за вас. Следовници имате достатъчно, а и ще се увеличават с навлизането на Слънцето и Меркурий в Козирог в началото на седмицата. В добър период сте за създаване на колектив с обща цел, или за работа по предстоящ проект. Съвпадът на Юпитер и Сатурн в предходния знак подобрява дългосрочно възможностите да намирате решение на проблемите, да опознавате скритите страни на характера си и пълния личен потенциал, на който можете да разчитате. В средата на седмицата някои спорове с приятели могат да се разраснат твърде много и да разстроят отношенията ви.

Дати на някои астрологични събития

На 21.12.2020/ 1:07/ Меркурий преминава в Козирог

На 21.12.2020/ 12:02/Слънце преминава в Козирог, ден на зимното слънцестоене

Юпитер в съвпад със Сатурн на 21.12.2020 /20:19

Марс в квадрат с Плутон на 23.12.2020 /16:53

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2020/ 12:24 – 22.12.2020 / 0:32

24.12.2020 / 0:51 – 24.12.2020/ 12:55

26.12.2020/ 13:32 – 27.12.2020 /1:32

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на декември 21, 2020 @ 18:04

    Много подробна и интересна статия, от сърце Ви благодаря за труда, който влагате! Чета всичко Ваше с огромен интерес! Особено в тези сложни времеви отрязъци, където толкова много от съдбата на човечеството е заложено на карта и всеки личен избор (било той и “само” мисловен) е от огромно значение.
    Дали ще имате кратко време да погледнете картата към 6-ти и съответно 20-ти януари 2021 за Презокеанската държава с оглед на това, че тези дати са решаващи за цялата планета, още повече, че все още нищо не е окончателно (виж линк https://youtu.be/cYFu1bb9u-s)?
    Може и по-нататък в седмичните хороскопи (ако изобщо решите да отделите време). Мисля, че ще е доста интересно как “стоят” звездите към тези дати на фона на постоянно променящата се обстановка (дни, когато изглежда злото вече напълно е спечелило и дни, когато светлинката на доброто изведнъж проблясква спонтанно някъде там в тунела). Благодаря Ви!

  2. Милена каза,

    Писа на декември 23, 2020 @ 23:39

    Много интересна статия, която обяснява много моменти назад и напред, преди описвания от Вас период! Благодаря за ценните съвети!
    Весела и Светла Коледа и на Вас, Муси!!!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии