Седмичен хороскоп 21-27 октомври 2013 година

Меркурий ретрограден от понеделник

Слънце в тригон с Нептун

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната обстановка през тази седмица не е обременена от напрегнати аспекти, изключая текущия, продължителен и отиващ към точен квадрат Уран-Плутон. Слънцето напуска критичната зона на кардиналния кръст, оставяйки зад себе си напрегнатите аспекти с Уран, Плутон и Юпитер. Опозицията Марс – Нептун също се разпада и това намалява напрежението в подвижните знаци.

Арена на събития сега става неподвижният кръст и всички, които имат неврологични точки в натала в първата половина на някой от знаците Скорпион,Лъв, Телец и Водолей ще го усетят.

Наближаващото пълно слънчево затъмнение съсредоточава енергия в зоната на първата половина на Скорпион. Към точката на съвпада – 11 градуса Скорпион в понеделник се устремява Меркурий, който навлиза за пореден път в своята ретроградна фаза. Тя ще протече между 21 октомври и 10 ноември 2013 година, като планетата ще се върне назад от 18 -я до 2-я градус на Скорпион. Интересното е, че в момента на слънчевото затъмнение, на 3-ти ноември, не светилата, а Меркурий ще бъде в точен съвпад със северния лунен възел, който тогава ще бъде в 7 градуса Скорпион. Но за това ще говорим в следващия седмичен .

Ретроградните периоди на Меркурий,вече знаете, се случва т 3 или 4 пъти в една календарна година. Има много статии на тази тема и малко може да се добави за влиянието на планетата в тази част от космичния и път.

Всяка година Меркурий преминава през позицията, в която е бил при вашето раждане. Това се нарича Меркуриево възвръщане, подобно на Слънчевото възвръщане, което наричаме Солар. Особеното при меркуриевото възвръщане е, че тези които имат директен Меркурий никога Меркурий при възвръщането не може да бъде ретрограден.

Тези,които имат ретрограден Меркурий,пред определен брой години: 7,13,20 години имат Меркуриево възвръщане в ретроградната фаза. Родените между 21 октомври и 3 ноември 1954 г. имат ретрограден Меркурий в Скорпион в рождената карта, сега нямат меркуриево възвръщане, но Меркурий е отново ретрограден в Скорпион.

Общите препоръки са за повече внимание при важни дела, които не търпят отлагане. Тези, които могат, по-добре да се отложат за времето на директен Меркурий, когато вероятността от грешки е относително по-малка. Деловият живот не е необходимо да спира заради обратното движение на Меркурий. :)

Особеното при сегашното движение на Меркурий назад, през Скорпион, е че той прави, не през тази, а през следващата седмица, три последователни съвпада: със Сатурн, след няколко дни със Слънцето и после със СЛВ. А на 1 ноември предстои точен квадрат на Уран-Плутон. Особеното при него е, че той бележи средата на цикъла, защото е четвъртия от общо седемте точни квадратури, разположени между юни 2012 г., и март 2015 г. Обединяването на енергиите на съвпадите и на квадрата предполага сериозно раздвижване в обществените отношения, задълбаване на някои наболели въпроси, ревизионистични тенденци, субективизъм на всички нива и най-важното: нежелание за взаимна чуваемост и разбиране.

Ретроградният Меркурий е подходящото време да се пренаправят нещата, да се преосмисли проекта, да се пренареди графика, да се преоценят стоките, да се преразгледат вече взети решения, да се пренаредят приоритетите. Ретроградните периоди на Меркурий са подходящо време да се правят сезонни намаления, но малко търговци се съобразяват с това.

На ретрограден Меркурий не ви препоръчвам да сключвате брак, да си насрочвате операция, да сключвате важна сделка, особено такава, на която ще разчитате в дългосрочен план, да купувате техника, да договаряте купуване на имот, още по-малко да инвестирате средства и усилия в нещо голямо.

Ако имате ретрограден Меркурий в Скорпион, което значи, че сте родени под знака на Везни, Скорпион или Стрелец, настава вашето време. За разлика от други хора, вие знаете как да овладявате меркурианските ретроградни енергии и да извличате полза от тях, за себе си, но и за близките си. Внимавайте какво мислите или говорите, защото силата на думите е невероятна. Меркурий в Скорпион е много страстен в изразяването си, а му предстои и среща със Сатурн (алхимикът). Дано заедно превърнат оловото в злато, а не обратно.

В края на седмицата ни предстои да преживеем прекрасният тригон на Слънцето и Нептун във водните знаци.

Нека тази чиста енергия премине през всяко тъмно място и да го одухотвори.

Успешна седмица!

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната обстановка предлага движение. В буквален и в преносен смисъл. Имайте готовност да реагирате бързо на новосъздала се ситуация, бъдете готови със свое виждане, мнение, решение, на важен въпрос. Ретроградният Меркурий може да ви подведе, през втората половина на седмицата, да „дадете ход назад“, да настоявате на своето, да бъдете неотстъпчиви, но бъдете далновидни, вижте перспективите и не бързайте да казвате „не“. По въпроси, касаещи наследство, купуване или продаване на имот, бъдете внимателни, още повече ако трябва да разчитате на парите на други хора или на общи сметки с партньор(и). Ако правите огледи, обръщайте внимание на „скритите картинки“, на неща, които някой е замазал и не иска да ви ги покаже. Някои от групата може да са в период на активно сънуване. Вземете под внимание това, което ви подсказват сънищата, особено през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, навлизат в сложен период от личната си година. Слънцето, управителят на знака, сменя стихията, като преминава от въздушните Везни в дълбоките води на Скорпион. В рамките на един месец то ще направи квадрат към рожденото Слънце на всеки от групата и то от зона, в която се намират Сатурн и ретроградния Меркурий. Намирате се в Лунния квадрат на личната си година (по смисъла на кн. Номерологичен календар). Очертава се сложен период, в който ще трябва да полагате повече усилия, да бъдете по-наблюдателни и здравомислещи, за да не се поддавате на емоциите и да реагирате необмислено. А провокации към огнената ви природа ще има, но от вас зависи да не позволите хора или обстоятелства да ви изведат от равновесие и да ви манипулират. Има вероятност да проявявате твърде голям субективизъм по въпроси касаещи дома, близките, децата, издръжката на домакинството.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои относително спокойна седмица. Активността на планетите в предходния знак Скорпион идва повече като ехо и резонанс, отколкото като директно влияние. Това може да наруши сънят, или да ви накара да сънувате по-активно, да виждате в сънищата си решение на някои проблеми. Ретроградният Меркурий при вас ще отприщи позабравени теми, върху които сега е момента да се върнете и да размишлявате. Ако имате ретрограден Меркурий в Скорпион в рождения си хороскоп, сега сте в чудесна позиция за откривателство, за стигане до дълбоки нива на познание и прозрение. В професионалната сфера може да има известни задръжки и несбъднати очаквания, но това е временно. Намирате се в сатурновия период на личната си година,когато предстоят да се случат неща,кореспондиращи с темата зададена от вибрацията на личната ви година. Например ако сте в Лична година 9, сте на прага на нещо ново. То ще се прояви по-отчетливо с настъпването на новолунието на 3 ноември.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмицата започва обещаващо. Луната е във вашия знак и това ви поставя в центъра на хорското внимание. От вас зависят много неща, а Марс от Дева ви прави амбициозни и напористи. Навлизате в Меркуриевия период на личната си година. В професионално отношение периодът е добър. Във вторник може да ви се наложи да плащате стари сметки. Някои ще имат добри приходи, но тези, които разчитат това да стане по банков път, ще трябва да почакат. Ретроградният Меркурий ще ви постави в особена ситуация по отношение партньора. Подгответе си „защитната реч“, защото ще давате обяснение за сторени или несторени прегрешения. В отделни случаи, може би е назрял момента за сериозен разговор, за преразглеждане на отношенията и на връзката като цяло. В сряда Слънцето навлиза в срещуположния ви знак Скорпион и дава старт за новите партньорства.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои още една забележителна седмица. Този път акцентът пада върху Меркурий, управителят на знака, който от понеделник тръгва в обратна посока. Ретроградността на Меркурий може да ви провокира в ситуации,когато нещата не се случват така, както сте ги планирали, или не са по начина,който намирате за правилен. В сряда Слънцето преминава в Скорпион и тази зона на зодиака става много важна в сферата на комуникациите с околните. Ще се нуждаете от подкрепа и ще я получите по най-добрият начин в средата на седмицата. Възможно е да предпочитате да показвате знанията си повече в писмена форма, отколкото в устна. Някои срещи и разговори могат да бъдат за вас твърде обременителни, ако са с хора с повърхностни знания и недостатъчни умения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната обстановка е подкрепяща. Марс ви дърпа в една посока, кара ви да бъдете по-активни и предприемчиви, да не се спирате пред временни пречки и да отстоявате позициите си. Меркурий обаче, тръгвайки назад, ви притеснява с множеството неуредици, с неясно формулирани искания на партньори и съдружници, на колеги и приятели. През втората половина на седмицата ще имате повече яснота по спорните въпроси. А в четвъртък можете да постигнете споразумение и да си „стиснете ръцете“ с другата страна. Но, ако трябва да подписвате документи, препоръчително е да гледате всичко под лупа и то много пъти.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои важна в много отношения седмица. Акцентът е навлизането на Меркурий, управителят на знака, в своята ретроградна фаза. Тя започва в понеделник и ще завърши на 10 ноември, след около три седмици. Като меркуриев човек, промяната в движението на планетата не би трябвало да ви обърква, тъй като имате вродена способност да се пренастройвате бързо към нови условия. А те сега са в изобилие. Марс в Дева, в дома на близките отношения с роднините, ви „ръчка“ да не оставате равнодушни към неуредиците вкъщи. Ако друг не се захване, ще трябва вие да вършите тежката работа. В професионално отношение периодът е добър за преквалификация, за придобиване на умения от по-високо ниво или от различно естество. На някои е възможно да се наложи да се върнат на старото работно място.

Благоприятни дни през седмицата – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, в следващите дни вниманието се фокусира в ежедневните дела. Финансовата сфера и необходимостта от повече сигурност в личните доходи ще ви кара да преразгледате някои належащи плащания, да отложите други за по-подходящо време. Свиването на разходите е добра възможност, но още по-добра е да увеличите приходите. А шансове има в следващите дни и дори след новолунието в началото на ноември. Новини отдалеч могат да внесат промени в някои планове,да ви накарат да си спомните за стари приятели или бивши контрагенти. В средата на седмицата астрологичната обстановка е изключително подкрепяща кариерните условия. Имате възможност да постигнете успех в преговори, да си създадете добра репутация, да направите впечатление на шефовете си.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. Мотото и може да бъде „за лудо работи-за лудо не стой“. Възползвайте се от момента да представите себе си, това което правите, това което сте направили досега. Слънцето навлиза в зоната на вашата професионална реализация и това ще е акцентът в тази, и в следващите две седмици. Ретроградният Меркурий може да предизвика преразглеждане на някои ваши предложения, отхвърляне на едни, приемане на други. Като цяло обаче астрологичната обстановка в следващите дни дава възможност да блеснете, да се представите пред шефа в най-добрата си светлина. Ако е възможно, насрочвайте важните си срещи за четвъртък.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои предизвикателна седмица. С преминаването на Слънцето в Скорпион, в сряда, навлизате в най-емоционалния си период на годината,тъй като тази зона на зодиака е арена на основните събития – сега и през следващите месеци. В понеделник ще имате нужда от помощта на приятел. Във вторник и сряда очаквайте новини отдалеч. В четвъртък Луната е във вашия знак и това може да бъде изключителен ден за вас,стига да бъдете достатъчно инициативни и предприемчиви. Разчитайте на късмет, но също така и на добра информираност в четвъртък и петък. В почивните дни бъдете в компанията на хора,които харесвате. Тази седмица е като „затишие пред буря“, която ще се развихри през следващата.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък, събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, настъпва неспокойна седмица. Меркурий тръгва назад в понеделник и ще се движи така почти през цялата първа половина на знака до 10 ноември. В сряда Слънцето попълва триото и внася светлина в личните ви дела. Някои сами ще получат просветление и ясна визия за ситуацията, в която се намират. На други ще им бъде помогнато. При всички обаче ретроградният Меркурий ще постави ребром въпроса за преразглеждане на някои лични планове, може би връщане в начална точка и отново извървяване на пътя, или връщане към корените. Обръщайте внимание на неща идващи отдалеч, и на такива, които ще ви помогнат да надскочите себе си, да разширите кръгозора си, да намерите нови полета за изява.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои още една вълнуваща седмица. Активността в сродния по стихия знак Скорпион няма да ви остави безразлични в следващите дни. Ретроградността на Меркурий може да повлияе връзките ви с чужбина, да получите погрешна информация, преувеличена или изкривена по някакъв начин, да пропуснете важно съобщение или да сбъркате при оформяне на книжа. Ако се каните да пътешествате, проверете си багажа, паспорт, виза, други важни документи, резервацията за хотела и всичко друго, което би могло да се обърка. Някои ще имат важни гости, за което е нужна съответната подготовка на дома. Внимание изискват и отношенията с близки роднини, с брата или сестрата, на които ще възложите известни очаквания за подкрепа. Навлизате в силен период от личната си година -юпитеровият.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 21.10.2013 г.,в 12:28 ч Меркурий става ретрограден от 18° Скорпион. Ще се движи назад до 10.11.2013 г., и до 2° Скорпион.

На 23.10.2013 г., в 9:09 ч. Слънцето навлиза в Скорпион.

Слънце в тригон с Нептун на 26.10.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Лъв, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

21.10.2013 г., в 0:02 ч. – 21.10.2013 г., в 19:14 ч.

23.10.2013 г., в 3:35 ч. – 24.10.2013 г., в 6:36 ч.

25.10.2013 г., в 23:31 ч. – 26.10.2013 г., в 19:12 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

12 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на октомври 21, 2013 @ 6:18

    Муси,кога точно рибите влизат в юпитеровия период?

  2. E. каза,

    Писа на октомври 21, 2013 @ 10:00

    Муси, а телците кога точно навлизат в меркуриевия период и в какво се изразява той?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2013 @ 13:05

    moon_in_taurus,
    точно зависи от рождената дата. А общо -октомври, ноември.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2013 @ 13:19

    E.,
    през октомври-ноември, но зависи от датата на раждане. Описала съм периодите в книгата ми “Номерологичен календар”.

  5. ira каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 3:57

    Г-жо Дачева, “предизвикателна седмица” за зодия Рак в положителен или отрицателен аспект е?Аз съм зодия Риби с асцендент Рак и напоследък ми се случват само негативни неща и личната и в професионалната сфера.

  6. megi каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 7:49

    Моят натален меркурий не е ретрограден и е в Скорпион – 23 градуса. Това значи ли, че сега не преживявам движението на планетата като ретроградно? Извинявам се, но не разбрах.:)Вероятно навлизам във важен период от утре и през другата седмица?

  7. Maria B каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 8:56

    Здравей Муси,да попитам. Когато Меркурий е ретрограден в солара, оказва ли по-различно влияние през личната година?

  8. лилушка каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 9:03

    и аз се интересувам за солара ми :) Има ли разлика когато Меркурий е ретрограден в Солара дали е в слънчевия или в сатурновия период на годината? Благодаря ти за вниманието и спорен ден.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 16:09

    ira,
    мисля,че съм обяснила какво имам предвид под предизвикателна седмица, а как ще бъде оценено, като положително или като отрицателно зависи от конкретната обстановка и от човека. При Риби трябва да отчетете влиянието на Марс,който е в срещуположния на рожденото Слънце знак Дева. Също така – Венера,която по принцип е добра планета, но сега може да прави квадрат към Слънцето и да води до някои неблагополучия.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 16:13

    megi,
    и моят е в Скорпион, но си преживявам ретроградността на Меркурий като всички. :) По-скоро става дума за това,че възвръщането на Меркурий в рождения знак е база,която е усвоена, а на ретроградността може да се гледа като възможност да се поправят някои неща, да се задълбочи работата по други,които са важни и належащи. Защото той е ретрограден, но е в знака на рождения и това само по себе си е подкрепа.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 16:18

    Maria B,
    вероятно питате изобщо, а не конкретно за ретрограден в Скорпион. :) При ретрограден Меркурий в Солара годината придобива особено значение, още повече, ако той е ретрограден в натала.Възможно е домовете,които управлява да изискват повече внимание.Важно е също дали прави аспекти с другите планети. Особено с Юпитер, с който управляват двете оси.

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2013 @ 19:02

    лилушка,
    има, защото,когато Слънцето транзитира тази позиция, в единия случай това става в слънчевия период,т.е. след рождения ден,в началото на солара. А в другия, това се случва в края на личната година,в края на солара, преди рождения ден. Меркурий по принцип е свързан с някаква промяна, ретрограден придава по-голяма тежест на това, което показва, с вероятност за някакво объркване, или трансформация, вече в зависимост от конкретната ситуация.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии