Седмичен хороскоп 21-27 юни 2021

2021 6 24Слънце в Рак от 21 юни

Меркурий директен от 22 юни

на 24 юни

от 25 юни

Венера в Лъв от 27 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни изпълнена с астрологични събития седмица. Две ингресии, едно излизане от ретроградна фаза и едно влизане, пълнолуние и три значими аспекта.

В понеделник Слънцето навлиза в Рак и отбелязваме точката на лятното слънцестоене, когато денят е най-дълъг. Лятото официално заема своето място в понеделник, остава да ни зарадва с безоблачно небе и топло слънце.

В първата половина на седмицата се конкурират да ни благославят и окуражават два тригона. Венера и Нептун, който забавя ход, правят точен аспект в понеделник. Във водните знаци двете планети на чувствената и духовната връзка между хората ни правят меки като памук и отзивчиви към другите. В сряда точен тригон има между Слънцето и Юпитер, който в съчетание с този на Венера и Нептун, и двата между Рак и Риби, придава голяма сила на водните знаци, с тяхната разливаща се, успокояваща и лечебна енергия, но също така и приспиваща, и заблуждаваща.

Междувременно Меркурий става директен през нощта на 22 срещу 23 юни. Планетата на комуникациите е в своя знак до 11 юли. В директната част на прехода през Близнаци Меркурий ще направи един значим аспект. В края на юни вестоносецът на боговете ще навлезе в зоната на квадрат с Нептун, като за трети път ще направи този аспект точен на 6 юли. Директният Меркурий с напредването на дните ще излезе от зоната на постретроградното влияние и тогава ще ни бъде по-лесно да правим преценки и да даваме оценки, да прозираме през ситната мрежа на дезинформационните потоци. Докато не премине обаче точният квадрат с Нептун,много от усилията ни ще се окажат напразни.

Слънцето от Рак и Юпитер от Риби, ретрограден, си подават ръка за общи дейности. Добрите намерения, подплатени с искреност и честност, ще намерят подкрепа в широк кръг от хора. Инициативите на хора от високите етажи, ако е в тон с тези планетарни влияния, ще се радват на успех. Ретроградността на Юпитер насочва поглед към преразглеждане на стратегии засягащи големи групи хора.

И тъй като никога не може да има само добро или само лошо, за баланс, се включва опозицията на Венера и Плутон. Така планетата на красотата и хармонията ще ни показва своето красиво лице и платонична любов в първата половина на седмицата, докато в четвъртък, на 24 юни не се противопостави гневно на натиска и претенциите на Плутон от Козирог.

Също в четвъртък, 24 юни, е пълнолунието в Козирог, в 3-я градус, в 21:39 часа. Това пълнолуние в земния знак кореспондира с новолунието в Козирог в началото на годината, на 13 януари. Някои заявени намерения на нова луна, силни желания отправени отпреди шест месеца, сега намират подходящото време за реализация. Луната в Козирог е силно мотивирана да успее, потискайки емоции и странични влияния, които я отклоняват от поставената цел. Не винаги нещата ще се случват, защото ги искаме, а защото трябва,настъпил е момента да се случат. Сатурн, владетелят на времето, управлява това пълнолуние.

NepFR

На 25 юни, петък, Нептун започва ретроградната си фаза. Планетата на фантазиите ще се движи назад повече от пет месеца,до 1 декември 2021 година, придвижвайки се от 23-я до 20-я градус на знака. Своята нептунова криза, в нейната активна фаза ще изживеят родените в тази зона от знаците Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, време за осъзнаване на заблуди и освобождаване от зависимости. Като ретрограден Нептун ще направи силни аспекти със Слънцето, Марс и вътрешните планети. Напрегнатите аспекти, опозиции, ще бъдат през месеците август и септември, когато планетите се движат през Дева. Ретроградната фаза на Нептун е време за активната пасивност. Когато успокоите съзнанието си, когато се изключите от външни дразнители, навлизате в полето на чистата мисъл и там намирате много отговори и вдъхновение. Ретрограден Нептун в Риби е извор на творческо вдъхновение за хората на изкуството. Не е нужно винаги да тичате, за да стигнете някого.

Накрая на дългия астрологичен списък от събития за седмицата е преминаването на Венера в Лъв, в неделя сутринта на 27 юни. За по-малко от месец в знака на слънцето Венера ще направи значими аспекти с Уран, Марс и Юпитер. Двете планети на страстта Венера и Марс ще се срещнат в знака на блясъка,славата и на любовта на 13 юли, дни след новолунието в Рак.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е обвито в тайнственост. Хармоничната астрологична картина ще ви прави отпуснати и мързеливи в някаква степен. Но това е за кратко. От сряда нататък завяват бурни ветрове. Венера от зоната на дома, родителите, близката среда, се противопоставя на Плутон и в тази борба са включени много емоции и физическа енергия. Пълнолунието в Козирог ви притиска към заемане на позиция и взимане на решение. Директният Меркурий е в подкрепа и можете да разчитате на достоверна информация, която да ви послужи. Марс от Лъв укрепва амбициите ви, а от неделя и Венера ще му помага да имате желанието, но и волята да постигате целите си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица отдадена на най-близките. Луната в Скорпион и доминирането на водните знаци като цяло насища ежедневието с много емоции и споделяне на преживявания. Сатурновият период на личната година започва с тригон на Слънцето и Сатурн както и с пълнолуние в Козирог, което носи очаквания за успехи през тази седмица и постигане на цел,върху която сте работили дълго и упорито. Решавате някои въпроси свързани със здравето, но също така имате промени в работната среда, които изискват промяна в нагласите и стериотипите. В края на седмицата Венера идва във вашия знак и ще остане до 22 юли. Благодатно време за подобряване на имиджа, за промени във външния вид, прическа, гардероб и др., както и за придобиване на нови комуникативни умения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с новини отдалеч, или за някого, от когото нямате вест от много време. Активността във водните знаци с хармонични аспекти между планети предполага интензивност на чувствата, състрадателност, съпричастност с грижите на другите. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак. От вас се очаква много, да кажете, да направите, да поведете някого през трънен път или лабиринт от проблеми. Планетата на комуникациите е в зоната на партньорството, от сряда става директна и това облекчава в голяма степен общуването с други хора. Също така поемането на сериозни ангажименти, обвързване, сключване на сделки. Пълнолунието в Козирог обещава добри приходи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Отношенията с околните придобиват голямо значение. Някъде ще настоявате на своето, на други места ще трябва да отстъпите и приемете ситуацията такава каквато е към момента. Директният вече Меркурий ще ви помага да си изясните някои финансови аспекти. Пълнолунието в другия земен знак Козирог е чудесен момент да се поздравите за нещо сторено и за постигнатото, резултат на вашата находчивост. Отношенията с някои приятели навлизат в нова фаза след като и Нептун, след Юпитер, става ретрограден в тази зона от 25 юни. През втората половина на седмицата планетният управител е в сложни отношения с Плутон и това ви поставя пред множество въпроси за решаване през тази и следващите седмици, когато Венера ще се движи през Лъв. Ще ви се налага да бъдете по-категорични и смели.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои комуникативна седмица. Активната водна стихия раздвижва зоните на общуване с колеги, приятели, партньори, съдружници, съседи, съученици…Разширявайте контактите си, запознавайте се с повече хора и си създавайте повече възможности за общуване. От сряда Меркурий е директен. Планетният управител ще продължи да се движи през зоната на кариерата до 11 юли. Добър период за промяна в работната среда. Пълнолунието в сродния по стихия земен знак Козирог прави личния живот и отношенията с партньора много интензивни и продуктивни. Приятелската подкрепа и включването в екипна работа ще ви носи дивиденти.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на подкрепата. Четирите добротворни планети във водните знаци, свързани с хармонични аспекти плюс Луната във воден знак, задават добри очаквания през първата половина на седмицата. Можете да разчитате на съпричастност и подкрепа, на разбиране и подпомагане на цел, кауза, начинание, с което сте свързани, от приятели, партньори, колеги. Слънцето отбелязва настъпването на астрономическото лято, навлизайки в срещуположния знак Рак. В меркуриевия период на личната година сте, и Меркурий става директен от сряда, време за промени и случване на събития, които сте планирали, а и на такива зададени отвън. Предстои раздвижване и в личния живот. Планетата на любовта, която управлява съответната зона на слънчевия хороскоп, в края на седмицата преминава в Лъв,в зоната на интензивните емоционални преживявания.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои натоварена с ангажименти работна седмица. Слънцето влиза в Рак и поставя темата за личните доходи като крайъгълен камък на повечето проблеми или успехи през седмицата. От сряда Меркурий е вече директен, но продължава транзита си през вашия знак. Хармоничната му връзка със Сатурн помага да държите във фокуса на вниманието си най-важните цели. Средата на седмицата е време за хвалби и перчене. Пълнолунието в Козирог ще извади на светло, ако ги има, и причините за това. Ретроградната фаза на Нептун за поредна година е в зоната на кариерата и подсказва време, в което да оцените постиженията си и дали сте точно на желаното място. От неделя Венера от Лъв ще ви кара да искате внимание от близкото обкръжение както и да се стремите да знаете и можете повече.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с предизвикателство към разбиранията ви за редно и нередно, за чест и морал. Слънцето грее от най-високата точка на слънчевия хороскоп, отбелязвайки важен период на личната година, когато въпросите в работната среда и кариерата започват да намират своите отговори. Меркурий тръгва напред в сряда и ще трасира пътя на новите възможности и новите цели. Пълнолунието в другия кардинален знак – Козирог е време за получаване на резултати, на сбъдване на желания при някои, свързани със семейството, дома, децата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична в професионално отношение седмица. Твърде много емоции и изискване за участие в нечии драми и преживявания, може да ви дойде в повече в началото на седмицата. Вашият хладно разсъдлив знак откликва повече на хармоничната връзка между Меркурий и Сатурн от Водолей. Директният господар на комуникациите ви помага, от сряда нататък, ви помага да се ориентирате „по същество“ и в най-заплетената ситуация. Предстои ви период на голяма ангажираност с работа или грижи по здравето на близък човек. Пълнолунието в Козирог през седмицата ще яснота и ще ви даде ориентир за това как да постъпите и какво да предприемете.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва със Слънце във вашия знак. Началото на лятото радва и вас, и всички наоколо. Тригонът на Слънцето с Юпитер, както и на Венера от вашия знак с Нептун, е чудесен момент да осъществите мечтите и желанията си. Личната ви активност се покачва, чувствате се ангажирани не сам с личните си планове, но и с такива, които касаят други хора. Пълнолунието в противоположния знак Козирог бележи важен момент на съчетаване на личните и обществени цели, както и резултат от започнати дейности. Директният Меркурий ще ви помага да получавате по-чиста и достоверна информация. През втората половина на седмицата имате някои ясно разграничими противоречия, към които не можете да останете безразлични.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Вашата личност привлича внимание. Ставате фокус на коментари и обсъждания. Активността във водните знаци е голяма, а оттам и емоционалните вихрушки, които ви завъртат в орбитите на различни ситуации. Ще ви се налага да си проправяте път и с по-остри думи и с по-категорично поведение. В юпитеровия период на годината, Слънцето от Рак прави хармоничен аспект с планетата благодетел Юпитер. Периодът е добър както за организиране на почивка и забавление, така и за активна творческа дейност. Директният Меркурий от сряда нататък оказва подкрепа за финализиране на сделки си имоти, на получаване на финансова помощ, кредити, стипендии, пенсии, субсидии.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Най-облагодетелстваният от благодатната за водните знаци седмица. Юпитер и Нептун от вашия знак си партнират с Венера и Слънцето от Риби. В марсовия период на личната година доминирането на водната енергия ви дава ключ към сърцата на важни за вас хора. За творческия тип занимания времето е изключително продуктивно. Организирайте или участвайте в такива събития, привличайте внимание, печелете награди, сформирайте свой екип, започнете работа по интересен проект. Бъдете активни и предприемчиви, и успехите няма да закъснеят. Меркурий става директен от сряда и няма да пречи на сключването на договори. Нептун става ретрограден от вашия знак в петък, 25 юни. Това се случва всяка година, приблизително по това време от вече десет години и трае пет месеца и малко. Ретроградността на планетния управител ще ви помага да навлизате в по-дълбоки нива на умения и професионализъм.

Дати на някои астрологични събития

На 21.06.2021/6:32/Слънце в Рак, лятно слънцестоене

Венера 120 Нептун 21.06.2021

Слънце 120 Юпитер 23.06.2021

Венера 180 Плутон 24.06.2021

На 24.06.2021/ 21:39/пълнолуние 3°Козирог

На 25.06.2021/ 22:22/Нептун ретрограден от 23°Риби

На 27.06.2021/7:26/Венера в Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

22.06.2021 9:43 – 22.06.2021 15:55

24.06.2021 5:09 – 24.06.2021 16:05

26.06.2021 15:49 – 26.06.2021 17:08

27.06.2021 22:07 – 28.06.2021 20:51

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии