Седмичен хороскоп 22-28 ноември 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от 22 ноември

от 24 ноември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната пълна седмица на месец ноември е първата на зодия Стрелец В понеделник, 22 ноември, преди изгрева, Слънцето преминава в подвижния огнен знак. С него започва активирането на огнената стихия за сметка на водната. В Стрелец предстои да преминат Меркурий, още тази седмица и Марс на 13 декември. Това е много важен момент в цялостната астрологична картина. Силата на огъня е едновременно разрушаваща, преобразуваща и съграждаща. Огънят е пробуждане и зов за нещо ново, не дадено, а извоювано. Огнените знаци са войни, борци за истина и справедливост. Огненият импулс ще задвижи личността отвътре по време на,и след пълното слънчево затъмнение в Стрелец на 4 декември, за да се противопостави на натиска отвън на далечните планети. Тъмното, в неговите изяви на дискриминация, ограничения и насилие върви към своя пик през декември. Светлината пробужда, вдъхновява и води към осъзнаване, и съпротива, до време пасивна, после активна.

Влизайки в знака на истината, Слънцето прави важен съвпад, с ЮЛВ във вторник. За 19-те месеца, през които ЮЛВ се движи през Стрелец, Слънцето прави два съвпада с него. Предишният е бил на 11 декември 2021 година в 19 градуса Стрелец. Сега съвпадът е в 1-я градус на огнения знак. Преминаването на Слънцето през ЮЛВ е момент на осъзнаване на ограничения, лични или наложени от средата, на недостатъци, с които трябва да се разделим, на заблуди и предразсъдъци, които трябва да изоставим в миналото, защото те не работят, не са ни нужни вече сега, когато се устремяваме към новото, към СЛВ.

Тъй като лунните възли са кармични маркери, при хора, които имат рождено Слънце/асцендент, планети, върхове на домове, в първия градус на подвижен знак Стрелец, Риби, Близнаци и Дева този съвпад може да провокира катарзисни, отрезвяващи, преживявания. Когато Марс влезе в знака в средата на декември, той също ще премине през съвпад с ЮЛВ, възпроизвеждайки започнатото от Слънцето и Меркурий, но по един по-ярък и драматичен начин.

Меркурий последва Слънцето в Стрелец на 24 ноември, сряда, а на 25-ти прави съвпада си с ЮЛВ. Ако Слънцето носи осъзнаване на грешки и недостатъци, то Меркурий спомага за тяхното вербализиране. Меркурий е говорител и комуникатор, той е изразител на философията на живота, когато се движи през Стрелец. Няма да липсват дебати и анализи от всякакъв вид, спорове и атрактивни дискусии. В знака на истината, нейното търсене и показване от различни гледни точки, ще бъде основен фокус и приоритет за мнозина.

Докато в средата на седмицата, сряда-четвъртък, тригонът на Слънце и Луна прави нещата по-приемливи и обясними, противоречията не толкова непримирими,то в края на седмицата картината се променя. В събота, при квадрата на светилата и предстоящия съвпад на Меркурий със Слънцето, думите и постъпките стават по-остри и нараняващи.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица ориентирана предимно към семейството. Най-важните хора за вас, ще искат и най-много от времето и вниманието ви. Направете нужното те да се чувстват сигурни и защитени, а това съответно рефликтира и върху вашето усещане за стабилност и порядък. Слънцето от Стрелец, а след него и Меркурий, активират зоната на разгръщането и далечните перспективи. Пускайте дългите светлини, оглеждайте се за високи цели и бъдете готови да натиснете педала на газта, защото ви очаква юпитеровия период на личната година, време за победи и възход.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Слънцето влиза в Стрелец, отбелязвайки началото на марсовия период на личната година. Време за по-голяма активност, включване в събития, изразяване на отношение, заемане с трудоемки и предизвикателни начинания. Съвпадите на Слънцето, а по-късно и на Меркурий, на прага на знака, с ЮЛВ са изпитания и предизвикателство към истината, честността и почтеността на вашата огнена природа. В четвъртък и петък, когато Луната е във вашия знак, имате шанс да заявите себе си, и позицията си по важен за вас въпрос, въпреки силната опозиция и консерватизъм на Сатурн от срещуположния знак Водолей.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата е забележителна с идването на Слънцето във вашия знак. За втори път на ваша територия то ще срещне ЮЛВ. От 5 май 2020 година ЮЛВ е в знака ви и ще ви напусне на 18 януари 2022 година. За този период миналото и неговите сажди ви напомняха за нещата, от които трябва да се освободите, да оставите назад във времето, и да се фокусирате в новото и това, което имате да учите занапред. Но през тази седмица все още нещата не са приключили и изискват осъзнаване, за да теглите чертата, че урокът е научен. Освобождаващо е да можете да ги формулирате и изговорите, когато и Меркурий премине през точката на ЮЛВ.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, прeдстои подвижна седмица. От понеделник Слънцето започва едномесечния си преход през зоната на тайните в слънчевия хороскоп. В сряда Меркурий пристъпва прага на огнения знак и ще внесе много динамика в контактите ви, както и интересна информация за хора и обстоятелства. Съвпадите им с ЮЛВ могат да ви създадат някои главоболия, поставяйки ви в условия на задълженост, неизчистени недоразумения или бумерангово връщане на послания. Стрелец е знакът на истината и на вас е дадено да стигате до нея, но сега с ЮЛВ на пътя, той е изпълнен с трудности и препятствия.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица корените. Слънцето навлиза в Стрелец и прави родната среда много активна и придърпваща вниманието ви. Необходимостта да бъдете сред близки хора, да чувствате подкрепа и ангажираност, ще ви прави още по-обединени и силни в преодоляване на трудностите. Съвпадите на Слънцето и Меркурий с ЮЛВ ще ви помогнат да преминете през изчистване на някои кармични възли останали неразвързани. Слънце-Меркурий ще внасят раздвижване и динамика в семейната среда три седмици, след което Марс ще поеме щафетата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположни знак Рак. Активността в зоната на партньорството изисква да се съобразявате с другите, да отчитате тяхното мнение и позиция по важни за двете страни въпроси. Навлизането на Слънцето, а два дни по-късно и на Меркурий, в предходния знак Стрелец е указание,че част от активността ви преминава на „закрити врати“, без показност и афиширане. В сатурновия период на личната година имате много какво да довършвате от планираното, да правите равносметка, да теглите чертата под баланса, за да дадете оценка на себе си и на работата си.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата бележи преломен момент в живота. В меркуриевия период на личната година Слънцето прави съвпад с ЮЛВ, и това е нещо, което няма да ви се случи в следващите близо 19 години. Обръщанията на 180 градуса не са нещо невъзможно за вашия знак, дори напротив. Но сега това вероятно да стане на едно дълбоко личностно и осъзнато ниво. В отношенията с другите, или с конкретен човек, идва значима промяна. Тя ще стане по-значима в средата на декември, когато и Марс ще влезе в Стрелец, правейки съвпад с ЮЛВ.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои професионално ангажирана седмица. Слънце и Меркурий в зоната на активно учене е указание за много движение, ангажименти с хора, учене и преподаване, писане и публикуване, преместване, влизане на нови хора в приятелския кръг. При някои са възможни кармични изчиствания с приятели, племенници и братовчеди, съученици и съседи. Моментът е добър за включване в нова форма на обучение, за приобщаване към групи със споделени интереси.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. Слънцето влиза в зоната на желанията и подкрепата в понеделник, а в сряда го следва Меркурий. Така в ежедневието ви се установяват неща, на които сте се надявали, искали и при някои е възможно да се стигне до противоречивото „внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне“. ЮЛВ в тази зона създава някои особени моменти на изчистване на кармични възли, за което ако си дадете сметка и отчетете на съзнателно ниво, ще означава,че сте издържали изпита.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Слънцето навлиза в Стрелец,в зоната на здравословния начин на живот. Имате много какво да направите за себе си и за близките. Имате да учите, имате да преподавате, каквото и да е, темата е във фокуса на вниманието ви. Съвпадът на Слънцето, а по-късно и на Меркурий с кармичния ЮЛВ ще ви подскаже някои отправни точки за промяна, за отказ от един и приемане на друг подход. Не се крийте от проблемите, търсете решение, адекватно и ефективно.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Луната в другия воден знак Рак ви насочва към нови хоризонти, да изпитате волята и силата си при нови условия. А те се определят от Слънцето и Меркурий, които преминават в следващия знак – Стрелец. Двете космични тела ви напускат, за да влеят енергията си в зоната на ценностите и притежанията, на материалните и не материалните такива. Като препятствие на пътя им е съвпадът с ЮЛВ, създаващ моменти на изпитание с кармичен отенък. В слънчевия период на личната година имате силата да се справите с всяко предизвикателство и често „да превръщате дефекта в ефект“.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Луната в другия воден знак – Рак от понеделник до сряда ви предоставя много възможности за изява и привличане на вниманието върху вашата креативна природа. Слънцето и Меркурий се настаняват в зоната на кариерата, през декември и Марс ще ги последва. Така последните месеци на годината са активни в професионално отношение, но също така фокусират вниманието върху важен за вас човек. В професионалната сфера през тази седмица е възможно да имате някои предизвикателства с кармичен отенък.

Дати на някои астрологични събития

На 22.11.2021/4:33/ Слънце в Стрелец

Слънце 0 ЮЛВ на 23.11.2021/ 21:03

На 24.11.2021 /17:36/Меркурий в Стрелец

Меркурий 0 ЮЛВ на 25.11.2021/19:25

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.11.2021 17:52 – 22.11.2021 5:33

24.11.2021 7:46 – 24.11.2021 17:58

26.11.2021 18:23 – 27.11.2021 4:12

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 23, 2021 @ 12:49

    Бог да прости!45 души загинаха, след като пътнически автобус се запали на автомагистрала „Струма“. Седем души са оцелели. Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония. Сред загиналите има деца.

    Огненият ад се е случил малко след 2.00 ч. тази нощ край село Боснек в нощта на понеделник срещу вторник. Превозното средство е влязло в страната ни от Турция. Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. След около час превозното средство с регистрация в Скопие е катастрофирало. По информация на МВР автобусът е самокатастрофирал. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-avtobus-se-zapali-na-am-struma-45-dushi-zaginaha/kakvo-razkaza-edin-ot-pyrvite-pristignali-na-miastoto-na-tragediiata-na-am-struma-6134266

  2. Р- Роси каза,

    Писа на ноември 25, 2021 @ 19:02

    Трагедията е напълно предизвестена! Съболезнования, но е странно, че чак сега се случва при наличната пътна мрежа. За мен драмата на седмицата е масираната атака към децата за ваксини!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии