Седмичен хороскоп 22-28 февруари 2021

2021 2 27 от четвъртък

в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през последната седмица на месец февруари и първата след изправянето на Меркурий. Тригонът на Луната и Слънцето, с който започва тя е обнадеждаващ и подобрява настроението у повечето хора. Другият позитивен астрофактор е излизането на Луната от зоната на голямото струпване на планети. От две седмици насам всичките планети са разположени в 1/3 от зодиакалния кръг, между знаците Телец и Козирог, между Марс и Плутон.

Макар да е широка прегръдката на управителите на Скорпион, 120 градуса, тя е ограничаваща. Тя затваря света в ограничен кръг от теми и не предлага разнообразие от решения. Въртим се в кръг до главозамайване. В тази ограниченост се разположи и първият квадрат на Сатурн и Уран, предназначен да разкъса статуквото. Наченките се появиха с проясняването на ситуацията около 45-я отвъд океана. И веднага бяха парирани по отработения модел с неочакван антарктически студ на 30-ия паралел. Един от резултатите на първия от трите квадрата пропуква твърдата снежна покрива и скоро ще търси слънцето, а той е преминаването от двуполюсен модел към триадата, много по-устойчива конфигурация.

През тази седмица Луната се движи между Близнаци и Везни, започвайки с тригон и уверено застава в опозиция на Слънцето в почивните дни. За разлика от пасивността на другите планети, Луната прави аспекти с всички. Това прави седмицата емоционално приповдигната. С напредването на дните пълнолунието ще си каже думата и много хора ще се чувстват провокирани да реагират, да не се сдържат, когато имат да кажат, или покажат нещо свое.

В четвъртък се случват две важни събития. Сутринта, когато Слънцето изгрява, Венера къпеща се в неговите лъчи, преминава в Риби, знакът на нейната екзалтация. И всичко това се случва на фона на тригона между Марс и Плутон. Така юпитеровият ден на седмицата придобива благословията на планетата на любовта и обединената сила на Марс и Плутон, които никога, когато са заедно, не си оставят „магарето в калта“. Успокояващата енергия на водата ще се усеща сега и през целия месец март. Предстояща е срещата на Венера, Слънцето и Нептун в средата на месеца. Тригонът Марс-Плутон в земните знаци дава сила на намеренията да пристъпят към действия. Той е като мощен поток, който си проправя сам път по нанадолнището. Ако Марс и Плутон са фокуси на определени привързаности, стигащи до фанатизъм, то обединяващият ги тригон може да насочи силата им в друг, трети фокус, по-смислен и удовлетворяващ и двете страни. Хората,които имат напрегнати аспекти на тези планети в рождените си карти, през тази седмица ще имат прозрения и убеденост да преодолеят свои вътрешни противоречия в името на нещо по-добро и значимо.

Слънцето и Уран са в добри отношения в следващите дни, което подкрепя някои бизнеси, засегнати от ретроградността на Меркурий и ограничителните условия, в които сме поставени всички. Пълнолунието в Дева в събота е съпътствано от тригона на Юпитер към СЛВ, а това е добра среда за договаряне и сключване на сделки.

Пълнолунието обхваща три дни, петък, събота и неделя. Точната опозиция е в събота, 27 февруари, в 10:17ч., наше време. Пълнолуние в Дева е време за чистене. У дома, в офиса, на улицата, чистене и пак чистене. Съвестта също иска чистене. Пълнолунието в Дева е подходящото време за признания и показване на истини. След него водната енергия ни залива, а с нея и мощна вълна от лъжи и приспиваща дезинформация.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да контактувате с много хора. Тригонът на светилата внася позитивни тонове в домашната среда. Когато Венера влезе в Риби, ще нарасне и желанието ви да бъдете в подкрепа на близък човек. Хармоничната връзка на Марс и Плутон ви прави мотивирани, напористи и постигащи целите си. Седмицата е благоприятна за бизнес начинания. Луната в Дева в края на седмицата дава възможност за изгодни покупки, за попадане в точния момент на намаленията. Добър момент за планиране на почивки и резервации. В почивните дни импулсът за почистване ще бъде много силен, а по-топлото време спомага изразяването му.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои относително спокойна седмица. В сравнение с предходната, през тази седмица в неподвижния кръст напрежението намалява. Луната от съседния знак и в тригон със Слънцето ви подканя да си търсите спокойно и уединено място. От сряда обаче сте на показ и Луната от вашия знак ще привлича към вас както внимание, признание и аплодисменти, така също и много критики. Венера отива в Риби и ви помага да се ориентиране по-добре в сложни тайни, и скрити игри. Пълнолунието в Дева дава обещание за финансова подкрепа и добри приходи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои продуктивна седмица. В първите дни вашият изследователски темперамент ще има много храна за размисъл. Водният тригон на светилата ще ви открие някои тайни, ще ви доведе до определени заключения, а оттам нататък продължават по линия на другия тригон през седмицата, между владетелите на ъндърграунда – Марс и Плутон. Седмицата е добра за бизнес начинания. От четвъртък, за месец напред, Венера от Риби ще внася хармония и разбирателство в семейната среда. Пълнолунието в края на седмицата ви носи резултати, но и увереност в завършека на вече започнали дела.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Имайте готовност да пътувате, дори това да е далеч от планираното за следващите дни. Творческият импулс е много силен, заради активната водна енергия, а с влизането и на Венера в Риби попадате в подемна фаза. В четвъртък на някои ще се наложи да доказват компетентност и да защитават авторските си права. За да получите признание, и заслуженото възнаграждение, ще трябва да проявите силен дух, както и присъщите ви упоритост, и неотстъпчивост. Пълнолунието в Дева внася романтика в дните ви. Отношенията търпят промяна към добро и можете да планирате по-точно близкото бъдеще заедно.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в Дева. Началото на седмицата е белязано от нуждата да дадете/получите подкрепа. Тригонът на Луната и Слънцето прави така, че това да стане по щадящ самочувствието начин. Балансът, който можете да постигнете сега, ще ви бъде от полза по време на новолунието в Риби през месец март. Венера влиза в Риби в петък и прави зоната на партньорството много активна за месец напред. Земният тригон на Марс-Плутон влияе през цялата седмица, внася много енергия, жизнен тонус и амбиция. В транзитните карти на родените след 15 септември той прави голям тригон с рожденото Слънце и задава силен, успешен период. В допълнение, пълнолунието в Дева е момент на разгръщане на потенциала и събиране на плодовете.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. От зоната на партньорството Луната прави тригон към Слънцето, което грее от зоната на комуникациите. Така следващите дни общуването с околните, тяхното влияние върху мисленето и постъпките ви ще бъде от важно значение. Плутон от вашия знак ви подтиква да бъдете фокус на вниманието на повече хора, а Марс от зоната на славата му помага успешно. Важи в голяма степен за тези от втората половина на знака, които са още в слънчевия период на годината, времето за себереклама. На всички, пълнолунието в Дева, в края на седмицата, е подкрепящо очакванията за резултатност, добри приходи и успешни сделки.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои финансово активна седмица. В понеделник и вторник доброто взаимно разположение на Луната и Слънцето ще ви помага да решавате финансови въпроси не само във ваша полза, но също така и насочени към по-широк кръг от хора. Не е препоръчително да пътувате в четвъртък по обяд. Пълнолунието в Дева, в събота, внася промени в най-близката среда. Сега е момента да набележите план за укрепване на връзките в най-близкото обкръжение, за подобрения в средата, в която живеете, или работите. Разчистете достатъчно място за новото, което планирате да дойде.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои активна в професионално отношение седмица. Възможно е да се чувствате претоварени и в голяма степен ограничавани от изискванията на средата и хората, с които работите. Земният тригон на светилата ще ви помага да разпределяте по-добре натоварването върху колеги и партньори, за да бъдете по-ефективни и успешни. Някои пречки ще отпаднат, особено такива свързани със собственост, прехвърляне на дялове, дарения, покупко-продажба. С навлизането на Венера в Риби от четвъртък, динамиката в ежедневието се увеличава. В дните на пълнолунието в предходния знак Дева е добре да бъдете на спокойно място, далеч от шум и излишни драми.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои натоварена седмица. Планетата на комуникациите е във вашия знак и прави стелиум със Сатурн и Юпитер, движейки се между тях. В слънчевия период на личната година това ви поставя в условия да бъдете добре информирани и отговорни преди да взимате активно лично участие. Някои финансови въпроси могат да бъдат решени още в началото на седмицата. Венера ви напуска в четвъртък, за да премине през зоната на личните доходи в следващите три седмици, добавяйки своята подкрепяща енергия към тази на Слънцето и Нептун. В средата на седмицата обръщайте повече внимание на партньора си. Пълнолунието в края на седмицата насища дните с интензивни преживявания.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Работната седмица започва с Луна във вашия знак. Тригонът и със Слънцето в началото засилва усещането за справяне. Доброто самочувствие, и съответно добро настроение, ще привлича хората към вас, и ще ви отваря нужните врати. В юпитеровия период на личната година получавате и допълнителна подкрепа от хармоничната връзка между Марс и Плутон в земните знаци. Добър период за бизнес делата. Венера, която навлиза в другия воден знак Риби в четвъртък, укрепва стремежа ви за повече свобода при взимане на лични решения и такива с партньора. Добър период за правене на планове за почивки и пътешествия. Като за начало едно кратко пътуване в края на седмицата ще ви се отрази добре.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ползотворна седмица. В понеделник позитивен тон задава Луната в другия воден знак Рак, в тригон със Слънцето, особено за тези от първата декада на знака. В марсовия период на личната година двамата управители на вашия знак, Марс и Плутон, са в най-хармоничния аспект -тригон. Моментът е подходящ за активна дейност, за поемане на по-голямо натоварване и повече отговорности, за радикални житейски промени, както в личния живот, така и в професионалния път. От четвъртък Венера от Риби ще привнася повече романтика в отношенията за почти месец напред. Пълнолунието в края на седмицата ще ви зарадва с получаване на подкрепа и изпълнение на желание.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, Луната в другия воден знак Рак задава добро начало. Още по-благоприятно влияе и тригона и със Слънцето. По този начин следващите дни плувате в свои води. Подберете добре целта и вятърът ще надуе платната ви в желаната посока. Имате силна подкрепа от приятелската среда и кръга от хора, с които се чувствате близки. В четвъртък Венера стъпва на ваша територия. За три седмици напред планетата на красотата и хармонията ще работи за вас, за подобряване на имиджа, на представата на околните за вас. В края на седмицата е пълнолунието в противоположния знак Дева. В зоната на партньорството пълната Луна прави отношенията пълнокръвни и интензивни до степен на преекспониране и свръхкритичност, нещо което ще усетят по-силно тези от първата декада на знака.

Дати на някои астрологични събития

Марс в тригон с Плутон на 25.02.2021/ 3:51

На 25.02.2021/ 7:11:20/Венера преминава в Риби

На 27.02.2021/ 10:17/ Пълнолуние в 8°Дева

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Везни, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

24.02.2021/ 6:54 – 24.02.2021/ 14:23

26.02.2021/ 13:32 – 26.02.2021/ 19:07

28.02.2021/ 17:58 – 28.02.2021/ 21:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Лора каза,

    Писа на февруари 22, 2021 @ 6:21

    Здравейте, Муси. Интересувам се Венера до коя дата ще бъде в Риби.
    Благодаря!

  2. uranus каза,

    Писа на февруари 22, 2021 @ 13:58

    Здравейте, Муси,аз съм с асцедент Дева, хубаво ли е за мен пълнолунието и дали ще се отрази благоприятно бърху личния ми живот?Благодаря!

  3. дафи каза,

    Писа на февруари 23, 2021 @ 20:54

    до 20 март,Лора

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 23, 2021 @ 22:33

    Лора,
    До 21 март, 16:16 ч.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии