Седмичен хороскоп 23-29 октомври 2017

Es22Слънце в Скорпион от понеделник

Съвпад на Слънце и Юпитер в Скорпион в четвъртък

Венера в квадрат с Плутон в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

От понеделник навлизаме в интересен астрологичен период. Слънцето навлиза в Скорпион сутринта, преди 9 часа. Така осмият знак на зодиака се изпълва с енергиите на три космични тела – Слънце, Юпитер от 10 октомври и Меркурий от 17 октомври. Доминирането на знака Скорпион се подчертава от предстоящия съвпад на Слънцето и Юпитер в него, на фона на движещия се управител на знака в зоната на властния и консервативен Козирог.

Другият управител на Скорпион-Марс е изолиран от останалите планети, изключая бързо движещата се Луна, до 17 ноември, когато Меркурий пръв ще му подаде приятелска ръка със секстил. Неаспектираният Марс е свободен от ограниченията и контрола на взаимоотношенията с другите планети, но и опасен заради придвижването му в кардиналните Везни и силното емоционално влияние на Луната върху него в този период. Влиянието му върху родените в зоната на кардиналните знаци провокира импулсите и непредсказуемото поведение, неадекватно към ситуацията и несъответно на предизвикателството.

Страстният период, в който навлизаме през тази седмица ще бъде отбелязан подобаващо от съвпада на Слънцето и Юпитер на Димитровден – 26 октомври. Съвпадът се случва всяка година в различен знак. Юпитер е този, който определя мястото на срещата с дневното светило. През тази година точният аспект предстои да се случи на 26 октомври, четвъртък, вечерта,в 3-я градус на Скорпион.

Съвпадът Слънце-Юпитер е силно позитивен аспект. Юпитер е планета на изобилието, а Слънцето е катализатор на амбициите и желанието за изява и постигане на успех. Но, за да се реализира потенциалът заложен в този аспект, всичко зависи от конкретните условия. Съпътстващата астрологична картина е добра, подкрепа идва от Нептун в другия воден знак – Риби. Най-благоприятно ще бъде влиянието за родените във водните знаци- Скорпион, Риби и Рак, както и за тези, които имат рождени планети, АС, МС в първите градуси на водните знаци.

Настройването на позитивната страна на този аспект зарежда с голяма доза творческа енергия, усилва интуицията, въображението, умението да се визуализира бъдещето и да се вижда надалеч, а също така жизнеността, шансът и удовлетворението. Навлизайки в новия цикъл на Слънце-Юпитер, с подкрепата на растящата Луна, през тази седмица мнозина ще имат увереността да започнат нови, мащабни дела, да се разгърнат в сферата, в която действат, да направят голямата крачка към успеха.

Негативното проявление е стимулирано от предстоящия квадрат на Плутон и Венера в края на седмицата в кардиналните знаци Козирог-Везни. Скорпион е зона изначално заредена с взискателност, амбиция за доминиране, претенциозност и манипулативност. Съвпадът Слънце-Юпитер, разположен тук, прекарва като през увеличаваща лупа тези качества и прави хората, или ситуациите, неузнаваемо преувеличени и деформирани. Аспектите между Слънцето и Юпитер, раздуват егото, а съвпадът още повече, затова някои хора могат да останат разочаровани от чуждото невнимание и с неоправдани очаквания.

За родените през тази седмица, съвпадът Слънце-Юпитер, в зависимост от това къде е разположен, ще окаже значимо влияние в годишния им . Също така под благотворното влияние на аспекта са и тези, които имат юпитерово възвръщане, родени са с Юпитер в края на Везни, или в началото на Скорпион.

Активността в най-страстния знак на зодиака провокира не само емоциите, но и мисленето. Меркурий, планетата на ума, мисленето, комуникациите е активен участник в събитията, правейки аспекти с далечните Нептун и Плутон, във вторник и събота. Време е за сериозни разговори, за задълбочен поглед върху злободневни теми, за стигане до корена на проблемите и извеждане на тайните на светло, или на още по-скрито.

Хармоничните аспекти на Меркурий ще правят опити да намалят ефекта на конфликтност, породена от квадратурата Венера-Плутон, развиваща се през втората половина на седмицата, с пик в събота.

Нека Слънцето и Юпитер са на ваша страна през тази седмица!

Честито на имениците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва оптимистично. Луната в Стрелец ви подканя към движение и пътешествия на тялото и ума. Съвпадът на Слънцето и Юпитер бележи важен момент през годината, когато трябва да обърнете повече внимание на някои материални аспекти в живота си. Общите собствености, и сметки, съвместните инвестиции, партньорските планове за разширение и всичко свързано с пари, ценности, притежания, ще бъде в центъра на вниманието, в разговорите, и в плановете за бъдещето. В добра позиция сте до сряда. Не говорете, и не действайте прибързано и на своя глава. Марс навлезе в зоната на партньорството и нищо във взаимоотношенията с отсрещната страна няма да минава гладко и леко. Дори присъствието на Венера през тази седмица не променя картината към добро, заради напрегнатия аспект с Плутон. Отлагайте каквото може за следващата седмица, когато градоносните облаци се разнасят.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак – Стрелец. Така въодушевлението на този знак прави по-колоритна астрологичната картина на силно водно присъствие. А тя е засилва с преминаването на Слънцето в Скорпион в понеделник и още повече от съвпада му с Юпитер, който предстои да се случи в четвъртък. Навлизате в период на големи планове относно семейство, дом, устройване на жилищни условия, намиране на най-доброто място за живеене. И всичко това в един затворен кръг от близки хора, без чужди погледи и намеси в семейните дела. Аспектът подсилва желанието за притежание, за имане на повече и по-скъпи вещи, за придобиване на луксозни превозни средства или др. подобни. През втората половина на седмицата, от четвъртък нататък, хармонията с някои роднини може да бъде разклатена и да ви накара да се дистанцирате от тях за известно време.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Вие сте водачът, лидерът който трябва другите да следват, поне в началото на седмицата. А тя е преизпълнена с ангажименти и ще ви трябва много добра организация на времето, за да успеете навсякъде, и във всичко. Марс се движи в зоната на приятелските връзки и добрите идеи,обхващащи повече хора, като ви кара да бъдете колкото съпричастни, толкова и отговорни за нечии постъпки. Зоната на Скорпион, която е най-силно активирана през тази и следващите три седмици, за вас е скритата част на слънчевия хороскоп, в която се пазят много тайни. Част от тях могат да излязат наяве в следващите дни. Съвпадът на Слънце и Юпитер е аспект с дълготрайно въздействие, който се възпроизвежда на около 12 години. Неговото влияние е предимно обновяващо и мотивиращо. Може да ви изкара от продължителна дрямка и да ви въвлече в активност,която да ангажира вниманието ви през тази и следващите години.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Съвпадът Слънце-Юпитер ще се състои в срещуположния знак Скорпион в четвъртък. Това е астрологично събитие, което се случва веднъж на 12 години, в тази зона на слънчевия хороскоп. Енергията на съвпада засяга партньорските взаимоотношения. За част от групата той ще внесе позитивно оживление, нови възможности за развитие във връзката, щастливи събития около двойката, радостни преживявания и много надежди. За служебните партньорства също има добри обещания. Възможни са изгодни оферти за работа, както и предложения, които да се развият в работни договори до пълнолунието. Не се осланяйте на стари лаври, бъдете активни, търсещи и готови да рискувате, дори това да значи да се разделите с някои досегашни удобства и улеснения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои комуникативна седмица. В понеделник Слънцето преминава в Скорпион, а с това се слага началото на много динамичен период от около три седмици. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в този период е важен акцент в това отношение. Ученето под каквато и да е форма ще бъде отправна точка както за плановете ви по принцип, така и за конкретните начинания през есента. Работа по проекти, в които са включени повече хора, или изискват повече средства, са в темата на активността в тази зона на слънчевия хороскоп. На всеки етап ще ви трябват съгласувания по финансовата страна. През втората половина на седмицата е възможно да имате конфликти на тази основа. Не бързайте да налагате своето мнение, отложете за решаване през следващата седмица проблемните въпроси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на активните социални контакти. Преминаването на Слънцето в Скорпион, в понеделник, ви прави открити за нови приятелства – реални и виртуални, за нови активности с екипа, и с хората, с които работите по общи теми. Съвпадът на Слънцето и Юпитер сега може да отвори нова страница, да разкрие неизследвана ниша, да даде шанс за реализация на ваш проект, тъй като се случва в зона от вашия слънчев хороскоп, подкрепяща новите технологии. Аналогия донякъде търсете с времето преди 11-12 години. Или направеното тогава, може сега да бъде обновено и изведено на по-високо ниво. Съвпадът Слънце-Юпитер върви ръка за ръка с авторитета и това е добро указание за вашата лидерска позиция, или за ролята ви на ментор, меценат, настойник, опекун, или осиновител.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Очакванията към вас продължават да са високи и разширяващи се. Тенденцията се задълбочава от активирането на зоната на Скорпион, с навлизането на Слънцето в не го в понеделник. Другите ще отправят изисквания и претенции към вас, но и вие имате потребност от по-добра организация, за да насмогнете с всичко, с което вече сте се захванали. Все още сте в марсовия период на личната година, а и Марс навлезе в зоната на голяма активност, откъдето ви зарежда с жизненост и воля за постигане на целите. Доколкото ги имате, а е важно да се фокусирате в едно две важни неща, и да не разсейвате енергията си в много посоки. Съвпадът Слънце-Юпитер в Скорпион в това отношение за вас може да бъде както подкрепящ, така и да разпиляващ,заради желанието да имате от всичко по много. Той е изпитание за вашата ефективност, ако го преминете успешно, по пълнолуние ще се радвате на чудесни резултати.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на промените. Марс навлезе във вашия знак и това се случва веднъж на около две години. Зарядът от амбиции, които той носи ще ви прави мотивирани и настъпателни, но донякъде ще намали харизмата, с която ви даряваше Венера, идвайки ви на гости от началото на месеца. Слънцето ви напуска в понеделник, за да огрее зоната на личните доходи за месец напред. Съвпадът с Юпитер в Скорпион, който става точен в четвъртък, но оказва влияние през тази седмица, а и още седмици за в бъдеще, е нещо което се случва веднъж на около 12 години. Сегашното му проявление може да ви помогне да заздравите финансовото си състояние, посредством нова по-добре платена работа, или с увеличаване на досегашните ви ангажименти. Втората половина на седмицата може да се окаже твърде конфликтна и да разстрои някои приятелски отношения, или такива с близки роднини.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на възможностите. Те идват с навлизането на Слънцето в Скорпион в понеделник. То огрява зоната на вашата професионална активност и социална значимост, на кариерата и просперитета. Навлизайки в периода на по-голяма професионална активност имате допълнителен катализатор в лицето на двойката Слънце-Юпитер, които си правят среща тук веднъж на 11-12 години. Съуправителят на знака – Сатурн подкрепя с хармоничен аспект като усилва сериозността на случващото се. Използвайте шанса, който дават планетите, по най-добрия начин. Той може да се изрази под формата на нова работа, по-добра служебна позиция, или с появата на човек, който може да ви бъде опора и мотиватор, да намерите своята посока, да я развиете в следващите месеци и години. Да се освободите от ограничения и зависимост е също начин да внесете съществени промени в живота си, както насочва сега съвпадът на Слънцето и Юпитер в Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои запомняща се седмица. В понеделник Слънцето навлиза в най-бляскавата, най-емоционалната и съзидателна зона на слънчевия хороскоп. И не само това, а в четвъртък то ще направи забележителен съвпад с Юпитер. Планетата на успеха, разточителството и големите очаквания напредва в Скорпион, а съвпадът му със Слънцето е най-значимото събитие в започващия нов цикъл на двете космични тела. Намирайки се в марсовия период на личната година, не жалете сили и енергия да се доказвате. Изтъквайте добрите си страни, хубавото на това, което сте сътворили, не проявявайте излишна скромност, тогава когато имате достатъчно основания за гордост. Съвпадът Слънце-Юпитер ще ви постави пред избор и в личния живот , и семейните обстоятелства. Изисква се от вас определеност, яснота на критериите, на предпочитанията, на целите. Марс навлезе в зоната на дома, сигурността и опорите, което не винаги е безпроблемно, а и Венера има напрегнат аспект в края на тази седмица. Може би ви трябва отдръпване от затормозяващ ангажимент, за да си изясните позицията и какво да правите за в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Слънцето навлиза във вашия знак в понеделник, дарявайки ви енергия за цял месец напред. Заедно с Меркурий и Юпитер, те правят чудесно космично трио, привличащо към вас внимание и позитивна енергия. И в допълнение Слънцето ще направи съвпад с Юпитер, с когото се срещат на ваша територия веднъж на около 12 години. За последно това се е случило на 22 ноември 2006 година, в последния градус на знака. Сегашният съвпад ще бъде в 3-я градус на знака и ще облагодетелства повече родените в първата полудекада, тоест тези, които имат рождени дни през тази седмица. Той ще ви кара да искате повече, да бъдете по-самостоятелни и независими, когато трябва да взимате решения, или да предприемате важни стъпки, да направите важна житейска трансформация.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва със Слънце навлизащо в другия воден знак – Скорпион. Намирате се в юпитеровия период на личната година – време за важни житейски промени. И особено такива, свързани с професията. Добър период за преориентация, за смяна на професията, за ново начало, в ново поприще. Идеи за това, а също и мотивация, идват със съвпада на Слънцето и Юпитер през тази седмица. В тази зона на слънчевия хороскоп, обновяващата енергия на съвпада ви зарежда на всеки 11-12 години, карайки ви да търсите нови цели и да се втурвате към тях с вдъхновение и страст. Търсете всяка форма на повишаване на своята компетентност, на разширяване на спектъра на знанията, на задълбочаване в неизследвани територии, на себепознание и опознаване на другите. За да имат успех начинанията ви, бъдете максимално дискретни през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

На 23.10.2017/ 8:26 часа Слънцето преминава в Скорпион

Слънце в съвпад с Юпитер на 26.10.2017 /21:10

Венера в квадрат с Плутон на 28.10.2017 / 6:21

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Водолей, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.10.2017/ 18:44 – 25.10.2017/ 2:12

27.10.2017 / 7:22 – 27.10.2017 /14:59

29.10.2017 /18:22 – 30.10.2017 / 1:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

9 коментара so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на октомври 23, 2017 @ 7:40

    Здравейте Муси,
    искам само едно нещо да попитам.
    Цикъла Юпитер слънце,съвпада точно с лилит в 4тия ми дом. Юпитер управлява 9ти и съуправява 5ти дом/заключен стрелец/. Какво мога да очаквам от този цикъл, от този съвпад с лилит? Аз нямам семейство,мъж….живея само с детето си.

  2. Didi каза,

    Писа на октомври 23, 2017 @ 15:46

    Може ли да се каже как ще се отрази на човек с кв.венера-плутон в близнаци-дева (при раждането), във връзка с квадрата Венера-Плутон тази седмица? Благодаря предварително!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 23, 2017 @ 18:03

    Гергана,
    съвпадът Слънце-Юпитер в този случай може да води със себе си по-големи очаквания, свързани с личния живот.
    След като 4 дом е в Скорпион, значи 5 ти дом е в Стрелец, или в част от него, което значи че Юпитер има влияние там, и вероятно и върху 8 ми дом, любов и секс, в едно. Затова по-внимателно към увлеченията,за да няма разочарования и нежелана бременност. Лилит в Скорпион има отношение към абортите.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 23, 2017 @ 18:34

    Didi,
    възпроизвеждането на рождената квадратура Венера Плутон винаги е свързано с някаква форма на партньорско противоборство и напрежение.
    Това се случва относително често като аспект между двете планети, а откакто Плутон е в Козирог, в перодите, когато Венера е във Везни или в Овен.
    Но в случая едва ли ще бъде нещо екстремно, защото Венера във Везни е в тригон с Венера в Близнаци, А Плутон от Козирог в тригон с рождения Плутон от Дева.Има известно омекотяване на противоречията и възможност за бързо излизане от конфликтна ситуация.

  5. Гергана каза,

    Писа на октомври 25, 2017 @ 6:36

    Благодаря г-жо Дачева.
    Скорпион ми е на върха на 5ти дом, а стрелец е интерсептиран вътре. Риби са ми на върха на 9ти дом. Куспидата на 8ми е водолей.Не виждам връзка на юпитер в 8ми дом.Нямам увлечения.Пък и съм на 45 няма как да забременея :) С един крак съм в критическата :D
    Та какво друго би могло да е??

  6. Гергана каза,

    Писа на октомври 25, 2017 @ 6:38

    Поправка –
    Не виждам връзка на юпитер С 8ми дом. И аборти.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 25, 2017 @ 10:42

    Гергана,
    ами то като дойде не пита за годините. :)
    Юпитер участва в пети и в осми домове, чрез Стрелец и Риби, а и Сатурн се движи в 5 -ти вероятно, така че имайте едно на ум.
    Другото може да са много неща, Юпитер е изобретателен. Хубавото е,когато е в 4 натален дом, да ви кара да си оправите материалното положение, да искате по-удобно жилище, повече и повече неща в него, и хора в него. Лилит в Скорпион е свързана и с материалните желания, освен сексуалните. Да искате да имате някой, като източник на нещата.Припомнете си какво се е случило през есента на 2006 година, когато е имало подобна астрологична ситуация.

  8. Деси каза,

    Писа на октомври 26, 2017 @ 12:39

    Здрасти Муси!
    Новолунието се пада на куспидата на моя 8ми дом, а съвпадът Слънце Юпитер прави съвпад с Плутон- уравител на 8ми дом, както и секстил с Юпитер г10, у10. Този месец ми предстоя да направя застраховка, да прехвърля кола като собственост на мое име, обаче обмислям също така и инвестиция в акции. Дали е подходящо времето? На мен ми се струва, че е така, но бих била благодарна и за твоя коментар.

    До скоро! :)

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 27, 2017 @ 21:02

    Деси,
    да, моментът е добър за делата по 8-ми дом.
    Всичко в рамките на закона :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии