Седмичен хороскоп 23-29 октомври 2023

2023 10 28Слънце в Скорпион на 23 октомври

Пълнолуние и лунно затъмнение на 28 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ще преминем през седмицата с второто есенно затъмнение -лунното.

Предстои ни изпълнена с бурни страсти седмица. Основа за това е стъпването на Слънцето на прага на Скорпион,най-страстният от зодиакалните знаци. Това става в понеделник надвечер, в 18:20 ч. Времето на Скорпион ни изпълва с амбиции, за реализацията на които е настъпил момента. Отиващата към пълнолуние Луна усилва трансформиращата му енергия. Тя се движи по канала на привлеченото внимание. Фокусираме ли се в нещо, там се устремява цялото ни същество.

Да не забравяме, че сме все още под влияние на квадратурите с лунните възли, които прави планетният управител на Скорпион. Преминаваме през вододелната линия на минало и бъдеще. Точният момент за отдръпване от една орбита и влизане в друга. Ако сме достатъчно силни и самостоятелни вървим по собствен път, към своя цел.

Двете есенни затъмнения на 2023 година ще останат в паметта ни с началото на войната в Газа, второто световно огнище което се разгоря в началото на коридора на затъмненията, при Марс в съвпад с ЮЛВ и в квадрат с Плутон. Гръмна бомбата със закъснител, заложена отпреди осем десетилетия. Този пожар няма да утихне скоро, но във вторник Слънцето е в хармония със Сатурн в Риби,което предполага вливане на повече разум и предлагане на подкрепа отвън. Е, на определена цена, разбира се. В политиката няма безкористие. И двата горящи пожара, на изток и на юг, очакват своето политическо решение.

В края на седмицата е третото и последно затъмнение в неподвижния знак Телец. Затъмненията следват осите на лунните възли и се променят през 18 месеца, колкото е техния интервал.

Пълнолунието, лунно затъмнени, е в 5 градуса Телец, в 23:23 ч, на 28 октомври, в събота. Макар частично, тъй като е далеч от оста на л.възли, на 9 градуса, то е от страната на възходящия, СЛВ, което придава енергия и задвижваща сила на Луната. А Луната е устремена към съвпад с Юпитер в Телец. Вечерта в събота,часове преди изборния ден, настава времето на големия пазарлък. Отсреща, в Скорпион, е Марс в съвпад с планетата на търговците. Наддаването ще е жестоко. На карта е заложено много и някои ще играят „ва банк“. Няма да ни стигнат пуканките, за да изгледаме целият филм- романтична трагикомедия с елементи на екшън, който са ни подготвили. И то не само у нас, но и по света.

Пълнолунията са време на противопоставяния, а когато са и лунни затъмнения поляризацията и разделянето са още поясно очертани. При пълнолуние Луната е срещу Слънцето. Знаете, че архетипът на Луната е народът, а на Слънцето-елитът. На следващия ден, в неделя, Луната преминава през позицията на Юпитер и вечерта стига тази на Уран. Комбинацията Юпитер-Уран е винаги готова да поднесе изненади. Телецът е пословичен със своята упоритост, и пресметливост. В края на седмицата доминират, но са по равно разпределени, 50/50, земната и водната стихия.

Ще печели това, което е добре планирано, обезпечено със средства, и по него е работено настойчиво и упорито. Земните и водните знаци и там, където земята и водата са в силата си,ще имат успех.

Гъби в гората почти няма, не си губете времето.

Не се обезкуражавайте!

Направете това, което умът и сърцето ви подсказват!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на предизвикателствата. Те идват от много посоки, но най-отчетливи са тези откъм средата на хора, на които разчитате. Слънцето преминава в Скорпион в понеделник. В меркуриевия период на личната година това е време за промени, но и за оползотворяване на общите усилия, тези които включват партньори, съдружници, хора с общи интереси. Време на задълбочаване на връзки и обвързаности. В четвъртък Луната влиза във вашия знак, заедно с доброто настроение и високо самочувствие. Пълнолунието- лунно затъмнение попада в зоната на личните доходи и притежания. Имате шанс да ги увеличите. Добри възможности ще се появят в неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с влагане на много енергия в това да впечатлят някого. Но, хората около вас, най-близките, имат повече нужда от вниманието ви. Слънцето влиза в Скорпион в понеделник и за месец напред домът и родствениците ще бъдат изворна вдъхновение, радост и …грижа. Някои знаци за дисбаланс по оста кариера-дом ще се появят в края на седмицата, при последното в тази зона затъмнение в Телец. Получаването на похвали на едното място, може да е съпроводено с неудовлетвореност в другото,затова избягвайте самохвалство и преувеличение на собствените постижения. Резултатите са достатъчно красноречиви.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Ще щъкате насам-натам, от град до град или село, и обратно, ще срещате и разговаряте с повече хора от обикновено. В събота е пълнолуние – . То е енергийно свързано с новолунието в Телец през пролетта, когато е бил подходящия момент за отправяне на желания. Пълнолунията сбъдват желания, но лунните затъмнения поставят фокуса върху тъмните петна и недостатъците, с които трябва да се справим. За вас това е зоната на добрата организация, хранене, хигиена на тялото и взаимоотношенията, цикълът работа-почивка, здравето като цяло. В сатурновия период на личната си година ще ви се наложи да правите равносметка и да си дадете честна оценка.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на лунно затъмнение в Телец. В края на седмицата е третото и последното за тази серия затъмнения, от 2021 година насам, във вашия знак. Пълнолунието-лунно затъмнение в знака на слънцето/асцендента е голямо предизвикателство към земната ви, обичаща стабилността природа. В меркуриевия период на личната година тези от първата декада са в зоната на плаващите пясъци, нищо не е сигурно,на много малко неща може да се разчита. Включването на Юпитер и Уран, които се движат през знака ви е „нож с две остриета“, очакват ви интересни възможности, но и изненади. Подкрепа имате от планетния управител транзитиращ Дева, но за това повече през следващата седмица.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична в много отношения седмица. Слънцето влиза в Скорпион и всичко свързано с обучение, информация и движение става много важно. Някои ще бъдат канени да обучават, други сами ще търсят път към ново знание, а трети ще подобряват мобилните си умения. В края на седмицата е пълнолуние, лунно затъмнение в другия земен знак Телец. Последно от близо две годишната серия, то може да ви донесе неочаквани резултати от дългогодишна работа, защото земната енергия доминира, заедно с водната, в този ден. Затъмненията са и време на обрати, а имайки предвид и участието на Сатурн в Риби, то при някои е възможен катарзисен момент на осъзнаване на неадекватност и движение в погрешната посока.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на потапяне в темата пари, доходи, приходи и разходи. В понеделник Слънцето преминава в Скорпион. В зоната на екипната работа, на подкрепата от приятели и съмишленици,за месец напред, то ще огрява добрите и лошите страни на работата ви в екип, на уменията ви да привличате единомишленици, или обратно да разгонвате тези, които ви симпатизират. Пълнолунието-лунно затъмнение в края на седмицата е в противоположната зона. Там са блясъкът, славата, сърдечните дела, децата. Лунното затъмнение осветява постиженията, но и проблемите, с които трябва да се справяте.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва вдъхновяващо с Луната в другия въздушен знак Водолей. В понеделник Слънцето влиза в Скорпион, което ви подтиква да бъдете по-организирани в ежедневието, ценящи повече ефективното използване на времето и ресурсите. Пълнолунието,лунно затъмнение в края на седмицата ще ви дойде отрезвяващо. Време е да „слезете от облаците“ и да се вгледате в реалността, която ви заобикаля. Това земно, прагматично пълнолуние ще ви доведе до прозрението за някои истини, които сте подминавали, но и ще ви насочи към нови, по-смислени цели за постигане.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, добро начало на седмицата с Луна в другия въздушен знак Водолей. Слънцето влиза в Скорпион в понеделник и ще огрява зоната на личните доходи и притежания в следващите седмици. Тригонът му със Сатурн още тази седмица може да ви зарадва с добре платени поръчки или разплащане по приключили сделки. Пълнолунието, лунно затъмнение в края на седмицата поставя фокуса върху очакване за партньорска подкрепа, материална или емоционална, или и двете. Пълната Луна в Телец е възможно да сложи ясни граници в личните взаимоотношения, да ви накара да вземете решение за продължаване на връзката, или раздяла.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с позитивни очаквания, заради Луна във Водолей, която отива към тригон със Слънцето. Във вечерните часове то преминава във водния знак Скорпион. За месец напред Слънцето ще ви подкрепя от зоната на кариерата и социалната реализация. По тази зодиакална ос, но в срещуположния знак Телец е и пълнолунието, лунно затъмнение в края на седмицата. Лунното затъмнение в зоната на дома, родното място, корените, отношенията с родственици фокусира вниманието в това, което ви носи чувство за стабилност. Така също осветява проблемните моменти и това, което ви извежда от равновесие. Засилва се потребността от добра жилищна,среда,което поражда и желание за промяна на местоживеене. Присъствието на Юпитер тук прави сделките с недвижими имоти необходими, но с повишено внимание докато той е ретрограден.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с преминаването на Слънцето в другия воден знак Скорпион. За месец напред то ще огрява зоната на сърдечните дела, забавленията, творчеството, любовта и изявата. Съучастието на Марс и Меркурий тук, в марсовия период на личната година, поддържа висок жизнения тонус и не ви оставя да скучаете. Пълнолунията са предизвикателство към лунната ви природа. А това, в края на седмицата е и лунно затъмнение откъм СЛВ. Не е изненада, че предстои емоционален край на седмицата. Лунното затъмнение в зоната на екипната работа ще постави предизвикателства към вас като отборен играч. Дали ще подкрепите отделен човек от екипа или общата кауза е въпрос на личен, но и касаещ другите, избор.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с влизането на Слънцето във вашия знак. Докато в първите дни привличате внимание към себе си, искате или не, то в края на седмицата ще ви се наложи да се съсредоточите изцяло върху другите, партньор, съдружници, хора от социалните ви активности. Пълнолунията провокират, а затъмненията осветяват проблемните зони. Така това последно, за почти две десетилетия, затъмнение в Телец, може да ви бъде пътеводител в партньорството. Заради Марс който е в знака ви, мотиватор, но и разпалвач на конфликти, двойката ви вероятно ще преживее катарзисни моменти на търсене изход от създала се ситуация. На необвързаните обаче вдъхва самоувереност да направят първата крачка към харесван човек. С ретрограден Юпитер в зоната на партньорството всичко изглежда по-лесно, но има някои „но“.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва със сериозни намерения и замисли, породени от тригона на Слънцето към Сатурн във вашия знак. Слънцето влиза в Скорпион в понеделник вечерта. За месец напред, в юпитеровия период на личната година, то ще зарежда с енергията си вашите стремежи, планове и високи цели в зоната на учене, преподаване, пътувания и споделяне на впечатления по съзидателен и творчески начин. Пълнолунието – лунно затъмнение в противоположната зона, тази на Телец, осветява докъде е стигнала реализацията на желания отправени през пролетта на новолунието в Телец. Лунното затъмнение тук може да освети някои проблемни зони в отношенията с роднини, приятели от детинство и съседи. На дневен ред излиза и потребността от повече възможности за придвижване от едно място на друго.

Дати на някои астрологични събития

На 23.10.2023 г в 18:20 ч Слънце в Скорпион

На 28.10.2023 г в 23:23ч пълнолуние в 5°Телец, частично лунно затъмнени

Луната е без курс на:

23.10.2023 22:04 – 24.10.2023 11:33

26.10.2023 9:39 – 26.10.2023 13:01

28.10.2023 11:20 – 28.10.2023 14:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии