Седмичен хороскоп 23-29 септември 2013 година

Голям квадрат от планети в петък

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата започва с навлизането на Слънцето в знака Везни. Това е момента на есенното равноденствие, когато природата се стреми към хармония и се задвижват процесите на баланс между човека, земята и космоса.

Астрологичната обстановка в следващите дни обаче рязко се променя и става твърде противоречива с навлизането на Слънцето в кардиналния кръст.

В понеделник и вторник тригонът на светилата задава миролюбив тон, възможности за споразумяване и постигане на взаимноизгодни договори, за намиране на справедливо решение по проблемни ситуации.

През втората половина на седмицата обаче, от четвъртък нататък, Луната отива към квадрат със Слънцето и в петък „включва“ за пореден път квадрата Уран-Плутон. По този начин в следобедните часове на 27-ми се образува Голям квадрат в първата декада на кардиналните знаци – Рак, Везни, Козирог и Овен. Допълнителна дисхармония внася квадратурата между Венера и Марс в 18-я градус на Скорпион-Лъв.

Сложната астрологична обстановка в петък може да доведе до напрягане на взаимоотношенията между хората на различни нива. Това става както в международен план, в напрегнатите райони по света, така в обществените отношения в държавата, и в не по малка степен между отделните хора.

Възможни са природни катаклизми и повишаване на сеизмичната активност.

Напрежението намалява в следващите дни, но не изчезва тъй като Слънцето, напредвайки през знака Везни, отива към точни аспекти с Уран и Плутон през следващата седмица, на 2-4 октомври.

„Светлинка в тунела“ подава тригонът на Венера и Юпитер, който се развива през втората половина на седмицата и става точен в петък. На него възлагаме очакването за балансиране на противоречията и намиране на разумен изход от конфликтните ситуации.

Хубаво време и добро настроение в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои страстна седмица. Марс, управителят на знака, движещ се стремително през Лъв, в следващите дни кръстосва шпаги с миловидната на пръв поглед Венера. Силата е на страната на Марс и съответно на ваша страна. Но дали правото е ваше, е спорен въпрос. Измъквайки се от трудна ситуация или натоварен период, заради квадрата на Марс със Сатурн, може би ви се иска да се поотпуснете в приятна компания. Но сега не е време за почивка. Слънцето навлезе в зоната на вашата социална активност. Възможно е да имате предложения за нова работа, или за съществени промени в настоящата. Моментът е добър да преговаряте за възнаграждението си, но постъпвайте коректно и бъдете тактични, когато изразявате несъгласие. Някои могат да сключат изгодни сделки, да постигнат договореност за работен ангажимент на екипа си за следващите месеци. Планирайте важните си срещи до средата на седмицата. От четвъртък нататък астрологичната обстановка в зоната на кардиналния кръст е напрегната и ще ви бъде трудно да постигате съгласие с околните.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица предлага много движение и разнообразие на преживяванията. Планирани пътувания или неочаквани такива ще ви държат в готовност за нови срещи, за доказване на собствената правота, за отстояване на лична позиция, мнение, становище. Марс е във вашия знак и прави квадрат с Венера от Скорпион. Аспектът ви поставя в относително по-силна позиция, но не подценявайте коварството на Венера. С жените, през тази седмица, се старайте да бъдете във възможно най-милите и ясни взаимоотношения. Разчитайте на кръга от близки хора, братя и сестри, братовчеди и племенници, на приятелите от детинство и на съседите си също. Важни делови срещи и разговори насрочвайте за вторник и четвъртък преди обяд. На път сте да излезете от точката на застой, но за това е необходимо да поемете отговорност за своите постъпки, да си направите равносметка и да пренаредите пъзела с приоритетите си. Без да прехвърляте вина, задължения и отговорност на друг, заемайки доброволно ролята на жертва. Тази седмица може да се окаже повратна в живота ви, белязана от значимо събитие. Петък е неблагоприятен ден, не предприемайте пътувания надалеч по суша въздух и вода, особено ако се налага вие да сте водач.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица предлага добри възможности за изява на креативната им природа. Вашите умения и способности ще бъдат коментирани и високо оценени. Във вторник по обяд, когато е тригонът на светилата, имате отличната възможност да заявите свое участие, претенция, желание за включване в дейност, която намирате за привлекателна. Доверието, което ви оказват околните, ви стимулира да влагате колкото може повече от себе си. През втората половина на седмицата протичат противоречиви астрологични тенденции,които ще поведат в различни посоки,в зависимост интереси, стремежи и духовна развитост. Венера от Скорпион която сега оказва влияние на скритите подтици е объркана от едновременното влияние на квадрата с Марс и тригона с Юпитер, управителят на знака ви. Бъдете в добро настроение и позитивни, не се поддавайте на ревността и завистта в петък. В събота и неделя ситуацията се нормализира.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с предизвикателства. Луната е във вашия знак и това насочва вниманието на околните към вас, към вашата работа, към изпълнение на ангажиментите, това което ви е задължение, или което сте обещали някому. Венера, управителката на знака Телец е в неблагоприятна позиция през тази седмица. Затова препоръката е да избягвате конфликтните ситуации най-вече с хората от близката ви среда, от семейството. Това, което считате за важно, не отлагайте за втората половина на седмицата. Тогава ситуацията е неблагоприятна и не можете да разчитате на подкрепа. Стремете се към договаряне и взаимни отстъпки, вместо налагане на собствената воля. Избягвайте пътуванията надалеч в петък, участието в рискови начинания и попадане в конфликтни ситуации през почивните дни.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица носи новости. С преминаването на Слънцето във Везни фокусът на вниманието ви се измества към финансовата страна на живота, прави ви по-практични, доколкото това е възможно. Ще се стремите да подредите разпилените си емоции и впечатления в строен ред, да си дадете сметка по един трезв и разумен начин къде сте и кое е най-важното за вас в този момент, тук и сега. Конкретността, яснотата ще ви дадат нужното спокойствие и увереност. Стремежът за баланс, подтикван от Меркурий във Везни, ще намира разбиране и подкрепа от най-близките ви до края на седмицата. Ако сте планирали сериозен разговор с шефа относно повишението ви, направете го сега, от вторник до четвъртък, не по-късно. Моментът е добър за съставяне на личния и семейния бюджет. В края на седмицата Меркурий преминава в дълбоките и тъмни води на Скорпион, където ще бъде и поредната му ретроградна фаза през октомври и ноември, и всичко това ще изисква повече усилия.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва успешно. Намирате се в силен период от личната си година. С навлизането на Слънцето във Везни, зоната на вашата социална активност и кариерно развитие получава допълнителен импулс. До четвъртък ще ви занимават по-маловажни дела и ежедневни ангажименти. В петък обаче астрологичната ситуация е много остра, напрегната и предизвикателна в голяма степен заради големият кръст от планети, сформиращ се в зоната на първата декада на кардиналните знаци, какъвто е и Козирог. От вас ще се очаква отговор, решение, даване на мнение, категорично заемане на позиция по важен въпрос. Денят може да се определи и като критичен, ако имате проблеми със здравето, затова старайте се да се придържате към типичния за вас разумен подход и предварително обмисляне на постъпките. В събота ще получите нужната ви подкрепа от добронамерен и влиятелен човек.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица предлага разнообразие от ситуации, в които искате или не ще се включвате. Намирате се в марсовия период на личната си година. А това е време на голяма физическа активност. Сега е момент да свършите, това което сте отлагали досега, поради липса на време или на желание. Тригонът на Слънцето и Луната във вторник по обяд работи за вас. Планирайте за тогава важните си дела или тези, от които очаквате бъдещи ползи и придобивки. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което ви дава много предимства от една страна, но същевременно, за да се случват нещата така, както ги искате, е необходимо да бъдете активни, да проявявате инициатива и да се включвате със собствени средства в начинанието. Не разчитайте на друг, а там, където е необходимо, правете първата крачка. До края на седмицата Меркурий е все още във Везни и заедно със Слънцето, което току що навлезе там, имате шанс да направите някои промени в личния си живот. Не отлагайте срещи. Отговаряйте утвърдително на покани за приятелски събирания и купони, но и за лични срещи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Слънцето навлезе във вашия знак и това е момент на нарастване на самочувствието и независимостта. Смело можете да се захванете за приключване на важни дела, когато сте все още в сатурновия период на личната си година. И пристъпвайте напред с нови планове и амбиции в дните след рождения си ден, в слънчевия период на личната си година. (в см. кн. Номерологичен календар). Астрологичната обстановка е в известен смисъл трудна и предлагаща предизвикателства за тези от 5-я до 13-я градус на Везни. Това е заради включването на Слънцето към продължителната квадратура на Уран и Плутон, което ще стане в края на седмицата. Допълнително усложнение е неблагоприятната позиция на Венера, която движейки се през Скорпион прави квадрат с Марс. Ще ви бъде трудно да постигате споразумение, да налагате своята представа за нещата и да постигате хармония. Затова важните си дела планирайте за дните до сряда включително.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои силна седмица. С навлизането на Слънцето в сродния по стихия знак Везни, за вас започва един от най-успешните периоди в личната ви година-юпитеровият. Възможностите, които се откриват са най-вече в сферата на професионалната реализация. Но също така ще ви интересуват пътешествия, премествания, повишаване на квалификацията и придобиване на умения, които разширяват полето на вашата изява. Важните си срещи и ангажименти насрочвайте за вторник. В сряда и отчасти в четвъртък също имате подкрепа. Но в петък бъдете внимателни. Предизвикателства идват от две посоки. Уран, управителят на знака ви попада отново в напрегнати отношения не само с Плутон,с който са така от няколко години, но и със Слънцето. Това може да ви подтикне към необмислени постъпки и прибързани решения. Квадратът на Марс и Венера в неподвижните знаци също оказва влияние върху взаимоотношенията с околните, най-вече с колеги и партньори по служба. Проблеми с техниката също са възможни. Препоръчително е да не предприемате пътуване в петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата задава старт на някои важни процеси. С навлизането на Слънцето във Везни в домашната среда настъпва приятно оживление. Периодът е благоприятен за устройване на дом, за създаване на собствено уютно кътче, за приемане на нов човек в близкото обкръжение или нов член на семейството, за преместване в ново жилище. Ще имате желание да сте сред близки хора, да споделяте преживявания и планове. Периодът е добър за намиране на решение на жилищен проблем. В края на седмицата Меркурий преминава в Скорпион и започва период благоприятен за устройване с нов дом, до 21 октомври, когато Меркурий навлиза в ретроградната си фаза. В края на седмицата към вас ще бъдат отправени много очаквания. Ще ви се наложи да взимате самостоятелни решения, защото по обективни причини няма да има на кого друг да разчитате или защото ще получите директен отказ за помощ отвън. Или пък защото ще почувствате онази решителност тук и сега да „вземете юздите в свои ръце“. За всичко това ви подкрепят Юпитер, който е вече в 17-я градус на Рак и Венера движеща се на един тригон разстояние от него през Скорпион. Към нея в неделя се присъединява Меркурий,който ще направи един продължителен преход през водния знак чак до 22 ноември. Петък е неблагоприятен ден.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва провокативно. Луната се намира в срещуположния знак Телец и това ви прави мишена на нечии претенции и дори капризи. Това може да се случва в работните взаимоотношения, но при някои не е изключено и напрежение в домашната среда. Венера,която е във вашия знак, ви кара да приемате нещата по един по-мелодраматичен начин, да преувеличавате проблемите, да „правите от мухата слон“, да отговаряте остро на отправените нападки. Част от вложените усилия могат да отидат на вятъра, като в същото време от вас се очаква да бъдете по-твърди и отговорни, поемайки даден ангажимент. Периодът обаче е благоприятен да се освободите от някои задължения, които не са ви по вкуса, за които нямате нито мотивация, нито излишно време. В петък вероятно ще имате и основателен повод да го направите. В края на седмицата Меркурий ви идва на гости и ще се заседи повече. Но тъй като му предстои ретроградност на ваша територия, гостуването сега ще продължи повече – от 29 септември до 5 декември. По този начин почти до края на годината можете да разчитате на неговата подкрепа за повече контакти, яснота на мисълта, творчески импулс и резултатност на вложените усилия.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. При някои неочаквано пътуване може да промени плановете и да разстрои привичния ежедневен ритъм. Във вторник може да привлечете във вашето поле на идеите подходящия човек или хора, готови да инвестират време и средства, доверявайки ви се напълно. В сряда и четвъртък също можете да разчитате на чара и харизмата си, макар и в по-малка степен. В петък обаче шансът е на ваша страна само, ако не искате твърде много и не очаквате много бърза печалба. Денят не е добър за финансовите дела. За личните също моментът е твърде деликатен. Не позволявайте ревност, завист, омраза да вгорчат дните и да ви развалят отношенията с някого, на когото държите. В неделя Меркурий навлиза в зоната на сродния по стихия знак Скорпион, а Венера от своя страна излиза от „твърдата хватка“ на Марс. Това обещава успешна нова седмица.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в тригон с Луна на 24.09.2013 г в 13:36 ч.

Венера в тригон с Юпитер на 27.09.2013 г.,в 0:01 ч.

Венера в квадрат с Марс на 28.09.2013 г., в 16:32 ч.

На 29.09.2013 г.,в 14:38 ч., Меркурий преминава в Скорпион.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

23.09.2013 г., в 10:13 ч. – 24.09.2013 г., в 10:34 ч.

26.09.2013 г., в 14:21 ч. – 26.09.2013 г., в 22:24 ч.

29.09.2013 г., в 10:30 ч. – 29.09.2013 г., в 10:57 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2013 @ 15:34

    Неприятна статистика, но в съответствие с астрологичната обстановка през седмицата.
    24 септември 2013, 15:23,в Пакистан
    Най-малко 80 души са загинали при силно земетресение с магнитут 7,8 по Рихтер, разтърсило западната пакистанска провинция Белуджистан, предаде Ройтрес.

    В областта Аваран, където е бил епицентърът на труса, най-малко една трета от жилищните сгради са разрушени.
    http://www.vesti.bg/sviat/silno-zemetresenie-v-pakistan-vze-nad-80-zhertvi-5994413

    25 септември 2013, 21:40,
    Мощно земетресение с магнитуд 7.0 по Рихтер удари южното крайбрежие на Перу, съобщи Геологическата служба на САЩ.

    Епицентърът на труса е бил на 72 км южно от гр. Ломас в Тихия океан, на дълбочина 30 км.

    Земетресението е било усетено в обширен район на юг в страната, предизвиквайки масова паника.
    27 септември 2013

    27 септември 2013,
    Опит за покушение срещу Ердоган

    Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган оцеля при опит за покушение, след като полицейските сили, отговарящи за сигурността на пътя, по който трябвало да премине премиерът, бяха обстрелвани, съобщава турският вестник “Хюриет”.

    Смята се, че са произведени седем изстрела на моста, който се намира на пътя между дома на Ердоган и летище Сабиха Гьокчен, където се намирал частният му самолет АНА.

    27 септември 2013
    Кола-бомба уби 60 души в Дамаск
    60 души са загинали при взрив на кола-бомба край Дамаск, съобщи телевизионния канал „Ал Арабия“.

    Автомобилът, избухнал в близост до джамия в селището Ранкус, намиращо се северно от сирийската столица, е ранило още десетки души, чийто точен брой до момента не е известен.
    http://offnews.bg/index.php/247676/naj-malko-60-sa-zhertvite-pri-vzriv-na-kola-bomba-v-damask

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии