Седмичен хороскоп 23-29 юли 2012 г.

Меркурий и Уран в тригон

Муси Дачева
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, напрежението от последните две седмици, породено от тао квадрата, и последвалия го Голям кръст, в който бе включен Марс, постепенно намалява. Не, че към вас няма да има претенции и предизвикателства в следващите дни, но на мястото на грубостта, а в някои случаи и насилие, ще се прилагат по-изтънчени методи. Ще се налага да бъдете по-гъвкави и комбинативни, да работите повече с ума си, да мислите и предвиждате ходовете на отсрещната страна, следвайки най-адекватното поведение. Моментът е добър да бъде даден ход на ваш проект, да поемете ангажимент, който е договарян в предишен период, да реализирате сделка, за която вече имате сключен договор. Новите неща, започнати сега, ще бъдат краткотрайни, но понякога в това има смисъл и важи правилото „когато няма риба, и ракът е риба“. Разчитайте на стари и проверени методи, на изпитани вече в практиката модели, които преди са давали добър резултат. Благоприятни дни са понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица носи интересни преживявания. Определено няма да ви бъде скучно в следващите дни. Стремежът ви да налагате своята гледна точка във всяка ситуация, може да предизвика съпротива от околните. Ще са ви нужни голяма изобретателност и умение да намирате убедителни аргументи, за да постигате своето. Периодът е добър за изчистване на недоразумения, за възстановяване на стари взаимоотношения, а също така за намиране на вещи, считани за окончателно загубени. Вашите оригинални идеи могат да се окажат полезни за повече хора, а някои дори могат да се опитат да си ги присвоят. Ако предприемате пътешествие, проверете дали всичко с документите ви е наред, а също така изправността на автомобила си. Търсете съвет от специалист. Важни срещи, разговори, договаряне на условия за работа и др. подобни, насрочвайте за сряда.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. Навлезли сте вече в благоприятен, за много страни от живота ви, период – юпитеровият период на личната ви слънчева година. Пречка в реализацията на планираното може да бъде само лошата организация и разпиляването в много посоки. Имате подкрепата на планетите за творчески подем, за осъществяване на замислен отпреди и отработен, в голямата си част, проект. Във вторник ще получите нужната ви подкрепа при представянето и защитата на ваша идея,ще намирате с лекота нужните ви думи и факти, които подкрепят вашата теза. В материално отношение,седмицата обещава добри приходи. Благоприятни дни са също така сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ползотворна седмица. Ще бъдете натоварени с много ангажименти, но повечето от тях ще ви носят радост и удовлетворение. Периодът е добър за събиране на плодовете, в буквален и в преносен смисъл. Много от това, върху което сте работили в последно време, ще ви се отплаща по един или друг начин. Най-облагодетелствани в това отношение ще бъдат най-близките ви, хората, с които живеете или тези, които чувствате близки на сърцето си, макар по някакъв начин да са понесли неудобства от вашата прекомерна ангажираност. Боравенето с информацията през тази седмица изисква повече внимание. Възможно е да бъдете подведени от нещо неясно, неизказано или от целенасочена манипулация. Несъобразяването с мнението на околните, в четвъртък и петък, може да ви въвлече в конфликтна ситуация. Почивните дни са подходящи за излизане сред природата и разтоварване с приятели.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна седмица. Растящата Луна във вашия знак в понеделник ви поставя в центъра на важни събития. От вашата инициатива и находчивост зависи успешната реализация на проект, който засяга повече хора. Препоръчително е да се опирате на минал опит, на нещо, което вече сте преживели, и с което знаете как да се справите. И това е правилният подход за момента. Добри доходи очакват някои от групата в сряда. А при други, тенденцията е да харчат повече, в стремежа си да направят добро впечатление някому. Целенасочените усилия и добрата предварителна организация са гаранция за успеха, за който има предпоставки към края на тази, а още повече през следващата седмица.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. През следващите дни вашата, в голяма степен сдържана емоционална природа, ще бъде провокирана от различни страни. Напрежението от предните две седмици, предизвикано от тежките аспекти в зоната на кардиналния кръст, с напредване на времето, ще намалява и ще отстъпи място на удовлетворението и радостта от случващото се около вас. Моментът е добър, както за работа на ментално ниво, възникване и развитие на идеи, така и за тяхното реализиране в практиката. Някои от старите ви проекти сега ще получат „зелена светлина“ и нужната подкрепа. Мислете за инвестиции, ако имате финансовата възможност за това. Във вторник ще ви се наложи да заемете твърда позиция по служебен въпрос, понеделник и сряда са благоприятни дни.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. Вашата стихия в следващите дни са идеите, плановете, новите разчети, нови занимания и нова среда за изява. Информация ще ви залива отвсякъде, но от тази пълноводна река с времето ще остане много малко, защото повечето е баласт, пълнеж, форма без съдържание. Ще има и ценни находки, търсете ги и ги пазете като късчета самородно злато, защото те ще ви бъдат необходими по-нататък, след месец-два. Периодът е подходящ за внасяне на някои корекции в личния ви живот, за изчистване на недоразумения, на натрупани огорчения и неудовлетвореност. Може би ще трябва да преразгледате отношението си към неща, случили се преди, предвид новата информация, която получавате, да се освободите от заблуди и предубеждения. Отлично време за писане и съставяне на текстове. Благоприятни дни за вас са вторник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Напрегнатите аспекти между планетите отслабват хватката си, тъй като до края на седмицата тао квадратът в кардиналните знаци се разпада. На преден план излизат хармонични аспекти, които задават предимно позитивен тон на ежедневието ви. По-голяма активност ще имате в комуникация с хора отдалеч, като това предполага и благоприятен момент за организиране или за предприемане на пътешествие по чужди земи. За някои от групата, хармоничните аспекти бележат период на влизане в нов кръг от хора, с които имат общи интереси и предпочитания. Моментът е добър за включване в групи за обучение, в школа или клуб. Във вторник и сряда вашето чувство за справедливост може да бъде провокирано, и да ви постави в центъра на спор, обсъждане, обследване, преценка от по-възрастни хора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Астрологичната обстановка е подкрепяща и макар да е сезонът на отпуските, можете да направите много за кариерата си. Някои вероятно ще имат предложение за работа и ще бъдат поканени на интервю. За тези, които имат собствен бизнес, седмицата предлага отлични възможности за договаряне на стоки и услуги. Хармоничният аспект между двете планети, влияещи върху мисленето- Меркурий и Уран, подкрепени от Юпитер, е извор на гениални идеи, част от които могат да бъдат реализирани в близко бъдеще. Но още по-силно е благотворното влияние на астрологичната обстановка към момента върху емоционалния живот. Намирате се в меркуриевия период на личната си година, когато много страни от живота ви претърпяват обновление. На стара връзка ще бъде даден нов шанс, на някоя отдавнашна мечта настъпва момента да бъде сбъдната, радостни новини идват покрай децата ви. Успешни дни са най-вече вторник и сряда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, напрежението от предходните две седмици постепенно отслабва. Това, което ви е дразнело, което е предизвиквало у вас остра реакция, ще остане встрани, изместено от нови, интересни и позитивни преживявания. Ще има отделни моменти, които ще ви дърпат назад, недовършени неща, неизпълнени ангажименти, но въодушевлението и очакването на новото ще ви подтиква да бъдете активни, и бързо да се справяте с проблемите. Периодът е добър за навлизане в нова социална среда, но също така и за задълбочаване на отношенията с определени хора, с които ви свързват общи спомени. Ще ви се наложи да бъдете много избирателни към постъпващата до вас информация, да отсявате главното от маловажното, за да не позволите излишното разпиляване на време и енергия. Вторник и четвъртък могат да бъдат много напрегнати, благоприятни дни са понеделник, сряда и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Дано не сте си взели вече отпуска, защото моментът не е подходящ за почивка, а за активна работа и трупане на точки от професионални изяви. Напрегнатата ситуация от предходните две седмици може да е изкарала на повърхността някои непълни, неточни или направо сгрешени моменти във ваш, или в чужд, проект, което налага бърза и адекватна намеса. Сега, когато мнозина си почиват, може да е вашият шанс да бъдете „точният човек на точното място, в точното време“. Периодът е добър за договаряне на условия по нова работа, за уточняване на параметрите на бъдещ договор за инвестиции в по-големи размери. Но реалното сключване на договор, с полагането на подписите на двете страни, отлагайте за времето, когато Меркурий тръгне в права посока.


За родените в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна седмица. Колкото и да ви се иска да намалите темпото и да си дадете заслужена почивка, обстоятелствата около вас изискват друго. Работа има, а желаещите да я свършат, не са много. Но астрологичната обстановка е подкрепяща и може да ви зареди с невероятни идеи за справяне. Сега е момента да планирате, да чертаете бъдещето в мислите си, да мечтаете, и да си вярвате. Красотата на настоящето е в проектите и вероятността те да бъдат осъществени. При повечето от вас периодът е благоприятен за благоустрояване на дома, за ремонти с цел разширение и повишаване комфорта на живот. Търсете информация, четете обяви, ходете на огледи, вашето жилище очаква да бъде намерено. Решаването на финансовата страна също е подкрепена през тази седмица. Но, моментът не е подходящ за подписване на договор с банка и/или с продавач. Сключването на сделката отлагайте за дните след 8 август, когато Меркурий тръгне в права посока. Благоприятни дни-четвъртък и петък.

 

Най-интересното през тази астрологична седмица

През тази седмица Тау квадратът между Марс-Уран-Плутон, в кардиналните знаци Везни-Овен-Козирог, се разпада. Напрежението от последните две седмици постепенно ще намалява. На мястото на напрегнатите аспекти – квадрати и опозиции, по-силно влияние ще оказват хармоничните тригони и секстили. В следващите дни два бисекстила, които бяха заглушавани досега от напрегнатите аспекти, ще ни радват със своето благотворно и успокояващо влияние.

Бисекстилът (двойният секстил) е астрологична конфигурация образувана от три планети, двете от които са в тригон, 120 градуса, а едната- фокус планетата, е в средната им точка и прави с тях секстили, 60 градуса. Бисекстилът се проявява най-силно в сферата на идеите, мислите и рационалните решения. А участващият сега тригон на сигнификаторите на рационалното мислене- Меркурий и Уран, ретроградни и в огнените знаци Лъв и Овен, засилва ефекта и води до някои гениални умозаключения. Креативността на тази конфигурация, през тази седмица, ще бъде усетена най-отчетливо от огнените и въздушните знаци.

До сряда ще усещаме едновременното въздействие на бисекстила Уран -Юпитер- Меркурий и на този съставен от Юпитер-Меркурий-Марс, които обединени правят фигурата Трапец на небето. В края на седмицата вторият бисекстил се разпада, но към първия се присъединява, и му дава сила, Слънцето, което прави съвпад с Меркурий. Бисекстилите през тази седмица включват знаците Овен, Близнаци, Лъв и Везни.

На 25.07.2012 г., Слънце в тригон със Северен лунен възел.

На 25.07.2012 г., Меркурий и Уран в тригон

На 25.07.2012 г., Слънце в съвпад с Меркурий.

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Стрелец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

23.07.2012 г., в 3:44 ч. – 24.07.2012 г., в 1:38 ч.

25.07.2012 г., в 18:22 ч. – 26.07.2012 г., в 5:29 ч.

26.07.2012 г., в 18:38 ч. – 28.07.2012 г., в 8:18 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. София каза,

    Писа на юли 23, 2012 @ 14:02

    Здравейте, Муси,

    От много време следя сайта и статиите Ви. Много ми се иска да се видим и на живо, но и затова сигурно ще дойде времето :)

    Аз съм зодия Скорпион със същия асц. Точно тези дни ми предстои да получа оферта от настоящата ми работа за удължаване на работния ми договор (да стане безсрочен). От друга страна аз най-вероятно ще я откажа, тъй като работодателя ми се държи некоректно.
    Утре съм на интервю за нова работа и влагам надежда за там!
    И така :) Исках да споделя как отново намирам в хороскопа си огледало на случаващото се с мен.

    Поздрави и всичко на-хубаво от мен!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 24, 2012 @ 12:19

    София,
    благодаря ви за включването :)
    и ви желая успех!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии