Седмичен хороскоп 24-30 май 2021

2021 5 26 на 26 май

Меркурий ретрограден от 30 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В тази празнична седмица астрологичната картина е меко казано интересна. Ще преминем през едно затъмнение и ще навлезем в ретроградната зона на планетата на комуникациите.

Първото затъмнение за годината ще бъде през тази седмица. То е лунно, в Стрелец, и е на 26 май в 5-я градус на знака. Ако направим връзка с предишното затъмнение в подвижния огнен знак, то се връщаме шест месеца назад, когато на 14 декември 2020-та имаше новолуние в 23Стрелец. Оста на Стрелец-Близнаци е ос на истината и информацията, които винаги са свързани, но не винаги се припокриват.

Това което е започнало като съмнение през декември, сега се разгръща в мащабна картина през май и през юни, когато е слънчевото затъмнение в Близнаци. Стрелецът е знакът на вярата, философията, науката, на търсенето на истината, на мащабните проучвания, на бързите скорости и далечния пробег, на дългите светлини и на погледът от висока камбанария. Затъмненията в него свиват блендата, за да се види по-надалеч и по-ясно, да се изпълни човек с вяра в убежденията си, да получи потвърждение на хипотезите и възгледите си, дори да се откаже от някои стари в името на истината, тя е голямата цел. И двете затъмнения, това от миналия декември и сегашното, са пълни. Както дисковете на Слънцето и Луната се скриват напълно за част от секундата, а после светлината отново ни залива, така е и с истината. За кратко може да бъде скрита, но после си пробива път през лъжата, неистината и полуистината. Който има очи вижда, който има уши чува, който има сърце и ум -разбира.

Самото затъмнение няма как да наблюдаваме, тъй като Луната е под хоризонта, но определено ще го усетят много хора. При опозиция на светилата превъзбудата у чувствителните хора е силна, реакцията дори на дребни стимули е остра, но краткотрайна, както трябва в зоната на подвижните знаци. Макар да сме преситени от информация за лъжи и злоупотреби, и да смятаме, че няма накъде повече, има и ще има. В период сме на активно влияние на Меркурий.

Най-близката планета до слънцето е най-добре запозната с всичко и затова управлява информацията, както и средствата, с които тя се приема, обработва и предава. От влизането си в Близнаци на 4 май, Меркурий плува в свои води. На 9 май и Венера влезе там, от което последва водопад от информация, данни всякакви. Там където има много, има и много фира. Изобилието не винаги е еднозначно позитивно и прекрасно. Посредством него създателят ни учи на умереност, да отделяме това, което ни е нужно от това, което ни е излишно, и дори вредно. Предстоящите затъмнения по тази ос, през май-юни, ще ни помогнат да си изясним картинката,да очертаем контурите на нашата истина, и така също на цялата редица от по-големи концентрични кръгове на хората около нас.

На двете вътрешни планети, движещи се през Близнаци е отредено да се озоват в зоната на квадрат с Нептун, който се движи през Риби. Пръв направи това Меркурий, в края на предходната седмица, в неделя, на 23 май. В зоната на лунното затъмнение, на 27 май, в четвъртък, Венера прави точен квадрат към Нептун. Квадратите на вътрешните планети към планетата на илюзиите отправят предизвикателства към здравия разум. Наблюдаваме още от предната седмица ефектите, които се проявяват като метаморфози в поведението и изказа на някои хора, обърнати на 180 градуса от предишната си позиция. Процесът търпи задълбочаване и през тази седмица. Но като такъв той съдържа в себе си своето противоречие и е предстоящо обръщането. В зоната на подвижните знаци процесите се развиват бързо. Нови семена поникват, там където изглежда, че всичко е заблатясало.

Аспектите на Меркурий са краткотрайни, дори на мажорните, за да се изразят, им трябват, най-много два дена преди и един ден след точния. Но не и когато планетата забавя ход, за да влезе или излезе от ретро фазата. Така квадратите на Меркурий и Венера с Нептун, от миналата и тази седмица се сливат и прехвърлят дори в началото на месец юни.

Особеното при тазгодишното преминаване на Меркурий през Близнаци е не само ретроградната му фаза в него знак, но и трите точни квадрата, които прави той с Нептун- на 23 май, на 5 юни и на 6 юли. Поради забавеното движение на вестоносеца на боговете, първите два точни аспекта се превръщат в един удължен, между 23 май и 5 юни, плюс-минус ден, два. Точно като на забавен каданс ще можем да видим и подробности, а в ретро фазата да повтаряме записа многократно, за да си изясним, колкото е възможно по-добре картината. Ще бъде трудно, защото Нептун от Риби с голямата четка с акварелна боя разводнява темите, размива контурите, вкарва в заблуждение лековерните. Необходима е съзнателна концентрация и волево усилена проницателност, за да се преодолеят защитите от неистини. И да разберем, че разкриването на едни истини е съпроводено от скриването на други, които ще чакат своето време да бъдат разкрити.

Съвпадът на Меркурий и Венера в събота, на 29 май, е чудесен момент да си кажем каквото мислим, дали директно, или в писмена форма, но то трябва да се излее навън, да не се задържа, да споделим съмнения и колебания, за да помогнем на интуицията да ни подскаже верния път.

Retr Merk2

В края на седмицата ни очаква началото на ретроградната фаза на Меркурий, втората за годината и отново във въздушен знак. През 2021 година ветрове и урагани завъртат главите на въздушните знаци с тези три ретроградности на планетата на мисленето и комуникациите все в тях. Ретроградната фаза ще бъде между 30 май и 22 юни, като планетата се движи назад между 24 и 16 градус на Близнаци.

Поне три пъти всяка година планетата на комуникациите, когато става ретроградна, е на подиума за обсъждане, и въпреки всичко казано, всеки път можем да добавим по нещо ново. В зоната на Близнаци сме най-уязвими към информацията, а квадратът на Нептун усложнява нещата. В допълнение е ретроградността на Сатурн, която започна на 23 май. Трябва да внимаваме повече, когато искаме да знаем нещо, когато проучваме, когато търсим доказателства, защото ще ни бъде трудно да бъдем прецизни, ясни и точни. Проверка на провереното по няколко пъти. Преизчисляване на вече изчисленото, оразмереното и претегленото. Съмнение в достоверността на всичко. Случайната грешка ще бъде трудно различима от съзнателната измама. Ще се разкриват нови и нови измами и начини на подвеждане на хората. Много разкрития, които ще бъдат предъвквани известно време и изоставяни, за да се започне със следващите.

Този безкраен поток ще бъде прекъсван от лека и тежка кавалерия аспекти. Към първите са напрегнатите аспекти на планетите от кардиналните знаци- Марс и Венера с Плутон през юни, а с Уран през юли. Към тежката кавалерия е квадратът на Сатурн и Уран, който става точен на 15 юни. Говорили сме и ще говорим отново за тях.

Честит празник на българската Азбука!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои мистична седмица. Луната в Скорпион в първите дни ще ви прави подозрителни към околните, особено в дейности, където има комерсиален интерес. Пълнолунието – пълно лунно затъмнение в Стрелец ще ви помогне да си отворите очите за някои истини, да си дадете сметка, че сте изпаднали в заблуда, заради пословичната ви доверчивост. Част от щетите можете да поправите през втората половина на седмицата. Ретроградната фаза на Меркурий се развива в зоната на комуникацията и сключването на договори. Неподходящ период за подобни активности. Отложете слагане на подписи под каквито и да са документи да е извън този период, 30 май-22 юни.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица отдадена на дома, семейството и най-близките. Лунното затъмнение в другия огнен знак Стрелец прави втората половина на седмицата приповдигнато емоционална. Възможно е неочаквано развитие на ситуация, за която нямате големи очаквания и сте отписали от близките си планове. Срещата със стар приятел/и може да внесе разнообразие в личния живот по време на меркуриевата ретроградност, и дори след това. Ако ви се налага консултация с медицинско лице, търсете второ и трето мнение преди да вземете решение.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на лунно затъмнение в Стрелец. Вашият знак се включва в затъмненията отпреди година, когато на 5 май ЮЛВ премина в Стрелец. На 5 юни 2020 имаше лунно затъмнение в 15Стрелец, а на 14 декември с.г., пълно слънчево затъмнение. Затъмненията на своя територия, особено ако е близо до рожденото слънце, ви поставят в активна позиция и под светлината на прожекторите. Повишават се очаквания и изисквания, както и критичните оценки. Пълната Луна в знака ви внася известна противоречивост в личните намерения както и несигурност в това кой път от възможните да изберете, на чия страна да застанете. Последното се засилва от несигурността, която задава Нептун от Риби с неговите аспекти. Ретроградността на Меркурий, която започва в неделя, 30 май, ще ви подтиква към ретроспекция и по-обстоен анализ на условията, в които се намирате.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица, в която ще трябва да сте обърнати изцяло към другите. Капитализиране на това внимание можете да очаквате в дните около пълнолунието-лунно затъмнение. Пълната Луна може да напълни и фирмената сметка и да ви донесе повече спокойствие и увереност за утрешния ден. Някои възможности за привличане на средства отвън могат да се появят в тези дни. Някои е много вероятно да получат желаното, заявено преди няколко месеца. Дори това е възможно да стане в ретроградната фаза на Меркурий, да ви се върнат надплатени задължения, или да получите очаквано отдавна възнаграждение за положен труд. Меркурий тук предупреждава да сте внимателни в сметки, разчети, разплащания.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. На много от групата ще се налагат краткотрайни пътувания, много срещи, разговори, обсъждане на условия по предстоящо договаряне. Лунното затъмнение в Стрелец обаче ще ви направи недоверчиви и предпазливи към резките и значими промени, които могат да повлияят върху комфорта на живот на близки хора, или ви натоварват прекалено финансово или физически. В края на седмицата Луната в Козирог ще даде нова насока, ще помогне за изглаждане на недоразумения и противоречия. Възможно е да получите нови предложения, или да се обновят стари с допълнителни екстри. Ретроградността на планетния управител се развива в зоната на професионалната изява. Периодът до 22 юни е подходящ за развиване на започнати вече дейности, за задълбочаване в проучвания и специализация, за възобновяване на стари контакти, за прилагане на практика придобити вече знания.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на приятелите. Активното общуване реално или в социалните мрежи, ще ангажира голяма част от времето в началото на седмицата. Пълнолунието в Стрелец изисква обратното, притихване и скриване от погледа на околните, за да се съсредоточите в нещо важно и полезно за себе си. Ретроградността на Меркурий започва в неделя, на 30 май и ще продължи до 22 юни, като изцяло се разполага в зоната на здравето. Ще ви се налага отново да пристъпите към изпробвана вече диета, или към определен начин на хранене, който е бил с добър резултат за вас. Не е препоръчително да се захващате с нови неизпитани методи, нито да допускате интервенция в тялото си. Домашен любимец може да ви ангажира в повече в този период.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на лунно затъмнение в срещуположния знак. С навлизането на СЛВ в Близнаци на 5 май 2020-та ставате пряк участник в затъмненията, които се случват по оста Близнаци-Стрелец. В зоната на партньорството тази специална пълна Луна може да предизвика много безпокойство за отношенията във връзката, или във взаимоотношенията със съдружници, с колеги по бизнес или хора, с които имате обвързаност – финансова или емоционална. Ретроградната фаза на Меркурий във вашия знак също ще допринесе за недоразумения, разминавания и неразбирателства с околните. Пристъпвайте внимателно към новите неща, нови връзки, нови партньорства, промени във външността, подобряване на имиджа, защото там нещата ще ви се получават трудно и нестабилно. Има много допълнителни подвеждащи и утежняващи фактори, с които трябва да се съобразявате.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. В първите дни, във фокуса на вниманието ще бъдат предимно финансови дела, като в това отношение вторник е подходящ за решаването им. Лунното затъмнение в Стрелец ще постави под въпрос комуникативността и мобилността ви. Там има какво още да направите, да се обзаведете с нова техника, както и да привлечете към себе си подходящите хора. Имате големи правомощия, гласът ви се чува, печелите доверие с лекота, намирате се в юпитеровия период на личната година. Ако планирате скорошна почивка, побързайте с резервациите, преди Меркурий да тръгне назад, а това ще стане в неделя, на 30 май.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои професионално ангажирана седмица. Във вторник в работната среда ще има раздвижване, разговори с началството, активности с колегите. Обединените ви усилия в сряда ще дадат резултат. Лунното затъмнение в Стрелец ще изтупа от прахта някои идеи, които екипът ви може да разработи и реализира. Общият успех ще е полезен и за вашата професионална биография. Ретроградността на Меркурий ще се отрази на личния живот и на отношенията с децата. Стари проблеми, неразрешени конфликти отново ще изискват внимание. Стара любов също може да даде заявки за претопляне на отношенията. В марсовия период на личната година е възможно да се чувствате притиснати от срокове и времето да не стига, но не прибързвайте с нищо без да си направите точните разчети.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Луната в Скорпион в първите дни предразполага към умиротворяване в интимните отношения. Лунното затъмнение в Стрелец ще ви накара да обърнете повече внимание на обстоятелства около ваша собственост. Планираните промени в тази сфера изискват съобразяване с много обстоятелства, което ви ограничава и „връзва ръцете“ за известно време. Не прилагайте натиск, не се борете с времето, изчакайте ретроградността на Меркурий да отмине. По отношение здравето, където затъмнението слага акцент, помислете за начини за неговото укрепване, но всичко проверявайте старателно, преди да приложите на себе си, или на близък човек.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Луната в Скорпион в понеделник и вторник ви прави активно лично ангажирани с това, което се случва, или искате да се случи. Пълнолунието, лунно затъмнение, е в зоната на приходите и притежанията. Акцентирането на тази сфера ви подбужда към изобретателност, с идеи как да се справите с нямането на достатъчно средства, за да задвижите свой проект. Нептун от другия воден знак Риби ви омайва с големи обещания. Но, бъдете внимателни с финансовите ангажименти, подсигурете се срещу измами, а и сами не се включвайте в такива, защото последствията са сериозни. Ретроградността на Меркурий преминава в зоната на споделените финанси, инвестициите задълженията, вземанията по кредити, или по съдебен път. Стари задължения могат да излязат на светло, или да ви върнат взети назаем пари.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Иска ви се да полетите нанякъде, да пътувате дълго и надалеч, накъдето ви подканя Луната в Скорпион в началото на седмицата. И това ще се случи, в обозримо бъдеще. Но сега посрещнете предизвикателствата на лунното затъмнение в зоната на професията и социалната интеграция. Ще намерите решения на проблеми, които са ви притеснявали в последно време. В зоната на дома и семейните ангажименти е населено с планети, двете вътрешни ще направят съвпад там и това е чудесен знак да радостни събития много близо до вас. Възможно е да има разминаване с очакването ви, но приемете нещата такива каквито са. Ретроградният Меркурий дава широко поле за ревизия, размествания, промени на дати и в разчети,много малко е това, което се получава според предварителния план.

Дати на някои астрологични събития

На 26.05.2021/ 14:13/Пълнолуние 5°Стрелец, Пълно Лунно затъмнение

На 30.05.2021/1:34/Меркурий ретрограден от 24°Близнаци

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Водолей, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

24.05.2021 0:36 – 24.05.2021 6:00

26.05.2021 0:20 – 26.05.2021 5:39

27.05.2021 20:35 – 28.05.2021 5:23

30.05.2021 1:15 – 30.05.2021 7:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии