Седмичен хороскоп 24-30 септември 2012 г.

Пълнолуние в неделя

Муси Дачева
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, динамиката от предходната седмица продължава и през тази. Неспокойната ви природа е провокирана от много страни. Амбицията и желанието ви да се докажете ще ви водят към преодоляване на препятствията и в повечето случаи това ще бъде съпроводено с отлични резултати. Астрологичната картина е богата на аспекти, различни по вид и характер, но общата тенденция е за усилване на натоварването към края на седмицата. Квадратът на Марс и Венера става точен в четвъртък. Пълнолунието в неделя обаче е по-особено (виж най-долу), освен че включва Овен в опозицията на светилата, то задейства отново двойката планети в дълъг квадрат- Уран и Плутон. Седмицата е добра за срещи, разговори, сключване на сделки, за търговски преговори и договаряне, за събиране на необходимата документация във връзка с важно начинание, за полагане на изпити… Препоръката е за повече дипломация и вникване в гледната точка на отсрещната страна. Дните на пълнолунието-събота и неделя, могат да бъдат много напрегнати и неблагоприятни,както за здравето, така и за взаимоотношенията с околните, за родените в първата декада на знака. Особено силно това може да се отрази на тези,които имат рождени Слънце,Луна, Асцендент между 5-я и 7-я градус на Овен. Благоприятни дни-понеделник и вторник.

Родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, са в добра позиция през тази седмица. Подкрепа ще намират усилията ви за изява, за напредък в професията и особено за придобиване на нови знания и умения. Особено фаворизирани са тези,които учат или които се занимават с преподаване в училища, или школи. Понеделник и вторник са благоприятни за полагане на изпити, за отлично представяне на интервю за работа и за всякакъв вид общуване, в което можете да проявите способностите си да говорите, и да изразявате лично мнение. Във ваша полза е отказът от включване в интриги и злословене по адрес на други хора. Венера, която се движи през вашия знак, но е в напрегнат аспект с Марс, ви приканва към сдържаност и дипломатичност, ако искате да се договорите с близките си по спорен въпрос. Можете да разчитате на подкрепата на приятели,на съседи, на съученици и съквартиранти,и на други, с които имате общи интереси или споделяте общо жилищно пространство. Почивните дни не са подходящи за пътуване.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. Доброто разположение на управителят на знака-Юпитер с Меркурий в началото на седмицата задава ведър тон на отношенията ви с околните. Поддържайте оптимистичната си нагласа към всичко, което се случва,с ваше или без ваше активно участие. Пълнолунието дава ход на изпълнение на желание. Можете да разчитате на успешно развитие на делата си. Творческата ви енергия е в подем, някой ще се интересува от мнението ви, от позицията ви по важен въпрос. Избягвайте обаче влагането на прекомерна амбиция и настойчивост, оставете нещата да се развият от самосебеси. Благоприятни дни-вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Както ви предупредих в предишния седмичен хороскоп, в следващите дни, по-точно в четвъртък квадратът на Венера, управителката на знака, и Марс става точен. Напрежението ще витае около вас, но вие имате избор да ли да се включите или не в конфликта на работното място. Умението ви на арбитър и помирител сега ще бъде провокирано от някой кардинален знак. Възможно е да се чувствате претоварени и с отслабен жизнен тонус, в сряда и четвъртък, особено ако имате рождено слънце в 20,21-я градус на Телец. Използвайте енергията на пълнолунието за решаване на служебни въпроси,които изискват решителност и категорично отстояване на позицията. Понеделник, вторник и четвъртък са благоприятни за уреждане на въпроси, които изискват юридическа намеса, време за сдружаване, за създаване на фирма, за сключване на сделка, за разплащане на извършен труд. Дните на пълнолуние не са подходящи за предприемане на далечно пътуване.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Ще се радвате на вниманието на околните, и на шефовете. Вашите професионални качества може да бъдат обсъждани на високо ниво и оценката,която ви се дава, или е била дадена в предишен период, сега ще изиграе важна роля. Не се притеснявайте от рекламата,която някой ви прави,дори напротив. Сега сте в слънчевия период на личната си година-време за себепредставяне и себереклама. Дори е добре да вложите усилия и средства, ако е необходимо, в тази посока. До средата на седмицата периодът е добър за преговори за закупуване на стоки и услуги, на техника, лек автомобил или жилище. Можете да постигнете добра цена, ако подходите с повече такт и дипломация. В четвъртък ще ви е нужен съвет от мъдър човек. Петък и събота не са подходящи за взимане на решение по финансови въпроси.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник и вторник Луната се движи през вашия знак като ви подтиква към инициативи и активно отношение по случващото се около вас. До сряда периодът е добър за обсъждане на проекти, за натрупване на нови идеи,в които да вложите енергия и средства в следващи периоди. Аналитичната ви мисъл и стратегическият подход са на една вълна сега. Във вторник при някои идват добри приходи. В сряда не споделяйте финансови тайни с хора, на които нямате доверие. Вашето компетентно мнение и съветите ви ще бъдат полезни на определен кръг от хора в четвъртък. Пълнолунието може да ви постави в ситуация да вземете категорична позиция по семеен проблем и то при създали се съвсем нови условия. Родените в края на месец декември е препоръчително да избягват попадането в конфликтни или екстремни ситуации.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. До сряда,включително, астрологичната обстановка е в голяма степен подкрепяща. Тези, които са в своя марсов период на личната година и освен това в слънчева или юпитерова седмица, ще имат прилив на сили, амбиция за изява и реформаторски дух. Точният тригон (виж най-долу) на Юпитер,който се движи през вашия знак, и Меркурий, неговият управител, е гаранция за успех. в дела,където умението да се мисли стратегически, да се прилагат знания от правно естество и най-вече дарбата добре да се говори,ще ви привлекат вниманието върху вас и ще ви дадат шанс да реализирате плановете си. Препоръката е да не изпадате в самодоволство и да обръщате внимание на това,което другите имат да кажат, техните позиции и претенции. Участието ви в масови мероприятия може да има успех до средата на седмицата, след това обаче, в дните около пълнолунието, избягвайте безмислените и показни спорове. Възможни са неприятни ситуации със съседи. Неделята е неблагоприятен ден,намерете си такова занимание,с което да не пресичате пътищата си с децата и сърдечните половинки.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Напрегнатата астрологична обстановка, в която попада Слънцето,движещо се през вашия знак се отразява на много аспекти от живота ви. Решаването на един проблем, води до възникването на друг, с който трябва да се справяте. Ще се справяте успешно стига да се водите от собствените си етични рамки и разбирания за правилно-неправилно, за добро и зло. Способността ви да разглеждате ситуациите от различни гледни точки сега ще ви е от голяма полза. Имате възможност да придобиете опитност в сферата на правото и прилагането на закона на практика. Пълнолунието по оста на вашия знак създава особена обстановка в края на седмицата (виж най-долу). Родените в първата декада на знака трябва да се настроят на една по-мека вълна. С повече спокойствие и вътрешна хармонична нагласа ще преминете успешно през напрегнатите аспекти. На някои ще се наложи да взимат трудни решения, други ще бъдат изправени пред неочаквани обстоятелства и сюрпризи на съдбата, които ще имат развитие през следващата седмица.

На родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои творческа седмица. Първата половина минава под знака на няколко хармонични аспекта, които ви зареждат с нови идеи и планове за близкото бъдеще. Във вторник и сряда Луната се движи през вашия знак и ви подтиква да бъдете активен и отреагиращ на всичко,което се случва наоколо. Можете с успех да се договаряте за личен ангажимент, за по-добро заплащане или за сключване на трайно споразумение. Пълнолунието обещава реализация по това, по което сте работили в последно време. В сряда, в ранния следобед, не позволявайте да ви включат в служебна интрига,нещо от което повече ще загубите отколкото да спечелите. През тази седмица е важно да бъдете коректни в работните си взаимоотношения. В четвъртък при някои идват добри доходи. Почивните дни не са подходящи за далечни пътувания.

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои сложна в астрологично отношение, седмица. Пълнолунието в кардиналния кръст само по себе си е напрягащ нервната система фактор. Но включването му в Тао квадрат с Уран и Плутон допълнително утежнява ситуации, в които са намесени противоположни интереси и претенции. Интересните неща при вас ще бъдат в домашната среда. Там вие, или някой близък, ще бъдете в добра позиция да решите свой проблем свързан с имот, имущество или някаква по-крупна придобивка. Не се поддавайте на въодушевлението да давате много,за да придобиете нещо на всяка цена. Но също така не бъдете алчни,защото в тези кризисни времена продавачи много,но купувачите са малко. Търсете юридическа помощ, особено в дните -понеделник и вторник. Благоприятни дни-четвъртък и петък. Родените в първата декада на знака са в рисков период в дните на пълнолунието.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои относително спокойна седмица. Но това е на повърхността, под която има много подводни камъни. Около вас витаят слухове и сплетни, на които ако дадете енергия, не се знае къде ще ви отведат. Пазете си личното пространство от чуждо вмешателство. Астрологичната обстановка, поне до сряда, предполага успешно решаване на финансови въпроси, успех при търсене на материална подкрепа, на финансиране на собствен проект. Ще е необходимо влагане на много целенасочени усилия от ваша страна, търпение и воля, нещо в което ще ви подкрепя още известно време Марс, управляващ го, и движещ се през знака. Пълнолунието в края на седмицата, може да доведе до вземане на кардинално решение по здравословен проблем-ваш или на ваш близък. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник, четвъртък и петък.


За родените в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои плодоносна седмица. Не всичко ще става така както сте го планирали. За изпълнението на някои намерения ще трябва да се съобразявате с възможностите на момента и с претенциите на други хора. Но вашите знания по специфични въпроси ще бъдат много ценни за някого. Във вторник и сряда грижите по близък човек ще изискват не само физическо участие, но и значителни средства. Добрите ви намерения може да не срещнат разбиране или да се възприемат по погрешен начин в четвъртък. Петък е силен,творчески ден,в който от вашето участие и активност зависи накъде ще тръгнат нещата. В събота и неделя бъдете внимателни в отношенията с близките си, особено с децата.

Най-интересното през тази астрологична седмица

Меркурий е в точен тригон с Юпитер на 26.09.2012 г.,в 17:09 ч.

Венера е в точен квадрат с Марс на 27.09.2012 г.,в 11:49 ч.

На 30.09.2012 г., в 6:18ч. Пълнолуние в 7°Овен. Преди точната опозиция на светилата,Луната преминава през градуса,в който се намира Уран и „включва“,отново, квадрата на Уран и Плутон. По този начин отново,както преди две седмици, на небето се оформя кардинален Тао квадрат,в който влизат Луна-Уран, Слънцето и Плутон. Най-забележимо ще го усетят хората, родени със Слънце в 5,6 или 7-я градус на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Хората със сърдечни проблеми, с хипертония и тези с остра реактивност, или психопатия,са изложени на провокация и опасност. Също така неблагоприятно влияние има Тао квадрата върху тези с Асцендент, МС, Луна, Марс или друга важна точка в хороскопа, намираща се в първата декада на кардиналните знаци. Непремереното поведение може да доведе до агресивни сблъсъци между протестиращи и полиция. Повишена е вероятността от катастрофи, аварии, пожари, срутвания на земни маси, терористични актове.

В световен мащаб, страните които са под влияние на кардинални знаци ще търпят, или ще бъдат в основата на международни конфликти. Квадратът на Венера и Марс създава трудности за дипломатическото разрешаване на спорове, което може да доведе до ескалиране на напрежението.

В сеизмологично отношение седмицата и особено дните около пълнолунието, предполага увеличаване на риска от повече и по-силни земетресения в чувствителните в това отношение зони по земята.

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

25.09.2012 г., в 0:19 ч. – 25.09.2012 г., в 2:32 ч.

27.09.2012 г., в 6:33 ч. – 27.09.2012 г., в 8:24 ч.

29.09.2012 г., в 5:34 ч. – 29.09.2012 г., в 16:14 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

12 коментара so far »

  1. Lina каза,

    Писа на септември 26, 2012 @ 20:56

    Здравейте Муси,
    Пиша Ви във връзка с коментарите около северният лунен възел вече в Скорпион. В моята натална карта (род. 18.11.1966) той се пада в Телец. Би ли ми дала малко повече информация и препоръки относно сегашното му положение в моя слънчев знак. На 6 октомври там пристига и Сатурн.:)
    Струва ми се интересно.
    Хиляди благодарности!
    Лина

  2. Радка каза,

    Писа на септември 27, 2012 @ 3:02

    Кои страни са с кардинални знаци в световен мащаб?
    А България под какъв астрологичен знак е?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2012 @ 13:15

    Lina,
    предстои ви интересен житейски период, но подробностите е добре да се разгледат в лична астроконсултация.
    Ще има преминаване на Сатурн и Северен лунен възел през слънчевата позиция плюс полувъзврат на лунните възли.
    Моментът е добър за промени в професията, за учене на нови неща, за изчистване на кармични възли.

  4. Лина каза,

    Писа на септември 27, 2012 @ 13:28

    Благодаря много!
    Аз несъм сигурна за часа на раждане, но знам че има начин да се открие асцедента по други показания освен час на раждане. Ако е възможно да открием с точност асцедента ми ще се радвам на лична консултация.
    Прекрасен ден!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2012 @ 13:41

    Радка,
    има различни подходи при определяне на страните под кой зодиакален знак са-териториален принцип и време на създаване на държавата.
    В кардинален знак Рак например е САЩ. Китай е под знака на Везни.
    България е под знака на Козирог.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2012 @ 13:43

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 28, 2012 @ 15:54

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5164931

    28.09.2012 15:34
    Уволнен уби четирима и се застреля
    Няколко часа, след като го уволнили, мъж застреля четирима, тежко рани други и се самоуби в Минеаполис, САЩ
    Четирима души бяха застреляни в Минеаполис, щата Минесота в САЩ, след като уволнен служител на местна компания откри огън по колегите си, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицейски източници.

    Един от убитите е основателят на компанията.

    Други четирима са ранени, трима от тях са в тежко състояние, съобщи на сайта си местния вестник “Минеаполис СтарТрибюн”.

    Накрая нападателят се прострелял и починал.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2012 @ 10:59

    30.09.2012 11:36|

    Испания ври и кипи
    Националистите в Каталония и в Страната на баските използват кризата, за да настояват за отцепване от Кралството
    Многолюдна протестна демонстрация на площад “Нептун” в Мадрид, недалеч от Долната камара на парламента, в събота, 29 септември Многолюдна протестна демонстрация на площад “Нептун” в Мадрид, недалеч от Долната камара на парламента, в събота, 29 септември
    Хиляди испанци се събраха на протест около сградата на парламента, насочен срещу мерките за икономии на правителството на Мариано Рахой. Протестиращите носеха плакати с надписи “Оставка!” и “Демокрация!” и скандираха “Вие не ни представлявате!”.

    Организатор е движението на “Възмутените”.

    Около сградата на парламента полицейското присъствие беше засилено, след като през седмицата при подобен протест младежи замеряха полицаите с камъни, служителите на реда

    отвърнаха с палки и гумени куршуми.

    Правителството на Мариано Рахой представи в четвъртък проектобюджета за 2013 г., предвиждащ икономии на стойност 39 млрд. евро.

    В Испания безработицата вече е обхванала близо 25% от трудоспособното население. Испанците са особено възмутени от увеличението на ДДС, което засяга пряко покупателната им способност.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2012 @ 11:00

    10 жертви на торнадо, Южна Испания под вода

    30.09.2012 09:07; 24 часа онлайн; 1294; 0;
    Торнадото е разрушило панаир в Южна Испания.

    10 души са станали жертва на торнадото и пороите в южните райони на Испания, съобщи Би Би Си.

    По-рано тази сутрин се съобщаваше за 7 загинали. Телата им са намерени в провинциите Малага, Алмерия на област Андалусия и автономния регион Мурсия. Местните власти са взели решение да евакуират 5000 души от пострадалите райони. Стотици хора вече са напуснали домовете си.

    Много магистрали и железопътни линии са затворени заради водната стихия.

    Според метеорологичните прогнози, проливните дъждове и бурите в южните райони на страната ще продължат и днес.

    Наводненията заляха Испания непосредствено след летните горещини и сушата, които доведоха до поредица от горски пожари.
    И още за статистиката.
    http://plovdivweek.com/svyat/trus-sas-sila-7-4-raztarsi-kolumbiya_30092012
    Трус със сила 7,4 разтърси Колумбия
    И също.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=970942
    Малък самолет катастрофира в Австрия, шестима загинаха

    30 септември 2012 17:32

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2012 @ 22:13

    И за финал на седмицата пак от Испания, но този път добри новини,
    дотолкова доколкото да ти се стоварят толкова пари накуп е добра новина :)))
    http://plovdivweek.com/svyat/ispanec-udari-100-miliona-evro-djakpot_30092012
    Испанец удари 100 милиона евро джакпот
    PlovdivWeek на 30/09/2012, 09:45
    Това е третата най-голяма сума паднала се на участник от тази страна.

    Испанец спечели джакпота от умопомрачителните 100 милиона евро от лотарията Евромилиони. Това е третата най-голяма сума паднала се на участник от тази страна. Испанци спечелиха от играта 126 и 121 милиона евро, съответно през май 2009 и май 2011 г.

    В тази лотария имат право да участват граждани на 8 европейски страни – Испания, Великобритания, Франция, Люксембург, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия, съобщава електронното издание на вестник Фигаро. Теоретично шансът на играч в лотарията да познае печелившата 7-цифрена комбинация е едно на 116 531 880. Най-голяма печалба досега от играта е извоювало британско семейство. През август тази година то спечели 190 милиона евро от Евромилиони,

  11. Таня каза,

    Писа на октомври 1, 2012 @ 17:07

    Здравейте Муси!
    В седмичния хороскоп пише, че тази семица-в петък, Сатурн напуска Везни. Тогава ли ракът излиза от Сатурновата криза? И три години ли е била тази гадна криза?
    Много малко съм чела по въпроса, извинете, ако Ви се вижда елементарен.

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 2, 2012 @ 10:16

    Таня,
    формално да, когато Сатурн излезе от Везни, Раците могат да си отдъхнат :) Но фактически сатурновото влияние е инертно и продължава поне докато Сатурн не се отдалечи на 15 градуса от аспекта със Слънцето. Така че за родените във втората половина на знака, ще има още известно време трудности докато не започне влиянието на Сатурн по тригона към Слънцето- сатурновият подем.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии