Седмичен хороскоп 24-30 юни 2013 г.

Голям тригон Слънце-Нептун-Сатурн

Меркурий ретрограден

Юпитер в Рак

 Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната обстановка през тази седмица може да се определи като хармонична, поне до средата. Основен акцент в нея, е Големият воден тригон, образуван от Слънце-Нептун-Сатурн в 5-я градус на Рак-Риби-Скорпион. Всички, които имат рождени Слънце, Асцендент, Луна, МС, Марс, Венера в първата декада на воден знак, ще усетят подкрепящото влияние на този най-добър астрологичен аспект.

В социалния живот, настоящият Голям воден тригон Слънце-Нептун-Сатурн води към примирие, съгласуване и обединение на силите в една посока. Неговото влияние е относително краткотрайно, в рамките на седмицата, и с пик в сряда. Той може да помогне за изглаждане на някои противоречия, за осъзнаване на реалностите, но при участие на две ретроградни планети – Сатурн и Нептун и с включване на ретрограден Меркурий, по-скоро ще се стигне до отлагане във времето на решаването на проблемите, отколкото до тяхното решаване.

Примирието, постигнато в средата на седмицата, може да бъде взривено в края. В събота предстои „включване“ на квадрата Уран-Плутон от светилата. Луната, придвижваща се през Овен, и Слънцето в Рак задействат кардиналната енергия на Овен, Рак, Везни и Козирог, провокирайки остри и драматични реакции, агресия, инциденти, аварии, климатични аномалии, повишена сеизмичност и активност в на и под земята.

Родените в кардинални знаци или с важни точки от натала в зоната между 6-я и 13-я градус на Овен, Рак, Везни и Козирог, трябва да бъдат внимателни в отношенията с околните, към собствената си безопасност и тази на близките в петък, събота и неделя.

В сряда започва ретроградната фаза на Меркурий, втора по ред за годината. Тя продължава между 26 юни и 20 юли, като изцяло движението на Меркурий назад е в зоната на Рак, от 23-я до 13-я градус. Общото влияние на Меркурий в този период, за всички, може да бъде задържащо някои процеси на обновление, промени, реорганизация, касаещи бита, домашните условия, отношенията с най-близките, организацията на семейни празници. В същото време това влияние може да ни доведе до едно по-дълбоко разбиране на отношенията от близък тип, на връзките между деца и родители, на основните семейни ценности и придържането на обществото към традициите.

Пак в сряда се случва другият акцент на седмицата, преминаването на Юпитер от въздушния знак Близнаци във водния Рак. Юпитер ще се придвижва през Рак, знакът на неговата екзалтация между 26 юни 2013 г.,и 16 юли 2014 г. За този период той ще оказва благотворно влияние върху всички водни знаци. То ще бъде особено подчертано в средата на месец юли, когато Юпитер прави Голям тригон със Сатурн и Нептун, в 5-я градус на водните знаци Рак-Риби-Скорпион, при вече директен Сатурн. И това е чудесен период за всички със сила в тази зона на наталните си карти.

Преминаването на Юпитер през кардиналния Рак няма да е съвсем безоблачно. През месец август той ще „включи“ квадрата на Уран-Плутон,съответно повлиявайки определени сфери от живота на родените с акценти в кардиналния кръст в рождените хороскопи.

Общото влияние на придвижване на Юпитер през Рак засяга най-вече дома, семейството, обичта между родственици и емоционалната подкрепа,която човек получава в най-близкото си обкръжение. Юпитер в Рак ще стимулира патриотичните нагласи, обръщането към корените, уважението към традициите, спазването на морала и ценностите на нацията. Юпитер в Рак, с подкрепата на другите планети във водни знаци, ще насочи вниманието на обществото върху проблемите на семейството и брака, ще подтикне към разработване и прилагане на адекватни правила и закони, стимулиращи и подкрепящи родителството.

Юпитер в Рак подтиква към събиране в двойки, създаване на семейство, сключване на брак и раждане на повече деца.

Юпитер в Рак ще повлияе значимо и в голяма степен положително хората на възраст 24, 36, 48, 60 години, които имат рожден Юпитер в Рак и преживяват юпитерово възвръщане.

Хубаво лятно настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Енергията на пълнолунието в Козирог от края на миналата седмица ще поддържа висок градус на емоциите и в понеделник. Някои обстоятелства в професионалната среда сега са все още в застой или поне не се движат със скоростта, с която би ви се искало. В семейната среда има активност, но тя повече е насочена към отработване на нещо вече започнато. Меркурий ще се движи в тази зона дълго време и всичко, което искате да бъде свършено добре, ща го правите по два пъти, ако не бъдете целенасочено прецизни и последователни. Периодът е добър за съставяне на проекти, за анализиране на ситуации и казуси, за работа по неща, които можете да изпълните в кратки срокове. Правете стъпки, ориентирани към бъдещето, трупайте опит, събирайте информация, търсете съмишленици, но с новите начинания изчакайте докато Меркурий тръгне в права посока. Благоприятни дни през тази седмица са сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства към огнената ви природа. Съвпадът на Слънцето и Юпитер ви изпълва с вдъхновение и много идеи. На част от тях наистина можете да вдъхнете живота, ако положите нужните усилия, старани е и постоянство. Сега, в сатурновия период на личната година, събитийният фон се сгъстява. По някои въпроси трябва да бъдете по-активни и настъпателни, а други да отложите за времето на слънчевия период през новата лична година. Моментът е подходящ за планиране, за разработване на стратегии, които да доведат нещата до успешен край. Бъдете дискретни, не говорете за това, на което още не му е дошло времето. В четвъртък Венера ви идва на гости и ще се движи през вашата територия около месец. Това е период, в който ще имате нужда и ще получавате голяма емоционална подкрепа. И ще давате такава. Венера ще ви подтиква към романтика, но също така и към отпускане, почивка и забавления, от които определено имате нужда. В почивните дни бъдете внимателни, ако ви се налага да пътувате, избягвайте конфликтни ситуации.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Вашата огнена природа може да бъде провокирана от несправедливост или привлечена в защита на голяма кауза, в първите дни на седмицата. Съвпадът на Слънцето и Юпитер ще продължава да ви подкрепя, давайки ви нужната за целта самоувереност и яснота на целите. Една важна тенденция си пробива път в следващите дни. Тя засяга тези, които имат намерение да купуват или продават недвижима собственост, било то земя, парцел за строеж, къща, апартамент или друго подобно. Необходимите ви документи са на път да станат реалност, купувачи вероятно ще има или ще попаднете на подходящия за вас имот. Единственият проблем в този момент е ретроградният Меркурий. Препоръката е, ако не можете да сключите сделка за покупко-продажба в понеделник или във вторник, да отложите това за след 20 юли. С навлизането на Венера в Лъв, в четвъртък, в следващите седмици към вас може да бъдат отправени покани за почивка или гостуване, за участие във весели събития на близки хора. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

 ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Козирог в неделя продължава своето влияние и в понеделник, като дава фон на цялата седмица. Усещането за освобождаване и разтоварване от грижи ще ви помогне да преодолеете разочарованието от една раздяла, или от приключването на ангажимент, в който сте влагали много физическа и психическа енергия. Изпълнени сте с енергия и много амбиция. Използвайте двата дни преди обръщането на Меркурий за онези планове, чието стартиране е предстоящо. Или ги планирайте за времето от 22 юли нататък. Сега моментът е благоприятен да тръгнете на пътешествие, да се включите в група по изучаване на йога или медитация, или сами да организирате курс за обучение, да преподавате това, което умеете. Навлизате в период на активна комуникация с околните, на много срещи, на увеличаване на ангажиментите по местоживеене и подобряване на условията на бита – вашият и този на близките ви роднини. Венера, управителката на знака, навлиза в Лъв и това прави семейният живот по-романтичен и емоционален. Благоприятни дни през тази седмица от понеделник до четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои резултатна седмица. Важен акцент в нея е ретроградността на Меркурий, управителят на знака. В сряда планетата навлиза за пореден път в ретроградната си фаза, която продължава до 20 юли. В началото на седмицата ще сте все още под позитивното влияние на двата съвпада, на Юпитер и Слънцето, и този на Венера с Меркурий. В благоприятен период сте на разширяване на социалните контакти, а също така и на засилен интерес към това, което се става около вас. С навлизането си в Рак Юпитер ще ви подтиква да обръщате внимание на случващото се в обществото. Някои могат да бъдат изкушени да влязат в политиката, да се включат към организация или партия, да заемат длъжност, която ги поставя в добра социална позиция. Големият воден тригон, който се развива през тази седмица като включва Слънце-Нептун-Сатурн ще ви помогне да намерите своето добро професионално място, най-вече по отношение характера на работата и отношенията с колегите на работното място. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и вторник.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак, това ви дава право а насочвате събитията, които ви засягат, в желаната от вас посока. Бъдете инициативни, включвайте се активно, ако искате да постигнете нещо стойностно. Сега астрологичната обстановка е подкрепяща за вас. Слънцето, което премина в противоположния знак Рак застава в хармоничен аспект към Сатурн, управителят на знака ви. Макар неговата, на Сатурн, ретроградност да оказва известно задържащо влияние, то Големият воден тригон събира и концентрира градивна енергия в полза на вашите намерения. Навлизането на Юпитер в Рак и придвижването му в срещуположната зона на зодиака в рамките на една година като цяло ще оказва добро влияние върху социалната ви интеграция и разширяване на служебните контакти. Но в тази зона Юпитер предстои да направи тао квадрат с Плутон от вашия знак и Уран от Овен, което ще се отрази на партньорските взаимоотношения по специфичен начин. Но за това в следващ седмичен . Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължава тенденцията от предходната седмица. Близостта на Меркурий и Венера ще ви прави отворени за много нови идеи, ваши или не, без значение. Важен е ефекта, а той в голяма степен ще бъде свързан с финансите- доходи и спестявания. Навлизате в благоприятен период за личните доходи. Ако изпитвате затруднение в това отношение, огледайте се, ослушайте се, наблюдавайте и мислете. В подходящия момент нужната информация ще се появи. Намирайки се в слънчевия период на личната си година и с Юпитер, придвижващ се през него, моментът е подходящ за рекламна кампания. Вложете средства и енергия в това да популяризирате дейността си, да намерите своите потребители и купувачи на предлаганите от вас стоки и услуги. Имайте едно на ум с ретроградността на Меркурий, която започва в сряда. Бъдете прецизни и съсредоточени в това, което правите. Застраховайте се от грешки и провокации като премисляте всичко добре и като контролирате всеки етап на производство или изпълнение на услуга. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. В сряда Юпитер навлиза в зоната, свързана с вашата кариера. През нея той ще се движи около година – до юли 2014-та и това е период на благоприятни промени в професионалната сфера. Можете да получите интересни предложения още в следващите дни, докато трае съвпадът Слънце-Юпитер. За вас има и още един бонус – Големият воден тригон, в който сега се формира от Слънце-Нептун-Сатурн. Периодът е много добър да намерите своето най-подходящо работно място, най-добрата работна среда, и съответно най-доброто заплащане. Договор за работа сключвайте в понеделник или вторник, но е и в сряда, когато Меркурий става ретрограден. Ретроградната фаза продължава около три седмици,време през което може да имате интересни предложения от бивши шефове, покани за връщане на стара работа и други подобни. В четвъртък Венера, управителката на знака, навлиза в нова територия – тази на Лъва. Настъпва време на честолюбиви стремежи и абиции за изява, които ще намерят подкрепа през първата седмица на месец юли. Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Акцентът на периода Големият воден тригон,който става точен в сряда, за вас носи отлични послания. Той ще ви помага да въведете удобен за вас ритъм на работа, да съчетаете в едно труд и съответно възнаграждение, което да ви удовлетворява. Може да почувствате подобряване във взаимоотношенията с шефа, шефовете, както и това вашият глас да се чува, когато става дума за условията на работа. Периодът е добър, ако искате да смените работата си, да си преместите офиса, или ателието, да наемете нови хора, да разширите периметъра на дейността си. Марс от Близнаци, сродния по стихия знак, ви дава енергия, мотивира ви за включване в дейности, които изискват вдъхновение и издържливост. Във вторник Луната е във вашия знак като ви прави инициативни и напористи, но по обяд избягвайте конфликти с началството. Повишаване на заплатата искайте в сряда или в четвъртък. В петък и събота ще харчите повече отколкото сте планирали. Периодът е добър за излизане в отпуска, а също така за обръщане на по-сериозно внимание на профилактика на здравето.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Слънцето е вече във вашия знак и това предизвиква особено раздвижване в различни сфери от живота. Ако сте в сатурновия период на личната си година, времето преди рождения ден, сега, пред вас стоят сериозни въпроси за решаване, в контекста на текущата лична година. На помощ на всички Раци идва Юпитер, който на 26-ти преминава на ваша територия. Предстои ви една година на подкрепа от тази чудесна планета. Под нейно влияние ще се чувствате заредени с много надежда и позитивизъм. Всичко ще ви изглежда лесно достижимо, „морето до колене“ и „светлината в тунела“ по ярка. Ако се настроите на всичко онова добро, което може да ви даде Юпитер, ще постигнете важни цели в живота си, онази сигурност към която сте се стремили през последните години, особено в емоционалния живот, много повече самочувствие и амбициозност. Меркурий през тази седмица, в сряда, тръгва назад, става ретрограден. Ще се движи така около 3 седмици,време през което някои лични планове ще търпят задръжка, някои лични проекти ще искат преработка, някои цели – преориентация. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Намирате се в чудесен период на личната си година. До средата на седмицата ще ви огрява съвпада на Слънцето и Юпитер в Рак. Ако се настроите на вълните на тази позитивна енергия, ще навлезете в съвсем различен свят, и пред вас ще се отворят нови възможности. Със стъпването на Слънцето в Рак, в небето се оформя Голям воден тригон, който в последствие ще се поддържа от Юпитер, навлизащ в Рак през тази седмица. Периодът е добър за всичко, в което влагате душа и сърце. Възможно е ретроградният Меркурий да ви провокира, пречи и задържа, но също така да ви подкрепи в сериозно дело, да ви накара да се задълбочите и да търсите истината на всяка цена. Подходящ период за предприемане на пътешествие, за почивка и разтоварване сред природата или на море. Венера навлиза в зоната на вашата кариера. От там тя ще ви кара да бъдете по летному романтични, да поглеждате към колеги и колежки, но не забравяйте, че сте в сатурнова криза и всичко рано или късно излиза наяве. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, са на прага на своя златен период на годината. Големият воден тригон на Слънце-Нептун-Сатурн е изцяло във ваша подкрепа. Той ви дава сили и увереност в собствените възможности, както и визия за това какво точно искате и как конкретно да го направите. Имате подкрепа на която не сте се и надявали, през тази седмица. Интуицията ви е във върхова форма затова обръщайте внимание какво ви говори и следвайте съветите и. Във физическо отношение може да се чувствате изтощени и да имате нужда от кратко отдръпване и „зареждане на батериите“. През втората половина на тази седмица и през следващата, когато се включва отново квадрата Уран-Плутон този път от Слънцето, ще ви е нужна голяма вътрешна убеденост, за да защитите своя позиция особено,ако е свързана с финансово обезпечаване. Ретроградният Меркурий ще ви кара да преразгледате някои планове, да им дадете нова обосновка и по-голяма задълбоченост. В личен план сте „на гребена на вълната“. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 26.06.2013 г., в 4:40 ч. Юпитер преминава в Рак, през който знак ще се движи до 16 юли 2014 г.

Слънце в тригон със Сатурн на 26.06.2013 г., в 12:12 ч.,

Слънце в тригон с Нептун на 26.06.2013 г. В 20:48 ч.

На 26.06.2013 г., в 16:07 ч. Меркурий навлиза в ретроградна фаза от 23° Рак. Ще се движи назад до 20.07.2013 г., в 21:22 ч., когато ще бъде в 13°Рак

На 27.06.2013 г.,в 20:03 ч. Венера преминава в Лъв и ще се движи през знака до 22 юли 2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

25.06.2013 г., в 5:24 ч.- 25.06.2013 г., в 10:26 ч.

26.06.2013 г., в 16:08 ч. – 27.06.2013 г., в 11:32 ч.

29.06.2013 г., в 3:16 ч. – 29.06.2013 г., в 16:06 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии