Седмичен хороскоп 25-31 януари 2021

2021 1 28Квадрат Слънце-Уран

Квадрат Нептун и СЛВ/ЮЛВ

Меркурий ретрограден

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец януари е много интересна в астрологично отношение. Седмица на разкриването, на динамичното падане на маски и разпад на илюзии. Два аспекта са много показателни в това отношение и те се случват в един и същи ден, марсовия ден на седмицата, почти по едно и също време. Разбира се, както знаете, това са аспекти с продължително влияние. По-дълго трае фазата преди аспектът да стане точен, и тя е по-силно проявена. Всъщност точният аспект се явява гранична линия, висок връх,чието изкачване е трудно, а стигайки горе, се радваме на самия факт, че сме на върха и на панорамната гледка. Но, предстои притеснително спускане, което си има своите трудности.

Квадрат на Слънце и Уран имаме два пъти в годината. Откакто Уран се движи през Телец, това се случва в периоди, когато Слънцето е във Водолей през зимата и когато е в Лъв през лятото. Зимният квадрат е първият, във възходящата фаза на цикъла Слънце-Уран и съответно по-силен. Сам по себе си той води до разрушително, атрактивно и нестандартно, анархистично поведение. Обвързан с текущите аспекти обаче квадратът на Уран и Слънце дава възможност за разкрития, за проява на истина и тенденции скрити досега. Слънцето и Уран са обвързани със съвпади. Уран с наскоро преминалия точен съвпад с Марс, а Слънцето с тройката от Козирог-Водолей.

Отпреди две седмици Слънцето влезе в голям стелиум с планети като премина през съвпади с Плутон и Сатурн. В предходната седмица, движейки се между тях, то беше в така наречените клещи, зоната между между два малфактора. В допълнение бе квадратурата на сближаващите се Марс-Уран-Лилит. При тази обстановка, независимо че се движи през въздушния свободолюбив и открит знак Водолей, на Слънцето не му бе дадена възможност да се изяви в пълна степен в знака на хуманизма и прогреса. Квадратът на Уран със Слънцето ще засили усещането за дезорганизация и хаос в света. Посветените в темата знаят, че извънземните са отдавна на земята, но тази карта периодично се разиграва като наближава момента да и се придаде много голяма сила- за сплашване и отклоняване на вниманието.

Квадратът Уран-Слънце влияе силно на хората, които имат ураново влияние като засилва склонността към ектраординарност до крайни размери. Това е аспект,подклаждащ към бунт и революция. Сме и ще бъдем свидетели на породили с спонтанно, но още повече на подклаждани целенасочено масови безредици. На поведение, което различните хора ще оценяват по различен начин, но много ще счетат за неприемливо.

Аспектите на Уран и Слънцето влияят силно и на хората с психични отклонения. В неподвижния кръст този значим аспект е точка на изригване на държани дълго време под повърхността силни емоции, неудовлетвореност, гняв, ревност. Нивото на агресия се повишава значимо във вторник.

Възможни са сривове в електро преносната мрежа, аварии в трафопостове, проблеми с интернет доставчици, пожари, битови инциденти. Също така, индивидуални актове на агресия, терористични действия -самостоятелни и групови. Съответно земята ще ни отговаря с трусове, с разместване на пластове, свлачища, срутища, пороища, урагани, пропукани или скъсани язовирни стени, активна вулканична дейност.

Едновременно с квадрата Уран-Слънце е точния квадрат на Нептун към лунните възли. За него писах в няколко седмични хороскопа и в отделна статия. Влиянието му е от есента на миналата година и ще продължи до пролетта на тази, поне до месец март. Във вторник, 26 януари, е върховият момент, преломната точка. Дали ще ни бъде поднесена поредната голяма лъжа, или ще блесне лъч истина, зависи от това доколко значима маса от хора ще възприемат едното или другото. Нептун е планета на масовото съзнание и аспектите му подсказват основни нагласи при големи групи хора. Граничната линия, която поставя този аспект, разделя вярващи от невярващи, приемащи от неприемащи, спящи от будни. Нептун е планета на дълбокия сън, но квадратите са стресфактора на събуждането. Дали моментът е сега, през тази и следващата седмица, когато паралелно са квадратурите между планетите във Водолей и Телец,предстои да разберем.

Пълнолунието в Лъв ще ни даде много отговори, и нагледни резултати. В четвъртък Венера прави съвпад с Плутон в 25Козирог, аспект който подсилва кармичната тема развита от квадрата на Нептун и лунните възли. Силата на страстта на този съвпад е приглушена в земния Козирог, но при някои хора и при определени обстоятелства може да се прояви като психологическо или физическо насилие, но също така като натиск да бъдат приети едни или други, нужни някому, правни рамки.

В четвъртък е първото пълнолуние за годината. Опозицията на Слънцето и Луната е по оста 9Лъв-9Водолей. Пълнолунието в Лъв пуска по червения килим всички, които търсят слава и признание. Включено в тао квадрат с тройката Марс-Уран-Лилит то чудесно се съчетава с едновременния съвпад на Слънцето и Юпитер като призив да заявим на повече хора какво сме свършили, какво сме постигнали.

Слънцето и Юпитер се срещат веднъж годишно и винаги в различни знаци. За пръв път те правят съвпад във Водолей от 12 години насам. За последен път това се е случило на 24 януари 2009 година в 4Водолей. Настоящият съвпад е в 9Водолей. Обединяването на енергиите на двете позитивни по същността си космични тела е мощно и облагородяващо. Позитивната енергия от него ще се усети от много хора, тя подтиква повече към активност, към защита на общозначими ценности за запазване на цялото. Общественият характер е много силно проявен при този аспект. Квадратът на Марс и донякъде от Уран подсилва реформаторския дух на съвпада Слънце- Юпитер, който бележи началото на новия цикъл на двете планети. И тази революционна тема ще се развива през целия едногодишен цикъл с акценти при следващи точни аспекти- позитивни или напрегнати.

Важен акцент в тази изпълнена с важни аспекти седмица е началото на ретроградната фаза на Меркурий. В събота, на 30 януари, Меркурий навлиза в първата за годината ретроградна фаза. Трите ретро фази на планетата на комуникациите за 2021 година ще бъдат във въздушни знаци и то изцяло поместени в тях.

Retr-Merk16

Първата ретроградност е между 30 януари и 21 февруари като Меркурий ще се придвижи назад от 26-я до 11-я градус на Водолей. За ретроградния Меркурий се пише много. Понякога ефекта е преувеличен, друг път – отричан. Но истината е, че все повече хора се съобразяват с някои особености на тези три седмични периоди на годината, когато планетата на комуникациите се движи назад. Във Водолей проявлението е по-силно върху общуването в социалните мрежи, където истини и неистини правят сблъсъци. Комуникацията в големи групи по-често ще бъде съпроводена с периоди на „развален телефон“ и трудно сработване. На екипната работа ще пречи самонадеяността и лидерските амбиции на отделни членове. Ретроградният Меркурий ще пречи на договаряне и постигане на единомислие, на сключване на дългосрочни договори. Ще поставя на изпитание дългото приятелство и сътрудничество между хората. Предстоят виртуални срещи със стари приятели, но също така и разпад на виртуални приятелства. Ако не го направите до петък, отложете планове за обновяване на техниката или за начало на онлайн бизнес за след 21 февруари.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои интелектуално динамична седмица. Луната от Близнаци и подканя към активно общуване,но още повече за добра информираност по важни за вас теми. Напрегнатите аспекти в средата на седмицата ще ви създават трудности в концентрацията и съсредоточаването във важно за вас начинание. Пълнолунието в Лъв обаче работи за вас и подкрепя честолюбивите ви амбиции. Стремете се да получите резултати до петък. Ретроградността на Меркурий намалява шансовете за подкрепа, особено по отношение увеличаване на личните доходи.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в Лъв. То се случва в меркуриевият период на личната година на фона на съвпад на Слънцето и Юпитер в зоната на партньорството. Напрегнат период и заради порцията квадрати в следващите дни. Някои съвети на приятели могат да ви отведат в погрешна посока. Отношенията с работодатели е възможно да се изострят и да стигнат критична точка в средата на седмицата. Пълнолунието във вашия знак ви дава сила да се преборите за своето място и своята позиция. Договаряйте се с шефове до петък. Ретроградността на Меркурий не подкрепя сключване на нов трудов договор, нито на анекс към стария.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица насочена към нуждите на другите. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци ви правят недоверчиви към исканията и претенциите на определен кръг от хора. Отсяването на лъжата от истината ще бъде в центъра на вниманието ви и през тази седмица. Настройте се за приемане и обработка на значителен обем информация. Не отлагайте, защото при , което е предстоящо, това ще става много трудно. Пълнолунието в сродния по стихия огнен знак Лъв е чудесен момент на тържество на истината.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои страстна седмица. Съвпадът на Венера и Плутон увеличава желания и амбиции за налагане на волята. Напрежението в неподвижния кръст, особено в първата декада е много голямо, затова избирайте внимателно накъде насочвате енергията си, на какво и на кого давате подкрепата си. Пълнолунието в Лъв идва с възможности за напредък на член от семейството. Ретроградният Меркурий след него обаче може да внесе неочаквани промени, затова не отлагайте, а действайте до петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои професионално ангажирана седмица. Някои промени в работната среда могат да се окажат неприемливи и да предизвикат недоволството ви. Моментът за форсиране и по-голяма активност в кариерата все още не е настъпил. Пълнолунието в предходния знак ще ви помогне да си изясните бъдещи намерения и конкретни планове. Ще се радвате на придобивки в средата на седмицата. Избързайте с покупката на мебели и техника за обзавеждане до петък, или отложете за времето след като планетният управител тръгне в прав ход, след 21 февруари.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Финансовата тема от предходната продължава и през тази. Някои разходи се оказват повече от предвиденото. Някои желания надминават възможностите на момента. Пълнолунието в Лъв ще ви вдъхне увереност, че можете да се справите. Стелиумът от планети в зоната на личните доходи е силен гарант в това отношение. Съвпадът на Слънце и Юпитер тук е веднъж на 12 години, което го прави вестител на добри приходи и сигурност във финансовите дела. Но, имайте предвид ретроградността на Меркурий в тази зона, която започва на 30 януари, събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. В юпитеровия период на личната година имате две подкрепящи астрологични събития. Съвпадът на Слънцето и Юпитер, макар и контрирано от квадратури, дава силен импулс на честолюбивите ви амбиции. Те са подкрепени и от пълнолунието в Лъв, което ви поставя в позицията на добре информирани и успяващи. Имате да преодолявате административни и правни пречки. Те ще се проявят по-силно в периода на ретроградност на Меркурий, който започва от събота 30 януари.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтична седмица. Активността зоната на любовта, творчеството и децата е голяма. Съвпадите там, но още повече квадратите към тях, ви правят чувствителни към вниманието на близки на сърцето ви хора. В домашната среда, в марсовия период на личната година, е възможно покачване на емоциите на принципа скарване-сдобряване. Предстои ви да направите важен избор касаещ здравето ви. Пълнолунието в Лъв ви прави добре приети в нова среда – реална или виртуална. За необвързаните добър период за запознанства. Но до петък, преди Меркурий да стане ретрограден в зоната на любовта.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в противоположния знак Лъв. Голямата лична активност, която е провокирана от стелиума на мощни планети във вашия знак, ви носи дивиденти. Пълнолунието ще покаже доколко се справяте и дали намирате подкрепа в другите. Съпътстващите квадратури внасят елемент на неочакваност и обрати. А и в сянката има опозиционен съюз, с който трябва да се съобразявате. До петък, включително, имате зелена улица за личните си планове и амбиции. Ретроградността на Меркурий във вашия знак ще изисква забавяне на темпото и по прецизна лична подготовка.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои относително спокойна седмица. Напрегнатите аспекти са в неподвижния кръст и към вас достигат непряко, посредством обкръжението. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак. Това ще ви помогне да приемете предизвикателството на съвпада Венера-Плутон от зоната на партньорството, който ще отправи към вас претенции от хора, с които сте обвързани с договор. Пълнолунието в Лъв ще ви амбицира да защитите доходите си и правото на бъдещи такива. Ретроградният Меркурий е възможно да ви създава проблеми в наемни отношения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Напрежението в неподвижните знаци продължава да предизвиква водната ви природа. Избягвайте включването в интриги и в игри за надмощие, които могат да ви вкарат в спиралата на влошени роднински отношения. Пазете зорко мира в домашната си среда. Така ще получите всички дарове на Юпитер и съвпада му със Слънцето през тази седмица. Пълнолунието в Лъв обещава признание и награди в професионалната сфера. Ретроградността на Меркурий може да ви накара да отложите някои домашни ангажименти.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. В сатурновия период на личната година попада точната квадратура на Нептун от вашия знак с лунните възли. Важен момент за преценка и ориентация. Пълнолунието в Лъв, в четвъртък, попада в много драматична астрологична среда, но ще ви помогне да си изясните картината и да вземете най-доброто за вас решение. Периодът на ретроградност на Меркурий в предходния знак ще ви накара да преосмислите някои случки и обстоятелства, и да наредите пъзела на миналото.

Дати на някои астрологични събития

Слънце квадрат с Уран на 26.01.2021

Нептун квадрат с ЛВъзли на 26.01.2021/ 16:14

На 28.01.2021 Пълнолуние в 21:16, в 9°Лъв

Слънце в съвпад с Юпитер на 29.01.2021/3:39

На 30.01.2021 Меркурий от 17:51 ретрограден от 26°Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

25.01.2021 / 9:17 – 25.01.2021/ 20:52

27.01.2021 /19:55 – 28.01.2021 / 4:54

30.01.2021 /3:53 – 30.01.2021 /10:02

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии