Седмичен хороскоп 27 май-2 юни 2013 г.

Меркурий в Рак

и Марс в Близнаци от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната картина през тази седмица е много по-хармонична от предходната. Влиянието на квадрата на Уран и Плутон, който преди дни стана точен, ще се усеща и през тази седмица, както и през следващите няколко.

Сега обаче влиза в правата си хармоничният аспект – тригон, между Сатурн и Нептун, който скоро предстои да стане точен. Тригонът Сатурн-Нептун в следващите дни ще ни помага да въведем ред в мислите и чувствата, в идеите и плановете си, да си дадем ясна сметка за истинските неща в живота, да оценим това, което имаме и да не страдаме за това, което нямаме. На разпиляните чувства, желания и стремежи, провокирани от Нептун в Риби, Сатурн, ретрограден в Скорпион, сега дава определеност, видимост, форма и структура, и най-важното, посока на изразяване. Последното подкрепено от секстила на Слънце и Уран, който става точен в неделя.

До сряда включително ще действа тройният съвпад Венера-Юпитер-Меркурий в 23-я градус на Близнаци. Това е един рядък и много хармоничен аспект, изпълнен с доброта и радост от общуването, с потенциал за безкористно отдаване на енергия във всички планове на изразяването – ментално, емоционално и физическо. Дните до сряда са благоприятни за срещи, преговори, договаряне, за постигане на съгласие и преодоляване на противоречията. Особено силно повлияни от него ще бъдат хората родени на 13-16 юни, 15-18 октомври, 10-14 февруари.

На фона на тригона Сатурн-Нептун, и при тригон на Слънце-Луна, стелиумът Венера-Юпитер-Меркурий най-силно благоприятства споразуменията на 29 май, сряда, след обяд.

В петък зоната на Близнаци подлежи на трансформация. С разлика от няколко часа Меркурий излиза от знака, а Марс влиза, и ще се движи през него до 13 юли. Като малфактор Марс нарушава идиличната атмосфера във въздушния знак, внасяйки претенциозност, съпротива и съперничество в сферата на идеите и комуникациите.

Преминаването на Меркурий в Рак, в петък, е интересно с неговата продължителност. Обикновено планетата преминава през един знак за около 16 дни. Сега обаче в зоната на рака ще бъде неговата втора ретроградност за годината, което удължава престоят му до 8 август.

Ползотворна седмица с много усмивки и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва напрегнато. Очакват ви изненади в работната среда, които ще ви накарат да се замислите за сериозни корекции в плановете си за близкото бъдеще. В ранния следобед избягвайте близки срещи с шефовете, по-важните делови контакти отложете за следващите дни. Сряда и четвъртък са благоприятни за работни срещи, интервю за работа, за участие в преговори и разговори от различно естество. В петък Марс, управителят на знака, се прехвърля от твърдата земна среда на Телеца във въздушните селения на \Близнаци. Това за вас значи повече лекота в общуването, промени в поведението, за които ще намирате надеждни аргументи, и активна умствена дейност. Марс ще се движи през Близнаци до средата на месец юли. През по-следващата седмица предстои да застане в квадрат към Нептун от Риби и това е период, в който ще трябва да си „пазите добре гърба“, затова в края на седмицата отворете сетивата си и се вслушвайте в интуицията си. Някои насоки можете да получите по време на сън или в медитативно състояние, или в контакт с хора, които имат способности да виждат в бъдещето. В домашната среда при вас настъпва оживление, предстоят семейни празници или ангажименти с близки роднини.

На родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата предлага напрегнати моменти с колеги или с хора от близкия работен кръг. Някои битови обстоятелства могат да се окажат с важно значение, да бъдат „препъни камък“ за ваши намерения и планове за следващите дни. Обърнете внимание на сигналите на тялото, не пренебрегвайте болежки или дискомфорт, търсете причините и консултация със специалист. В средата на седмицата в центъра на вниманието ще бъдат общи планове, организация на мероприятие, от значение за повече хора или обстоятелства около лятната почивка на семейството. Проблеми от административен характер могат да бъдат успешно решени в сряда и четвъртък. Намирате подкрепа от приятел(и), от компетентен орган или от ведомство, към което сте се обърнали за съдействие. В петък може да узнаете тайна, нещо скривано или неудобно за някои хора. В този и следващите дни можете да получите информация, която ви е необходима, или интуицията да ви отведе на точното място, при точните хора. В неделя ще положите началото на намирането на решение на важен за вас въпрос.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата поставя личните доходи в центъра на вниманието. Необходимостта да покриете някои належащи разходи ще ви насочва към това да търсите допълнителна работа или да предявите претенции към шефа за по-високо възнаграждение. Голяма е вероятността да има положителен отговор на вашата молба и заплатата ви да бъде увеличена. Някои ще получат добри предложения за съвместна работа, нов трудов договор или покана за интервю. Последното по възможност насрочете за сряда към 14 ч. Четвъртък също е добър ден за ползотворни срещи, консултации, социални ангажименти, представяне пред повече хора. В петък ситуацията се променя Марс идва в зоната, противоположна на слънчевия знак-Близнаци. В края на тази и през следващите няколко седмици присъствието на Марс в дома на връзките може да натовари с повече претенции и очаквания партньорските взаимоотношения. Меркурий, който в края на седмицата преминава във водния Рак за вас ще зададе едно по-фино поле за изява на интуицията и вътрешното виждане, с препоръката да боравите дискретно с получената, по различни канали, информация.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Много от това, което сте си набелязали за свършване в следващите дни, ще успеете да го направите и то по начина, който ви е най-удобен. Понеделник и вторник са вашите дни. Периодът е добър за пътуване,за срещи с интересни хора или с такива, от които можете да извлечете полза. Обсъждането на финансови въпроси може да се окаже добър ход и да получите желаното повишение на заплатата. Не така стоят нещата в сряда. Той също е успешен ден, но ще постигате своето с цената на повече усилия и при готовност от ваша страна за значителни компромиси. През втората половина на седмицата известна дискретност няма да ви навреди, напротив можете да избегнете неловки ситуации с „приятели“. В почивните дни бъдете сред повече хора, най-добре сред природата и с достатъчно физическо натоварване,което да снеме емоционалното напрежение от изминалата седмица.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на промените. В първите дни може да се чувствате ограничени в избора, притиснати от обстоятелства или от малко време, за да вземете важно за вас решение предимно в сферата на личните взаимоотношения, личните планове и намерения. Във вторник вечерта и в сряда ситуацията се променя и на хоризонта изгряват нови възможности, които ще ви зарадват и обнадеждат. В професионалната сфера пред вас има някои предизвикателства, които ще ви костват известно време, толкова колкото да се ориентирате в ситуацията и да определите позицията си. За пореден път имате шанса да се докажете като специалист и ценен кадър, докато Меркурий е още в своя знак-Близнаци. В петък обаче той преминава в Рак и то за дълго време- до 8 август. Това задава време на по-голяма емоционалност, ангажираност с домашни проблеми и с въпроси от битово естество. Така месец юни се очертава да бъде период на сбъдване на желания, на мечти и фантазии може би, или разграничаването им от реалностите на живота. Пак в петък се случва и друго важно астрологично събитие, което ви касае-Марс навлиза в Близнаци, територията на вашата професионална реализация, където ще се движи до 13 юли. Марс ще изпълни работната среда с много амбиция и воля за отстояване на себе си. Той може да ви поведе към битки за повече права и власт, да ви мотивира за високи постижения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник Луната се движи през вашия знак което ви прави център на внимание от страна на най-близкото обкръжение до хора, които бегло ви познават. Оказвате се важен фактор в решаването на въпрос, който не търпи отлагане. Вашата отзивчивост и добронамереност, проявени в подходящия момент, могат да ви изкачат на пиедестал в очите на околните и да ви спечелят куп нови приятели. В сряда и в четвъртък можете да направите много за подобряване на финансовото си състояние. Обръщайте внимание на всяко отправено ви предложение в тези дни. От петък нататък навлизате в период на поемане на сериозни работни ангажименти,с повече физическо, психическо и умствено натоварване. В почивните дни отделете време за семейно обсъждане на предстоящия ремонт в дома ви.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължава тенденцията от предходната седмица. Присъствието на няколко космични тела във вашия знак продължава да създава разнообразие от предизвикателства, на които трябва да отговаряте. Тройният съвпад на Венера Юпитер и Меркурий ви дава възможност да изразявате по подходящ начин това, което мислите или имате намерение да правите, зарежда ви с позитивни мисли и добри намерения. В понеделник и вторник основна тема може да бъде обезпечеността на ваша идея или проект, нуждата от средства, за да завършите нещо започнато, търсенето на инвеститор или спонсор. При някои в центъра на вниманието ще бъдат общите средства, общите сметки с партньора или съдружника, спестяванията, направените инвестиции, целесъобразността на вложените пари. Сряда и четвъртък са благоприятни дни за вас. Ако възнамерявате да пътувате, подсигурете си заместник. В петък някои ваши очаквания могат да се разминат с действителността. Добрата новина е, че Марс ви идва на гости и ще се заседи до средата на месец юли в Близнаци. Марсовата енергия във вашия знак повишава мотивацията, волята, самоувереността и амбицията да налагате собствените си виждания.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, в следващите дни все още ще се усеща влиянието на напрегнатата обстановка от предходната седмица. Но тройният съвпад на Юпитер-Венера-Меркурий в сродния по стихия знак Близнаци, ще доминира с много идеи и въодушевление, с подкрепата и добронамереността на хората наоколо. Моментът е добър да искате и да получите помощ от държавната администрация, да намерите пътечката за разрешаване на важен за вас юридически въпрос, да постигнете желаното в сферата на образованието. Срядата е вашият „ден на отворените врати“, планирайте за него важните срещи, разговори, интервюта, представяне на творчески проект, заявка за участие, дори фиш от тотото си пуснете в този ден, защото шансът е на ваша страна. В петък Меркурий излиза, а Марс влиза в зоната на Близнаци, което внася повече енергия и настойчивост в ежедневието, а то от своя страна ще доведе до по-ефективно прилагане на умствената и на физическата енергия в следващите седмици.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Тройният съвпад, стелиумът от Юпитер-Венера-Меркурий в сродния по стихия знак Близнаци е извор на вдъхновение, носител на позитивизъм и удачно стечение на обстоятелствата. Някои ваши надежди и очаквания, свързани с увеличаване на доходите, с получаване на възнаграждение по изпълнена задача, могат да се увенчаят с успех през следващите дни. Намирате се в креативен период на личната си година, когато обличането на стари идеи в нови дрехи ще се окаже успешен подход. Активното участие и равностойното поемане на отговорност за семейните дела ще подобри още повече климата в дома ви. Най-силните ви дни през седмицата са сряда и четвъртък. Тогава Луната е във вашия знак и от вашата инициатива и включеност в събитията зависи техният резултат. Когато Марс премине във въздушните Близнаци, а това ще стане в петък, към необвързаните изискванията са за полагане на повече целенасочени усилия, за да потръгнат нещата в желаната посока.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е съпроводено с напрежение. Конфликтни могат да се окажат отношенията с брачен партньор, със съдружник или колега. Вашата взискателност към другата страна, желанието да наложите собственото си виждане по даден въпрос, може да натегне обстановката до максимум в следобедните часове и вечерта в понеделник. Потапянето в работа, изключването от „шушу-мушу“, от служебни и съседски интриги, ще ви даде добрият шанс да се настроите на съзидателна вълна, да се доверите на интуицията си и да правите неща, с които впоследствие да се гордеете. Намирате се в сатурновия период на личната си година, време на равносметка и активна работа по това, което е основна тема на настоящата ви жизнена година. В сряда и четвъртък ще получите обещана подкрепа или ще ви бъде дадена такава за бъдещ период. В петък Меркурий преминава на ваша територия. За сравнително дълъг период, до 8 август, Меркурий ще се движи, директно и ретроградно, през вашия участък от зодиака, подкрепяйки ви да намерите нужните хора, желаният партньор, или идеята, вдъхновението да направите важна крачка по пътя си.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои една много различна седмица от предходната. Сатурн, който се движи през вашия знак, доближава точен тригон Нептун от Риби, а това е период от време, в което можете да си дадете почивка от тревогите. Отделете време в сряда да пообщувате с най-близките си хора. Някои финансови въпроси в средата на седмицата ще намерят своето естествено решение, ще имате подкрепата на точните хора за ваша идея или проект, който подготвяте съвместно с партньор. Когато Меркурий навлезе във водния Рак, в края на седмицата, ще ви бъде по-лесно да представите вижданията си по даден въпрос, да се аргументирате по най-добрия начин и да срещнете нужната ви подкрепа у подходящите хора. По същото време Марс преминава в полето на финансите и намирането на инвеститори и спонсори ще бъде по-успешно, както и защитата на вашите спестявания и материални ресурси от посегателства. Петък и събота са силните ви дни през тази седмица.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, през тази и следващата седмица ще изпитат благотворното влияние на тригона Сатурн-Нептун. Хармоничната връзка между двете планети ви носи добри предложения, на които си струва да обърнете сериозно внимание. Докато в понеделник и вторник директният подход е най-правилният, то в сряда и четвъртък си дайте време да премислите, вслушайте се в интуицията си и не бързайте да говорите или да действате. В петък Луната е във вашия знак и прави съвпад с Нептун. Това може да ви постави в една много емоционална ситуация, когато на изпитание е подложена чувствителността ви, умението да съпреживявате и да давате подкрепа на другите. В петък Марс се нанася в зоната на домашните дела като това значи няколко месеца на решаване на битови въпроси, ремонти, преустройство, посрещане на гости, неспокойствие и промени. Меркурий носи добри новини с навлизането си в Рак, те може да касаят вашия личен живот или да са свързани с радостни преживявания около децата.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий съвпад с Юпитер на 27.05.2013 г.

Венера съвпад с Юпитер на 28.05.2013 г.

На 31.05.2013 г., в 10:06 ч. Меркурий навлиза в Рак и ще се движи през него напред,назад, после пак напред до 8 август.

На 31.05.2013 г., в 13:38 ч. Марс навлиза в Близнаци,където ще остане до 13 юли 2013 г.

Слънце секстил с Уран на 2.06.2013 г.

Венера съвпад с Лилит на 2.06.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Овен, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

27.05.2014 г., в 12:10 ч. – 28.05.2014 г., в 7:47 ч.

29.05.2014 г., в 12:59 ч. – 30.05.2014 г., в 17:13 ч.

1.06.2014 г., в 9:32 ч.- 2.06.2014 г., в 4:43 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

7 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 27, 2013 @ 6:17

    Здравей Муси,
    желая ти прекрасна седмица.Искам да те попитам нещо.
    Как може да се изрази ретроградието на меркурий през 12ти дом?
    В началото ще направи опозиция с натален юпитер в 6ти,/стрелец интерсептиран в 5ти дом/,а в края на рака ще направи тригон със слънцето.

    Мерси!

  2. Петър каза,

    Писа на май 27, 2013 @ 11:24

    Г-жо Дачева,благодаря з подробния хороскоп и ценните напътствия. Как мислите,ще успея ли да си продам колата? Марс при мен влиза в 3тидом а там имам Меркурий.Благодаря за вниманието и хубава седмица и на Вас.

  3. ani каза,

    Писа на май 27, 2013 @ 12:39

    Здравейте Муси! Аз също искам да кажа голямо БЛАГОДАРЯ за труда и напътствията!
    … и кратък въпрос: Лилит още ли е в близкаци / кога навлиза в рак и какви са и появленията?
    Хубав и усмихнат ден!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на май 28, 2013 @ 23:09

    Предаването Апартаментът на 28 май 2013 г. http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/32133/apartamentyt_28_maj_2013

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2013 @ 11:10

    moon_in_taurus,
    няма празно при вас :) Ретрограден Меркурий през 12 дом влияе много добре на вдъхновението, още повече, когато е в Рак. Можете да се върнете към стари идеи и да им вдъхнете живот, да се заровите в спомени или в стари бележки, архиви и др.. Или да отидете някъде, където много сте искали, но не сте имали възможност да направите досега. И ред други неща :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2013 @ 11:13

    Петър,
    има много коли на пазара и продажбата на стара кола, дори при отлична астрологична картина, не е гарантирана. Винаги трябва да се отчитат конкретните условия. Транзитите дават възможност, но не могат да преодолеят проблемите на пазара такъв, какъвто е в действителност. Но, периодът е благоприятен, пускайте обяви, и дано късметът ви се усмихне. :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2013 @ 11:18

    ani,
    Да, Лилит в момента е в Близнаци- 28 градус, Навлиза в Рак на 9.06.2013 г. и ще се движи през него до
    4.03.2014 г.
    Слънчево настроение ви желая!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии