Седмичен хороскоп 27 септември-3 октомври 2021

2021 9 26Ретрограден Меркурий от 27 септември

Слънце-Сатурн в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В понеделник сутринта Меркурий става ретрограден. Няколко дни преди това беше стационарен и много хора усетиха това като задръжки в комуникацията с околните, когато говоренето и чуването се разминаваха. Ретроградната фаза на планетата на комуникациите ще продължи от 27 септември до 18 октомври. Третата и последна ретроградност за годината сварва Меркурий отново във въздушен знак. А въздухът обхваща мисленето, формирането на идеи, вдъхновението, възхищението, еуфорията и изменчивостта.

Във Везни ретроградната фаза на Меркурий, която сега ще бъде 23 дни, ще създава много поводи за фокусиране върху темата справедливост. Везни е знакът на баланса, хармонията и справедливостта. Тъй като това са нетрайни състояния, то и темата предизвиква много вълнения, дискусии, спорове, преминаване от една крайност в друга, търсене на справедливост за едни, но погазвайки същата за други. Много хора ще се включат, по един или друг начин, в този нескончаем процес, който сега, в този период има свои акценти. А у нас те са малко, преброяване тече, избори предстоят и то две в едно.

Като най-честа, меркуриевата ретроградност е най-обсъждана. Говорили сме много за нея, а и на много места ще намерите оценки, мнения, анализи, лични опитности. Както при предишните две за тази година, ретро фазата се разполага между две пълнолуния, а в средата е новолунието в същия знак. Тогава е долния съвпад на Слънце-Меркурий, а заедно с Луната правят стелиум. Ще се случи през следващата седмица.

Сега, в началото на седмицата, когато вестоносецът на боговете бавно се обръща и едва едва пристъпя с 3% от средната си скорост, краткотрайно стихват процесите върху планетата влияе, а те са общуване, мислене, движение. Началото на седмицата е под влияние все още на тригона на светилата, а на 29-ти, сряда, и 30-ти, четвъртък са точните тригони на Венера-Нептун, воден, и Слънце-Сатурн, въздушен.

Водните знаци, под влияние на Венера-Нептун тригона, получават импулс на вдъхновение за творческо изразяване и духовно израстване. При въздушните знаци, планетарната картина дава подкрепа по друг начин. Слънце при приближаващ съвпад с Марс в Близнаци, в тригон със Сатурн във Водолей, но също така добре разположени към лунните възли, са благодатна почва за създаване обединения и сдружения ,формирани около обща цел, кауза, план. Кардиналният вадрат на светилата във вторник/сряда подтиква към взимане на решения.

По отношение планирането обаче ретроградният Меркурий обърква дългосрочните планове. Бързането не е препоръчително, защото вероятността за пропуски и грешки е голяма. Всяка ситуация, която изисква слагане на подписи, трябва да бъде много добре огледана предварително. Същото важи и за законодателни инициативи, събиране на подписи под искане, петиция, възражения, обжалвания, текстовете трябва да бъдат многократно редактирани,за да се избегнат съществени грешки, които като малки камъчета могат да обърнат колата.

Първите препъни-камъни могат да се появят още през тази седмица, в петък. Тогава вътрешните планети правят квадрати с далечни. Подобна ситуация имахме преди седмица. Сега Венера е в квадрат с Юпитер, а Меркурий с Плутон. И двата квадрата водят до лични разочарования, несбъдване на очаквания и противоречия между лични амбиции и стремежи с обществените потребности и нагласи.

Друга страна на ретроградния Меркурий е разфокусирането. Проблем ще бъде за мнозина съсредоточаването върху цели, които следват, това е едната страна. Но ретроградният Меркурий създава активност в негативната страна на проявлението на Везни- провокационното общуване. Организираната активност на хора провокатори в социалните мрежи ще се усети като мощна вълна от пускане по различни канали на полуистини, неистини, до откровени лъжи. Този процес ще се засилва до новолунието във Везни, при намаляващата Луна и докато не започнат да излизат от ретроградност Плутон, Сатурн и Юпитер, от 6 октомври нататък.

Retr-Merk16

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В първите дни луната в Близнаци ви включва в динамичен поток от комуникации, срещи, обмен на мнения, възгледи, идеи, и придвижване от едно място на друго. Слънцето се движи в зоната на партньорството, заедно с Марс и Меркурий. Последният става ретрограден в понеделник, което прави тази зона обект на внимание, на възлагане на надежди, организиране на събития, планиране на съвместни дейности с други хора. Ретроградният Меркурий може да покани в живота ви хора, с които преди сте си партнирали, да ви насочи към стари работодатели, или да ви накара отново да търсите партньорство с някой, който преди ви е отказал. Периодът е добър за сериозни стъпки, но с отчитане ефекта на .

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. В първите дни, докато Луната е в Близнаци, имате възможност да укрепите някои приятелски връзки, да направите консултация със специалист, да получите подкрепа от контакти в социалните мрежи. В сферата на комуникациите ви предстоят интересни предложения, както и такива свързани с нови работодатели. Периодът е благоприятен за обучение, за включване в школи, курсове, тренинги. Ретроградният Меркурий ще ви води по стари и утъпкани пътища. Ще ви е необходимо повече волево усилие да бъдете продължително време концентрирани, устоявайки на разсейващи фактори. През втората половина на седмицата са възможни конфликтни ситуации с близки хора или съседи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на връзките с други хора. Отношенията с познати и близки хора в следващите дни ще ангажират изцяло вниманието ви. Усещането,че принадлежите към една общност, и получавате съпричастност и подкрепа от там, ще се засилва в средата на седмицата. Някои стари приятели ще потропат на прага ви,или ще ви изпратят съобщение по мрежата. Ако участвате в творчески екип, времето на ретроградния Меркурий може да бъде свързано с необходимост от чести проверки, поправки и редакция на направеното от друг или от съвместен ангажимент. Квадратът на Венера и планетният управител, също ретрограден, в средата на седмицата е вероятно да ви постави в конфузна ситуация от неизпълнено обещание или ангажимент.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична във финансово отношение седмица. Някои ще получат дългоочаквани разплащания по извършена вече работа. При други ще се появи възможност за сключване на нови договори. Периодът е добър за поемане на сериозни ангажименти, но краткотрайни по време. Ретроградният Меркурий се движи в зона, от която ще ви предизвиква да ревизирате отношението си към някои здравни аспекти на ежедневието. Някои ще се обърнат към стари и изпитани рецепти за здраве, за подобряване на имунитета, както на себе си,така и на близките. За вашия земен знак, близостта до природата действа укрепващо и поддържа висок житейски тонус.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична в професионално отношение седмица. Големият въздушен тригон внася раздвижване в служебните дела и още повече във финансите. Три планети се движат в зоната на личните доходи. Слънцето и Марс задават позитивни очаквания с предстоящия си съвпад и скорошното новолуние във Везни. Ретроградността на планетния управител обаче може да внесе някои размествания, промени, поправки в разчети и планове. Ще ви се налага да упражнявате по-голям контрол върху разходите си. Квадратът на Меркурий и Плутон, ретроградни, в средата на седмицата, може да ви отвори очите за някои финансови течове и да ви подтикне към кардинални мерки.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Съвпадът Слънце-Марс в зоната на професионалната изява и социалната интеграция, в тригон с управителя на знака-Сатурн, е ключов момент в личната година. В период сте на ориентация, оформяне на ясни цели, планиране на пътя, по който да минете. Имате подкрепа, и планетарна, и човешка. Но трябва да имате едно на ум с ретроградния Меркурий. Докато се движи назад ще ви кара да прекроявате планове, да променяте срокове, да повтаряте стари грешки. Не е добре в ретроградната му фаза да се обвързвате с дългосрочни договори. Конфликтна ситуация назрява в средата на седмицата, когато Меркурий и Плутон от вашия знак, ретроградни, правят квадрат.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. В марсовия период на личната година планетният управител тръгва назад. В зоната на сърдечните дела ретро вестоносецът на боговете доставя забравени някъде пратки, изтупва от прахта стари приятелства, връща ви в спомените и в средата, където сте били някога. За творческите личности, периодът е чудесен, вдъхновяващ и отварящ нови възможности за изява. Имате шанс да сключите кратки, но добре платени ангажименти. Ще ви се налага да влагате усилия за по-добра организация, концентрация и прецизност в изпълнение на поръчките. Проверявайте често текстове, сметки, получател, подател, за коректност и в двете посоки.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. Голямата активност във въздушните знаци ви прави естествен притегателен център на случващото се около вас. Луната в другия въздушен знак Близнаци в началото на седмицата ви води към активности с участието на повече хора. Време за учене, за придобиване на нови умения и усъвършенстване на стари. Слънцето, Марс и Меркурий оцветяват в различни тонове слънчевия период на личната година. Дават ви самоувереност и кураж за справяне с всякакви препятствия. Особено с такива, които сами си създавате. Меркурий, ретрограден, може да внесе известно съмнение и недоверие през втората половина на седмицата. Отношенията с близки хора могат да станат напрегнати, още повече ако се основават на финансови разногласия.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на сериозните ангажименти. В първите дни Луната в другия въздушен знак Близнаци ви кара с лекота да общувате и представяте себе си пред повече хора. Някои служебни контакти могат да придобият по-личен характер, но също така да ви донесат и известни разочарования. Добър период за обучение, за надграждане на знания, за разширяване на хоризонта с нова информация. Избирайте внимателно към какво се устремявате, възможно е да има неща, които са в „сляпото петно“ и не ги виждате сега. За сериозно обвързване, изчакайте да премине ретро фазата на планетата на информацията и общуването.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата е относително спокойно. Водният тригон Венера-Нептун става точен в средата на седмицата. Тези от средната декада ще усетят най-силно хармонията и духовната сила на този аспект. Слънце, Марс и Меркурий се движат в зоната на дома и семейните отношения. Активността,която съпровожда транзитите им, подтиква към работа за подобряване на жилищната среда и на отношенията с родственици. Ретроградният Меркурий тук може да ви доведе неочаквани гости, да ви срещне с роднини, с които от много време не сте се виждали, да ви подтикне към поправки и ремонти,които отлагате. През втората половина на седмицата обаче, когато ретроградните Меркурий и Плутон са в конфликт, е възможно да имате напрегнати ситуации с близки хора и да решавате спорни семейни въпроси.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Тригонът на Венера и Нептун ще оцветява в розово почти цялата седмица. Това вдъхновяващ емоционалната ви природа аспект. Предупредени сте,че транзитът на Уран през зоната на партньорството, който е твърде продължителен, предполага неочаквани ситуации в сферата на връзките. Дали това ще се случи през тази, тайнствена в много отношения седмица, възможно е. Обръщайте внимание на знаците,които ви се подават от невидимия свят. Три планети са в зоната на тайнственото и необятно подсъзнание. И Меркурий там ретрограден, може да ви поведе по познати пътища, да ви напомни за връзки от недалечното минало, да ви изпрати послание от хора, намиращи се надалеч. В сатурновия период на личната година Слънцето и Сатурн ви подканят да правите сериозни планове за бъдещето си.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционално приповдигната седмица. Нежен отпечатък слага върху нея тригонът на розовопръстата Венера и планетата на фантазиите от вашия знак. Платонични чувства ще текат от вас или към вас в средата на седмицата. Ретроградният Меркурий им придава скритост и тайнственост, на отминали, но не забравени чувства. Прозата на домашните задължения обаче е в състояние да тушира всеки жест на внимание. Събирайте зимнина, че студеното скоро ще дойде. Укрепвайте съпротивителните си сили. Възможно е някой да ви посети за проверка, да се налага да давате обяснение или отчет някому.

Дати на някои астрологични събития

На 27.09.2021/8:10/Меркурий ретрограден от 25°Везни

Венера 120 Нептун / 29.09.2021/ 18:14

Слънце 120 Сатурн 30.09.2021/ 0:19

Венера 90 Юпитер /1.10.2021/ 1:31

Меркурий 90 Плутон / 1.10.2021/ 16:26

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

28.09.2021 7:18 – 28.09.2021 16:34

30.09.2021 17:49 – 1.10.2021 3:53

3.10.2021 2:43 – 3.10.2021 11:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

6 коментара so far »

  1. Elvira каза,

    Писа на септември 27, 2021 @ 8:48

    Здравейте,
    по време на ретроградния Меркурий, уместно ли е да се търси и да се кандидатства за нова работа?
    Благодаря и поздрави!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2021 @ 23:03

    Elvira,
    да, животът не спира, защото Меркурий е ретрограден. Освен това, търсенето, кандидатстването обикновено отнемат време и често това е
    в рамките на ретроградната фаза, което значи, че подписването на договор ще стане на директен Меркурий. Ако се ускорят нещата и работодател иска да започнете на ретро фаза, търсете обиколни пътища,за да забавите с няколко дни. По-същественото е дали ще харесате работата, и дали това, което се предлага е това, което ви е нужно. Тук ретр.Меркурий може да ви подведе и да не обърнете внимание на някои знаци. Затова пресявайте добре информацията,гледайте зад думите, четете дребния шрифт.

  3. uranus каза,

    Писа на септември 29, 2021 @ 15:59

    Муси, при мен ретроградния Меркурий се обръща точно върху стелиума Луна,Плутон, Лилит, който е в края на втория ми дом.Трябва ли да внимавам за нещо, защото съм притеснена.Миналата година имах новолуние на същото място и нямам добри спомени.Благодаря ви предварително!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 29, 2021 @ 22:44

    uranus,
    ретроградният Меркурий във Везни влияе най-вече върху взаимоотношенията. Така че е възможно с някои приятели, близки хора, роднини,приятели на родители, съседи да имате разминаване по важни и принципни въпроси, или за пари, разплащане на труд.В това отношение да направите грешки, които и преди сте правили,да ви се кажат, или вие да кажете неща, които са се натрупали и трябва да бъдат казани.

  5. uranus каза,

    Писа на септември 30, 2021 @ 10:40

    Муси, какъв е съветът ви, за да не бъдат допуснати грешки?

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 30, 2021 @ 15:12

    uranus,
    мислете преди да реагирате. Първосигналната реакция е най-погрешното поведение при ретрограден Меркурий.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии