Седмичен хороскоп 27 февруари-5 март 2017

Retr Ven2Марс в съвпад с Уран в понеделник

Нептун в съвпад със Слънцето

Стелиум в Риби

Венера ретроградна от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през една много марсова седмица. Планетата воин е активна от миналата седмица с навлизането в „коридора на напрежението“, зоната на напрегнатите аспекти между Уран, Плутон и Юпитер в кардиналните знаци Овен, Козирог и Везни. Конфигурацията „двоен квадрат“ ще продължава да е активна, и със силно влияние до края на тази седмица.

Процеси на раздяла, деструкция, разрушение, които са започнали в дните преди слънчевото затъмнение, ще продължават да се развиват и в следващите дни. Но не толкова скрито и задкулисно. Съвпадът на Марс и Уран, точен в първите часове на понеделник, е импулсивен заряд от енергия, който отправя претенции към ретроградния Юпитер във Везни, под наблюдението и манипулациите на Плутон от Козирог. Юпитер е планета на правосъдието , законотворчеството, справедливостта в нейните обществени измерения. Ретроградността му ни връща към проблемите в съдебна система, правораздаване, морала и ценностната система на обществото. Така игрите на власт и предизвикателствата, които те отправят към масата хора, в която влизаме всички ние 95% от населението на земята, ще ни се откриват, поне до степен до колкото можем да ги осъзнаем и разберем. Последният съвпад на Марс и Уран бе преди две години, на 12 март 2015-та.

Висока е вероятността от аварии, инциденти, умишлени зловредни актове на отмъщение, на съзнателна агресия срещу по-слаби или нисшестоящи. Човешкият фактор е на първо място в причините за случващото се през цялата седмица. По-отчетливо това ще изпъква в дните, когато Луната се движи през Овен, от вторник до четвъртък. Някои хора няма да издържат на напрежението и ще „дадат на късо“. Ако в дните преди слънчевото затъмнение отровата беше начин да се отстраняват хора от върховете, то в следващите дни ще има много повече показност и демонстрация на сила. Природата, която често отговаря синхронично на човешките мисловни вълни, също ще ни напомня за себе си с необичайни явления и разбунтували се стихии.

В средата на седмицата силите на доброто вземат превес в някои битки. Слънцето прави съвпад с Нептун в 11 градуса Риби. Този ежегоден съвпад на дневното светило с планетата на интуицията, съпричастността и дори емпатията, сега е натоварен с големи очаквания. Още повече, че към него се добавя Меркурий, оформяйки по този начин стелиум от три планети, и поставяйки много въпроси за размисъл. Да разбереш, значи ли че си простил? Да подкрепиш, значи ли, че вървите в крак и с еднакъв ритъм? Умеем ли да се изразяваме, и да общуваме по подходящия начин, без да отричаме и нараняваме?

Успокояване настъпва в петък, когато Луната преминава в земния знак Телец и дава възможност да се прояви хармоничния аспект между Марс и Сатурн. Тригонът между двете „лоши“ планети, който става точен в неделя, през втората половина на седмицата внася нотка мъдрост в игрите за надмощие и стремеж за придържане към реалностите на живота.

Важен акцент на седмицата е ретроградността на Венера. Тя започва на 4 март и ще продължи до 15 април. Ретроградната фаза на планетата на любовта е през 18 месеца, поради което не се случва всяка година. През миналата година нямаше, през тази и през следващата има. Сегашната ретроградност продължава 32 дни, започва в знака Овен, от 13-я градус. На 3 април Венера се завръща в Риби, достига 26-я градус на Риби, когато на 15 април „се обръща“ и тръгва напред за радост на влюбените. Ретроградната фаза на Венера прави емоционалният живот на много хора интроспектиран, обърнат навътре, с търсене на по-ясни ориентири, лекуване на рани, стигане до по-дълбоки разбирания за партньорските взаимоотношения. Когато Венера се движи назад, не е подходящо време за сключване на брак. Разкрасителни процедури, особено такива на лицето, са рискови, с вероятност за неудовлетвореност от резултата и усложнения, и не са препоръчителни.

Освен планета на любовта,красотата, хармонията, Венера покровителства справедливостта, правото, познаването и прилагането на закона, спазването на морала и човешките принципи за чест и достойнство. Настоящата ретроградна фаза протича едновременно с ретроградната фаза на Юпитер, който също е свързан със законите като начин за регулиране на социалните взаимоотношения. Двете планети се движат през мъжки знаци, Овен и Везни, което навежда на очакването за преобразувания в съдебната система. След месец, когато са изборите, много въпроси свързани с ефективността на избирателната система и упражняването на правото на глас, ще бъдат подложени на обсъждане.

Луната в Близнаци в почивните дни ще ни прави разговорливи и откровени, готови за диалог и намиране на решения.

Да ни е честита баба Марта!

Да се закичим с мартенички за здраве и късмет!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои запомняща се седмица. Планетният управител продължава визитата през зоната на напрежение, правейки съвпад с Уран. Този аспект подклажда импулсивните страни на характера ви и ако му се поддадете, ще си създадете много главоболия както с близките в домашната среда, така и с хората, с които работите. Първата половина на седмицата приемете като взривоопасна. Контролирайте емоциите, мислите и думите си. Поведението също, особено в дните между вторник и четвъртък, когато Луната ще подсилва емоциите. Бъдете разбиращи и толерантни при всяка ситуация, и най-вече честни. Отлагайте взимането на важни решения за момента, когато ще мислите трезво и разумно, а това се очертава да бъде в края на седмицата, когато разумният Сатурн ви идва на помощ от сродния по стихия знак Стрелец. Другият важен акцент на астрологичната картина, който пряко ви засяга, е ретроградността на Венера. Планетата на любовта ви е на гости от 3 февруари. На 4 март навлиза в ретроградната си фаза, която се разполага във вашия знак до 3 април. Периодът на ретроградната Венера не е добър за разкрасителни процедури и за важни стъпки във връзката, като годеж и брак.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои силна седмица. Съвпадът на Марс и Уран в другия огнен знак Овен е предизвикателство към авантюристичната страна на личността. Може би ще искате да избягате от стреса някъде надалеч, да предприемете пътуване, или нещо неприсъщо на вашата личност. Провокации може да има отвсякъде. Но малко неща могат да останат в тайна. Искате или не, това което правите, е на показ, подложено на критичен анализ и оценка. Бъдете коректни с хора, на които държите. Новолунието в Риби и стелиумът от Слънце, Меркурий и Нептун в Риби, насочват към планове и активности целящи инвестиции в нови начинания, съвместни партньорски проекти, по-активни комуникации в сферата на бизнеса. Планирайте си по-дълъг период за изпълнение във времевия си график, защото Юпитер е ретрограден, а Венера в неделя тръгва назад. Ретроградната фаза на планетата на баланса и хармонията ще бъде време, през което плановете узряват и намирате най-добрите възможности за реализацията им. Една стара връзка очаква подновяване през пролетта.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои семейно ориентирана седмица. Грижите по близките, и по дома, ще отнемат голяма част от времето ви. Стелиумът от планети в Риби напряга нервната система и в съчетание с активния Овен, от съвпада на Марс и Уран в него, ще ви прави импулсивни и остро реагиращи. Вашата огнена природа е превъзбудена и напрегната отпреди седмица -две, затова сега и най-малкият повод, може да бъде „клечката кибрит“, която да запали огъня на възмущението срещу нечие провокативно поведение, несправедливост или злонамереност. Избягвайте публичните изяви, ако не искате да провалите нещо, градено от дълго време. Но в същото време при някои от групата ще проработи късмета. Големият шанс може да ви изненада под различни форми и проявления. От неделя ретроградната Венера ще внесе известно объркване в личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. Напрежението в кардиналните знаци слага отпечатък на първата половина,когато липсата на яснота за някои обстоятелства ще ви прави подозрителни към определена група хора. Търсете истината, дори това да ви коства повече усилия, и да ви поставя в особени отношения към някои от тях. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак, което ви дава преимуществото да бъдете инициатор и главно действащо лице. Акцент на седмицата е ретроградната фаза, в която навлиза, Венера. Вашият планетен управител през 18 месеца прави промяна в движението си, тръгвайки назад, от гледна точка на земния наблюдател, разбира се. Сегашната ретроградна фаза е в голямата си част в предходния знак Овен. През дните на своята ретроградност Венера ще ви накара да погледнете по друг начин на връзката си, да търсите и намирате решение на проблемите си, да си дадете още една възможност за постигане на хармония и цялост.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, първата седмица от придвижването на планетния управител в срещуположния знак е изпълнена с преживявания. Меркуриевото влияние върху зоната на партньорството я прави много динамична през тази и следващите две седмици. Новолунието в Риби задава база за промени във връзките, а обединените енергии на трите космични тела могат да предложат някои изненади и промени в първоначални планове. Някои скрити досега истини могат да излязат наяве и да насочат мисли и действия в съвсем нова посока. Потиснати спомени, забравени случки, обстоятелства, върху които не искате да разсъждавате, и отлагате, сега ще ви накарат да им обърнете внимание. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ще карат някои да се включват активно в бизнес сделки с големи очаквания за печалба, или в изгодни сделки с недвижими имоти. В неделя ретроградната Венера в Овен ще задейства механизъм за освобождаване от натрупаната енергия от неудовлетвореност в интимните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, и петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, тенденциите от предходната седмица се прехвърлят в тази. Напрежението в кардиналните знаци продължава и през първата половина на седмицата стига своя апогей. Отражението е както върху отношенията вътре в семейството, или с най-близките, така и в професионалната сфера. Ще ви бъде трудно да намирате баланс между дом и работа, без да направите кардинални промени, и да нарушите предварителния график. Пазете се от битови травми, не предприемайте рискови начинания, не практикувайте екстремни спортове до четвъртък, включително. От петък нататък се задейства хармоничния аспект между Марс и управителят на знака – Сатурн. Той внася усещане за стабилност и контрол над случващото се.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата предлага възможности за постигане на целите. Това ще стане обаче с подкрепата на други, с участие в колективна дейност или проект, който обхваща по-голяма група хора. Няма да е тихо и спокойно, заради напрегнатите аспекти в кардиналните знаци, които през първата половина на седмицата са във върховата точка. Затова подгответе си защитните слова и аргументите, но се убедете най-напред, че сте в точната позиция, и сте наясно с крайната цел. Не си изтървайте нервите за щяло и нещяло. В първите дни на седмицата планетният управител Меркурий прави съвпад с ЮЛВ в Риби, предстоят ви кармични изчиствания. Съвпадът на Слънцето и Нептун в Риби изисква много искреност и готовност за промени. През втората половина на седмицата Сатурн от срещуположния знак е активиран от Марс, което ви кара да „слезете на земята“, да гледате на случващото ви се рационално и практично. Ретроградната Венера в Овен от неделя ще ви кара да определите личните си граници между любовта и приятелството.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои още една неспокойна седмица. В кардиналните знаци се развиват напрегнатите аспекти от миналата седмица, като включват и ретроградния Юпитер от вашия знак. Предизвикателствата са много и от различни страни. Дори оттам, откъдето не сте очаквали. До изостряне на отношенията може да се стигне заради неспазени обещания, просрочени договори, некоректно отношение, забавяне на процедури, от които зависят важни служебни дела. На косъм от изригването ще се включат успокояващи механизми, които да ви дадат друга перспектива и начини за справяне със сложните ситуации. В края на седмицата Венера навлиза в ретроградната си фаза, нещо което се случва веднъж на всеки 18 месеца, но за пръв път отпреди осем години е в Овен. Планетният управител ще се движи назад 32 дни, време през което ще ви накара да преразгледате някои страни на партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои натоварена седмица. Планетният управител е в дует с Марс, което ви прави много ангажирани, както с личните си дела, така и с тези на другите. Може би сте надхвърлили лимита на времето и силите си, което се отразява на физическия тонус и усещането за справяне, или несправяне. Финансовата сфера продължава да е във фокуса на вниманието. Новолунието в Риби в неделя, даде възможност да се проявят някои тенденции за дългосрочно справяне с паричните дела по удовлетворителен, спрямо конкретните условия, начин. В края на седмицата могат да се появят и нови възможности за обучение, за подобряване на квалификацията, за получаване на сертификат или диплома, която ви е необходима за растеж в професията, или за нейната промяна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва успешно. Луната от другия воден знак Риби ви помага да „поемете глътка свеж въздух“ преди да ви повлече двойният квадрат в кардиналните знаци. Развивайки се от миналата седмица, с напрегнати аспекти между няколко планети, тази сложна конфигурация е в пиковата си зона през първата половина на седмицата. Колкото и предпазливо да подхождате, няма да избегнете ситуациите на амбиции и безогледна конкурентност. Възможно е да попаднете в обсега на нечии чужди намерения, под „кръстосан огън“, „виновен по подразбиране“и т.н., но не губете присъствие на духа. Имате силата да се справите с предизвикателствата. Новолунието в Риби е добра база за успешен старт и търсене на нови възможности. От неделя ретроградната Венера, за пет седмици напред, ще в връща към теми и събития, които искат преразглеждане, нов поглед и нова визия за бъдещето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, енергията от втората половина на предходната седмица се прехвърля в тази с развитието на напрегнатата конфигурация двоен квадрат. Тя включва и двамата управители на вашия знак, което ви прави съпричастни към ситуациите, които те провокират. Ще ви се иска да знаете повече по тема, която ви интересува, да научите тайни и секрети, които са в основата на майсторството на определени хора. Откриването на истината по важен за вас въпрос ще ви прави по-сигурни в намеренията. Наученото може да ви изненада и огрочи. Стелиумът от планети в другия воден знак Риби ще ви помогне да преодолеете тревогите в личния живот, и да видите по-ясно перспективите пред връзката ви. Ретроградната Венера ще ви прави по-сдържани в изявата на чувствата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои интересна седмица. Отново сте на гребена на вълната и във фокуса на вниманието на околните. В края на миналата седмица слънчевото затъмнение, а сега стелиумът във вашия знак „събират погледите“. Талантът не може да се скрие, а и не трябва. Радвайте се на новите възможности, възползвайте се от момента, дарявайте щедро себе си и получавайте отсреща внимание и благодарности. Активният кардинален кръст засяга зони от слънчевия , свързани с финансите- личните и тези, общи с брачния партньор, или със съдружника. От неделя Венера е ретроградна. Движейки се назад, за малко повече от месец, планетата на любовта ще ви помага да сваляте от време навреме „розовите очила“ и да стъпвате здраво на земята.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в съвпад с Уран на 27.02.2017 / 2:20 часа

Марс в опозиция с Юпитер на 27.02.2017 /16:25 часа

Меркурий в опозиция със СЛВ на 27.02.2017/ 23:00 часа

Слънце в съвпад с Нептун на 2.03.2017 / 4:44 часа

Юпитер в опозиция с Уран на 3.03.2017 / 3:16 часа

Меркурий в съвпад с Нептун на 4.03.2017 /13:10 часа

На 4.03.2017/ 11:08 часа Венера става ретроградна от 13°Овен.

Излиза от ретроградната фаза на 15.04.2017/ 12:18 часа от 26°Риби

Марс в тригон със Сатурн на 5.03.2017 /22:46 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

28.02.2017 / 1:08 – 28.02.2017 / 6:52

2.03.2017 / 4:18 – 2.03.2017 / 9:42

3.03.2017 /17:20 – 4.03.2017 /12:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

4 коментара so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на февруари 27, 2017 @ 6:51

    Аз съм зодия риби,но слънчевото затъмнение се падна в 8мият ми дом и прави секстил с венера и секстил с юпитер.
    Другото нещо, което ме интересува и леко притеснява е ретроградността на венера и съдбовността, която се случва в живота ми точно сега.
    От към декемри срещнах човек скорпион, с когото имаме силно привличане и с времето насам нещата изкрастализират до степен любов.
    Как да я спра? А и не искам…..:( Не съм имала връзка от години, а това в момента е споделено и много красиво за мен….и желано.
    Все още нищо не се е случило,но ще се случи защото и двамата се търсим.
    Ретроградната венера ще стартира в съвпад с хирон,а стационарно директна ще е върху слънцето ми.
    Какво да парвя?Не искам да бягам от тази любов…

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 27, 2017 @ 15:45

    Гергана,
    “Не искам да бягам от тази любов…”
    Ами не бягайте. Желая ви успех! :)

  3. Гергана каза,

    Писа на февруари 28, 2017 @ 7:18

    Писах го, защото нали предстои ретроградна венера…..
    това ли само ще ми кажете? Не бягайте…

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на март 1, 2017 @ 23:12

    Гергана,
    Венера е ретроградна 32 дни.
    Интересувате се от астрология и знаете, че това не е благоприятен период за
    важни стъпки свързани с личния живот-годеж, брак. Както описвате, засега не сте в такава фаза.
    Задръжте темпото, но не бягайте.
    Оставете си време, и се радвайте на хубавата емоция.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии