Седмичен хороскоп 28 март – 3 април 2011 г.

Меркурий ретрограден от сряда

Новолуние в неделя

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Овен или с асцендент в Овен навлизат в забележителна седмица. На работното място са възможни промени, предложения за преместване на ново работно място или смяна на характера на работата. Тези, които са безработни, може да получат добри предложения. Марс предстои да навлезе в неговия (вашия) знак- Овен и това носи позитивни очаквания. Проблемът е,че от сряда Меркурий е ретрограден, а и сега Луната е разпадаща се,т.е., в последната си четвърт. Затова през тази седмица не е препоръчително да започвате нови проекти, да сключвате договор с дългосрочен ангажимент. В неделя е новолуние, и то е в средата на Овен,което ви подтиква да търсите нови предизвикателства,и това е добре да стане от следващата седмица нататък.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои противоречива седмица. Предстоящото новолуние ще изисква от вас да бъдете по-организирани и настойчиви в приключването на важна част от проект, в изчистването на задължения, включително и финансови. Направете нужното до сряда, защото от четвъртък нататък Меркурий е ретрограден и това може да ви създаде пречки, забавяния и недоразумения при комуникация с учрежденски власти и чиновници. Периодът е добър за умствени занимания, за задълбочаване в проучвания, изследователска и научна работа.,за планиране на пътешествия, командировки или почивка в чужбина. В събота Марс влиза в Овен,през който знак ще се движи около пет седмици. Така той ще ви зарежда с енергия и позитивизъм, ще ви прави по-активни и ангажиращи се с околните. Новолунието в Овен е обещание за положителни промени в много страни от живота ви.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстоят наситени с динамика и емоции дни. В понеделник управителят на знака- Юпитер, е в точна опозиция със Сатурн. Денят не е подходящ за предявяване на претенции нито в работната среда, нито в дома. След няколко дни влиянието на опозицията затихва,но пък Меркурий тръгва ретрограден. Повечето от плановете и инициативите,зреещи в главата ви, отложете за следващите седмици. Сега си разчистете задълженията, приключете това,на което му е дошло времето,за да посрещнете Новата Луна свободни. Сряда е добър ден за срещи, преговори, събиране на подписи, комплектоване на документация, взимане на служебни бележки и др. подобни. Новолунието може да внесе разнообразие в контактите, да ви срещне с нови хора, да ви настрои на една приповдигната емоционална вълна,още повече че Марс навлиза в Овен и ще ви зарежда с много енергия и оптимизъм.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Телец или с асцендент в Телец започват седмицата с известно напрежение. При някои от вас е възможно да изригне конфликт, който набира скорост в последните седмици. Опозицията на Юпитер и Сатурн в кардиналните знаци ще съдейства за размяната на неприятни думи, а може да провокира и агресия у някой от обкръжението ви,който има рождено слънце там. Ретроградността на Меркурий може да ви накара да преразгледате мнението си по даден въпрос. Седмицата не е добра за сключване на договор за работа,за начало на проект или за полагане основи на каквото и да било. От сряда до петък можете да разчитате на подкрепа на приятели и съмишленици. В събота и неделя отделете време за разтоварване на открито и сред зелено.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата носи различни по вид и размер тенденции. Фокус на вниманието ви може да бъде финансовата страна на живота ви. Регулярно заплащане или обещани бонуси (премии) могат да претърпят промяна. За някои може да бъде в плюс, за други в минус. От четвъртък реално Меркурий е ретрограден. При едни това ще доведе до разминаване в очакванията за финансова подкрепа, а други, за да си получат обещаното, ще трябва да преработват вече завършена работа. До четвъртък е добре да си изчистите финансови задължения към частни лица или към институции,вторник и сряда са подходящи за целта. В четвъртък при някои се очакват обяснения в любов, предложения за срещи, нови запознанства, празненства. По-важните си дела отложете за следващата седмица, на нарастваща Луна.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата не тръгва особено добре. В понеделник Сатурн (ретрограден) прави точна опозиция с Юпитер. Ако работите с юпитерови хора- родени под знака на Стрелец или Риби,то не очаквайте много,за да не бъдете разочаровани. Във вторник и сряда някои ще имат добри приходи. Новолунието в неделя е в кардиналния Овен, а и Марс тогава преминава в този знак. Това е указание за назряващи промени,които могат да ви изведат от равновесие за известен период от време. В допълнение, и Меркурий ще се движи назад в тази зона, почти до Великден. Част от плановете ви за преустройство,ремонт в дома,ще претърпят съществени промени. В почивните дни избягвайте физическото претоварване и коварни въздушни течения.

ВЪЗДУШНИ

Родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци навлизат в особен период белязан от ретроградността на управителя на знака- Меркурий. Започвайки от сряда,през нощта, за около три седмици, Меркурий ще се движи назад през кардиналния Овен. Това е период, в който ще се изисква от вас да бъдете по-съсредоточени и прецизни в това, което правите, и което е ваша отговорност. Възможно е да се наложи да преправяте стари неща,да се връщате към стари идеи и намерения, на които да дадете сега ново звучене. Ще ви интересува повече какво се случва при тези,които са над вас в йерархията, ще ви се иска да надникнете „ в канчето на старшия“ и това може да ви вкара в конфликт с началник. Някой,който ви е обещал подкрепа,може да се отдръпне. Вторник и сряда са силните ви дни през тази седмица.

За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстоящата седмица е наситена с позитивизъм и очаквания за приятни промени. Предстоящото новолуние в Овен е повод да се настроите на нова вълна, да промените нещо кардинално в начина си на възприемане на света около вас,да станете по-активни в социалните взаимоотношения. В понеделник обаче бъдете внимателни, не допускайте емоциите ви да вземат връх,защото Юпитер и Сатурн са в точна опозиция по оста на рожденото ви Слънце, особено ако сте родени в средата на зодията. От четвъртък Меркурий,който навлиза в ретроградната си фаза, ще бъде причина за някои служебни недоразумения. Може би ще трябва да се извините на някого или да направите нужното да промените мнението на другите за вас,да покажете на дело,че заслужавате позицията, на която сте в момента. Новолунието може да ви донесе предложение за нова работа.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей седмицата започва повече от добре. Луната е във вашия знак и това ви стимулира да приведете в изпълнение много от набелязаното за този период. Направете го до сряда включително, преди Меркурий да стане ретрограден и да ви обърка плановете. Препоръчително е през тази седмица, преди новолунието в събота, да си разчистите задълженията, а новите неща да отложите за следващата. Срядата е най-силният ви ден, но в четвъртък пък някой може да ви зарадва с подарък, или да ви бъде дадено в повече отколкото сте очаквали. Новолунието в неделя внася голямо раздвижване в средата ви, нови познати, повече клиенти, спешни кратки пътувания. Периодът е добър за състезания, особено с мотоциклети или автомобили, за предприемане на екстремни пътешествия,но разбира се при взети мерки за безопасност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак настъпва период на сериозни промени. Към някои от тях ще вървите с желание, а други ще трябва да приемете като „неизбежното зло“. През тази седмица има три важни астрологични събития, които ви касаят. В понеделник в точна опозиция са Юпитер и Сатурн,което може да доведе до претоварване от поемане на твърде много служебни и семейни ангажименти. Най-силно ще го усетят,родените в средата на зодията. В средата на седмицата Меркурий тръгва ретрограден и това може да провокира ревизия (преразглеждане) на работа,свършена набързо в последните седмици. В неделя е поредното новолуние в кардинален знак. Освен че ще ви създаде известен емоционален дискомфорт, то може да изиграе положителна роля в професионалната сфера,създавайки възможности за промяна,за увеличаване на пълномощията и отговорностите. Мислете си за хубави неща, за почивка,забавления,любов и т.н. в четвъртък, когато Луната и Венера са в съвпад в Риби, в съседство с Нептун.

Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица могат да си дадат почивка и да наблюдават отстрани,това което се случва на другите. Активното участие в събитията отложете за следващата седмица. Сряда е добър ден за отхвърляне на ангажименти около децата. А четвъртък е ден за флирт, любовни срещи, обещания и големи очаквания. Е,не приемайте всичко за чиста монета, Меркурий е вече ретрограден тогава,но той пък може да ви върне към стара връзка, да ви помогне да си изясните разногласията, а при някои може да внесе допълнително объркване. Новолунието в неделя ви подканя за пролетно почистване, за изхвърляне на стари неща, а може да намерите и нещо, което сте смятали за загубено.

За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстоящата седмица поставя важни въпроси за решаване. В някаква област ще трябва да бързате, направо да се състезавате с времето,за да успеете да приключите планираното. Много от това, което имате да правите изисква лично участие и достатъчно финансови средства. Бъдете мобилизирани и настойчиви, постарайте се да свършите важните си неща до сряда, включително, преди Меркурий да тръгне в обратна посока. Имате всички шансове да увеличите доходите си през април, от новолунието нататък. Ретроградният Меркурий може да ви подсети за някои стари идеи, събиращи прах в папките, или да ви вдъхнови,да засили ума и въображението, за да разгърнете потенциала си по най-добрия начин.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 28 03 2011г., в 23:55 ч. Юпитер и Сатурн са в точна опозиция в 14° Овен – 14° Везни

На 30.03.2011г., в 23:47 ч., Меркурий от 24°Овен навлиза в ретроградната си фаза. Ретроградното движение на планетата продължава до 23.04.2011г.,13 ч.,когато Меркурий стига до 12°53′ Овен

На 2.04.2011г., в 7:51ч., Марс навлиза в Овен, а в 14:42 ч прави съвпад с Уран.

На 3.04.2011г., в 17:32 ч., Новолуние в 13° Овен

Луната през тази седмица се движи между знацитe Козирог и Овен, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

28.03.2011 г., в 6:17 ч. – 28.03.2011 г., в 14:00 ч.

31.03.2011 г., в 1:21 ч. – 31.03.2011г., в 1:38 ч.

31.03.2011 г., в 16:44 ч. – 2.04.2011 г., в 14:16 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

4 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на март 28, 2011 @ 12:59

    В момента меркурий ми е на мидпойнт слънце венера.И съвпад с МС.
    При ретро движението си,ще неправи отново съвпад с нат меркурий в 9ти и после ще спре върху хирон на 12 гр.После пак напред и така….:)

    А точно в този период ми предстои да подписвам договор за нова работа:(((
    Новолунието на 3ти април ми е в съвпад с хирон и меркурий ,управител на 3ти дом.

  2. rosena каза,

    Писа на март 28, 2011 @ 14:10

    Здравейте Муси,
    Доколко ретроградният Меркурий влияе върху подписването на договор за теглене на кредит. Четох ,че дава объркване и неяснота в комуникациите – e-mail, общуване…, но може ли да даде някакви пречки при подписване на договор?
    Роси

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 28, 2011 @ 20:39

    rosena,
    не е добре да се подписва какъвто и да е договор на ретрограден Меркурий. Може да има много неща- некоректност в условията, едностранна промяна впоследствие, невъзможност за изпълнение на поетите ангажименти. Ако е жилищен кредит,то това е обвързване за много години напред. Пречки при самото подписване? да, могат да бъдат например завишени критерии за отпускане на кредита,но по-важно е ангажимента,който поемате. Ако сте и кардинален знак,помислете добре преди да си сложите подписа. Ако няма абсолютно никаква възможност за отлагане,то тогава поемете риска, но четете добре условията,преди да подпишете.

  4. росена каза,

    Писа на март 29, 2011 @ 20:08

    Благодаря за отговора :)
    Не съм кардинален знак, но както разбирам по-добре е да изчакам.
    Още веднъж благодаря

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии