Седмичен хороскоп 29 март-4 април 2021

Prolet 142Съвпад Меркурий-Нептун в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в седмицата, в която март си отива, а идва април, е бедна на значими аспекти. Във вторник Меркурий прави точен съвпад с Нептун в 21-я градус на Риби. Всяка година планетата на комуникацията си устройва тази среща, а откакто Нептун се движи в своя знак, това става на негова територия, в Риби.

Съвпадът Меркурий-Нептун в Риби ще повлияе на различните хора по различен начин. При едни ще даде силен импулс на интуицията. Някои ще сънуват по-интензивно, ярки и запомнящи се сънища, други ще имат внезапни проблясъци-отговори на въпроси, които ги вълнуват. Даровитите ще творят пролетно вдъхновено. Е, ще има и такива, малко, но ще има, за да се запази баланса, които активно ще плетат мрежите си на манипулация и измама, ще пускат компромати. Все пак седмицата е предизборна и страстите се нажежават, а двойката Меркурий-Нептун умее да разфокусира ума и да размазва краските.

Съвпадът Меркурий-Нептун обаче преминава на фона на една стабилна мъжка, по знаци, астрологична конфигурация-би секстил. Двойният секстил включва стелиума Венера-Слънце-Хирон на върха, който прави секстили с Марс и Сатурн, които се още са обвързани в тригон. Тази чудесна, зареждаща с позитивна енергия, планетна формация се развива в средата на седмицата. Като мисловна центрофуга тя ще помогне на много хора да си изяснят картината, да видят по-ясно очертанията и цветовете, да отсеят зърното от плявата. Тригонът на Луната и Слънцето, който включа лунните възли, в петък ще добави от своя страна огнена енергия и убеденост.

В края на седмицата, в неделя, предстоят две важни астрологични ситуации – квадрат на Луната и Слънцето в кардиналните знаци Козирог-Овен и Меркурий, който преминава в директния и откровен Овен. Те задават твърде остър и конфликтен фон, на който всеки човек ще реагира според темперамента си – пасивните ще се раздвижат, активните ще се развихрят.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица посветена на другите. В слънчевия период на личната година сте, егото ви получава силен импулс за изява и привличане вниманието към себе си. Но, успокоявайте личните страсти, обръщайте внимание на нуждите на другите. Можете да бъдете фокус за чуждото внимание, посредством отговорността, която поемате за интересите на групата, на общността към която принадлежите, или с която сте обвързани по някакъв начин. На вашата група съвпадът Меркурий-Нептун ще действа най-силно. Обръщайте внимание на сънищата, на внезапните прозрения, които получавате. Петък е ден,в който резултатите от общите усилия ще ви радват. В неделя, Меркурий ви идва на гости, бъдете бързи и гъвкави.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Стягайте раници и куфари напук на ограниченията. В юпитеровия период на личната година имате повече свобода да разгърнете потенциала си и да следвате собствените планове. Във вторник и сряда бъдете около близките на сърцето ви хора. Има какво да научите, има какво да покажете и да направите за хората от близкия ви кръг. В четвъртък и петък децата, и техните деца, и всичко свързано с тях, ще ви радва и мотивира едновременно. В края на седмицата бъдете отговорни, погрижете се и за здравето си.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на приятелите. Пълнолунието във Везни и Луната,която продължава да се движи там и в понеделник, ви напомнят за хора, с които отдавна не сте се чували и виждали. Потребността от комуникация се засилва в периода на изолация, в която сме поставени. В марсовия период на личната година, но при опозиция на Марс към слънцето ви, жизненият тонус е променлив. Нужна ви е повече воля и мотивация, за да отговорите на изискванията на най-близките към вас в дните до петък. В четвъртък и петък вашето мнение ще има тежест. В края на седмицата Луната в Козирог изисква много сдържаност, консерватизъм и категоричност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия венерин знак – Везни. В сатурновия период нa личната година сте, успокойте страстите, търсете равновесието, осланяйте се на естествената ви връзка с природата. Здравето е нещо, което ще ви ангажира в следващите дни, вашето или на близък човек. Във вторник и сряда е възможно да бъдете подведени. Не бързайте при взимане на важни решения, нека здравият разум си каже думата. От четвъртък нататък ще имате по-голяма яснота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ангажирана седмица. В понеделник ще трябва да взимате важно решение свързано с личните ви доходи и собственост. Движете се по вашия план и график без да притискате другите. Можете с успех да договаряте ангажименти и сделки отнасящи се до общи инвестиции и задължения. В четвъртък и петък отделете повече време и внимание на близките. В почивните дни активността в кардиналните знаци ще ви вдъхне увереност в собствената позиция.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Умението да балансирате между интересите на различни хора и групи, ще се окаже много полезно и продуктивно. Преговори във вторник и сряда могат да ви поведат в погрешна посока, ако се предоверявате на определени хора. В четвъртък и петък добри новини от и за близки роднини. В събота и неделя Луната е във вашия знак, което ви прави плътно ангажирани и отговорни за ситуации, в които сте се включили по свое желание.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Луната във Везни прави голям въздушен тригон с Марс и Сатурн от зоната на любовта. Отношенията във връзката ви могат да придобият нови нюанси, да направите крачка към постигане на новопоявила се цел. Опитайте се да синхронизирате гледните си точки, да си изясните това, което ви сближава и да очертаете зоните на противоречия. Направете го до петък. В събота и неделя ще бъде трудно да се сдържате в емоции и думи.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. В понеделник Луната от вашия знак прави голям въздушен тригон с Марс и Сатурн. Вдъхновението и еуфорията в началото на седмицата си имат конкретна причина, която ще бързате да споделите с познати и приятели. Зоните на личните дела и партньорството са позитивно активирани от Слънцето, Венера и други. В меркуриевия период на личната година сте,подходящ период за промени. Петък е благоприятен ден за обсъждане, уговаряне, договаряне. В края на седмицата обаче кардиналната енергия, в която сте, е превъзбудена и непредсказуема.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва повече от успешно с Луна в другия въздушен знак Везни. Големият въздушен тригон подкрепя амбициите ви и позитивните очаквания в понеделник. Във вторник и в сряда обаче ще се налага да положите повече усилия, за да защитите позицията си. В четвъртък и петък астрологичната картина обещава подкрепа, съдействие и разширяване на правомощията. В събота и неделя активността в кардиналните знаци носи много вълнения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица с ангажименти по най-близките. Пълнолунието в зоната на дома е отговорило на нуждата ви от съпричастност и взаимно доверие с хората, с които живеете под един покрив. Съвпадът Меркурий-Нептун в началото на седмицата ще ви даде още една опорна точка, тази на хора близки по дух. В зоната на професионалната изява тече активен процес на енергетизиране от транзита на стелиума Венера-Слънце-Хирон, подкрепен от други планети. Предстои промяна, която ще се прояви по-отчетливо в четвъртък и петък. Тези от средата на знака в края на седмицата е възможно да попаднат в твърде конфликтна ситуация.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва вдъхновяващо и поражда високи очаквания. Между вторник и четвъртък Луната е във вашия знак, което ви прави лично ангажирани с всичко случващо се около вас. Някое съкровено лично желание е на път да се изпълни. В меркуриевия период на личната година сте, време за бързи промени. В четвъртък и петък удачно могат да се решат въпроси свързани със собственост, покупко-продажба или наеми. В неделя бъдете внимателни, ако ви се налага да пътувате.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои финансово ориентирана седмица. Личните ви доходи имат тенденция за увеличение под благодатното влияние на съвпада Слънце-Венера, но е важно и как това ще стане, защото в тази зона е учителя Хирон. А неговите уроци са болезнени. Съвпадът на Меркурий и Нептун във вашия знак ви прави да изглеждате добри и отстъпчиви, което привлича към вас определен тип хора, и обстоятелства. Като „желязна ръка в кадифена ръкавица“ вие добре знаете как да очертавате границите на достъп.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий съвпад с Нептун в 21Риби на 30.03.2021/ 6:24

На 4.04.2021/6:41/Меркурий в Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

30.03.2021 2:08 – 30.03.2021 7:33

1.04.2021 2:29 – 1.04.2021 7:59

3.04.2021 7:23 – 3.04.2021 10:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии