Седмичен хороскоп 29 януари-4 февруари 2018

ПЛ 31 1 2018Лунно затъмнение на 31 януари

Меркурий във Водолей от сряда

Венера и Юпитер в квадрат

Муси Дачева

 

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е изцяло под влияние на затъмнението. В сряда, на 31 януари, ще наблюдаваме първото за 2018 година затъмнение. Слънцето и Луната са в опозиция, а Земята ще премине през оста, с която те са свързани, когато се намират в 11 -я градус на Лъв-Водолей. Лунното затъмнение е пълно, защото сянката на нашата планета напълно закрива Луната, и по-точно нейната видима част. В този момент небето ще бъде оцветено в оранжево-червено, затова се очаква така наречената „кървава Луна“.

Пълните затъмнения се случват, когато опозицията (за лунните) и съвпадът (за слънчевите) е в близост до оста на лунните възли. В случая, лунното затъмнение е в 11 Лъв, а лунните възли се намират в 14 градуса Лъв-Водолей. Изцяло закрит лунния диск, тъмна луна, ще бъде към 15 30 часа българско време. Началото е в 12 51 ч, краят в 18 08 ч., с продължителност 5 часа и 17 минути.

Предстоящото пълно лунно затъмнение е част от серия затъмнения по оста Лъв-Водолей, започнали през февруари 2017 година. Пълнолунията са време за реализация и силни емоционални преживявания. Пълнолуние в съчетание с лунно затъмнение слага акцент върху преживяванията, които остават силен емоционален отпечатък в паметта ни.

Участието на Венера,в съвпад с ЮЛВ, по време на затъмнението, пренася емоции и преживявания в полето на взаимоотношенията. Връщането към събития отпреди месеци, възпроизвеждане на случки, които са предизвикали напрежение, кармични изчиствания които са започнали в сферата на личните връзки, сега ще придобият особено важно значение.

Пълнолунията, а още повече лунните затъмнения, правят полярностите по-отчетливо разграничими. Бялото е искрящо бяло, черното е пъклено черно. По оста Лъв-Водолей се противопоставят индивидуализма, личните амбиции и интереси срещу тези на групата, на общността. По-силно ще усетят влиянието на лунното затъмнение в Лъв, тези с рождени планети, АС или МС, разположени във втората декада на неподвижните знаци Лъв, Водолей, Телец и Скорпион.

Пълното лунно затъмнение задава активност в неподвижния кръст, почти едновременно с него Меркурий навлиза във Водолей в сряда. Подсилва се от предстоящия в края на седмицата квадрат на Венера и Юпитер. В неговия обсег са интимността, пола, секса, насилието, злоупотребите и спекулациите. Затова в следващите дни можем да очакваме преекспониране на темата, включване на „тежката артилерия“ и задълбочаване на дебатите, с много и драматични случаи-доказателства в полза на оня документ, който не бе ратифициран у нас.

Квадратурата Венера-Юпитер също така е ориентирана като влияние върху материалните дела, договорите, устните и писмени споразумения, и тяхното нарушаване. За бизнеса седмицата не може да се определи като благоприятна, както и следващите две при квадратурата на Марс и Нептун, ако не се придържате към коректност, и спазване на договореното.

В почивните дни има и хармонични аспекти. Слънцето и Луната отиват към тригон, което обещава добро развитие на делата, острота на мисълта и вдъхновение, както и възможности за хармонизиране на взаимоотношенията.

Добро настроение и високи резултати през тази седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои запомняща се седмица. Пълнолунието, съчетано с лунно затъмнение, в Лъв, е в зоната на любовта, страстта, творчеството и децата. Пълната Луна ще освети по възможно най-контрастният начин това, което имате, и това което нямате. Някои възможности ще излязат изпод сянката и ще можете да завъртите около тях бъдещите си проекти. Под светлината на прожекторите ще ви бъде трудно да криете личните си тайни, някои от тях ще излязат наяве и могат да ви създадат проблеми с партньора. През втората половина на седмицата квадратът на Венера и Юпитер предупреждава за изоставени задължения, които набират скорост.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Пълнолуние в Лъв се случва веднъж в годината, много рядко два пъти. Затъмнение в Лъв се случва през по-голям интервал от време, серии през 8 години. Текущата серия започна на 11 февруари с частично лунно затъмнение в 22 градуса Лъв, продължи с пълно слънчево затъмнение на 21 август 2017-та. През 2018 година Слънцето и Луната попадат в затъмнения, които включват вашия знак четири пъти – настоящото в 11 Лъв, на 15 февруари, на 27 юли и на 11 август. Тази активност си има плюсове и минуси, но винаги ще държи нащрек сетивата. Лунното затъмнение в знака е голямо предизвикателство към вашата индивидуалност. То ще ви постави в позиция на преоценка на отношенията „аз и другия/другите“, в търсене на собствената идентичност и отстояване представите ви за правилно-неправилно, добро-лошо, преди-сега, сега-в бъдещето. Погледнете картата на затъмнението. Всички планети са разположени в другата половина на зодиака, и само Луната е при вас. Има риск да останете сами със собствената си преценка и собственото си мнение по дадена тема,затова обърнете внимание и на чуждата гледна точка, макар през призмата на вашия светоглед. Това ще бъде добро начало.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на лунно затъмнение в сродния по стихия огнен знак Лъв. Оста на затъмнението активира зоните на пътуванията и динамичната комуникация в слънчевия . Искате да направите пътешествие, което да е подобно, или по-добро от това, на което бяхте миналата година. Но вашите изисквания сега са по-високи, винаги има по-добро. Действайте! Пълната Луна в Лъв дава реализация за тези,които се занимават с издаване, публикации от различен порядък, медии, обучение, туризъм, транспорт, балнеолечение, изследвания, проучвания, научна работа. И възможности ще има, които да бъдат добре прецизирани, преди да формулирате като цели за следващ период. Ще ви се налага да се справяте с транспортни неуредици, но също така и с неграмотността на някого.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Пълното активира зоната на дома и семейните отношения. Всичко свързано с бита, с устройването на дома, с увеличаване на семейството, с промени в жилището, или замяната му с по-добро, по-сигурно, ще бъде в центъра на вниманието ви в следващите дни. Някои стари обстоятелства,може отпреди месеци, може отпреди години, свързани с хора от домашния кръг, сега ще искат да бъдат разгледани, тайните разнищени, и впоследствие достигане до някаква точка на равновесие и стабилност. Нещо трябва да загърбите, да сложите точката, и да тръгнете в нова посока. Квадратурата Венера-Юпитер може да ви зададе теми за размисъл по въпроси свързани с правото, съда, справедливостта, и да ви подтикне към определени действия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на лунно затъмнение в предходния знак. Пълнолунието в сряда в Лъв предизвиква умението ви за наблюдение и анализ. По важен за вас въпрос имате нужда от отдръпване навътре, в тишината на вашите лични мисли и подсъзнание, за да осмислите ситуация, която набира сила от известно време, месеци, при някои са години. Съберете всички данни, всички факти, разгледайте за и против всички възможни за вас ходове и тогава се установявайте в каква посока да тръгнете, или по какъв начин да действате. Предварителното планиране за вашия знак е от изключително значение,макар отстрани това да изглежда като излишно бавене, и непредприемчивост. С някои неща ще трябва да се разделите, с нереалистични очаквания нещо да се случи по определен, и удобен за вас начин, с излишното доверие към някой, който не го заслужава, със страхове и предубеждения, които ви пречат да вървите напред.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Така началото на седмицата привлича вниманието ви към проблемите на другите, към ангажиментите на партньора, неговите радости и несгоди. Пълнолунието, съчетано с лунно затъмнение, в Лъв измества фокуса върху общите сметки, инвестиции и придобивки, към финансовата подкрепа и сътрудничество в общи начинания. Който иска кредит има добри шансове да постигне договореност с банка, която да го устройва, макар и с известно разминаване от предварителните разчети. Ако очаквате да ви бъде върнат заем от приятел, е възможно да останете разочаровани. Пълната Луна в зоната на интимните взаимоотношения дава импулс за тяхното подобряване и извеждане на по-високо ниво.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои комуникативна седмица. Под влияние на лунното затъмнение в средата на седмицата вашата социална активност е във върхова форма. Искате да кажете много, и то така, че всички да ви чуят. В деня на затъмнението планетният управител сменя знака. Меркурий навлиза във Водолей, зоната на вдъхновението, приятелството, пътешествията, полетите на духа. Планирайте сега поредното вълнуващо преживяване с близък човек. За тези, които работят с думите, пълната Луна близо до СЛВ може да освети нови възможности в сферата на публикациите, книгоиздаването, договарянето на преподавателски курсове, контрактите с чужденци, с туроператори, привличане на подходящи хора в защита на определена кауза. Някои наемни отношения могат да останат под въпрос, ако забележите некоректност в отсрещната страна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Лунното затъмнение в Лъв активира зоната на приятелските взаимоотношения и подкрепата от средата. Социалната активност е голяма и ориентирана към постигане на общи цели, за защита на кауза, за подкрепа на нуждаещи се. Работата в екип е в зоната на приключване на проект или дейност, започнала отпреди месеци. Ползвате всякакви изразни средства, за да се представите по възможно най-атрактивния начин, макар това да е свързано с повече разходи, далеч надхвърлящи предварително зададения бюджет. През втората половин на седмицата умението да балансирате противоположностите и да избирате златната среда ще са много ценни, ще ви спестят неприятности и излишни разходи. За някои от групата всичко свързано с деца, зачеване, раждане, осиновяване, през тази седмица е във фокуса на вниманието,като реализация и нови възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на лунно затъмнение в срещуположния знак Лъв. Пълната Луна до СЛВ е активатор на партньорството, като задейства вашето критично отношение към връзката. На щателна преоценка са подложени взаимоотношенията, с поглед към събитията от последните месеци. Контрастът между положително и отрицателно, между да и не е много силен, което затруднява решението при някои, а при други дава сила да се определят бързо и категорично да кажат сбогом. Подобна е ситуацията и в професионалната сфера, съдружията, фирменото партньорство. За вашия рационален знак,там където емоциите са приглушени, решението е по-лесно да захвърлите стара работа и стар договор, като започнете на ново място и при нови условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Като кардинален знак сте винаги готови да „поведете хорото“, но сега Луната ви прави още по-лидерски настроени. Лунното затъмнение активира оста на финансите в слънчевия хороскоп. Вашите доходи и притежания, както и тези на свързани с вас лица, ще бъдат във фокуса на вниманието. Избягвайте едноличното взимане на решения по финансови въпроси, когато това не ви влиза в задълженията. Възможно е да имате проверка на лоялност, или на коректност при работа със сметки и документи от важно значение за работата ви. Ако планирате важна промяна в професионалната сфера, бъдете дискретни, не говорете преди да е настъпил точният момент. По въпроси касаещи личния живот, в края на седмицата, известна словесна сдържаност няма да ви навреди.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои професионално активна седмица. Някои ще получат заслужено признание за работата си през последните няколко месеца, или година. При други дори да няма похвали, резултатите ще говорят сами за себе си. Важно е личното удовлетворение и чувството, че сте се справили. Лунното затъмнение в Лъв поляризира противоречията между удобството и задълженията, между професионалните амбиции и семейните ангажименти. То ще ви накара да се вгледате по-внимателно в целите си, да подходите стратегически, да направите болезнен разрез на неудобните теми и старите проблеми, като в същото време гледате напред, в перспектива и чертаете планове за бъдещето си, реалистични при това. През втората половина на седмицата, бъдете близо до някой, който има нужда от вашата подкрепа, спазвайте обещанията си, за да не разочаровате близък човек.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Така в началото на седмицата имате „глътка въздух“, свободата да направите някои неща, които сте набелязали. В сряда, лунното затъмнение в Лъв активира зоната на грижите и задълженията в слънчевия хороскоп на зодията ви. Така при някои от групата ангажименти по здравето на близък човек могат да заемат приоритетно място и да изместят поети вече задължения. Пълнолунието носи реализация, затова за някои то може да бъде момент за похвала и даване на висока оценка за положен труд и старание от тяхна страна. Други ще се радват, и хвалят, за добри резултати от приложена диета, или променен начин на хранене. Критичният поглед върху здравето и външността може да накара някои точно сега да пристъпят към промяна, свързана с храната, дневния режим, мисловните модели.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Лунно затъмнение в 11 Лъв, на 31.01.2018/16:27/

На 31.01.2018/15:39/Меркурий навлиза във Водолей

Венера в квадрат с Юпитер на 4.02.2018/ 9:07 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

30.01.2018 /18:40 – 30.01.2018 /20:53

1.02.2018 /12:58 – 1.02.2018 /21:13

3.02.2018 / 9:07 – 3.02.2018 /23:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на януари 30, 2018 @ 12:37

    Здравейте г-жо Дачева, имам натален Юпитер в 11.28′ във Водолей (6д), такъв съвпад със “затъмнителя Слънцето” може ли да се разглежда като по-добрия вариант :), отколкото ако беше съвпад със затъмнената планета (луната)? Ясно, че се активира оста, но все пак можем ли да имаме плюс в дома със слънцето? Благодаря ви.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 30, 2018 @ 19:36

    Василева,
    по-добър, по-лош в случая няма значение.
    Важна е действителната ситуация.
    А тя е, че преди 6 месеца тази зона при вас е била активирана от
    лунното затъмнение Водолей на 7 август, когато пълната Луна е била в 15Водолей близо до рождения ви Юпитер.
    Впоследствие имаше и пълно слънчево затъмнение по тази ос в 28Лъв. Затова нещо, което тогава е започнало, сега може да бъде реализирано.
    Тъй като е намесен Юпитер, може да е служебно пътуване, или служебни контакти с някой отдалеч,примерен вариант.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии