Седмичен хороскоп 3-9 юни 2013 г.

Новолуние в Близнаци в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

През тази седмица астрологичната обстановка е изпълнена с много и разнообразни по вид аспекти между планетите. До новолунието в събота предстоят да се случат два Големи тригона във водната стихия.

В понеделник през нощта и вторник до обяд Меркурий прави точни тригони с хармонично поставените един към друг Сатурн и Нептун, чийто точен тригон е през следващата седмица. В петък след обяд Венера, вече преминала в Рак, застава едновременно с тригон към двойката Сатурн-Нептун. По този начин през цялата седмица водните знаци ще се радват на подкрепа, разбиране, приемане и одобрение. Активатори на събитията Меркурий и Венера ще се движат синхронично почти до края на месец юни. Тяхното влияние от зоната на Рак може да се определи като емоционално, благоприятстващо семейните отношения, спомагащо взаимната подкрепа и отзивчивостта на хората един към друг, но и в известна степен непостоянно.

В обществените отношения ще преобладават емоциите, силната реакция на важни въпроси, отнасящи се до базовите нагласи, традициите, вярванията, вътрешносемейните отношения.

Любовта и хармонията, които пръскат Венера и Меркурий, ще отстъпят на заден план в периода на влияние на две неблагоприятни астрологични конфигурации в края на седмицата.

Квадратът на Марс от Близнаци с Нептун в Риби и включването на квадратурата Уран-Плутон, този път от Меркурий в Рак, стават по едно и също време – в петък вечерта, на фона на разпадащата се Луна, но ще се усещат като влияние през втората половина на седмицата, от четвъртък нататък.

Тази напрегната в голяма степен астрологична обстановка, особено силно изразена в петък, може да провокира множество остри ситуации, конфликти, недоразумения или съзнателно манипулирани противоречия между хората.

Аспектите влияят неблагоприятно върху метеорологичната обстановка, най-вече квадрата на Меркурий с Уран и опозицията му с Плутон. Възможни са ураганни ветрове, проливни дъждове, аварии във въздуха или на пътища, водопроводни и канализационни инсталации, гръмотевици и токови удари, смущения в електрическата мрежа и електронните съоръжения.

Квадратът Марс-Нептун при някои хора може да предизвика проблеми с храна, медикаменти, остри алергични реакции, химически отравяния, остри вирусни инфекции, както и респираторни проблеми.

Хепи енд можем да очакваме в неделя, когато Новата Луна в Близнаци ще ни върне радостта от живота и ще ни създаде добро настроение, с което да посрещнем новата седмица.

Приятелски усмивки от Меркурий и Венера да ни радват през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. В понеделник до обяд някои ще бъдат сюрпризирани от съобщение, контакт, информация, предложение, нещо на което е важно да обърнат внимание, но при условие, че сте проверили достоверността му. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак и това ви дава някои предимства – да предвиждате хода на събитията и да се постараете да реагирате адекватно на ситуацията. В сряда отново ще бъде поставен въпросът за вашите доходи, някои разплащания могат да се бавят, което ще изисква промени във финансовите планове. За пореден път можете да разчитате на някой, който и преди ви е помагал. Денят е добър за сключване на сделки, особено такива, подготвяни по същество от дълго време. В четвъртък обаче Луната спи, затова не пристъпвайте към нови ангажименти. В края на седмицата Меркурий от Рак активира квадратурата на Уран-Плутон, което за вас може да донесе някои притеснения и търкания с хора от най-близкото обкръжение. Въздържайте се от оценки и квалификации, които могат да засегнат друг човек. Към толерантност и отстъпчивост особено в домашната среда, ще ви подтиква Венера, която от понеделник е вече в Рак.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. В понеделник и вторник ще бъдете подкрепени от все още в силата си секстил на Уран със Слънцето, управител на знака, което ще ви помага в сложна ситуация да намерите най-прекият път, най-правилното решение. Важно е да се доверите на личния си усет и на опита ви в предишни и подобни ситуации, за да „яхнете гребена на вълната“ в сряда, възможност, която е по-силно изразена сутринта и по обяд. В петък ще ви бъде трудно да съгласувате разнообразни изисквания и претенции, ще срещате съпротива и неразбиране, затова не правете нищо самоцелно и на всяка цена. Новолунието в събота ще ви помогне да намерите подкрепа за някои свои намерения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ентусиазирана седмица. Марс в срещуположния знак-Близнаци няма да ви остави на спокойствие, ще ви провокира и предизвиква към активност и реакция. Някои неща ще ви се отварят сами като възможности, и от вас зависи дали ще се възползвате от тях. Вашата решителност и ангажираност са важно условие за успех,макар че към новите неща е добре да подхождате с повече внимание. Сряда е подходящ ден за някои важни промени, по вас самите или в средата, в която прекарвате по-голямата част от времето си. Не се захващайте с всичко сами, привличайте и други към идеята, намерението или каузата си. С общи усилия ще постигнете много повече. В петък избягвайте конфликтни ситуации с партньор. Новолунието може да ви даде шанс за нова връзка, за нов партньор или съдружник. Включвайте се активно в общи мероприятия, през почивните дни бъдете сред повече хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица е забележителна със смяната на знака от управителката Венера. От понеделник тя преминава в Рак като преди това прави съвпад с Лилит. Това задава особено оцветяване на седмицата, повече страст и амбиция, вложени в това да доказвате своята правота и да изтъквате заслугите си за нещо, което околните, според вас, не оценяват в достатъчна степен. Някои интересни идеи отнасящи се до доходите, могат да ви хрумнат и да ви помогнат да излезете от трудна ситуация. Личните приходи, средствата, с които разполагате, ще са в центъра на вниманието сега и през следващите седмици. В сряда, когато Луната е във вашия знак, бъдете настойчиви и взискателни, особено в ситуации, които ви връщат към стари проблеми и неизпълнени ангажименти. От четвъртък нататък бъдете внимателни за всичко свързано с финансите, не взимайте прибързани решения, без да си направите добре разчетите и да обмислите различните варианти. Разчитайте на стари добри приятели, на тези, с които сте преживели не една криза, и на които имате доверие.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои важна в професионално отношение седмица. Ефективността на вашата работа, правилното използване на ресурсите, изпълнението на задълженията и свързаното с това възнаграждение ще бъдат в центъра на вниманието. Във всяка ситуация е препоръчително да се придържате към умереност, към правилата и стриктното изпълнение на поетите ангажименти, без да прибързвате при взимане на решение и още по-малко да се влияете от моментни и маловажни обстоятелства. Новолунието в Близнаци в събота ни поставя пред важен момент в кариерата, да направите избор, да се преориентирате в нова посока, да си поставите нови, по-високи цели. Меркурий, управителят на знака, сега е в благоприятна позиция, сключвайки Голям тригон с Нептун и Сатурн във водните знаци и това може да ви насочи да направите някои избори под влияние на емоциите. Сряда е вашият ден, насрочвайте си за тогава важните срещи и разговори, имайки предвид натрупан вече опит и основавайки се на подкрепата на стари приятели, колеги, партньори от предишни ангажименти.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата може да е необичайно. Под натиска на външни обстоятелства или по собствена инициатива, каквато и промяна да предприемете в дома си, тя няма да мине безпроблемно, а ще изисква пренастройване и поемане на някои допълнителни ангажименти. От понеделник Венера, която преминава в Рак, срещуположния зодиакален знак, ще бъде на разположение да внесете повече хармония в партньорските взаимоотношения. Водният Голям тригон, съставен от Меркурий, Нептун и Сатурн, управителят на знака, ще ви съдейства да привлечете на своя страна съмишленици, да създадете екип, да обедините хората около себе си в една обща цел,която в рамките на месец, до следващото новолуние, да даде видим резултат. Благоприятни дни през тази седмица-сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Тон задава Марс, който навлезе във вашия знак и зарежда с ентусиазъм начинанията ви. В понеделник може да бъдете привлечени от идеята за екстремни изживявания, за постигане на цели, към които досега не сте си позволявали да погледнете дори, или да направите нещо щуро и несвойствено. Скрити от очите ви обаче са някои обстоятелства, които не бива да подценявате и пренебрегвате. Не действайте „на сляпо“, проверявайте си екипировката, хората на които разчитате, информацията, която ви е необходима, не тръгвайте към неща, за които нямате достатъчно подготовка. Астрологичната обстановка през тази седмица предупреждава за нестабилност, подвеждане, измами и вероятни травми, както физически, така и емоционални. В събота предстои новолуние във вашия знак, което е подходящ момент за поставяне на нови цели и съсредоточаване на силите в тяхното изпълнение.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в сродния по стихия знак-Близнаци. Дните до него ще бъдат изпълнени с разнообразни предизвикателства, но и с много възможности за напредък най-вече в професията. Понеделник може да ви изненада с необичайното внимание на ваш колега/колежка или с някоя новост в работната среда. В дните до новолунието бъдете внимателни във финансовите дела, не си позволявайте излишни харчове, обърнете сериозно внимание на спестяванията си и ги защитете по подходящ начин. Втората половина на седмицата може да се окаже твърде предизвикателна и напрегната. Бъдете предвидливи на път, при служебни събирания, обръщайте внимание на храната и напитките, възможно е изостряне на хронично заболяване или алергични реакции.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва устремно, къде с изненади, къде със странни ситуации, които изискват бърза реакция. Очакват ви напрегнати дни, затова не си усложнявайте живота с преекспониране и с излишно драматизиране по дребни поводи. Намирате се в марсовия период на личната си година,а в същото време и Марс отива към тригон с рожденото ви Слънце, нещо което ви носи висок жизнен тонус и дава подходящото време за заемане с важни енергоемки дела. По отношение финансите обаче бъдете внимателни, особено през втората половина на седмицата. Възможно е да бъдете въвлечени в схема за измама, да ви предложат стоки менте или да ви отнемат нещо, което ви принадлежи. Позитивната енергия на благоприятните аспекти през седмицата ви дава възможност да създадете нови контакти, да се включите в интересна екипна работа,да бъдете полезни на много хора.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. За мнозина тя може да бъде наречена „любовна“. Венера стъпва на ваша територия в понеделник и се устремява към тригон с Нептун, един изключително позитивен аспект за личните взаимоотношения. В понеделник и вторник, също така в петък и събота, избягвайте категорични заключения и импулсивни реакции, основани на външни манипулативни внушения. Астрологичната обстановка през тази седмица може да ви помогне да внесете положителни промени в живота си, да хармонизирате отношенията с брачния партньор или със съдружник, да намерите верния тон там, където това е необходимо, да се харесате, на когото трябва. За целта съзнателно поддържайте добро настроение и подхождайте с позитивизъм във всяка ситуация. Загърбете стари вражди, недоволство и обиди, направете нужните отстъпки, в името на нещо по-голямо. В сряда и четвъртък можете да бъдете полезни на ваш приятел, а също така и на вас може да бъде оказана помощ и дадено доверие в аванс. Втората половина на седмицата е подходящо време за признаване на чувствата, за обяснения в любов, за интимни срещи и за всичко,което може да заздрави връзката ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Големият тригон, който се образува от Меркурий-Сатурн-Нептун във водните знаци е обещание за напредък в делата ви. В голяма степен това, което сте си набелязали ще успеете да го свършите по най-добрия начин. Разчитайте на подкрепата на хора, с които се познавате отдавна, на близки и на роднини. Пътуванията, срещите с любими същества, ще ви носят радост и удовлетворение. В дните преди новолунието обаче бъдете предпазливи към новите неща, особено такива към които нямате афинитет, нямате опит или подготовка под каквато и да е форма. Приведете в ред документите си, изчистете си задълженията, особено такива свързани с пари, нещо което от своя страна ще ви даде шанс за добри печалби през следващата седмица. Не изцяло доверявайте финансовите си дела на други хора, не се подлъгвайте по съмнителни оферти. В личния живот настъпват благоприятни изменения, там където има недоразумения моментът е добър да се изяснят. За необвързаните настъпва период на повече възможности за сериозна връзка.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, ще се радват на вниманието на планетите през тази седмица. В зоната на водните знаци предстоят да се случат два големи тригона един след друг. През първата половина на седмицата с участието на Меркурий, а през втората с това на Венера. Така следващите дни се очертават като хармонични, изпълнени с радостни преживявания и много нови впечатления. Което значи, че е добре да пътувате, да се срещате с много хора, да търсите и обменяте информация от различно естество. Бъдете на ново място или посрещайте гости у дома си. Периодът от новолунието в Близнаци нататък е добър за смяна на жилището, за закупуване на ново или за сериозно преустройство на старото. За сделки с недвижима собственост е подходяща срядата. В петък обаче бъдете дискретни за личните си планове и намерения.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 3.06.2013 г., в 5:12 ч. Венера навлиза в Рак, и ще се движи през него до 27.06.2013 г., когато ще премине в Лъв.

Меркурий е в тригон с Нептун на 3.06.2013 г.

Меркурий в точен тригон със Сатурн на 4.06.2013 г.

Венера в тригон с Нептун на 7.06.2013 г.

Венера в тригон със Сатурн на 7.06.2013 г.

На 7.06.2013 г. Нептун навлиза в ретроградната си фаза от 5°Риби

Меркурий в опозиция с Плутон на 8.06.2013 г.

Марс в квадрат с Нептун на 8.06.2013 г.

Новолуние, Слънце и Луна в съвпад на 8.06.2013 г., в18:56 ч.

Меркурий в квадрат с Уран на 8.06.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

4.06.2013 г., в 9:09 ч.- 4.06.2013 г., в 18:53 ч.

5.06.2013 г., в 16:25 ч.- 7.06.2013 г., в 6:32 ч.

9.06.2013 г., в 11:29 ч. – 9.06.2013 г., в 19:16 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

6 коментара so far »

  1. Ади каза,

    Писа на юни 6, 2013 @ 16:04

    Аз пък замалко да си наводня апартамента щото съм забравила чешмата пусната и добре че навреме погледнах. За първи път ми се случва ткова нещо или не помня. Сигурно е от този Нептун за който пишете.Не разбирам много но ви чета редовно и съм благодарна че го правите. Да ви върви по вода в хубавия смисъл :)

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 6, 2013 @ 16:51

    Една навременна и кардинална стъпка по квадрата на Марс -Нептун срещу медикамент.
    06.06.2013 16:28
    Не купувайте “Фервекс”!

    Изпълнителната агенция по лекарства (ИАЛ) днес след обяд е блокирала продажбите на наличните партиди от лекарствения продукт “Фервекс” – гранули за перорален разтвор за възрастни малина” и на “Фервекс” – гранули за перорален разтвор за възрастни и деца”.

    Пресслужбата на Министерството на здравеопазването обяви, че блокирането е заради получени сигнали за открито нетипично замърсяване на някои партиди от лекарствения продукт.

    Информацията за замърсяването е подадена от Френската агенция за сигурност на лекарствата и здравните продукти чрез Международната система за бързо уведомяване (Rapid Alert), кактои от фирмата-производител.

    Но това се е случило в началото на седмицата, от два дни френските медии го съобщават, а

    до днес българските власти мълчаха.
    още по темата
    КЗП изтегля от пазара опасна екопочва
    КЗП изтегля от пазара опасна екопочва
    8 коментара към статията 8 | Статията е разгледана 9646 пъти9646
    13.06.2010

    Сега ИАЛ съобщава, че при рутинни тестове на определени партиди преди пускането им на пазара е констатирано наличие на микроорганизма Ентерококус фециум (Enterococcus faecium). Уточнява се, че въпросните партиди не са влизали в продажба в мрежата.

    От ИАЛ са издадени заповеди за блокиране на наличностите на лекарствения продукт в България. В рамките на 24 часа притежателят на разрешението за употреба е блокирал всички количества от търговците на едро, аптеките и дрогериите, твърдят от здравното министрество.

    След направените до момента изследвания фирмата-производителне е открила замърсяване във вече освободени за продаване и пуснати на европейските пазари партиди от лекарствения продукт. Въпреки това, като превантивна мярка за защита на общественото здраве, фирмата-производител е съобщила, че блокира и изтегля всички количества от произведените лекарства до изясняване на причините за замърсяването.

    Ентерококус фециум е нормален микроорганизъм в чревния тракт на човека, но изолирането му от околна среда говори за органично замърсяване. Наличието му в лекарствения продукт е недопустимо в лекарства и в храни.

    По-рано днесВести.бг цитира информациите на Агенция Франс прес и на БТА, че производителят на противогрипния медикамент “Фервекс” – фармацевтичната компания “Бристъл-Майерс Скуиб” (Bristol-Myers Squibb, BMS.com) – е наредил изтеглянето на продукта от пазара в цял свят.

    Ето информацията, публикувана във Вести.бг в 11,32 ч.:

    Лекарството, рекламирано като ефикасно средство срещу простуда и грип, е изтеглено заради подозрения, че съдържа атипична бактериална флора.

    Изтеглянето от аптечната мрежа се е наложило, след като при рутинна проверка на производството

    в готов продукт е била открита бактерията ентерокок,

    съобщава АФП, като се позовава на френската Агенция по лекарствата (ANSM).

    Заедно с “Фервекс” е бил изтеглен и продуктът “Мукомист” (Mucomyst), използван при лечението на бронхит.

    Източникът на заразяването засега остава неясен, но подозренията падат върху партиди захароза, използвани в производството на лекарствата.

    Здравните власти във Франция подчертават, че рискът за здравето на хората е минимален.

    Намерената бактерия Enterococcus faecalis е част от бактериалната флора в храносмилателния тракт, която обаче може обаче може да предизвика реакции като гадене, повръщане и диария.

    Бактерията е била засечена в няколко партиди “Фервекс”, които не са стигнали до пазара, пише френският вестник “Либерасион”, а изтеглянето от мрежата се прави от съображения за допълнителна сигурност.

    При проверка още в края на април е открит “нетипичен резултат” в партида “Фервекс малина”, което е довело до незабавното спиране на произвдоството на тази разновидност. Сега се изтеглят класическият “Фервекс” и “Фервекс за деца”.

    “Фервекс без захар” остава в продажба,

    отбелязват френските медии.

    Председателят на румънската Национална агенция за лекарствата д-р Мариус Саву препоръча обаче на румънските потребители да не използват “Фервекс”, дори да имат запаси от препарата вкъщи, а да изберат заместител, докато проверката не приключи.

    Аптеките разчистиха рафтовете си от конкретна партида “Фервекс” и “Фервекс за деца”, след като производителят изрази опасенията си, че пакетите с този медикамент може да са бактериално замърсени, пише и полският “Ню Поланд експрес”.

    Специалистите в Полша съветват хората, които имат още от медикамента у дома, да изхвърлят наличните опаковки.

    Тъй като е възможно да съществува заплаха за човешкия живот или здраве, фармацевтичният инспекторат реши да изтегли лекарството от аптеките, заяви Алина Форнал, президент на Регионалния съвет на фармацевтите във Варшава.

    “Бристъл-Майерс Скуиб” увери, че

    ще продължи разследването на проблема и ще представи нови данни

    веднага щом бъдат налични.

    Медикаментът “Фервекс” се препоръчва за симптоматично лечение на настинки, различни форми на ринит, грипни състояния, висока температура, мускулни болки и други.

    Той е популярен и в България, но българските власти засега не обявяват нищо.

    Американската компанията “Бристъл-Майерс Скуиб” има производствена база във Франция, а в България лекарството се доставя от притежаващата разрешение за употреба дъщерна фирма в Будапеща.

  3. Ita каза,

    Писа на юни 7, 2013 @ 7:59

    Муси ,любопитствам за Портала на Пепеляшка? Какви транзити и планети, и неща трябва да се случат. Четох някъде тия дни, че сега от 05/06 до 15/06 ще има такива транзити, и понеже съм любопитна дали от жаба ще се превърна в принцеса, ми е интересно какво и къде да гледам ?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 7, 2013 @ 13:43

    Ita,
    това е доста експлоатирана тема от руските сайтове. Аз не съм намерила потвърждение на тази теза,но все пак :) има-няма да проверим.
    Трябва да имате хармонични аспекти между Хирон, Венера, Юпитер и Нептун в натала,поне един,два колкото повече толкова по-добре.
    И наблюдавате движението на Хирон. В момента той е в 13 Риби, предстои да направи тригон с Венера. Ако имате Венера, Юпитер, Нептун във водни или земни знаци, то сте пред Портата на Пепеляшка, очаквайки своя принц.
    През следващата седмица има тригон на Венера и Хирон.

  5. moon_in_taurus каза,

    Писа на юни 10, 2013 @ 6:12

    А който има секстил между транзитен хирон и натална венера ,какво се случва?

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2013 @ 13:42

    moon_in_taurus,
    хубави неща трябва да се случат :) Хирон и Венера,транзитните, са в тригон.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии