Седмичен хороскоп 30 март-5 април 2015 година

TLE  4 4 15Пълно лунно затъмнение- 4 април 2015

Меркурий и Марс сменят знаците

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмицата на второто пълно затъмнение за годината. В събота, 4 април 2015 година, в 15:05 ч., бг.,време, Луната ще застане на една ос със Земята и Слънцето, ще се наблюдава пълно лунно затъмнение.

Както се вижда от картата, Луната е под хоризонта, което значи,че от нашите ширини пълното лунно затъмнение няма да може да се наблюдава. Промените в диска на Луната ще се виждат предимно в южното полукълбо, в Тихия океан, Австралия, Нова Зеландия и др. Подобно на пълното слънчево затъмнение на 20 март, предстоящото пълно лунно затъмнение ще бъде кратко, около 5 минути ще трае пълното закриване на Луната от сянката на Земята.

Дори астрономически да не можем да наблюдаваме затъмнението, астрологически то ще окаже влияние. Най-вече заради зоната която обхваща опозицията на светилата, 14-15 градуса на кардиналните Везни-Овен, което веднага отправя предизвикателство към все още активния квадрат на Уран-Плутон, намиращи се в тази зона, в 15-16 градуса Овен-Козирог.

Лунното затъмнение, за разлика от слънчевото, подчертава женският принцип. По време на лунно затъмнение превес взимат емоциите, по-силно и категорично се изразяват чувствата, подсъзнателните импулси определят поведението на много хора.

Пълното лунно затъмнение сега, в социално активните Везни, разширява обхвата на влияние върху повече хора, прави случващото се обществено достояние, търсейки съпричастност и отзвук. Включването на кардиналните знаци провокира силни емоции и взимане на категорични решения. Напрегнатата обстановка в кардиналния кръст през втората половина на седмицата предполага конфликти с развитие. Мнозина ще успеят да направят важен личен избор, да променят из основи някоя сфера на живота си, след драматични лични преживявания, откази и раздели, изчистване на недоразуменията, но и обединявайки усилията си с други хора. Даденост за реализация има на общите начинания, екипната работа, обединението около важна за много хора кауза.

В обществените отношения лунното затъмнение във Везни съсредоточава вниманието върху социално значими административни начинания, върху работата на съдебната система, прилагането на правилата и закона, правораздаването, справедливостта и процеси, свързани с популярни личности.

Пълнолунието е време за реализация. Лунното затъмнение от своя страна, още повече в кардиналните знаци, прави хората готови на крайни постъпки, особено там,където са назрели обстоятелства за приключване, изчистване и освобождаване от това, което задържа движението напред и напредъка на личността, на общността или на колектива.

В дните около пълното лунно затъмнение с включват и други аспекти, които оказват положително или отрицателно влияние.

Подстрекател на напрежението може да се окаже Меркурий, който във вторник навлиза в огнения Овен. Зоната на кардиналния огнен знак стимулира отрицателните черти на меркуриевото влияние – непремереният изказ, предизвикателството в спорове, спор заради самия спор, недостиг на гъвкавост, неадекватност в поведението. В допълнение Слънцето движещо се през Овен, активира огнената енергия. Преминавайки през съвпад с ЮЛВ във вторник и напредвайки към срещата с непредсказуемия Уран, влиянието подтиква към агресия, и автоагресия, хора със слаби задръжки, или такива с психични отклонения.

Сложната астрологична обстановка през втората половина на седмицата ще повлияе най-вече кардиналните знаци – Овен, Везни, Рак и Козирог. В личностен план пълното лунно затъмнение ще има по-важно значение за тези,в чийто лични хороскопи попада в кардинални домове – първи, десети, седми и четвърти, също така ако е в близост (до 2 градуса) до рождени планети.

По отношение глобалните процеси втората половина на седмицата отново е неспокойна. Невъздържаност, напрежение, раздразнителност са в основата на повече конфликти, аварии и инциденти. Възможни са терористични актове с включване на големи маси хора. Сеизмичната картина също може да претърпи раздвижване -земетресения, вулканична активност и природни катаклизми от различно естество.

За радост, през седмицата се включват и благоприятни аспекти. В понеделник Венера и Плутон са в точен тригон,което повлиява първата половина на седмицата. В сряда и четвъртък, когато Луната преминава през Дева, оформилият се земен Голям тригон може да помогне за разумното решаване на много трудни ситуации, като спорните въпроси стигат до взаимноизгодни решения.

Още един кратък, но хармоничен аспект се развива в сряда-четвъртък, когато Меркурий застане в тригон към Сатурн. Сериозната предварителна работа и добрата аргументация са в полза на тези, които имат волята и търпението да довеждат нещата до край.

През цялата седмица обаче ще бъдем под благотворното влияние на тригона на Слънцето и Юпитер, развиващ се в огнените знаци Овен и Лъв. Този изключително хармоничен аспект, на който се радваме два пъти в годината, ще ни помогне да преминаваме през предизвикателствата на пълното лунно затъмнение с повече позитивизъм и толерантност.

 

Многоцветно пролетно настроение през цялата седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва обещаващо. Предстоят ви важни делови срещи, постарайте се да бъдете на ниво, да покажете силните си страни и можете да получите много от това, на което сте разчитали. Ще се изкушавате да прибегнете до някои стари похвати, с които сте имали успех преди, но попадате в нова обстановка, от вас се очаква да бъдете новатори, творци, или изпълнители, но с оригинален подход. Във вторник Меркурий ви идва на гости за две седмици. Двете планети свързани с интелекта-Меркурий и Уран са на ваша територия. Настройте се на техните честоти, мислете и действайте бързо, находчиво, в точния момент, на точното място, и по най-адекватният начин. Планетният управител Марс отива на гости на Венера, в нейния знак -Телец. Настъпва период на повече движенив в материалните дела, във финансовата сфера, в приходите и разходите. Астрологичната картина през тази седмица е подкрепяща за вас до четвъртък. Някои от групата ще застанат в центъра на вниманието на най-близкия, а може и на по-голям кръг от хора. В петък, и особено в събота по време на пълното лунно затъмнение в срещуположния знак -Везни, кардиналният кръст е много активен и всяко непремерено действие ще получи остра реакция от отсрещната страна. В дните на пълнолунието, в края на седмицата, някои ще получат отговор на молба, сбъдване на желания отправени през есента на миналата година.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

 

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Освен че сте в динамичния юпитеров период на личната година, Меркурий с влизането си в Овен, от вторник нататък прави някои сфери от живота ви бързо променящи се. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак. Носи ви късмет в начинанията, много инициативност и лично приемане на всичко случващо се наоколо. Раздвижване има в зоната на планирането, то обхваща както близки цели като лятната отпуска, така също цели с дългосрочен характер. Сега можете да внесете промени в посоката, да се преориентирате към нови по-интересни и перспективни занимания, хобита, неща които ви носят радост и удовлетворение. Подкрепа ще имате от Марс,който до средата на месец май ще се движи в зоната на кариерата. Оттам планетата на волята и амбицията ще ви кара да бъдете по-смели и настъпателни в професията, да искате повече и да постигате повече. Пълнолунието ще донесе резултати от реализацията на ваш проект, или на такъв с ваше участие. Втората половина на седмицата не е благоприятна за предприемане на пътуване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

 

 strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с предизвикателство към тяхната толерантност и чувство за справедливост. В седмицата на пълното лунно затъмнение във Везни най-важни за вас ще бъдат интересите на групата, на хората, с които прекарвате по-голяма част от времето си, или с които към този момент имате съвместни планове. Вашата подвижна огнена природа ще бъде тонизирана и подкрепена от преминаването на Меркурий в другия огнен знак – Овен. Меркуриевото влияние ще ви помогне в организирането на общи мероприятия, независимо от възрастовата категория. То ще ви помага също така да намирате най-правилното решение на проблеми от всякакъв порядък, с които ще се срещнете в дните около пълното лунно затъмнение. В четвъртък Меркурий прави точен тригон към Сатурн, който е ретрограден във вашия знак. Това е и най-удачният ден от седмицата за важни срещи, за разумни решения и сериозни планове. В края на седмицата добрият случай може да ви събере с подходящи хора за общи бъдещи начинания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

telecЗа родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с хармонична връзка на Венера. Планетният управител прави точен тригон с Плутон. Тази силно енергетизираща връзка ще повлияе различни сфери от живота ви, но най-вече там, където сте насочили повече внимание и усилия. За мнозина седмицата може да се окаже късметлийска. В сряда и четвъртък Луната,която се движи през Дева, ще внесе допълнителна позитивна енергия за решаването на материални дела. Периодът е добър за тези, които търсят да закупят собствено жилище, или да инвестират в земя. Сключването на договор за покупко-продажба в дните между затъмненията е рисковано. Ограничете се до установяване на контакти, огледи, обсъждания, а окончателното оформяне на документите насрочвайте за някоя от следващите седмици. Моментът е назрял за промяна в работната среда, в работните отношения, дори това да е свързано с някои неудобства. Към повече съзнателни усилия в тази посока ще ви води Марс. Планетата на волята и амбицията идва във вашия знак един път на две години. Сега, от вторник до 12 май, Марс движейки се на ваша територия ще ви кара да сте по-активни и настъпателни, когато става дума за защита на собствените ви интереси, и в следване на личните планове.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Астрологичната картина стимулира изразяването на чувствата по един по-ярък и драматичен начин, нещо нетипично за вашата относително уравновесена природа. От вторник планетният управител Меркурий е в огнения Овен, което провокира остри реплики, бурни реакции на нещо, с което не сте съгласни. Тригонът на Венера и Плутон в земните знаци ще помага през първата половина на седмицата, на тези от втората декада, в пламенните сдобрявания след поредния семеен скандал. Сряда и четвъртък са най-добрите ви дни през тази седмица. Луната е във вашия знак и прави Голям тригон с Венера и Плутон, което дава инициативата и шансът за успех във вашите ръце. Марс преминава в сродния ви земен знак Телец за около шест седмици,което повишава личните амбиции и волята за постигане на целите. Пълното лунно затъмнение във Везни през втората половина на седмицата може да ви накара да погледнете с друго око на вашите доходи и на финансовата си стабилност по принцип.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, романтичната тема се прехвърля и в тази седмица. В понеделник Венера е в точен тригон с Плутон, който е във вашия знак, влияние усетено от мнозина още в неделя. Този хармоничен аспект се съчетава успешно с движението на Луната особено в сряда и четвъртък в Дева, когато затваря Голям земен тригон. За вас това е обещание за любов, разбирателство, взаимно доверие и привързаност, или остра потребност от близост с други хора. Най-силно ще го усетят, родените в средата на зодията, в дните на границата на старата и новата година, в края на декември и началото на януари. Меркурий, който от вторник преминава в Овен, ще внесе раздвижване в близката среда, в дома, сред родствениците, ще ви дойдат гости, или ще ви запознаят с бъдещи нови членове на семейството. Пълнолунието във Везни ви води към реализация и признание в зоната на професионалната изява. Възможно е да излязат на светло някои обстоятелства, от които ще искате да се дистанцирате и изчистите. Дните на пълното лунно затъмнение от петък до неделя, са критични, избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Пълното лунно затъмнение в сродния по стихия знак Везни е колкото вдъхновяващо, толкова и предизвикателно към въздушната ви природа. Във вторник планетният управител Меркурий сменя знака си. Навлизайки в огнения Овен, Меркурий ще ви прави по-активни и включени в това, което става около вас, особено в приятелския кръг – както реалния, така и виртуалния. Ще ви бъде трудно, дори невъзможно, да останете настрани от обсъждания и спорове по важни за вас въпроси. Не пропускайте срещи в понеделник и вторник. В сряда и четвъртък близките ви имат нужда от вашата подкрепа и съпричастност. В дните на пълнолунието, от петък до неделя, личният живот е приоритет. Отношенията ви имат нужда от изясняване, отстранете недоразуменията, уточнете взаимните си претенции, за да внесете повече яснота в плановете си за бъдещето.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

 

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, романтичната тема от предходната седмица се пренася и в тази. До средата на предстоящата седмица ще бъдете в протекцията на хармоничния аспект на Венера и Плутон, с който можете да преодолеете всякакви недоразумения или неразбирателства с близък човек. Имате съдействието и на приятел, на приятелски кръг, на хора, които ги е грижа за вас. Бъдете активни в социалните контакти в понеделник и вторник. В сряда избягвайте интригите, но бъдете с отворени сетива за информацията, която може да ви бъде полезна съвсем скоро. Навлизате в период благоприятен за сдружаване, за създаване на обща фирма, или привличане на нови съдружници. За сключване на коректен договор обаче изчакайте до следващата седмица, след пълното лунно затъмнение. Пълнолунието във вашия знак създава възможности за реализация на ваш проект, за изпълнение на ваше съкровено желание, отправено преди месеци. Но също така може да освети някои съществени разминавания в партньорството,проблеми с които ще трябва да се справяте съвместно. Напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст в дните на затъмнението изисква повече спокойствие и овладяност в критични ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои забележителна седмица. В понеделник имайте готовност за изява, за представяне, важна делова среща и др. подобно, което може да постави вашата личност пред погледа на повече хора. Моментът е добър за обсъждане на договор, за разглеждане на подробности, клаузи и всичко свързано с партньорство. Във вторник Меркурий е вече в Овен, зона от която внася много енергия в мислене, идеи, планове и намерения отнесени към образование, квалификация, практика свързана със словото – писмено и говоримо, като преподавател или лектор, а също така консултант или терапевт. Работата в екип сега ви носи позитиви. Пълнолунието в сродния по стихия въздушен знак Везни носи реализация в проекти,касаещи повече хора. Пълното лунно затъмнение може да ви подскаже някои проблеми, на които не сте обръщали внимание,но които пречат за разкриване на пълния потенциал на начинанието. Дните около затъмнението, от петък до неделя, не са благоприятни за пътувания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична и ангажирана седмица. Имайте готовност още от понеделник да се включите в потока от събития около вас. Особено чувствителна ще е финансовата сфера, предимно приходната част на личния бюджет. От вторник Меркурий е в Овен, зоната на професионалната ви изява. В тази зона се очаква сериозно раздвижване и поради активната роля на Слънцето в нея. Очаквайте нови шефове или сериозни партньорства, с които да бъдете ангажирани в следващите месеци. Възможни са и някои неочаквани рокади във фирмената йерархия над вас. От вторник Марс, който сменя знака, внася раздвижване в приятелската среда. По-интензивни контакти с някои приятели, по-голяма ангажираност с техните проблеми, както и обединяване в обща цел достижима в най-близко бъдеще. Пълното лунно затъмнение в кардиналните 10-4 домове на слънчевия , обещават значими промени в живота ви. Поради напрегнатите аспекти в кардиналния кръст в края на седмицата, бъдете внимателни, не предприемайте рискови начинания, пазете себе си и близките си.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

 

skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Още в понеделник ви ангажират важни срещи, разговори на високо ниво, представяне пред повече хора, все предизвикателства, които изискват да бъдете съсредоточени изцяло в това, което говорите и правите. Във вторник двете планети, които сменят знаците си – Меркурий и Марс, променят важни подробности от работното ви обкръжение, нагласите на работно място, както и отношенията ви с партньорите. Меркурий ще ви прави по-критични към колегите, с които работите в екип, ще ви подтиква да изисквате повече от себе си и от тях, за да бъде работата ви по ефективна. Под влияние на Марс може да имате някои противоречия с работодател или със съдружник, с партньор или колега,равностоен по позиция. Но като цяло влиянието на Марс е в полза на постигане на най-доброто в партньорските взаимоотношения през следващите близо шест седмици. Пълнолунието във Везни ще ви изправи пред проблеми, които сте потискали, и дори неразрешаването на някои може да е довело до влошаване на здравето. Търсете помощ, ако не можете да се справите сами, споделяйте с хора, които имат сходни проблеми.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.
ribiЗа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. В центъра на вниманието е финансовата сфера. Някои ваши планове, свързани с инвестиции, закупуване на недвижима или движима собственост, земя или друга по-крупна покупка, през тази седмица ще бъдат от особено значение. Някои вероятно още в понеделник ще пристъпят към конкретни стъпки по договаряне. Периодът е много добър в това отношение. Меркурий, който във вторник влиза в Овен, ще ви отвори очите за някои подробности, които сте подминали. Тригонът му със Сатурн ще ви съдейства за справяне с някои бюрократични ограничения, с вадене на необходими документи, разрешителни и т.н. За нетърпеливите, четвъртък е най-подходящият ден от седмицата за делови разговори. Но, въпреки подкрепящата като цяло астрологична картина, да ви припомня, че сме в периода между двете затъмнения, неподходящо време за важни начинания. Отваряйте си добре очите, не бързайте с окончателно сключване на сделка, отложете го за следващата седмица. Обърнете внимание на това, което ви подскаже съдбата в дните на затъмнението.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в тригон с Плутон на 30.03.2015 г., в 10:47 ч.

Слънце в съвпад с Южния Възел на 31.03.201г., в 4:05 ч.

На 31.03.2015/4:43 ч. Меркурий преминава в Овен.

На 31.03.2015/19:26 ч. Марс преминава в Телец.

Меркурий в тригон със Сатурн на 2.04.2015/15:20 ч.

Слънце в тригон с Юпитер на 2.04.2015/20:20 ч.

На 4.04.2015/15:05 ч. Пълнолуние в 14°Везни и Пълно Лунно затъмнение.

Слънце в квадрат с Плутон на 5.04.2015/18:08 ч.

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

30.03.2015/16:57 – 31.03.2015/21:12

2.04.2015/12:01 – 3.04.2015/10:07

4.04.2015/18:59 – 5.04.2015/22:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. dobromira каза,

    Писа на април 2, 2015 @ 21:40

    Здравейте Муси, влиянието на затъмнението голямо ли е в живота на човека, ако Луната от затъмнението е в съвпад или квадратура с наталния северен лунен възел? Защото нали самия СЛВ по принцип е показател за карма и за това, което трябва да развием като качества в настоящия си живот.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 3, 2015 @ 22:33

    dobromira,
    СЛВ са новите опитности в този живот, показва пътя на обучение, и има отношение към кармата дотолкова, доколкото се съпротивляваме на новото. Или ако новият опит е в нарушения на кармичиня закон за причината и следствието. Лунното затъмнение в съвпад със СЛВ, ако е с точност до 2 градуса, е важен момент още повече, че преди кратко време и транзитният СЛВ е минал оттам. Препоръката е да не се прибързва с новите начинания, да не се взимат важни и бързи решения, без да имате достатъчно време да обмислите постъпката си. Може би трябва да стигнете до идеята за прошка за някакъв момент от взаимоотношенията си с някого.

  3. dobromira каза,

    Писа на април 4, 2015 @ 9:36

    Благодаря ви много, Муси!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии