Седмичен хороскоп 4-10 септември 2017

ПЛ 6 9 17 от вторник

Меркурий директен от вторник

в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец септември преминава на фона на разнообразна астрологична обстановка. Две планети сменят знаците, в които се движат. Във вторник Марс напуска огнения знак Лъв и навлиза във владенията на земната Дева, където ще бъде до 22 октомври. В меркурианския знак Марс насочва енергията ни подобно на лазерен лъч точно там, където трябва, без разпиляване и без да се пренебрегват дребните детайли. Знаем, че и „малкото камъче преобръща колата“, затова във всяко начинание подробностите са много важни. А новите неща „чукат на прага ни“, с обръщането на Меркурий. Марс в Дева ще прави много хора по-активни в това да водят здравословен начин на живот. Есента започна, а с нея и грижите по подготовката на тялото ни за справяне със зимните предизвикателства на настинките и вирусите. Вложената сега енергия в събирането на даровете на земята, ще ни се отплати многократно в следващите месеци.

Също във вторник, Меркурий става директен. От 28 градуса Лъв, планетата на комуникациите се отправя към граничната зона между Лъва и Девата. Директната фаза на Меркурий продължава до 3 декември, когато отново ще се завърти кръгом в огнения знак Стрелец. В неделя, на 10 септември, вестителят на боговете навлиза в свои води в Дева, от където ще ни радва със съвети и подкрепа до края на месец септември.

Седмицата минава под знака на засилена слънчева активност, астрологична предимно. В рамките на няколко дни Слънцето прави три важни точни аспекта, включая този с нощното светило. Във вторник Слънцето и Нептун са в точна опозиция в 12Дева-12 Риби – аспект, който подвежда към намерения и планове несвързани с реалността. Пълнолунието в Риби допълнително увеличава степента на емоционална превъзбуденост и прекомерни очаквания в средата на седмицата, докато Луната се движи през Риби.

Точната опозиция между Слънцето и Луната е в сряда, на 6.09.2017 г., в 10:03 часа, в 13 градуса Риби, след съвпада на Луната с Нептун. За да бъде нещо простено и забравено, урокът трябва да е научен.

Чувствителните хора ще получат значима доза енергия, активизираща сетивата на различните тела под влияние на тригона на Слънцето и Плутон в края на седмицата. Трите енергетизиращи космични участници в астрологичния пъзел, Слънце, Марс, Плутон, придвижващи се в земната стихия, през знаците Дева и Козирог, ще добавят повече разум и трезвомислие в постъпките ни.

Да ви радват златно есенни слънчеви дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е забележителна с навлизането на планетния управител в нов знак. Марс преминава от сродния по стихия огнен знак Лъв, откъдето ви подкрепяше през по-голямата част от лятото в личните и служебните дела, в съседния земен знак – Дева. Посоката на енергията сега се измества в активност свързана повече с другите, отколкото със собствената личност. Като част от двойка, или екип, на вас ще се възложат очаквания за добра организация, повече включеност в общите дела и по-добра ефективност от вложените усилия през месеците септември и октомври. Директният вече Меркурий ще ви помага в стремежа ви за полезност и смисленост на начинанията. През тази седмица обаче пълнолунието в Риби е добър период за много вътрешна работа, за разчистване на съмнения и недоверие, за освобождаване от подозрения, или нереалистични проекти, които заемат мислите ви в последно време. Отворете съзнанието си за нови теми, оглеждайте се за нови възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на успокояване на страстите. Марс ви напуска във вторник. Така напрежението и чувството, че някой и времето ви притискат, намалява. Относително и постепенно, защото нищо не се случва изведнъж. Постепенно ще преминете в режим на съсредоточаване в по-малко неща за вършене, но с по-голяма вероятност за успешен финал. Зоната на финансите излиза на преден план, активирана както от Слънцето в Дева, така и от Марс, а в края на седмицата и от Меркурий. Пълнолунието в Риби от своя страна обещава финансова подкрепа, ако сте разчитали на такава. Или приходи, които идват отвън, по наследство, от наеми, от застраховки, обезщетения, издръжка, заеми и т.н. Бъдете внимателни с харченето на крупни суми. Сатурн от Стрелец полага усилия да ви предаде урока на пестеливостта, доброволно или доброзорно, в зависимост от ученолюбието ви. В края на седмицата Луната от Овен затваря голям огнен тригон и прави всичко да изглежда лесно и достъпно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои активна,макар и непълна, работна седмица. Намирате се във венериния период на личната година, а Венера от Лъв допринася за по-пълното негово изразяване. Във вторник, на 5 септември, Марс навлиза в Дева, слагайки акцент върху професионалната изява, кариерата, дейността, която в момента е най-важна за вас. Този транзит се случва веднъж на около две години, за период от месец и половина. Марсовото влияние не е еднозначно. Позитивната страна е в енергията и мотивацията, които правят възможни за реализация повечето от нещата, които планирате. Ще имате силата и куража да предприемате и развивате трудни на пръв поглед начинания. До 22 октомври Марс ще бъде в основата на амбициите ви за успех. Прекаляването, самонадеяността и най-вече самодоволството са препъни камъните на марсовото влияние, които можете да избегнете с повече разум, търпение и толерантност към другите. Пълнолунието в Риби във вторник може да ви изправи пред труден избор между работа и семейни задължения. В края на седмицата в огнените знаци се оформят множество хармонични връзки между планетите, което прави възможно решаването на сложни въпроси по възможно най-добрият за вас начин. Някои от тях могат да се отнасят до купуване или продаване на имот,периодът за което е благоприятен.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Намирате се в марсовия период на личната година, време за активно натоварване на тялото, и на ума. В синхрон с периода е навлизането на Марс в зоната на емоциите, любовта, страстта, новите начинания, и децата. Марсовата енергия е напориста, прави човек целеустремен и неотстъпчив, смел и ефективен в действията си. До 22 октомври планетата-воин ще се движи в сродния по стихия знак Дева, раздвижвайки всичко застояло,замряло, задържано, в личния живот, но също така и в работата. Директният вече Меркурий ще ви съдейства в начинанията. Пълнолунието в Риби обаче може да изкара на повърхността някои неясноти в отношенията с приятели, които изискват заемане на твърда позиция и навременна реакция. Краят на седмицата обещава запомнящи се преживявания с близки на сърцето ви хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Акцент в нея слага Марс, който ви идва на гости във вторник. Планетата-воин прави посещение на добра воля веднъж на около две години. Сега това се случва между 5 септември и 22 октомври. Идвайки на ваша територия, Марс зарежда с енергия вашите амбиции, планове и стремежи, прави ви активни и самонадеяни, готови да се захващате с много неща, убедени в своята сила и възможности. За този период той ще прави аспекти с останалите планети, с Меркурий и Венера -съвпади, с Нептун опозиция, със Сатурн квадратура, а с Плутон -тригон. Всеки аспект ще повлияе определена сфера от живота ви,но винаги на вас ще се пада да движите нещата, да бъдете главното действащо лице. Друго важно и засягащо ви събитие през тази седмица, е обръщането на Меркурий. Планетният управител излиза от ретроградната си фаза във вторник, а в края на седмицата идва при вас, както прави това всяка година. На неговото покровителство и подкрепа ще се радвате до края на месец септември. Двойката Меркурий-Марс ще раздвижи заспалите кътчета на душата ви, създавайки безпокойство и промени, които не винаги ще са по вкуса ви. Пълнолунието в срещуположния знак Риби от своя страна ще провокира някои към споделяне и изповеди с партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на новите възможности. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за събиране на реколтата, за бране на плодовете на труда ви и получаване на заслужени похвали. С навлизането на Марс в земната стихия, шансовете за това се увеличават. Планетата на волята и амбицията ще ви стимулира да не се задоволявате с постигнатото, да искате повече, да се стремите към по-високи цели. Напористият Марс обаче може да ви направи по-претенциозни към околните и по-конфликтни от обикновено. Това е особено опасно, ако и когато шофирате. Контролирайте гнева си, когато сте сред хора или на път. Също от вторник Меркурий е директен и до края на седмицата ще се движи в зоната на финансовата подкрепа. Сега можете да получите поискана и не дадена досега парична помощ, да си върнете нещо „взето назаем“ или да намерите нещо загубено. Пълнолунието в Риби може да ви направи съпричастни към нечия интелектуална победа, или да ви отвори врати за работа по нови и интересни проекти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Водолей. Тя, съвместно с Юпитер от другия въздушен знак -Везни, придава на първите дни на седмицата лекота и позитивни очаквания. Задръжте тези емоции колкото се може по-дълго, защото с навлизането на Марс в Дева, във вторник, спокойствието в близката среда, ако го е имало, изчезва. До 22 октомври планетата на волята и амбицията ще се движи през зоната на семейните отношения, домашните грижи, родителите, всичко, което ви касае пряко и изисква активното ви участие. Пълнолунието в Риби, при опозиция на Слънце и Нептун, бележи деликатен момент в служебните взаимоотношения. Пълната Луна носи реализация там, където сте вложили усилия и имате очаквания. Възможно е да има изненади в двете посоки, да получите повече отколкото сте очаквали, по-добра възможност, по-добра позиция, или обратно – да останете разочаровани. Все пак Сатурн е в срещуположния знак Стрелец, предизвикателен, но и подкрепящ, ако сте си научили урока, и да бъдете в точния момент на точното място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Водолей и с приятното очакване за много срещи и разговори. Юпитер от вашия знак задава тон на активност в контактите, като сега в зоната на слънчевия период на личната година, те могат да бъдат по-мащабни, касаещи повече хора и по-резултатни. В тази посока подкрепа имате от страна на Марс, навлизащ в Дева във вторник. Марсовата енергия подбужда към активна духовна работа и такава раздаваща се, и подкрепяща другите. Можете да се разтоварите от натрупаните негативни емоции по много начини, но най-вече с по-голяма физическа активност, и творчество. Или с повече работа, към което насочва пълнолунието в Риби, в средата на седмицата. Работната среда, включваща хора,техника, мебели, изисква разместване, преподреждане с цел повече ефективност и по-спокоен психологичен климат. В това отношение краят на седмицата – дните петък, събота и неделя могат да бъдат много ползотворни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във вашия знак. „Диригентската палка“ е във вашите ръце, използвайте двата работни дни в началото на седмицата, за да задвижите нещата според вашите виждания. Пълнолунието в Риби слага акцент върху финансовата страна и това може да ви постави в условия на търсене на средства за важни за вас проекти или нужди. Марс, който навлиза в Дева във вторник, засилва темата пари и притежания, но също така влияе и на други аспекти от живота ви. Марс е планета на страстта и в сакралната зона на слънчевия засилва потребността от дълбочина на преживяванията, от повече съпричастност и отдаденост в партньорските взаимоотношения, като съпътстващ елемент е ревността и амбицията за доминиране. До 22 октомври, докато Марс се движи през Дева, двете теми ще се конкурират за вниманието ви. С навлизането на Меркурий в Дева в края на седмицата, някои тайни ще ви се открият, което ще ви даде възможност да взимате по-разумни и правилни решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата е забележителна с пълнолунието в сродния по стихия знак Риби. То се развива на фона на преминалата в земната Дева планета на волята и амбицията. Марс в полето на интелекта и комуникациите ви прави много активни в среда, в която се работи с информация. Приемане и предаване на информация, знания и умения ще бъде във фокуса на физическата и умствена активност на повечето от групата за времето до 22 октомври. В края на седмицата, когато и директният Меркурий премине в Дева, за учащите настъпва благоприятен период за начало на обучение, за взимане на изпити, за промени в учебните дисциплини, или на учебното заведение. А също така и за всички работещи със словото под една или друга форма. Пълната Луна в Риби развързва езика и освобождава вътрешното пространство от натрупаното недоволство и разочарование, което за някои може да доведе до изясняване на отношенията с шефа и промени в работните условия.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица е запомняща се с пълнолунието в другия воден знак – Риби. То ще премине на фона на директния вече Меркурий, който до края на седмицата се движи в Лъв и „дава рамо“ на планове свързани с кариерата. Марс напуска тази зона във вторник,преминавайки в Дева. От земния знак на планирането, ефективността, прецизността и взиране в детайлите, планетата -воин зарежда с приповдигнати емоции и много енергия приятелските взаимоотношения. Вашето участие в група, колектив, екип, или друго подобно, ще бъде подчертано и отчетено, още повече, че на вас може да се даде и главната роля в пиесата на конкретните събития. Може да станете основател на сдружение, или фондация, на организация с точно дефинирани намерения и цели. Пълнолунието оказва влияние върху личния живот и отношенията с децата. Някои тайни около тях могат да ви се открият по необичаен начин, или на необичайно място.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в Риби. В следващите дни сте в центъра на вниманието на околните. Във вторник Луната е във вашия знак, а в сряда застава в предизвикателния аспект – опозиция срещу Слънцето, преминавайки през позицията на Нептун. Тази сложна конфигурация повишава емоционалния фон, прави ви твърде чувствителни към речено и сторено, малко тъжни, но прощаващи. Във вторник Марс навлиза в срещуположната зона, в знака Дева, задействащ както подкрепата, така и опозицията на вашите намерения и планове. Марс ще ви прави по-активни в контактите, но също така и по-претенциозни и директни във взаимоотношенията,било то на лично, или на служебно ниво. Ако съумеете добре да насочвате неговото влияние ще извлечете за себе си полза от неговата способност да мотивира и окуражава. В тази посока ще ви съдейства и Меркурий, вече директен, когато в края на седмицата навлезе в зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция с Нептун на 5.09.2017 / 8:28

На 5.09.2017/ 12:34 часа Марс навлиза в Дева

На 5.09.2017/ 14:28 часа Меркурий директен от 28°Лъв

На 6.09.2017/10:02 часа пълнолуние в 13°Риби

Слънце в тригон с Плутон на 9.09.2017 /13:45

На 10.09.2017/ 5:51 часа Меркурий преминава в Дева

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

5.09.2017/ 8:15 – 5.09.2017 / 8:28

6.09.2017 /23:29 – 7.09.2017/ 15:01

9.09.2017 /18:52 – 9.09.2017 /19:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

5 коментара so far »

  1. Анелия каза,

    Писа на септември 3, 2017 @ 23:32

    Благодаря! :)

  2. Гергана каза,

    Писа на септември 4, 2017 @ 7:47

    Здравей и добре дошла Муси!
    Липсваше ни цяло лято :))

  3. Вайълет каза,

    Писа на септември 4, 2017 @ 11:24

    Така е Муси, липсваше ни, хубаво е, че отново ще имаме прогнозите ти! Благодаря!

  4. Варта каза,

    Писа на септември 4, 2017 @ 13:22

    Муси, липсваше ни!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 5, 2017 @ 12:57

    Продължаваме! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии