Седмичен хороскоп 4-10 януари 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Меркурий във Водолей

Венера в Козирог

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в първата пълна седмица от новата година с успокояващия страстите тригон между Слънцето и Луната в земните знаци.

Раздвижването започва от вторник, когато Меркурий прави съвпад с Плутон в Козирог. Планетата на комуникациите е много активна през тази седмица и ще предложи в изобилие информационни дъвки за много дни напред. Всичко ще изглежда сериозно и авторитетно. Да не забравяме Нептун и квадратите му към лунните възли, който ни подтиква към вземането на едно или друго решение, повлияни от масовото мнение.

През тази седмица трите най-близки планети до земята почти едновременно сменят знаците, в които се движат. На астрологичен език това означава промяна в основни нагласи точно сега, в следващите няколко дни. „Обръщането на палачинката“ за някои може да изглежда внезапно, но всъщност е резултат на продължителен процес и натрупване.

След повече от шест месеца придвижване през своя знак Овен, включая ретроградна фаза, Марс се пренася на територията на земните знаци. От 7 януари, четвъртък, до 4 март Марс ще се движи в Телец. В знака, където е в изгнание, планетата воин търпи някои ограничения. Не се изразява така спонтанно, както в Овен. В неподвижния земен знак Телец обаче Марс е силен катализатор на потискана енергия и страсти. Той рови в дълбочина и ги кара да изригват като вулкан. Марсовата енергия в Телец ще ни насочва към реализация в практиката, на това което е замислено, обмислено, планирано, подготвено за реалността. Телецът обича спокойствието и удобството, но с Марс в него това трудно ще му се случва, както и на тези около него. Аспектите, които прави с другите планети, ще бележат периодите на марсова активност и включване в събитията.

Веднага след Марс, в петък Меркурий, а няколко часа по-късно и Венера преминават съответно във Водолей и Козирог.

Меркурий ще се движи през Водолей от 8 януари до 16 март, дълъг период, в който се вмества ретроградната му фаза от 30 януари до 21 февруари. Интересното е, че Меркурий прави и трите си ретроградни фази през 2021 година изцяло във въздушни знаци. Повече от половината дни на годината,над 200, планетата на комуникациите ще бъде във въздушната стихия. Въздухът владее менталното поле, а Меркурий във въздушен знак плува в свои води и стимулира ума за нови идеи, и начини за тяхното осъществяване.

Венера навлиза в Козирог също в петък, 8 януари, и ще остане тук до 1 февруари. Свободата, фриволността, която имаше планетата на любовта в огнения подвижен Стрелец, в кардиналния земен знак ще бъде значително ограничена. Няма обещания за бъдеще неопределено време, преувеличения и сваляне на звезди, в Козирог Венера става по-определена и отговорна в интимните дела. В двойките ще се говори повече за общите цели и посока, за реалистични планове, и дългосрочни взаимни ангажименти.

От трите въздушни знака най-екстремно за Меркурий ще бъде преминаването през Водолей. В този знак той предстои да срещне Юпитер и Сатурн, което катализира вдъхновението и изобретателността на въздуха. Но, от Водолей Меркурий прави квадрат с Уран от Телец, през следващата седмица. Сега, през тази седмица Меркурий и Марс се „настъпват по мазолите“ в събота, на 9 януари, а в неделя, на 10-ти, е съвпада Меркурий-Сатурн. Краят на седмицата обещава да бъде театрално зрелищен. Венера и Марс са в тригон в събота. В последната фаза на Луната,преди новолуние, предстои разчистване, казване на нещата такива каквито са, бурни реакции на одобрение, и обратно на възмущение. Печели яснотата и откритостта, което съвсем не е малко.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. Грижите по собственост ще ви занимават през тази седмица. Намаляващата Луна в Дева подтиква към чистене и разчистване. В четвъртък Марс ви напуска, но това не намалява огнената ви енергия, а я пренасочва към необходимостта да осигурите средства. Марс в зоната на личните доходи е добър катализатор за търсене на източник на приходи. Напрегнатите му аспекти ви правят в повече раздразнителни и остро реагиращи на предизвикателства. Трудно ще ви бъде да се сработвате с другите,затова, ако е възможно, справяйте се сами.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ориентирана седмица.„Съберете си версиите“, изчистете си задълженията, в седмицата преди новолунието това е добрият начин да разчистите старото и да отворите път за свежи постъпления. Сряда е ден за взимане на решения. От четвъртък Марс внася своята лепта към промените, които предстоят в професионалната сфера. Предстоящият съвпад с Уран обещава богата гама от емоции в това отношение през месец януари. Известна ориентация ще имате още тази седмица, когато Меркурий от Водолей направи съвпад със Сатурн в зоната на работните взаимоотношения и трудовите договори. Венера от Козирог ви приканва да преминете през бурята с лекота и спокойствие.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои професионално ангажирана седмица. Тригонът на Луната и Слънцето в понеделник плюс Венера във вашия знак са надеждни помощници да вършите много неща едновременно и качествено. Пазете силите си, защото Марс влиза във Водолей и работата ви ще се увеличава. Но пък Венера влиза в зоната на приходите, което значи, че срещу работа ще има и доходност. Отношения с родственици и съседи стават все по-активни. Бъдете внимателни за течове, а също така за сбъркани документи, които могат да ги влошат.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с подкрепяща Луна в другия земен знак Дева. Тя приканва към разчистване, в буквален и преносен смисъл. Предстои вдъхновяващо новолуние в Козирог през следващата седмица, затова е важно сега,през тази да разчистите пътя, за да дойде новото. Планетният управител също приканва към промени, в петък, на 8-ми, Венера се нанася с всички екстри в Козирог. От земния знак планетата на любовта обещава добро разположение на околните към вас и повече очаквания за постижения. С Марс като активатор, всичко ще изглежда лесно достижимо.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Поемайте ролята на водач и строявайте отбора по почистване на терена. Във вторник и сряда успешно решавате финансови въпроси. Двете планети на страстта навлизат в благоприятните за вас земни знаци Телец и Козирог като дори застават в тригон в края на седмицата. Добър период за справяне с повече ангажименти, марсовият. Но също така влиянието е подкрепящо личните дела, любовта, обвързването, зачеването на дете.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с тригон между светилата, който включва и вашият знак. Чудесно начало на един ползотворен период. В зоната на идеите, творчеството, реализацията навлиза Марс и предстои да направи съвпад с Уран. Този креативен аспект има плюсове и минуси,затова имайте готовност да посрещнете някои негови предизвикателства. За добрата ви кондиция се грижат Венера и Меркурий. Планетата на любовта и красотата ви идва на гости, и ще поддържа доброто настроение до края на месеца. А Меркурий ще ви образова финансово по възможно най-практичния начин, чрез личните опит-грешка.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои семейно ангажирана седмица. Планетният управител ще ви прави неспокойни с множеството аспекти в следващите дни. Не бързайте в понеделник да се произнасяте по имотни дела, наеми или покупко-продажба, съвпадът на Меркурий с Плутон ще ви подведе да вземете прибързано решение. Седмицата е повече за разчистване на стари, отколкото за поемане на нови ангажименти. В края на седмицата ще ви споходят добри идеи.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак и ви дава предимство да придвижвате личните си дела напред. Двете планети-дразнители, Марс и Меркурий, сменят знаците, напускат зоната на партньорството и семейната среда. В дома идва благодатната Венера с нейните дарове за хармония и уют. Юпитер и Сатурн от подкрепящия знак Водолей следващите дни имат компанията на Меркурий, което ви зарежда с нови идеи и планове за бъдещето.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с интересни новини отдалеч,които следващите дни ще стават все повече и все по-интересни. В четвъртък Марс се настанява в зоната на домашните дела за около два месеца. Съвпадът му с Уран ще предизвика някои разногласия, които с Меркурий във вашия знак ще ви бъде трудно да успокоявате бързо. Ако преценявате добре какво да кажете и какво да премълчите, това може и да се случи. В сатурновия период на личната година е препоръчително да забавите темпото и да си давате повече време за почивка.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои комуникативна седмица. В добър период сте за предоговаряне на условия по ангажимент, или за уточняване на условия по нов договор. Ще се появят интересни предложения, но не всички са коректни. През втората половина на седмицата разместването на планетите ще зададе нови обстоятелства, с които да се съобразявате. Марс активира зоната на приятелството и подкрепата. Меркурий влиза в зоната на общите притежания и финансови въпроси. След него Венера се настанява в зоната на партньорството. В период сте на даване предимство на общите начинания и екипната работа.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица, в която ще оцените ролята на приятелите в живота си. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак и това ви прави по-самоуверени. Преместването на трите близки планети в нови знаци, задейства зони, които са свързани с роднини, преки и косвени, и с партньори, както семейни, така и служебни. Главната тема, която ще звъни, е взаимопомощта и подкрепата, която можете да си дадете с тях във време на сериозни предизвикателства.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва донякъде неспокойно заради Луната в срещуположния знак в опозиция на Нептун от вашия. Проблеми при други хора могат да се окажат ангажиращи ви в повече, отколкото сте очаквали. В средата на седмицата Марс е вече в зоната на съседи и приятели, което може да ви включва в сложни отношения с тях почти през целия месец януари. Венера от Козирог ви идва на помощ и води със себе си сериозна приятелска подкрепа.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий съвпад с Плутон на 5.01.2021 / 2:58

На 7.01.2021/0:26/Марс преминава в Телец

На 8.01.2021/13:59/Меркурий преминава във Водолей

На 8.01.2021/17:40/ Венера преминава в Козирог

Меркурий в съвпад със Сатурн на 10.01.2021/5:17

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.01.2021 /23:34 – 5.01.2021/7:42

7.01.2021 /7:54 – 7.01.2021/10:53

9.01.2021/ 3:59 – 9.01.2021/13:15

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 4, 2021 @ 7:01

    ЧЕСТИТА и БЛАГОДАТНА НОВА ГОДИНА, Муси!
    Да те води и напътства БОГ, за да ни помагаш още дълги години.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии