Седмичен хороскоп 5-11 април 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКвадрат на Марс и Нептун

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица ще премине изцяло в четвъртата – последна четвърт на Луната. Тя ще се движи в запълнения с планети сектор на зодиака, който се разполага между управителите на осмия знак, намалявайки възможността за разнообразие на аспекти, а оттам и на събития.

В седмицата преди новолуние е време за разчистване, за изхвърляне на боклука, за освобождаване от това, което ни пречи да вървим напред, да растем и да се развиваме. Ако в понеделник ви изглежда като че времето е спряло и правите заключения от рода: „нищо ново под слънцето“ или „този филм вече сме го гледали“, то ситуацията с всеки изминал ден ще се променя. Обръщайте внимание на случващото се около 11 ч., в понеделник, вторник и сряда. Тогава Луната преминава последователно през позицията на Плутон, Сатурн и Юпитер, изкарвайки на повърхността информация за интензивните процеси, които се развиват под повърхността.

През втората половина, от сряда вечерта нататък, ще се усили влиянието на единствения, но много важен мажорен аспект през тази седмица- квадратът на Марс и Нептун. Този аспект се повтаря на всеки 22 месеца, а за последно се е случил на 3 юни 2019 година. Нептун като планета на илюзиите е винаги готова да замазва контурите и скрива истината, нещо което и се получава много добре при транзита и през Риби. Марс в Близнаци обаче не толерира тайните, особено ако не са в негов интерес, и директно изстрелва в словесна и в друга форма, каквото мисли и има да казва. Този относително силен аспект в глобален мащаб може да доведе до нечии откровения и разкриване официално на поредната общоизвестна истина. С Меркурий и Венера в Овен обаче всякакви преговори вървят трудно, постигането на съгласуваност е почти невъзможна.

Така през втората половина на седмицата ще гърмят заложените мини, като това ще продължи и през следващата седмица, когато Слънцето и другите планети от Овен дружно ще направят квадрат с Плутон. Квадратът Марс-Нептун идва като градоносен облак в горещ летен ден, хем ще разхлади, хем ще поочука тук-там. В неделя ще бъде най-тъмно, като преди зазоряване.

В подножието на едно от най-значимите новолуния в годината сме, това в Овен, на 12 април. В първия знак на зодиака срещата на светилата бележи точният момент за старт и потегляне с голяма скорост към избраната цел, кой накъдето.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои професионално ангажирана седмица. В дните преди новолунието във вашия знак грабвайте голямата метла и разчиствайте. Не оставяйте непреметено и непочистено кътче до края на седмицата, за да може новото, което идва с новолунието да се разгърне с целия си блясък. В слънчевия период на личната година, до сряда, ще получите много жестове на съпричастност и подкрепа. В четвъртък и петък обаче са възможни удари под кръста и подвеждане в обстоятелства, на които сте възлагали големи надежди. Имате подкрепата на планетния управител от зоната на комуникациите и словесните атаки, с която по мистичен начин дори можете да постигнете своето.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на социалните ангажименти. Луната от понеделник след обяд до сряда е в зоната на партньорството. Това ви поставя в условия на безусловна ангажираност с други хора и посвещаване на много енергия в полза на обща кауза. В юпитеровия период на личната година всичко каквото правите се отразява и на професионалния ви статус. Във вторник и сряда някои ще получат добри предложения за сътрудничество или нова работа. През втората половина на седмицата имате предизвикателството да приемете една промяна, или осъзнаване на истина, което ви поставя в сложни отношения с познати, приятели, съмишленици или хора от екипа.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Първата половина е ангажирана с много срещи, разговори, придвижване от едно място на друго,ще има предложения,някои добри и обещаващи по-нататъшни ангажименти. В четвъртък и петък при някои назрява конфликт с роднина или партньор. За вашия знак, искрено стремящ се към яснота и истинност, всяка форма на заблуда или пренебрежение от близък човек, се приема много сериозно и дори болезнено. В марсовия период на личната година сте амбицирани да докажете правотата си, дори това да ви коства разваляне на отношения.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак – Козирог, добро начало за една ползотворна седмица. В понеделник, вторник и сряда някои ще имат поредица от предложения за обща работа или лични ангажименти. В сатурновия период на личната година сте, но също така и в последната четвърт на лунната фаза. Два фактора плюс сатурновата криза, за настъпило време за освобождаване от задръжки, предразсъдъци, за разделяне с хора, с които нямате градивни отношения и не гледате в една посока, за изоставяне на активности, които не ви удовлетворяват по никакъв начин. Време за раздяла със старото.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е обнадеждаващо с Луна в Козирог. Грижите по деца, или проекти и начинания, в които имате голямо участие, ще бъдат в центъра на вниманието. Във вторник и сряда предизвикателствата са в работната среда, а при някои са свързани със здравето. В четвъртък, и повече в петък, е на дневен ред разминаване в партньорските отношения. Квадратът на Марс и Нептун може да срине доверието помежду ви. В дните преди новолунието в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, ще имате нужда да си изясните много неща и да подредите пъзела на взаимоотношенията.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Съвпадът и с Плутон по обяд ви дава сила да заявите себе си, позицията си, мнението по даден въпрос. В следващите дни ще имате покани, предложения, които провокират чувството ви за ред и справедливост. Най-голямото предизвикателство предстои да се случи след сряда и до края на седмицата, когато Марс и Нептун са в квадрат. Отношенията с хора от работната среда могат да станат твърде обтегнати и да се стигне до раздели. Предстоящото новолуние в зоната на дома и семейните обвързаности обещава благоприятни промени там.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. От понеделник до сряда, когато Луната е в другия въздушен знак Водолей и преминава през три значими срещи, имате вдъхновение и много надежди очакващи сбъдване. В четвъртък и петък посоката на вятъра се обръща, отново с участието на Луната, но този път в Риби. Това което е изглеждало истинско и сигурно, може да се окаже мираж под влияние на квадрата на Марс и Нептун. Естествено с Марс във вашия знак ще реагирате бурно и дори неадекватно. Можете да разчитате на обещание за подкрепа от важни за вас хора с предстоящия тригон на Марс и Юпитер във въздушните знаци, но тя ще дойде след новолунието в Овен.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на ангажираност с род, роднини и близки хора. Предстои раздвижване в личния живот, потребност от споделяне и по-голяма обвързаност. Венера, Слънцето и Меркурий в зоната на партньорството подканят за активност. В меркуриевия период на личната година често всичко се случва бързо и неочаквано. Дните преди новолуние обаче, когато е разпада на Луната, не е най-подходяшото време за годеж и брак. Предстоящото новолуние, на 12 април, е в Овен, в зоната на партньорството и то бележи благоприятно време за начало и развитие на тема от тази зона.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва от понеделник след обяд, когато Луната влезе във Водолей. Тогава ще се прояви този силен импулс да повярвате в себе си и да убедите и другите да ви повярват. Вторник е ден за сериозни решения и стратегически планове. В сряда съвпадът на Луната и Юпитер ви дава шанс да спечелите, чрез харизмата си или някоя собствена гениална идея. В четвъртък и петък внимавайте с кого и как се пазарите. Вероятността да загубите материални неща не е малка, но още по-голяма е тази да загубите престиж. На път сте да промените важна страна от живота си, променяйки местоживеене, мобилно средство, среда на изява.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ангажирана с партньор/и, работодатели, съдружници и други. Активността в зоната на партньорството може да ви донесе някои интересни предложения за ангажименти. Раздвижване се очаква и в сферата на притежанията – купуване, продаване,наемане, замяна. В четвъртък и петък ще получите повече яснота по въпроси, които ви интересуват, ще отпадне заблуда, ще просветне, там където е било неясно и замъглено. Не всичко ще е по вкуса ви, но печелите…истината.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. За някои се очертава неочаквано пътуване, за други предложение за важна среща. Домашни ангажименти могат да променят и най-прецизния план. Отношенията с възрастни хора и такива, с които споделяте едно жилищно пространство са с предимство поне до сряда. В четвъртък и петък ще бъдат изместени от личните отношения и тайните помежду ви. В меркуриевия период на личната година сте,когато всичко около вас се движи и променя бързо.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. В понеделник някои ще се чувстват задължени да постъпят по определен начин, въпреки вътрешната съпротива. Във вторник и сряда получавате подкрепа и просветление от съветници, ментори, учители, на които имате респект и доверие. В четвъртък и петък всичко става лично значимо. Луната е във вашия знак и подтиква към активност. Изяснете си добре обстоятелствата преди да влезете в словесни битки, особено с хора от близкото обкръжение. Вероятността да се заблуждавате не е малка. В почивните дни имате условия да изясните недоразуменията.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 Нептун на 9.04.2021/21:18

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

5.04.2021 10:05 – 5.04.2021 16:03

7.04.2021 13:05 – 7.04.2021 23:30

10.04.2021 2:48 – 10.04.2021 9:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии