Седмичен хороскоп 6-12 март 2023

2023 3 7 на 7 март

от 7 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

През тази мартенска седмица имаме две важни астрологични събития и те ще се случат в един и същи ден.

Във вторник, 7 март, ще имаме пълнолуние в Дева. Всяка година през февруари-март светилата застават по оста Риби-Дева, за да ни накарат да насочим внимание там, където има нужда от подреждане и почистване. Пълнолунието в Дева ще освети сферите от живота ни, където съзнателно трябва да се включим, да вложим ум и енергия и да ги поставим в ред. Когато коментирам Дева и нейната мания за подреждане, винаги се намира някой да каже: да, ама аз познавам една Дева, която е много разхвърляна. Е, то аз познавам и подредени Риби, но нали изключенията са затова, за да потвърдят правилото.

Пълнолунието в Дева идва в точния момент, но имаме малко време, за да се справим с целия хаос и неуредици в живота ни. Като в притчата за „авгиевите обори“, много боклук се е събрал и иска голяма, мощна вълна, за да се почисти. А господарят на кармата излиза от реформатора Водолей и се нанася за близо три години в мъгливата долина на Риби.

Почти едновременно с пълнолунието в Дева е преминаването на Сатурн в Риби. Във водния знак строгият учител ще се движи от 7 март 2023 година до 14 февруари 2026 година, като има едно тримесечно преминаване в Овен през лятото на 2025 година. Откакто влезе във Водолей през пролетта на 2020 година, Сатурн ни постави пред сериозни изпитания. Накара ни да се изправим лице в лице със страховете си, тези за енергията и климата, за технологиите и замърсяването, за здравето и живота ни като гости на планетата.

Накара ни да проумеем, че силата е вътре в нас.

Като излиза от най-човеколюбивия зодиакален знак, на 7 март 2023 година Сатурн се гмурва във водите на най-оцеляващия знак на зодиака.

Предстоят ни уроци за оцеляване в следващите близо три години.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на здравето. Съвпадът на Венера и Юпитер в знака ви понякога насочва към прекаляване, било то с работа и ангажименти, с храна, с емоции и със забавления. Прекаляването се отразява зле на здравето. Пълнолунието в Дева фокусира вниманието върху всичко онова около вас, което не е чисто и подредено. Ще ви дразнят както праха по мебелите, така и объркването в отношенията с някой, с който работите в едно помещение. Всичко, което не се вмества в представата ви за рецепта, план и точност. Преминаването на Сатурн в Риби заостря вниманието ви към невидимите светове, към знания и опитности извън обичайните.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на финансите. Пълнолунието в Дева ще ви кара да бъдете по-критични към личния си бюджет, стараейки се да повишите приходите за сметка на разходите. Подробен анализ и точни разчети ще ви помогнат да намерите решение на паричен проблем. Пълната Луна, при някои, ще засили усещането за материална зависимост, при други, че са използвани, ще мотивира за реакция и въвеждане в ред личните парични дела. Влизането на Сатурн в Риби изисква повече внимание към финансово обвързване с други хора и партньорски инвестиции.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Пълнолунието в Дева фокусира вниманието в резултатите от професионалната ви активност в последните шест месеца. Определено няма от какво да се оплаквате, Юпитер ви дава рамо от Овен, в компанията на Венера. Пълната Луна в Дева изисква и подробен анализ на отношенията със значим за вас човек, дори това да стане по експресивен огнен начин. Навлизането на Сатурн в зоната на дома, корените, родителите, гените, наследството, води със себе си както плюсове, така и минуси. Добрата страна на сатурновото влияние, дори и в сатурновата криза, в която вече сте, че след всичките трудности, които преживявате, стъпвате на здрава основа и продължавате още по-силни по пътя си.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Пълнолунието в другия земен знак Дева ви поставя в обсега на вниманието на интересни за вас хора. Уран от знака ви помага да привличате със своята уникалност и специфични познания. Участвайки в групови начинания, сега ще се представите по най-добрият за вас начин и ще се отличите. Във вторник, 7 март, Сатурн излиза от Водолей, окончателно за 29,5 години напред. За тези от първата половина на знака Телец, сатурновата криза остава в историята, продължавате напред с научените сатурнови уроци.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в Дева. Това се случва всяка година. Предишното пълнолуние при вас беше на 18 март 2022 27°Дева. Пълнолунието в Дева ви поставя във фокуса на вниманието на много хора, очаквайте обсъждания на характер и постъпки. Също така предявява и големи изисквания да се докажете и да наложите собствената воля за спазване на правила и ред. Навлизането на Сатурн в полето на партньорството, отбелязва формалното начало на сложен период в отношенията с другите. През тази сатурнова криза е важно да се съсредоточите в научаването на урока за времето, Сатурн е господар на времето. Да усещате кога точно да казвате и правите нещо, е ценен дар, но и урок, който се учи.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в другия земен знак Дева. Тръгвайте на пътешествие, ако можете на околосветско. Пълнолунието в зоната на предизвикателствата може да даде старт за реализация на дълго желана и планирана промяна. Осъществявайки една цел, не се бавете, а тръгвайте към нова. Сатурн отива в Риби и ви подканя да яхнете вълната. Планетният управител излиза от строгите рамки на знака, който владее и се отпуска на вълните на мечтите и сбъднатите желания. Подсигурете се обаче с подкрепата на близкото обкръжение. Сатурн в Риби ще ви натовари с повече отговорности за близки хора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои вълнуваща седмица. Пълнолунието в зоната на дома, семейството и отношенията с най близките, насочва вниманието в грижите по осигуряване на доверие и стабилност в средата, на която разчитате за най-голяма подкрепа. Подредете дома си. Ще имате гости, или някой, който ще се настани за постоянно в сърцето ви. Във вторник, едновременно с пълнолунието, Сатурн навлиза в зоната на кариерата. За тези от първите градуси, до 7-я, сатурновата криза е в първата си критична точка. Втората и третата са през есента и зимата. Сатурн в Риби поставя големи изисквания, но главният урок, който ще трябва да научите е този за почтеността.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои относително спокойна седмица. Пълнолунието в Дева осветява за вътрешния ви взор неясни моменти от отношенията ви с други хора, както и свързани със здравето. Съмненията ви относно заключенията на експерти,на които сте се доверили, могат да се окажат основателни. Между Сряда и петък, когато Луната е във вашия знак, бъдете взискателни и непреклонни. Сатурн влиза в Риби във вторник и за близо три години напред ще изисква повече внимание към здравето, храненето и цялостния начин на живот в ежедневието.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на откровенията. Пълнолунието в Дева ви носи резултат от проучване, разследване или отговор на въпроси, които досега са стояли висящи. Някои ще се радват на добри приходи от инвестиции, други точно сега ще наберат смелост да правят такива, съвместно с партньор/и. Сатурн навлиза в Риби във вторник. За тези от първата половина на знака планетата господар на кармата се отдалечава достатъчно и с това поредната сатурнова криза остава зад гърба им. Сатурн преминава в полето на финансите и тук ще налага своите ограничения, напомняйки за пестеливо отношение към ресурсите, с които разполагате.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Около вас се случват промени, към които трябва да се настроите, да промените навици, да търсите точната информация, да се оглеждате за нови възможности. Пълнолунието в Дева ви мотивира да правите кратки пътувания, но също така да говорите и пишете, да слагате в ред отношенията си с близки познати, приятели, родственици. С навлизането на Сатурн в Риби започва периодът на сатурнов подем за тези от първата половина на знака. Мощната планета ще ви дава кураж да се захващате с трудни, но съответни на вашите способности, цели, и в крайна сметка да постигнете успех.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Подкрепата, която получавате от своите приятели е сила, с която можете да преодолеете всяко препятствия в марсовия период на личната година. С навлизането на Сатурн в Риби, тези от първите градуси получават подарък, сатурнов подем, който продължава през цялата 2023 година. Сатурн в зоната на любовта, изявите, творчеството и децата е опора за стремежите и плановете ви в тази посока. За необвързаните обещанието е за намиране на сериозен партньор и изграждане на трайни взаимоотношения. Сатурновите подаръци обаче са свързани с изискването да се спазват сатурновите правила и прилагането на научените сатурнови уроци.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Пълната Луна в зоната на партньорството ви прави силно обвързани с чужди намерения и планове, които не са точно според вашата визия за нещата. Във вторник едновременно с пълнолунието е прехода на Сатурн във вашия знак. Тези от първите градуси имат близост с планетата-господар на кармата почти през цялата 2023 година. През юни Сатурн влиза в ретроградна фаза от 7-я градус, връща се до началото на знака ви, на 4 септември се обръща и до края на годината стига едва до 3-я градус. Сатурновата криза е време на динамично учене на сатурновите уроци.

Дати на някои астрологични събития

На 7.03.2023 в 14:40 ч пълнолуние в 16°Дева

На 7.03.2023 в 15:34 ч Сатурн навлиза в Риби

Луната е без курс на:

6.03.2023 5:18 – 6.03.2023 5:38

8.03.2023 16:07 – 8.03.2023 16:44

11.03.2023 1:36 – 11.03.2023 2:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. SVedZki каза,

    Писа на март 9, 2023 @ 2:47

    Здравейте Муси,
    Може ли да попитам каква е разликата между Сатурновата, Плутоновата и Урановата криза, освен тяхната продължителност и внезапността на действие? Като представител на Водолей ме праха досега две кризи, Уран и Сатурн, и тъкмо да си поема въздух, на принципа “една свърши – друга почне” само след броени дни Плутон емва пак Водолеите. Въобще, с една дума, има ли нещо положително в цялата работа или от 2.5 години продължителност просто минаваме на 20? Благодаря Ви за пореден път и много поЗдраВи!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 9, 2023 @ 11:29

    SVedZki,
    темата е много обемна, а аз влизам тук за кратко.
    Преминаването през една планетарна криза е трудно, а при съчетаване на две или три е много, много трудно.
    Далечните планети Уран, Нептун и Плутон поради продължителността в един знак задават темата, активират, знака, кръста.
    Сатурн обикновено е вторият участник, той актививра събитията, затова казваме, че Сатурн е казуална планета.
    Има много комбинации в това отношение.
    Например през 2015 година Сатурн в Стрелец в квадрат с Нептун в Риби направи двойна криза за подвижните знаци.
    Това беше на фона на квадратурата Уран-Плутон в кардиналните Овен-Козирог.
    Най тежко го преживяха хората с комбинация АС/Слънце в
    някой от двата кръста-кардинален и подвижен.
    Сега Плутон влиза във Водолей,с Уран от Телец ще бъдат в знаков,зодиакален, квадрат,
    но няма да направят реален, защото Уран излиза през 2026 година.
    Кризите имат различна продължителност, в едър план тя се определя от влизането и излизането на далечната планета в/от знака.
    Но конкретно за дадено рождено Слънце или асцендент орбисата на влияние е различна.
    За Сатурн, понеже съм се занимавала повече с него,
    съм установила влияние +/- 15 градуса,което значи, че с влизането в знака Водолей,
    както е сега, той е в орбисата на влияние за родените в средата на знака.
    Когато беше в средата на Козирог, в началото на 2022 година, започна влиянието му върху тези от първите градуси на Водолей.
    При Уран орбисата е по-малка, според мен +/-10 градуса, а при Плутон е още по-малка около 3.
    Така че Влиянието на Плутон в съвпад, квадрат или опозиция за първите градуси на неподвижните знаци, е започнало от миналата година.
    При подвижните знаци вече има комбинирано влияние на Сатурн и Нептун.
    През 2026-та това ще се случи при кардиналните знаци,когато Сатурн и Нептун преминат в Овен.
    Влиянието на планетарните кризи не е еднозначно негативно.
    Случват се драматични събития, особено когато е комбинирано, преживявала съм го няколко пъти, така че имам натрупан личен опит.
    В такива времена действат провокиращи сили, които за едни хора могат да бъдат мотивиращи, а за други разрушителни.
    Така се проверява силата ни да се справяме с живота си и да продължаваме напред.
    Това, което не ни е нужно, отпада.
    Когато сме зациклили, ни се дава възможност за промяна и поемане по нов път.
    Нарича се растеж, съзряване, помъдряване.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии