Седмичен хороскоп 6-12 октомври 2014 година

Пълно лунно затъмнение в сряда

Меркурий отново във Везни от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои напрегната в астрологично отношение седмица, заради пълното лунно затъмнение на 8 октомври, сряда. А заради парламентарните избори в изминалата неделя, в социално отношение картината е още по-живописна и напрегната.

Пълното лунно затъмнение в сряда е второто подобно за текущата 2014 година, след това на 15 април. Опозицията на светилата ще бъде в средата, в 15-я градус, на кардиналните знаци Овен и Везни, а закритата от Земята Луна в близост до Южния лунен възел. Тъй като затъмнението е в близост до перигея на Лунната орбита, то нощното светило ще има значително по-големи размери, но ще могат да го наблюдават в продължение на около 3 часа само хората от определени части на Азия, Австралия, Тихия океан и Америка.

В астрологичната картина обаче присъстват още значими елементи. В края на миналата, и през тази седмица Слънцето, последвано от Венера, движещи се през кардиналните Везни, „включва“ за пореден път квадратурата Уран (в Овен) – Плутон (в Козирог), с опозиция към първия, и квадрат към втория, от което може да има значими последици за много хора.

Разрушителната енергия заложена в конфигурацията двоен квадрат е подсилена от участието на пет космични тела и лунните възли в средата на знаците Овен-Везни-Козирог. Тя разделя, преобръща наопаки, разкъсва стари обвързаности, изчиства стари модели, приключва предишни ангажименти и отваря път за нови такива. Нещо, което ще бъде реалност в дните около съвпада на Слънцето и Северният Лунен възел.

Този съвпад, Слънце-СЛВ, случващ се всяка година в различен градус на знака, през който се движи СЛВ, е отправна точка на новото, посредством което се проявява съзидателната роля на Слънцето. Тя от своя страна е подкрепена от Големия огнен тригон, за който писах миналата седмица, и който е в силата си и през тази. Хармоничните аспекти (секстили) на Марс и Юпитер към оста на напрежение Венера-Слънце-СЛВ срещу Луна-ЮЛВ-Уран ще намалят противоречията с разум и адекватни действия през втората половина на седмицата.

В глобален аспект през тази седмица са възможни по-силни земетресения, формиране на урагани в райони, където това не е обичайно, авиокатастрофи, засилване на пътните инциденти.

В петък се очаква обстановката да се успокои под влияние на Луната в Телец и преминаването на ретроградния Меркурий в дипломатичните Везни. Ретроградният Меркурий е в състояние да обърка много лични планове, да ви постави в конфузни ситуации, да ви накара да бъдете невнимателни, когато това е важно, но във Везни неговите шеги и закачки стават малко по-приемливи и забавни.

Пълнолунието е време за резултати, за събиране на плодовете на нещо започнато преди шест месеца, в случая по време на предишните затъмнения през април. Лунното затъмнение придава на това кармичен характер с тенденция за изчистване на принципа „каквото си посял-това ще пожънеш“.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои необикновена седмица. Пълната Луна във вашия знак, близо до един от лунните възли, изкарва на повърхността много сдържани емоции. Пълното лунно затъмнение в знака ви е провокатор на лични амбиции, изострена чувствителност към опити за подценяване и твърде егоцентричен поглед към случващото се. Ако имате да решавате важни въпроси в следващите дни, много важно е да не се поддавате на емоциите, и да запазите възможно най-обективен поглед. Ретроградният Меркурий, който по време на лунното затъмнение е все още в Скорпион, ще ви връща към разнищване на стари проблеми, ще ви прави много задълбочени, остри и нападателни. Както през изминалата седмица, така и през тази, успехът ви ще бъде подкрепен от Големия огнен тригон. Ще извоювате правата си, ще печелите във всяка битка, ще завоювате признание, но при условие, че отчитате правата, интересите, мнението и на другите. Загърбете нарцистичните пориви, вместо „Аз, аз, аз…“ използвайте по-често „Ние“. Вторник и сряда са критични дни за родените в средата на зодията, или с асцендент там. Не решавайте проблемите си със сила, избягвайте конфликтни ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, динамиката на предходната седмица продължава и през тази. Проводник е Големият огнен тригон, който включва и вашия знак, посредством движението на Юпитер през него. Обединението на Юпитер-Марс-Уран ви поставя в особена ситуация на осъзнат творец на собствената си реалност. Подсъзнателни импулси в тази посока идват от Луната, която преминавайки в Овен пренася енергия към опозицията Слънце-Уран и пълното лунно затъмнение в сряда. Поддавайки се на емоциите в тези дни можете да бъдете подведени в погрешна посока по отношение други, или общите планове с хора,с които имате различни вкусове и нагласи. Моментът не е подходящ за предприемане на далечни пътувания, особено по въздух. Избягвайте конфликти на етническа и верска основа, не пътувайте в страни, където има напрежение и религиозни войни. Ретроградната фаза на Меркурий не е подходящото време за начало на важни дейности и особено тяхното окончателно договаряне. Но Слънцето, вашият планетен управител, през тази седмица прави важна среща със Северният лунен възел, което е указание в полза на новото, особено в сферата на проектите, интелектуалните дейности, обучението, сътрудничеството, плановете, които могат да се реализират в близко бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои много динамична седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Овен бележи период от време на активна комуникация с хората от най-близкия кръг, с членовете на семейството, близки роднини, близки приятели и тези, с които споделяте един дом, едно населено място. Всичко, което ви свързва и обединява, става много важно и е обект на вълнения. Лунното затъмнение от своя страна преекспонира картината и ви прави много чувствителни по въпроси касаещи дом, семейство, и най-вече деца. В семействата с деца, техните радости и проблеми са във фокуса на вниманието. При двойки, които искат да имат дете, въпросът за първото, за второто или третото дете, сега придобива много важно значение. Марс във вашия знак и активният Голям огнен тригон правят желанието за имане на дете много по-силно. В това отношение подкрепа дава Венера от Везни и дори Меркурий, който се движи назад от сексуалния Скорпион към романтичните Везни. По отношение семейните дела обаче периодът на затъмненията и ретроградната фаза на Меркурий не е добър момент за узаконяване на връзката, за сключване на брак.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои интересна седмица. На фона на случващото се в кардиналния кръст, за вас ситуацията може да се окаже относително спокойна. На физическо ниво. На емоционално и психическо нещата са твърде сложни и задкулисни. Ролята на наблюдател и анализатор в случая ви приляга най-добре. Може би сега е момента да си направите генерални изводи и да преосмислите някои набелязани за осъществяване цели. Не товарете себе си с прекомерна вина, както и не прехвърляйте такава на хора, които не го заслужават. Контролирайте емоциите си, използвайте времето в средата на седмицата да се освободите от негативности, които вгорчават вашия живот и този на околните. След две седмици идва слънчево затъмнение в срещуположния знак -време за преориентация. До петък Меркурий се движи назад в тази зона и ще ви напомня отново и отново за недовършени дела, за пропуснати моменти и загубени позиции. Големият огнен тригон може да ви помогне да направите важна крачка към подобряване на комфорта у дома.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на изпитания в емоционалната сфера. Имате предизвикателства, с които трябва да се справите, като изберете по-доброто, или по-малкото зло. Пълнолунието в Овен ще ви изправи пред необходимостта да задържите реализирането на планирано и важно събитие, донякъде по финансови причини, но повече заради неизяснени обстоятелства. Може да сметнете за удачно да се откажете от някой проект, който е твърде скъп, като го замените с нещо което е „по джоба ви“. През втората половина на седмицата вероятно ще видите нови възможности за увеличаване на приходите си, нещо което да приведете в изпълнение, когато Меркурий тръгне в права посока. В края на тази седмица планетният управител отново е в хармоничната за него зона на Везни. Така до обръщането му на 25-ти октомври вечерта, ще имате неговата подкрепа да внесете хармония в личния си живот, да изправите недоразуменията, да разрешите противоречията. Големият огнен тригон при вас влияе укрепващо връзките с роднини и с най-близките хора.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на важните решения. Те са предимно по линията семейство-работа и ли как можете да бъдете еднакво включени и в двете. Умението да съчетавате работата си със семейните задължения ще бъде подложена на анализ и оценка в следващите дни. Някои ваши проекти и обстоятелства около кариерата ви могат да нарушат прекомерно баланса и да ви карат да правите важни лични избори. Ежегодното противопоставяне на Слънцето и Уран ще изисква да се обръщате за помощ към новите технологии, а пълното лунно затъмнение точно в тази зона, ще засилва емоционалния момент и колебанието какво да изберете. Големият огнен тригон може да повлияе позитивно финансовата сфера като получите подкрепа и финансиране на ваша идея, или към момента поне обещание за това. Нестабилността в това отношение идва от ретроградния Меркурий, който може да донесе „разбъркване на картите и ново раздаване“. По-голяма яснота ще имате в края на месеца, когато планетата тръгне в права посока. Първата половина на седмицата е критичен период за родените във втората декада на знака, или с асцендент там.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Големият огнен тригон, който е в силата си и през тази седмица, ще ви подкрепя с мъжката, позитивна енергия, която носи. Повлияни от него се чувствате във върхова форма, самоуверени и готови да се справите с всяка конкуренция. Някои ваши желания, планове, намерения през тази седмица ще придобият конкретни, ясни очертания и възможност за сбъдване. Сега ще успеете с лекота да „отсеете зърното от плявата“, да си изясните на кого и на какво можете да разчитате. Чувството за собствена правота няма да ви напуска, независимо кой какво говори или прави, защото ще получите някои ясни потвърждения и доказателства. Но, за да успявате сега, трябва да сте в екип с други хора. Към търсене на сътрудничество с други ще ви насочва и Вашият ретрограден управител, който в петък преминава от дълбоките води на Скорпион отново в хармоничните въздушни полета на Везни. Вашата личност ще се прояви по-значимо посредством това, което правите за някой друг. Самостоятелните начинания и личните изяви планирайте за края на октомври, след слънчевото затъмнение.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Пълното слънчево затъмнение поставя пред вас много важни въпроси за решаване. В по-голямата си част те са свързани с партньорството. Сътрудничество, съдружие, участие в общи начинания, обединение по линия на сходни интереси, всичко това търпи трансформация, пълна или частична. Има обстоятелства, които ви карат да се съмнявате в правилността на предишни уговорки и ангажименти, и да искате да се освободите от тях. Може да „прогледнете“ за някои особености на партньора си, да видите от друг ъгъл някои негови постъпки и това в следващите дни да внесе известен смут във взаимоотношенията. Егото ви ще говори на висок глас поне до средата на седмицата, когато е в сила конфликта Слънце-Уран, между вашия и противоположния знак. Вторник и сряда са критични за хората със Слънце или асцендент в средата на знака. Възможни са здравословни проблеми, или попадане в рискови ситуации. Моментът е добър за отхвърляне на натрапници, но също така и за привличане на хора,които намирате за интересни. В това отношение втората половина на седмицата е по-позитивна и подкрепяща.

Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

На родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Ежегодната опозиция на Уран, вашият планетен управител, със Слънцето може да наелектризира ежедневието и да ви прави изключително силно реагиращи по някои теми. Към това се добавя опозицията на светилата и още по-драматичното астрологично събитие – пълнолунното затъмнение в огнен знак. В сферата на идеите и комуникациите, на интелектуалното общуване, на движението – реално и виртуално, сега ще има голямо раздвижване и силен стремеж за обновление. В добрите ви намерения обаче разбъркване може да внесе ретроградният Меркурий, като по този начин резултатът може да не съответства на очакванията. Периодът не е добър за пътуване, особено надалеч и по въздух. Сключване на брак през тази седмица не е препоръчително. При тези, които водят съдебни дела, е възможно да настъпят някои промени с положителни очаквания и нови възможности.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Опозицията на светилата винаги създава у вас емоционално приповдигната нагласа и покачва вътрешното напрежение. Лунното затъмнение по принцип, още повече пълното, още по-силно активира емоционалната природа и ви прави много по-чувствителни към всичко и всеки, попаднал в обсега на вниманието ви. А сега има и трети усилващ фактор- пълното лунно затъмнение се случва в кардиналния кръст, по оста на знаците Овен-Везни, с която рожденото ви Слънце (или асцендент) прави квадрати. Най-чувствителни към него ще са тези от средата на знака. Така седмицата се очертава да бъде белязана от силни страсти, от ярки преживявания и събития, които могат да сложат дълбок отпечатък, и да оставят забележителни спомени в живота ви. При някои ще бъдат с позитивен знак, но при други е възможно разочарование, особено там, където е залаган необичаен експеримент или се борави с непозната технология. Ще бъдете много ангажирани в следващите дни, бъдете внимателни във вторник и сряда, най-силната част на пълнолунието. Дните са рискови за хората със сърдечни проблеми, с нестабилно кръвно налягане, с проблеми в храносмилателния тракт, отделителната система и бъбреците. В петък Меркурий се връща във Везни и отново ви поставя в една подвижна домашна среда.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Началото поставя Луната,която в понеделник е в сродния ви воден знак Риби, ангажираща ви с децата, или с децата на децата, с тяхното обгрижване или здраве. Опозицията на Слънцето и Уран и последващото пълно лунно затъмнение в Овен са момент на откриване на истината за някои обстоятелства в работното ви обкръжение. Противоречия с прекия началник, или некоректност от страна на колега, недоразумения, провокирани от ретроградния Меркурий, могат да ви направят твърде раздразнителни и саркастични. Много малко усилие е нужно, за да си спретнете скандал на работното място, защото всички са напрегнати от особената астрологична обстановка. И много повече, за да не допуснете да се стигне до крайности. Опитвайте се да разсеете напрежението с включване в странични занимания. Големият огнен тригон внася енергия в това да подмените част от неефективното си оборудване, дори да вземете нещо втора употреба. За купуване на нови уреди моментът ще настъпи с тръгването на Меркурий в права посока в края на месеца.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. Пълното лунно затъмнение слага акцент върху финансовата сфера като съсредоточава там емоции и очаквания в много голямо количество. Разплащане по извършена работа може да се забави по ред причини, една от които е нередовност на документи. Или може би немарливост и безотговорност от страна на чиновник. Проверявайте си сметките, следете за безопасността на банковата информация, и за коректността при погасяване на задължения по кредити. Моментът е подходящ да търсите начини за увеличаване на доходите си, или за придобиване собственост, като разбира се бъдете много внимателни, ако се налага спешно оформяне на документи. Там може да има някои подводни камъни, заради ретроградния Меркурий, затова се застраховайте с отлагане на окончателния договор за след 25-ти октомври.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в опозиция с Уран на 7.10.2014 г.

На 8.10.2014 г в 13:50 ч. Пълнолуние в 15°Овен

Венера в квадрат с Плутон на 8.10.2014 г.

Марс в тригон с Юпитер на 8.10.2014 г.

На 10.10.2014 г в 20:26 ч Меркурий се завръща във Везни.

Венера в опозиция с Уран на 11.10.2014 г.

Слънце в съвпад със СЛВ на 12.10.2014 г.

5.10.2014/12:24/ Луна в Риби

7.10.2014/13:06/Луна в Овен

9.10.2014/14:43/Луна в Телец

11.10.2014/18:50/Луна в Близнаци

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

6.10.2014/ 22:38 – 7.10.2014/ 13:07

8.10.2014 /17:20 – 9.10.2014 /14:44

11.10.2014 / 3:49 – 11.10.2014 /18:51

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии