Седмичен хороскоп 6-12 февруари 2017

TemJUPЮпитер ретрограден от понеделник

Меркурий във Водолей от вторник

Лунно затъмнение в Лъв в събота

Слънце и Юпитер в тригон в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна в астрологично отношение седмица. В понеделник Юпитер навлиза в своята ретроградна фаза. Всяка година планетата на изобилието се движи назад по зодиака за период около четири месеца. На 6 февруари сутринта Юпитер започва ретроградното си движение от 23 градуса Везни.

На 9 юни се обръща и става отново директен от 13 градуса Везни. Юпитер е бил ретрограден във Везни за последно точно преди 12 години, между 2 февруари и 5 юни 2005 година.

Юпитер е планета, оказваща влияние върху обществените отношения. Движещ се в знака Везни, той се фокусира върху човешките взаимоотношения и партньорството. Когато е ретрограден, ставаме по-чувствителни към хармонията в отношенията с другите, към незачитането на обществените норми и правила, неспазването на обещания, самонадеяното поведение, липсата на справедливост, дребнавостта, лъжата и лицемерието, фалшивата набожност, злоупотребата с власт, към невежеството и глупостта.

Ретроградната фаза на Юпитер във Везни е добър период да обърнем поглед към собствените си недостатъци, към пропуските в знанията и в образованието си, към маниерите и поведението, което не се съгласува с това на околните, да подобрим езиковите си умения, да продължим и завършим прекъснато образование, да пътуваме по желани, но отлагани дестинации.

В международните отношения ретроградната фаза на Юпитер може да бъде използвана за ревизиране на агресивни нагласи, за един по-спокоен преглед на изграденото досега, намалявайки напрежението от форсираните в последните месеци амбиции за доминиране. Ретроградната фаза на Юпитер във Везни може да насочи движещите сили в света към постигане на съгласие по спорните въпроси с оглед на запазване на мира. Макар това да бъде много трудно, поне докато управителят на Везни -Венера е във воинствения огнен знак Овен. А и докато Марс е в Овен. Ретроградният Юпитер ще изкара на показ скрити истини, неизказани директно намерения, съглашения, които нарушават нечии права, прикрити зад социално приемливи думи цели. Но четири месеца са достатъчно време да се ревизира неподходящото поведение, особено когато Венера, а по-късно и Меркурий станат ретроградни през март и април.

Във вторник, 7 февруари, Меркурий сменя знака като преминава от земния Козирог във въздушния Водолей. Меркурий влияе на мисленето и комуникациите. Нови идеи, някои от тях гениални, могат да намерят добър прием, и популярност, в периода на преминаването му през Водолей, до 26 февруари.

На 11 февруари, в събота, е пълнолунието в Лъв. Опозицията на светилата е близо до лунните възли и това е основанието за лунното затъмнение, първото от четирите затъмнения за годината. Лунното затъмнение ще бъде в първите часове на деня, в 23 градуса Лъв. Противопоставянето на Слънцето и Луната по линия на оста Водолей-Лъв, изправя едно срещу друго категории като индивидуализъм и колективен дух, Аз, Мене, Моето срещу Ние, Нашето, потребностите на един срещу потребностите на общността.

На личностно ниво, пълнолунието, съчетано с влияе силно, ако се случва близо до невралгични точки на наталната карта,противопоставяйки съзнателните стремежи на подсъзнателните импулси. Денят на затъмнението – събота, може да се окаже съдбоносен за някои хора. Наред с пълнолунието и затъмнението се образува голям огнен тригон от Луната, Сатурн и Уран.

През цялата седмица ще бъдем под благотворното влияние на тригона на Слънцето и Юпитер. Той става точен в деня на лунното затъмнение – събота, като чудесен завършек на седмицата, а за мнозина – астрологичен подарък, силно въздействащ с позитивизма и добронамереността, които носи.

Резултатна седмица и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Венера, която наскоро ви дойде на гости, е катализатор на личния живот и отношенията с най-близките на сърцето хора. Ретроградният Юпитер от своя страна ще ви връща към факти и обстоятелства, които настойчиво ще ви карат да обръщате поглед към отношенията си с партньора, да търсите отговори на множеството въпроси породени от тях. И като допълнение, мощно и натрапчиво, идва пълнолунието в Лъв, съчетано с лунно затъмнение. Ретроградната фаза на Юпитер е добър период да се погледне по нов начин на някои стари предложения за партньорство, сдружаване, започване на общ бизнес, или раздяла с партньор, при вече назрели обстоятелства. Пълнолунието в Лъв активира емоционалната страна на личността като радикализира отношенията във връзката, противоречията стават по-ярки, а задръжките по-слаби.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Пълнолуние във вашия знак се случва всяка година, но съчетано с лунно затъмнение много, много по-рядко. Началото на седмицата е акцентирано от Юпитер, който навлиза в ретроградната си фази за период от четири месеца. Ретроградната планета на изобилието ще ви подтиква да преразгледате някои ваши лични проекти, писани или просто в идейна фаза, някои взаимоотношения които включват предаване на информация, или на знания и умения. Връщането към стари теми и тяхната разработка е подкрепено от значителна доза самоувереност, идваща от Венера и Марс движещи се през другия огнен знак – Овен. Във вторник Меркурий навлиза в срещуположния знак Водолей, което прави социалният живот за вас извор на вдъхновение през следващите седмици, с повече ангажименти и активности, изискващи лично участие. Пълнолунието във вашия знак, в края на седмицата, е време за личен успех, за демонстрация на сила и значимост, за извоюване на свободата,за освобождаване от обвързаност и зависимост.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, важен елемент от астрологичната картина е Юпитер. Планетният управител става ретрограден във Везни в понеделник. В знака на партньорството ретроградната фаза на планетата има отношение към хората, с които се пресича житейският ви път. Някои отношения в този период от време ще бъдат подложени на преразглеждане и оценка. Част от тях са с хора от близкото обкръжение, братя и сестри, братовчеди и племенници, съученици и съседи, колеги от вуза или курса за преквалификация. Периодът е добър за преразглеждане на програмата за обучение, за смяна на дисциплината, на преподавателя, или на треньора. Избягвайте соловите акции, обединявайте силите си с други, работете в екип, в името на отборния успех. Меркурий, който навлиза във Водолей във вторник, подкрепя конструктивното мислене и аргументираното словесно изразяване. Ще имате сериозни разговори за изясняване на отношения. Пълнолунието в Лъв, съчетано с лунно затъмнение и на фона на юпитеровата ретроградност насочва към интелектуална и научна работа, подкрепя писането, преподаването и издателската дейност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, характерът на седмицата се определя от Юпитер. Мощната по своето влияние планета става ретроградна в понеделник. Юпитер ще се движи назад до 9 юни. За този период в работните взаимоотношения могат да настъпят някои промени, разбира се с ваше активно съдействие. Можете да работите повече по някои задачи, да се налага да влагате и усилие и време в повече от предвиденото, но в случая „целта оправдава средствата“. Някои обстоятелства по собственост ще изискват правно обслужване. Ще трябва да обърнете повече внимание на здравословния начин на живот, на избиране на подходящ за вас хранителен режим. Възможно е да ви се наложи промяна на условията на живеене. Пълнолунието в края на седмицата, което е съчетано с лунно затъмнение, е предизвикателно по отношение контактите ви с членовете на семейството. Някои обстоятелства около имущество ще станат предмет да обсъждане и взимане на категорично решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна със смяната на знака на Меркурий. Планетният управител, във вторник, преминава във въздушния знак Водолей. Така част от усилията ви ще бъдат съсредоточени в пряката работна среда, в ежедневния ритъм и стриктното спазване на график. Вие се славите с добрата организация на времето и умението да планирате, но сега тези качества ще ви бъдат още по-необходими. От понеделник Юпитер навлиза в ретроградната си фаза, която се разполага в зоната на вашите лични доходи и притежания. Финансовата страна на живота, балансирането на бюджета, ще изисква повече внимание. Ще ви се наложи да сложите граници на някои от разходите си, и да работите повече за увеличаване на приходите. Ако ви е нужно, научете повече за управлението на парите и материалните ресурси, включете се в подходящи форми на обучение. Пълнолунието в Лъв активира интуитивната страна на личността. Вглеждайте се в себе си, вслушвайте се във вътрешния си глас, записвайте си сънищата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог,ретроградността на Юпитер оказва влияние върху професионалната сфера. С навлизането на планетата в кардиналния знак Везни, през септември миналата година, за мнозина от групата шансовете за растеж и развитие в кариерата се увеличиха. Възможно е да сте поели повече ангажименти, да сте разширили сферата на своята дейност и влияние до своя максимум. Ретроградният Юпитер няма да спре този процес, а ще му даде повече дълбочина и възможности за обогатяване. От вторник Меркурий ще ви помага да се справяте с финансовите дела по един конструктивен начин. Разчистването на задълженията е едно от условията да се ползвате от положителните страни на пълнолунието в Лъв. Противопоставянето на светилата по оста на личните финанси и тези, споделени с други, ви поставя в условията на „закона за даването и получаването“. Същото важи и в личните отношения, където ще ви се налага да търсите баланс между взимам и давам.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, астрологичната картина е изпълнена с разнообразни послания. Юпитер, който от септември на миналата година, придвижвайки се през Везни,ви правеше активни в емоционалното ниво на проявление, сега тръгва назад. Това се случва в понеделник, 6 февруари, и ще продължи до 9 юни. Силният импулс е в началния период на ретроградната му фаза, което ще можете да отбележите още през тази седмица, поради катализиращата роля на пълнолунието в Лъв. Ретроградният Юпитер ще ви кара да се съсредоточите върху личните взаимоотношения, да направите преоценка на първоначалните си намерения и развитието им към настоящия момент. Предизвикателство отправя и Меркурий. Вашият планетен управител преминава в другия въздушен знак – Водолей, напомняйки ви за планове за пътешествия и необходимостта от тяхното организиране. Пълнолунието в събота, което е съчетано с лунно затъмнение, поставя фокуса на вниманието върху обновяване на информацията по важни за вас теми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата е запомняща се със започващата ретроградност на Юпитер. Планетата, наричана голямото щастие, е в ежегодната си ретроградна фаза в периода 6 февруари – 9 юни. За времето от около четири месеца Юпитер ще измине на заден ход 10 градуса, тръгвайки от 23-я и стигайки до 13-я градус на вашия знак. Тези, които са с рождени Слънца в зоната на ретроградност, ще усетят по-силно ефекта на юпитеровото влияние. Юпитер ви е на гости от септември миналата година, време през което планетата е давала храна на егото и амбициите, подкрепяйки позитивизма и желанието за пълноценен живот. Ретроградната фаза е време на успокояване на амбициите, на забавяне на устрема и намаляване на еуфорията. Умението да се синхронизирате с вибрациите на планетата може да изпълни дните на нейната ретроградност с много творческа реализация, с разгръщане в напреднали вече дейности, които изискват задълбочаване, осъвременяване, използване в най-голяма степен на възможностите и потенциала. С навлизането на Меркурий в другия въздушен знак- Водолей от вторник, с планетен управител – Венера в зоната на партньорството и при акцентирано пълнолуние в знака Лъв в края на седмицата, личният живот става център на вселената и извор на много, много емоции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активната комуникация. Във вторник Меркурий ви идва на гости за период от двадесет дни. Планетата на мисленето и общуването ще ви помага да преминавате с лекота през трудностите, да взимате бързо решения и да намирате най-верния път за подобряване на условията си на живот. Привличате вниманието на околните с оригиналните си идеи и убедителни думи. Ретроградността на Юпитер за четири месеца напред е период на вглеждане и осмисляне на перспективите ви за по-добра социална реализация, за подобряване на уменията и повишаването на квалификацията. Докато планетата, покровител на културния обмен, се движи назад обръщайте повече внимание на ангажиментите си с хора на науката и изкуството, на издатели и работещите в туристическия бранш, на живеещите в странство и тези с различна вяра, и националност. Пълнолунието в срещуположния знак Лъв, в съчетание с лунно затъмнение, може да даде нова посока на личните ви взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. Предстоящото противопоставяне на вашия планетен управител на Слънцето е само по себе си предизвикателство към емоционалната ви природа. А затъмнението на нощното светило още повече активира чувствената ви природа. В добавка, Юпитер от зоната на най-близките и значими отношения тръгва назад. Тъй като обичате да обръщате поглед към миналото, ретроградна е била планетата на изобилието в тази зона точно преди 12 години, между февруари и юни 2005 година. Ретроградният Юпитер във Везни може да ви накара да се задържате по-дълго в дома си, около близки на сърцето ви хора, да полагате повече грижи както за домашната обстановка, така и за хората,с които живеете под един покрив. Някои лични начинания сега имат възможност да бъдат развити и доведени до успешен финал, а когато Юпитер стане директен – изкарани на светло и представени пред повече хора. Пълнолунието в Лъв може да помогне на някои да попълнят дупките в бюджета и да решат някои належащи финансови въпроси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, акцентът на седмицата е пълнолунието в Лъв. Опозицията на светилата е в зоната на неподвижния кръст, от който е вашето рождено слънце, или асцендент. Във вторник Меркурий преминава в тази зона, навлизайки в неподвижния знак Водолей. Планетата на комуникациите усилва ефекта на пълнолунието създавайки раздвижване в домашната среда. Ще ви дойдат на гости, поканени или не, желани или не. Домашната среда у някои става място на активна комуникация, обсъждания и празнично оживление от появата на нов член на семейството. Ретроградността на Юпитер ще ви даде възможност за душевно отдръпване, размисъл и научаване на търпение,необходимо ви да посрещнете предизвикателствата на пълнолунието в Лъв, съчетано с лунно затъмнение. Някой, който е много важен за вас, ще има нужда от изясняване на обстоятелства, на определяне на страна и заемане на позиция.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. В понеделник контактите с родственици ще изискват по-добра организация и бърза реакция на внезапно променени условия. Юпитер навлиза в зоната на своята ретроградност, откъдето ще влияе на обстоятелства около общи собствености, съвместни инвестиции, и финансови ангажименти. Някои задържащи ефекти, резултат от неговото влияние, ще ви накарат да промените условия по договор, намалявайки цени и очаквания. Във вторник Меркурий преминава във Водолей, което ще ви помогне да намерите подходящата форма да изразите емоциите си от раздялата с любим човек, или друго ваше лично преживяване. Активността на подсъзнателно ниво може да ви доведе до интересни прозрения за живота и смъртта. Пълнолунието в Лъв е удачен момент за преминаване в друг режим на работа и почивка. Съпътстващото го лунно затъмнение може да ви накара да вземете крайни решения, които да окажат влияние върху здравето ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 6.02.2017/ 8:53 ч., Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от 23° Везни.

На 7.02.2017 / 11:35 ч., Меркурий навлиза във Водолей.

На 11.02.2017 / 2:32 ч, Пълнолуние в 22°Лъв

Слънце в тригон с Юпитер на 11.02.2017 /17:25

През тази седмица Луната се движи между знаците Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

7.02.2017 / 0:53 – 7.02.2017 / 9:03

9.02.2017 / 0:00 – 9.02.2017 /11:41

11.02.2017 / 7:52 – 11.02.2017/ 15:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

4 коментара so far »

  1. Пепа каза,

    Писа на февруари 8, 2017 @ 15:29

    Здравейте, г-жо Дачева,когато затъмнението е точно(1 гр)по оста АЦ – ДС, как би повлияло – по 1 и 7 дом ли? Осветляващо или затъмняващо? :) Благодаря ви!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2017 @ 0:52

    Пепа,
    зависи къде е Слънцето и къде Луната. :)

  3. Пепа каза,

    Писа на февруари 10, 2017 @ 8:56

    Благодаря, луната е на АС. Може би не е по-добрия вариант…

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 11, 2017 @ 21:21

    Пепа,
    акцентът е върху личната активност, и включеност в събитията.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии