Седмичен хороскоп 7-13 май 2018

Pr18Слънце и Юпитер в опозиция

Слънце и Плутон в тригон

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е в ярки цветове, заради няколкото напрегнати аспекта с близки характеристики. Започваме седмицата с квадрат на Меркурий и Плутон в кардиналните знаци Овен и Козирог, в понеделник. Аспектите на Меркурий са кратки като времетраене, но силни като акцент, което не е за пренебрегване. Меркурий в Овен се появява като импулс за говорене и писане, директно без задръжки. Плутон от своя страна е пазител на тайните, а в Козирог, на тайните на овластените. Затова от тази туфа може да излезе един неочакван заек с тайни и разкрития, които дискредитират публична фигура.

Венера и Нептун продължават тенденцията с квадрат на границата между понеделник и вторник. Аспектът свързва по предизвикателен начин знакът на обмен на информация – Близнаци и този на скритите неща – Риби. Дали да се каже или да се скрие нещо, и тъй като Венера и Нептун са проява на женския елемент, то всичко може да бъде в сферата на клюката и интригата, по линия на ЕЖК, „една жена каза“.

Тежката артилерия е в позицията на Слънцето в Телец и Юпитер в Скорпион в сряда. Аспектът става точен в сряда, но влияе от началото на седмицата като Луната от Водолей още от понеделник го „включва“ с квадрати към двамата участници. Слънцето застава срещу Юпитер веднъж в годината. От 12 години за пръв път това се случва, когато то се движи през Телец, а Юпитер е в Скорпион. За последно това се е случило на 4 май 2006 година. Аспектът е предизвикателство към егото, особено за тези, при които попада върху рождени планети и/или върховете на кардинални домове, разположени в близост до 18-я градус на Телец, Скорпион, Лъв и Водолей.

На практика трите аспекта действат заедно, което ни поставя в очакване на разкрития с широк обществен отзвук. Нептун и Плутон правят отводи с хармонични аспекти към Слънцето и Юпитер, така някои ще имат възможност да се скрият зад лъжи и подвеждаща информация през втората половина на седмицата. Тригонът на Плутон към Слънцето е оздравяващ фактор, който може да внесе стабилност, там където доверието е разклатено.

В края на седмицата, в центъра на вниманието застава Меркурий в края на Овен. Преди да прекрачи прага на Телец, планетата на комуникациите прави два много важни аспекта- квадрат с Марс в събота, и съвпад с Уран в неделя. Меркурий е провокатор, под негово влияние хората стават саркастични, язвителни, груби и непреценяващи последствията от това, което казват или правят. Някои хора, разбира се. Меркурий – Уран в съвпад в Овен е експлозия на ума и може да роди гениални идеи както с положителен, така и с отрицателен знак – градивни или разрушителни. В международен план, в края на седмицата могат да възникнат опасни ситуации, които да се развият през следващата, когато войнствения Марс ще направи точен квадрат с непредсказуемия Уран, в периода когато и двете планети сменят знака. Уран ще премине в Телец, а след него Марс във Водолей.

Меркурий е свързан с времето, с метеорологичната обстановка. Напрегнатите му аспекти през цялата седмица вещаят резки промени от слънчево към облачно, бури и гръмотевици, а и градушки в някои райони.

В неделя Меркурий преминава в Телец. Навлизаме в период на доминиране на земната стихия, с придвижването на пет планети в земни знаци, а с това и надеждата за проявление на повече разум и мъдрост в отношенията между хората.

Разцъфнали пролетни усмивки през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои страстна седмица. Финансовата сфера е зона на силните страсти и през тази седмица ще се убедите в това. Слънцето се движи в знака на личните доходи в слънчевия , което им придава голямо значение, за да изпълните планираното. Тъй като сте в слънчевия период на личната година, имате предимството да водите обстоятелствата в своята посока. И в голяма степен това ще ви се получава. Срещу Слънцето обаче се оказва Юпитер от Скорпион, като двете космични тела правят точна опозиция в сряда. Юпитер от Скорпион е благосклонен към това да получите нужната ви финансова подкрепа,като от есента на миналата година е подтиквал процесите. Но също така ви е карал да искате повече, и повече, или да не цените това, което ви се дава. Надменността, към която той подтиква, е препъни камък за амбициите. Затова в следващите дни намалете очакванията си, в материалните, и в нематериалните дела. Радвайте се на това, което имате, ценете него, за да не го загубите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Планетният управител Слънцето е в активни отношения с останалите планети, въвличайки ви в игри на егото и ситуации, в които трябва да проявите силните страни на своя характер. Опозицията Слънце-Юпитер противопоставя домашните и професионалните ангажименти, а също така и хората с които те са свързани. Очаквания и претенции на хора от най-близкия ви кръг могат да се окажат свръх възможностите да им отговорите. Още повече, че не всичко зависи от вас. Ще се наложи да казвате нещата директно и ясно, да очертавате периметър на достъп, за да запазите самоуважение и да предотвратите разрастване на конфликт. В края на седмицата Меркурий, вече в Телец, поднася изненади в работната среда, където нещата стават все по-динамични и обещаващи.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Плановете ви могат да претърпят промяна още в понеделник. Някои вероятно ще се чувстват притиснати да правят нещо, което не им е по вкуса, или се разминава съществено от предвиденото. Опозицията на Слънцето към планетния управител е предизвикателство към интуицията ви, към способността да предвиждате хода на събитията и реакцията на хората. Затова не се надценявайте, защото самодоволството води в погрешна посока, и привлича към вас неподходящи хора. През втората половина на седмицата по-силно влияе тригонът на Плутон към Слънцето, което обещава добра бизнес среда за вашите инвестиционни намерения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Слънцето, което се движи през вашия знак, е много активно в следващите дни. Прави аспекти с няколко планети и съответно ви вкарва в разнообразни ситуации. Опозицията с Юпитер е ключова за отношенията ви с околните, или с определен човек. Нечии обещания са неизпълними, или надхвърлят очакванията, и възможностите. При известни отстъпки, и с по-малко емоционални включвания, можете да обедините усилията си с точните хора и да придвижите делата си напред. Изчиствайте недоразуменията навреме, не ги оставяйте да се натрупат и да отровят отношенията ви. Предстои новолуние във вашия знак, гответе се за големия скок.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е емоционално оцветено. Някои неща не се случват по план. Слънцето се движи през най-предприемчивата зона на зодиакалния хороскоп, в юпитеровия период на годината. Имате планове и те имат шанс да се изпълнят, но ще ви трябва много спокойствие и търпение. Опозицията на слънцето и Юпитер ви подканя да помислите добре преди да се ангажирате с някой или нещо, вярвайки на нечии сладки приказки и големи обещания. Обръщайте внимание на любимия човек до вас, не се поддавайте на външно вмешателство в личните взаимоотношения, пазете се от интриги. В края на седмицата предстои промяна, която може да изисква съвсем нов поглед, и нови планове.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Намирате се в марсовия период на личната година, време за успешно справяне с по-голямо натоварване, физическо, психическо и емоционално. Предизвикателства няма да ви липсват. През първата половина на седмицата, когато опозицията Слънце-Юпитер е в силата си, конкурентността на средата се увеличава, като тя може да бъде работната, но също така и неформалната, в социалните мрежи или сред приятелите. Има вероятност да бъдете в основата на интрига, или да инициирате такава, което не би ви донесло позитиви, а напротив. По-хармонична в това отношение е втората половина на седмицата, когато излиза на преден план тригонът Слънце Плутон от вашия знак. С негова помощ можете да стигнете до корена на проблема и да намерите най-доброто решение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей, изпълвайки ви с големи очаквания. Но аспектите подсказват известни разочарования в началото на седмицата. Имате нужда от силна вяра и убеденост в правотата си, за да излезете от сянката на съмненията и недоверието. Очаквайте новини отдалеч. Някои ще имат добро предложение за пътешествие, подобряване на квалификацията или за работа в чужбина. А други тръгват на път. Намаляващата Луна в края на седмицата насочва към повече спокойствие, за освобождаване на ума и сетивата от външно въздействие и пълноценна почивка. Планетният управител ще ви помага за вътрешно уравновесяване след като навлезе в благоразумния Телец в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на важните решения. В понеделник квадратът на планетния управител с Нептун ще направи така,че да светне една „червена лампичка“, която да ви подскаже за нечия некоректност нелоялност, изобщо нечисти намерения. Неточност и неяснота ще ви съпътстват през цялата седмица, заради напрегнатите аспекти на Слънцето в другия венерин знак, и Меркурий в срещуположния. Намаляващата Луна предупреждава да се избягва началото на нещо важно и капиталоемко. Оставете го за дните след новолунието, когато навлизате в благоприятен бизнес период. Това не пречи да правите планове, още повече, че в края на седмицата съвпадът на Меркурий и Уран може да ви озари с някоя гениална идея.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Това ви дава диригентската палка. Но правата вървят редом със задължения напомня ЮЛВ от вашия знак, през чиято позиция ще премине Луната. Някои ще се чувстват повече от обикновено ограничени и задържани в полета в първите дни на седмицата. В сряда е опозицията на Слънцето и Юпитер, която ще ви накара да „слезете на земята“ и да престанете да очаквате нещо, което няма шанс да се случи. Чувството за реализъм се засилва към края на седмицата. Меркурий навлиза в зоната на дома и семейните отношения, подобрявайки усещането ви за приемане и разбиране с близките.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Насладете се на почивката в неработния понеделник, защото след това ще бъдете много ангажирани. Слънцето, което се движи в зоната на съвместната активност с хора по интереси и предпочитания, е много активно през тази седмица, правейки няколко значими аспекта с останалите планети. Ще имате притегляне към нуждите на деца и партньор, любим или работодател. Противоречия между близки хора може да ви вкара в интрига и конфликт на интереси. Разкриване на информация може да обтегне отношенията в професионалната сфера. По важен за вас проблем търсете квалифицирана помощ и съвет.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Опозицията на Слънцето от срещуположния знак Телец с ретроградния Юпитер от вашия води до някои разочарования. Може да са от хора, с които се пресичат служебните ви интереси, от работодател, или партньор. Всичко е въпрос на мярка. Ако нямате големи очаквания, няма да се разочаровате. Вашият планетен управител Плутон е в подкрепа на Слънцето и на това да покажете вашите способности там, където те ще бъдат оценени. Запазвайте хладнокръвие и не си позволявайте да казвате неща, които не са уместни за момента, и средата. Бъдете дискретни за намеренията си. В края на седмицата Меркурий ви поднася изненада- нов партньор, съдружник, интересно бизнес предложение.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои комуникативна седмица. Слънцето в зоната на общувани и обработка на информация е в опозиция с Юпитер в зоната на амбициозните проекти. Аспектът води до някои разочарования от хора или обстоятелства, които не са според очакванията ви. Може да се чувствате надценени, или подценени, но не и на точното място в скалата на оценките. Разминаването е възможно да бъде изчистено с честна позиция и достойни постъпки. Нептун от вашия знак играе ролята на оценител, и на арбитър, когато въпросът касае други хора. Вашата позиция може да реши проблем, или да помогне за неговото изясняване. В края на седмицата Меркурий ви дава задачки за решаване, но също така навлиза в зоната на активната комуникация, пътуванията и полезната информация.

Благоприятни дни през седмицата от сряда до събота.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Плутон на 7.05.2018/11:52

Венера в квадрат с Нептун на 8.05.2018 / 0:58

Слънце в опозиция с Юпитер на 9.05.2018 / 3:39

Слънце в тригон с Плутон на 12.05.2018 / 2:10

Меркурий в квадрат с Марс на12.05.2018 /16:30

Меркурий в съвпад с Уран на 13.05.2018 /13:50

На 13.05.2018/15:40/Меркурий преминава в Телец

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.05.2018 / 5:29 – 9.05.2018 / 6:11

11.05.2018 /12:02 – 11.05.2018 /15:40

13.05.2018/ 21:05 – 13.05.2018 /21:15

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Мария Апостолова каза,

    Писа на май 6, 2018 @ 23:23

    Ох,Муси,наталното ми слънце е на 29.16 в Козирог и ме е страх…Дай ми малко кураж…

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 9, 2018 @ 15:27

    Мария Апостолова,
    един Козирог не би трябвало да се страхува.
    Самият страх привлича проблеми.
    Затова не му се поддавайте, а и няма причина.

  3. Didi каза,

    Писа на май 11, 2018 @ 16:54

    Как ще се отрази преминаването на Уран в Телец на зодия Телец, Муси?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии