Седмичен хороскоп 7-13 март 2016

ПСЗ 9 3 2016Новолуние и слънчево затъмнение на 9 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Най-важното астрологично събитие не само за тази седмица, но и за целия месец март е пълното слънчево на 9-ти, сряда. Това е първото от общо петте затъмнения за 2016 година – две през пролетта и три през есента, от които две слънчеви и три лунни.

В сряда Земята ще застане на една ос със Слънцето и Луната, затова затъмнението е от вида пълно слънчево, когато Луната покрива изцяло диска на Слънцето.

От територията на България обаче няма да може да се наблюдава. Оста на сянката на Луната преминава основно през Тихия океан, затова явлението ще радва жителите на някои части на Южна и Югоизточна Азия, и на Северна Австралия. Общата продължителност на затъмнението е 5 часа и 15 минути.

Съвпадът на светилата е в 18°55′ Риби, на три градуса от ЮЛВ, подобно на пълното слънчево затъмнение преди около една година. Това е второто и последно, за дълъг период от време напред, пълно слънчево затъмнение в Риби. Предишно подобно пълно слънчево затъмнение е имало преди точно 19 години, на 9 март 1997 година, също в 18 градуса Риби.

Влиянието на Слънцето, когато срещата на светилата е близо до низходящия лунен възел, е много по-силно, съответно по-значима е ролята на мъжкия принцип. Слънчевото затъмнение бележи период на важни житейски промени, които се развиват в рамките на дни, седмици или месеци, в зависимост от конкретните обстоятелства. Слънчевото затъмнение води към взимане на важни решени, такива за които е назрял момента, и които не търпят не само отлагане, но и изискват мобилизиране на цялата жизнена енергия.

При доминиращата роля на Слънцето при едно пълно слънчево затъмнение, тези решения и конкретни стъпки са провокирани от рационален тип обстоятелства повече, отколкото от емоционален. Съвпадът във водния знак Риби създава средата на проявление на темата, или темите, на слънчевото затъмнение. При някои хора може да се получи ефект на отрезвяване, на проглеждане за причини и следствия, за обстоятелства около важен житейски момент. Както светкавицата просветва и осветява сцената пред нас, за да бъде тя запечатана на кадър, така и пълното слънчево затъмнение води до прозрения от фундаментален характер.

Колкото е по-близо е Луната до Земята по време на слънчево затъмнение, толкова по-голяма е неговата продължителност. А колкото повече време трае затъмнението, толкова по-дълго се развиват процесите на Земята, които са провокирани от него. За разлика мартенското слънчево затъмнение в предходната година, сегашното е почти два пъти по-продължително. Пълното покриване на диска на Слънцето от Луната, пълната фаза, ще трае 4 минути 9 секунди. Това от своя страна предрича възникване и развитие на процеси,които ще се разтеглят във времето няколко месеца, със силно изразяване по време на пълнолунието през месец септември 2016 година, когато ще имаме частично лунно затъмнение.

Акцентирането на Риби през тази седмица, води до проявление както на позитивните, така и на негативните тенденции, свързани с този знак. От едната страна на везните са духовните стремежи, идеализмът, толерантността и способността на хората да изпитват състрадание към нуждаещите се. В този смисъл може а бъдем свидетели на ярки емоционални жестове, на постъпки с характер на съпричастност и саможертва. Риби е знакът на емпатията и хората със свръхчувствителност, могат да бъдат подложени на силен емоционален натиск отвън, да се чувстват отпаднали, с главоболие и световъртеж. Подчертаното от затъмнението новолуние в Риби дава силен творчески импулс на хората на изкуството и науката. В края на седмицата и Венера навлиза в Риби. Музата ще кацне на рамото на много поети, художници, музиканти и артисти, както и нютонови ябълки ще падат на главите на готовите за научни открития. Отличен период за тези,които се занимават с благотворителност, търсенето и намирането на спонсори ще бъде по-успешно под влияние на новолунието в Риби.

Негативната страна на влиянието на Риби,в който знак се срещат светилата, е манипулацията. Поради силното слънчево влияние, на мъжкия принцип, тя може да бъде значима и фокусирана в определена тема. Така съзнателна, целенасочена манипулация може да бъде упражнявана, както се очаква, от медиите. Започнала сега, тя може да се развие във времето напред за седмици и месеци, до есента.

Активирането на водната енергия от четирите космични тела в Риби, в следващите дни и седмици, може да доведе до валежи, градушки, аварии с водни съоръжения, инциденти с транспортни средства по вода, проблеми с водопреносната мрежа и др. подобно.

На личностно ниво пълното слънчево затъмнение оказва значимо влияние върху определени сфери, ако прави съвпад с планета, връх на дом или специална астроточка от рождения . Най-силно ще усетят влиянието родените във втората декада на знаците Риби, Дева, Близнаци, Стрелец, Везни и Водолей.

Около затъмненията има карантинен период от няколко дни, в който е добре да се избягват важни начинания като започване на нова работа, сключване на брак, тръгване на пътешествие, планирани операции и др.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои мистична седмица. В първите дни,понеделник и вторник, преди новолунието, направете възможното да приключите това, на което му е дошло времето. Разчистете пътя си от стари задължения ограничения и задръжки. Изхвърлете ненужното, освободете се от старото и непотребното,за да дадете възможност на новото да навлезе в живота ви. Пълното слънчево затъмнение в предходния знак Риби може да ви даде нов поглед върху стари проблеми, да ви „отвори очите“ за решения, за които не сте се сещали досега. Дайте си пространство „да дишате“, да се развивате, без да бъдете ограничавани от конкретен човек, или от средата. Обръщайте внимание на здравето си с помощта на мисловни техники. Мислете за себе си като за здрав човек, и ще бъдете здрави. Не позволявайте манипулации свързани със здравето ви. В личния живот ще ви бъде трудно да свалите розовите очила. В края на седмицата и Венера влиза в Риби, затова правете отстъпки, радвайте се на внимание и любов до 5 април, когато тя ще ви дойде на гости.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с изчистване на задължения. И добре е да го направите с желание,защото е важно да преминете през пълното лунно затъмнение в Риби освободени от тежестта на стари финансови ангажименти. Новолунието в зоната на финансите, обвързващи ви с други хора, бележи началото на благоприятен период да получите желаната финансова подкрепа за ваша идея, проект, разработка, изделие или друго начинание, резултат на обединени амбиция и талант. Можете да получите заем, или кредитна линия, да ви върнат взети пари или да дойде неочаквано наследство. Интимният живот става по-интензивен в дните и седмиците след подчертаното новолуние във водните Риби. В това отношение ролята на Марс е много важна. Планетата на амбицията и страстта се движи в огнения Стрелец, откъдето подхранва либидото и изпълва личния живот с ярки преживявания. В края на седмицата Венера влиза в Риби и подсилва с много романтика фонът, на който се развиват любовните ви взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец,предстои седмица на семейството. Пълното слънчево затъмнение в Риби слага акцент върху битовите условия, отношенията с най-близките и сигурността на дома. То служи за катализатор на промените, придава им енергия и скорост, което създава невероятна динамика в ежедневието. Активната водна енергия може да ви притесни с някои проблеми във водопреносната мрежа, с неизправни кранове, спиране на водата, заради аварии, или течове от съседите над вас. Съвпадът на светилата насища с повече емоции отношенията между членовете на семейството, а Марс от вашия знак ви дава волята и амбицията да правите нещата по своя начин. Всичко свързано с най-близките, със сигурността и удобството на домашната среда, сега придобива още по-голямо значение. Наследствени въпроси, имотни делби, продаване на собственост, наемни отношения и промени в тях, смяна на местоживеенето, са теми, които в следващите дни подлежат не само на обсъждане, но изискват и конкретни стъпки. Това, което заложите сега като желание и намерение, ще се реализира в следващите месеци. Новолунието ще изкара на повърхността и някои противоречия между професионалните ви ангажименти и потребностите на домашната среда, което би довело до реорганизация, целяща да доближи изискванията на двете сфери, и да намали напрежението между тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. До новолунието направете възможното да се освободите от „приятели“, които не заслужават вашето доверие. Някои социални активности също можете да погледнете с критично око и „да отсеете зърното от плявата“. Пълното слънчево затъмнение слага акцент върху отношенията ви с приятели и хора, с които споделяте общи интереси, свързани с професията или със свободното време. Идва подходящ период да влезете в кръг от хора,който отговаря на потребностите ви, към който желаете да се присъедините,затворено общество, клуб, тайна фейсбук група, или професионална среда, която е според квалификацията ви. Ще получите с лекота подкрепата, от която се нуждаете в този момент. Според Закона за даването и вземането обаче трябва да има равновесие. Получавате подкрепа – давате подкрепа, или обратно. Всеки импулс за благотворителност ще ви се отплати многократно. Разбира се не това трябва да е причината да бъдете щедри и отзивчиви към околните. В това отношение в края на седмицата Венера,която преминава в интуитивните Риби, ще ви бъде ценен съветник до 6 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на слънчево затъмнение в срещуположния знак. Новолунието в Риби е важен астрологичен момент за всичко свързано с партньорството. Енергията на съвпада на светилата ще ви помогне да запушите пробойните, или да затвърдите добрите практики във взаимоотношенията си с околните. Вашата социална активност в следващите седмици и месеци може да бъде високо оценена и да получава адекватни положителни резултати. Обърнете внимание на това, което ви казват другите, вслушвайте се в съветите по-внимателно, и тогава предприемайте каквото и да било. Учете се от чуждия опит, и от чуждите грешки. За семейните настъпва период на съгласуване на планове и действия с партньора. Това, което е важно за спътника в живота ви, става важно и за вас. Венера, която в края на седмицата преминава в Риби, ще ви помага да подобрите своята чувствителност към потребностите на партньора. Свободните сърца могат да бъдат очаровани и изненадани от някои неочаквани срещи и добрите възможности, които се очертават за сериозна връзка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Новолунието, в съчетание със слънчево затъмнение, във водния знак Риби, ви прави емоционално и физически ангажирани със събития свързани с брат или сестра, с племенници и братовчеди, със съученици и съседи, както и с хора, с които заедно се обучавате, или живеете в съседство. Това, което други планират, ви кара и вие да променяте плановете си. Някои договори могат да бъдат подложени на промяна като срок или финансова обвързаност. Срещата на светилата в най-комуникативната зона на хороскопа ви е стимул за създаване на екип, или разширение и обновления във вече създаден такъв. Периодът е подходящ за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност, както и за обучение за управление на МПС.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Пълното слънчево затъмнение в Риби слага акцент върху професионалната сфера. Вашите дългосрочни професионални цели сега могат да придобият конкретна форма и да се изпълнят със съдържание. „Чашата е наполовина пълна“ е чудесен девиз за този период. Бъдете позитивни и добронамерени, показвайте най-доброто от себе си, стремете се към реалистични и постижими цели, така ще получите нужната ви подкрепа и увереност. Подчертаното новолуние дава шанс, отваря врати, които са били затворени досега. От сряда нататък приемайте покани за срещи, разговори, интервюта, всичко, което касае професионалните връзки и дава възможност за реализация на вашите амбиции. Реализацията може да се разтегне във времето, затова не бързайте, по-точно не прибързвайте с изводи, заключения и кардинални решения. Дайте шанс на интуицията да ви подскаже най-верният път. Мъжкият принцип е доминиращ в това затъмнение,затова обръщайте внимание на това което идва, или което е свързано, с мъжете във вашия живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. С наближаването на пролетта тонусът ви се покачва. Натоварвате се с все повече физическа работа, което в един момент може да премине границата на вашата издържливост. Пълното слънчево затъмнение в Риби ви подтиква да обръщате повече внимание на здравето си, на здравословния начин на живот, редуване на работа и почивка, както и търсене на ефективни методи за поддържане на добра физическа кондиция. Всичко с мярка, всичко в умерени количества. Подчертаното от затъмнението новолуние ще ви даде отправна точка за важни промени в работната среда. Нови хора могат да ви станат колеги или подчинени, на които да предадете своите знания и умения. Станете преподаватели, лектори, треньори, ментори на по-млади и незнаещи, започнете собствен бизнес във времето след пролетните затъмнения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с чудесния съвпад на Луната и Венера на тяхна територия. Той ви настройва и романтично, но и прагматично, последното в синхрон с предстоящото слънчево затъмнение в Риби, в средата на работната седмица. Новолунието в сряда слага акцент на финансовата сфера. Навлизате в период, в който можете да направите пробив в това отношение, да намерите добър източник на приходи, като нова работа, или повишаване на заплатата на старата. Отправете своите желания към Вселената и ако те са искрени, ненавреждащи на друг, ще получите отговор в следващите месеци. Намирате се в слънчевия период на личната си година, вашият жизнен тонус и самоувереност са на високо ниво. Имате добри условия да популяризирате себе си и това, което правите, да намерите добър прием за идеите и вижданията си по определени теми, които да реализирате в следващите месеци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои запомняща се седмица. Пълното слънчево затъмнение в сродния по стихия знак Риби ще остави траен отпечатък в паметта ви с възможностите, които отваря пред вас. Зоната от слънчевия хороскоп, в която то се случва, е чувствителна към всичко ново и прогресивно. Затова в понеделник и вторник направете необходимото да разчистите, да се освободите, от това, което задържа духовното ви израстване. Ако не сте при подходящия учител, водач, ментор, настойник, ако той ви влияе зле и не ви помага, прекъснете взаимоотношенията си с него. „Една врата се затваря, друга се отваря“. Търсете новите възможности, новите хоризонти, отворете съзнанието си за тях, следвайте интуицията си. Навлизате в добър период за публикации и издаване на собствени трудове, за контакти и договаряне с издатели, за популяризация на идеите ви. Включване в обучителни програми, или организирането на такива, е също тема повлияна от новолунието в Риби. Личният живот влиза във фокуса на вниманието, като там имате много нови неща, които да научите. Планирането на семейна почивка, срещи с приятели, пътешествия в чужбина, новини от хора, които живеят в странство ще ви вълнуват в следващите дни, седмици и месеци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои приповдигнато романтична седмица. Новолунието, съчетано с пълно слънчево затъмнение, в сродния по стихия знак Риби, я прави силно ориентирана към емоционалния живот. Срещата на светилата в зоната на вашите емоции и лични предпочитания, на творческия импулс и децата, на забавленията, но също така и на рисковите начинания, е забележително астрологично събитие, което се случва един път в годината. Слънчевото затъмнение от своя страна ви кара да бъдете готови да посрещнете предизвикателствата и новите възможности, да активизирате скрития си потенциал. Това което ви трябва е цел, увереност в себе си, постоянство и готовност да се стигне до успешен финал, независимо колко време и усилия ще са ви нужни. А времето сега е наистина важен фактор. Новите начинания планирайте за периода след второто пролетно затъмнение, а резултатите очаквайте след месец, три или шест.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, настъпва невероятна седмица. В сряда е пълното слънчево затъмнение във вашия знак. Случва се две поредни години в интервал от 19 години. Последните пълни слънчеви затъмнения в Риби бяха в края на февруари и през март 1997-1998 година. Срещата на светилата сега ще бъде в 18 градуса Риби, което ще даде по-силно отражение в живота на родените на 8, 9 и 10 март. Струпването на няколко планети във вашия знак, включая Слънцето и Луната, ви прави забележими и привлекателни за околните, още повече, когато на гости ви дойде Венера. Планетата на любовта ще ви радва с присъствието си от 12 март до 5 април. Новолунието във вашия знак, съчетано с пълно слънчево затъмнение, ще ви кара да обръщате повече внимание на себе си, да направите някои неща за подобряване на външния вид, за излъскване на имиджа, така че околните да ви харесват още повече. Някои прозрения относно собствената личност, и как изглеждате в очите на околните, могат да бъдат водещата светлина за вас през следващите седмици. Затвърждавате ролята си на водач в средата, в която се реализирате, както и правото да избирате какво, как и с кого да правите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция с Юпитер на 8.03.2016 / 10:57 часа.

На 9.03.2016 / 3:54 часа новолуние в 18°55’Риби и пълно Слънчево затъмнение.

Меркурий в съвпад с Нептун на 11.03.2016 / 6:01 часа.

На 12.03.2016 /10:23 часа Венера преминава в Риби.

Луната през периода се движи между знаците Водолей до Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

9.03.2016 / 3:54 – 9.03.2016 / 21:40

11.03.2016 / 20:24 – 11.03.2016 / 21:44

13.03.2016 / 11:46 – 13.03.2016 / 23:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

.

Етикети: , ,

5 коментара so far »

  1. мими каза,

    Писа на март 7, 2016 @ 12:05

    Много интересно е всичко това.
    Миналата година на 19март когато е рождения ми ден, беше слънчевото затъмнение в 9тия ми дом.Имах събития по образованието на детето ми.
    Сегашното ще се случи точно на куспидата на 9ти дом-19гр.
    Интересното е че това затъмнение ще бъде в съвпад със соларния ми асцендент,на новата соларна година,която започва на 19ти.

    Муси това значима ли ще бъде?

    Благодаря!

  2. Таня каза,

    Писа на март 8, 2016 @ 7:21

    Освен ЮЛВ към колектива на това явление се присъединяват и Хирон и Балата луна.Муси,бихте ли казали какъв оттенък придават те на това събитие?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 8, 2016 @ 12:13

    Таня,
    Ако проследите подредбата им, тя е много показателна. Хирон,след това ЮЛВ, след това Селена. Преживявайки болка и страдание, изчистваме негативната си карма, за да се радваме на позитивната. Естествен процес на растеж. :)

  4. Таня каза,

    Писа на март 8, 2016 @ 17:45

    Да!Точно по Риби – страдаш,страдаш,докато ти просветне (евентуално):).

  5. мими каза,

    Писа на март 8, 2016 @ 22:58

    Благодаря.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии