Седмичен хороскоп 8-14 април 2024

2024 4 8Пълно слънчево затъмнение на 8 април

Марс-Сатурн в съвпад

Ретрограден Меркурий-Слънце в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни една от най-тежките в астрологично отношение седмици за годината 2024. Макар и предупредени налага се да бъдем внимателни и както при всяка трудна ситуация да се съсредоточим върху доброто и позитивното.

Седмицата започва с пълното слънчево затъмнение, за което се изговори и писа много. Вторият акцент на коридора на затъмненията, в който е съсредоточена много планетарна енергия. От 3 април, когато Луната премина през позицията на Плутон в 1Водолей до 11 април,когато ще премине през съвпад с Уран в 20Телец, всички планети се намират в малък участък от зодиака, само в 4 от 12-те знака. В този планетарен котел се съсредоточава невероятно силна енергия. Затова се разбуниха поредица от вулкани и се случиха няколко силни земетресения. Човешката енергия, която няма покой допълни планетарната и усили ефекта.

В последната, четвърта и най-натоварена с аспекти седмица от коридора на затъмненията отпушването на натрупаната енергия става чрез съвпадите. Те са три, два от които в Овен. Първият и най-мощен е този на Слънцето и Луната в понеделник в 19Овен, следва съвпадът Марс-Сатурн в сряда, на 10 април, в 14Риби и третия е в петък, 12 април, поредният съвпад на Меркурий със Слънцето, но този път ретрограден и в 22Овен.

В понеделник в 21:20 ч, наше време, Слънцето и Луната се срещат в 19 Овен. През този век, с малко подобие е хибридното слънчево затъмнение пръстеновидно в една част от пътя на сянката на Луната, на 8 април 2005 година. Също в 19-я градус на Овен и при ретрограден Меркурий в Овен.

Лунната сянка на пълното слънчево затъмнение на 8 април 2024 година, по суша, преминава през Северна Америка. Очаква се там да се получат и най-силните ефекти от него във времето до до есента при пълнолунието в Овен. Събитията около затъмненията обикновено предхождат точния аспект. Марсовото управление на затъмнението, съвпадът е в Овен, асцендент в Скорпион,поражда опасения за тероризъм и активни военни действия в горещите точки на планетата.

Личното усещане може да е в широк диапазон. При някои ще има главоболие, замайване, сърцебиене, покачване на кръвното налягане или рязък спад, раздразнителност и бързоречие, неадекватност в приказки и поведение, импулсивност, избухливост и др. подобни.

Главният спътник на пълното слънчево затъмнение в Овен е Хирон, който е в точен съвпад с градуса на затъмнението- 19гр. 24мин., което подсказва учене на урок за едни по лесния, за други по трудния начин.

Следващият съвпад- утечка на натрупана енергия е в сряда,когато среща си дават Марс и Сатурн в 14Риби. Макар в нежните и кротки Риби този съвпад носи, ако не експлозия, то гейзер от вода и пара. Или изтичане на гной от набрал огромен цирей. Всеки планетен съвпад е начало на нов цикъл. Марс-Сатурн цикълът е двугодишен, всеки път в различен знак. Началото в Риби носи сблъсък на илюзията с реалността. На някои ще се случи рязко приземяване след летеж в облаците. Обединяването на енергиите на двете планети е изтощително за повечето хора. Ако бързате и натискате педала на газта, до вас ще има някой, който ще натиска спирачката и ще ви крещи да спрете. Ако сте наясно с проблемите, имате търпение и сте готови да изчакате удачния момент, някой до вас ще ви пришпорва нетърпеливо. Ретроградният Меркурий допълнително усложнява всяка ситуация.

В петък, бързоногият комуникатор отново среща Слънцето,този път по-близо до Земята, в така нареченият долен съвпад. Ретрограден Меркурий в съвпад със Слънцето в Овен е генератор на безкрайно много идеи, които ще искат да бъдат реализирани веднага, тук и сега.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои невероятна седмица. Започва с пълно слънчево затъмнение във вашия знак в неговия 19 градус. За рождениците през тази седмица ПСЗ ще участва в соларния хороскоп с последващи ефекти през започващата нова лична година. Позитивната страна на това влияние е в мощната лична енергия, която търси изява в много посоки. В част от групата напира огромно желание за изява, за привличане на вниманието към себе си, за включване в интересни инициативи, в която имате главно участие. В сряда вълнението се засилва, имате и конкретни предложения и усещането за много възможности,които се отварят пред вас. Ще отбележите и задържащата роля на Сатурн като необосновано съмнение или пряко действие на човек, на чиято помощ сте разчитали. В края на седмицата бъдете сред близки хора.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица, започваща с пълно слънчево затъмнение в другия огнен знак Овен. Силата на новолунието в Овен сега е преуголемена, вдъхва смелост и увеличава вашия предприемачески дух. В юпитеровия период на личната година се вдъхновявате да се захванете със сложни, трудоемки и почти недостъпни за другите цели. Възможно е те да не са съвсем нови, но сега виждате по нов начин как да ги постигнете. Прозренията ви следват от дни и ще продължат още дни след новолунието. Аналитичният ви ум работи на пълни обороти, но не бързайте с действията, обмисляйте и планирайте прецизно всяка стъпка.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Новолунието-пълно слънчево затъмнение е в полето на любовта, славата, творчеството и децата. В марсовия период на личната година това е приливна вълна от емоции, енергия и страст, която трудно се овладява. Няма какво да спре огнения порив. Насочена в правилната за вас посока енергията на новолунието и ускорението, което придава, активира жизненост, желание за растеж и амбиции за успех, независимо от трудностите. За свободните сърца желанието за връзка е осъществимо в следващите две седмици или поне до пълнолунието през октомври. За обвързаните, енергията на новолунието може да подкрепи желанието за разширяване състава на семейството.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата,започваща с пълно слънчево затъмнение е време за вътрешно отдръпване. Затворете портите и размишлявайте в уединение. Така ще видите по-ясно променящата се ситуация около вас и възможностите, които се появяват. Осланяйте се на търпението си и на здравия си разум. Луната идва при вас във вторник след обяд и ще стои точно два дни. Очаква ви интересна сряда. Не изпускайте от внимание впечатления, срещи, отправени предложения. В края на седмицата не се задържайте на едно място, пътувайте.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои предизвикателна седмица. Новолунието - слага силен акцент върху партньорските ценности, и ресурси. Това, което е обща собственост, общо задължение, обща отговорност се подлага на ярко осветяване, като от мощен прожектор. Малко или почти нищо ще остане скрито. Всичко на масата и разбор на плюсовете и минусите. Възможно е да се натъкнете на неща, които не знаете, да попаднете в неочаквана ситуация и дори в плетена отдавна нечия мрежа. Колкото повече навлизате в проблема, толкова по-пълна картина ще ви се разкрива. Каквото и да ви хрумне да предприемете, не бързайте.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог енергията на новолунието, съчетано с пълно слънчево затъмнение е в полето на семейните отношения, както и на тези, с които сте под един покрив. Слънчевите затъмнения дават насока за промяна, пълните още повече. Дали ще промените местообитаването, жилището, района, селището, държавата е лична подробност, процесът на отделяне от това, което ви е държало на определено място досега е започнал. Усещате се твърде уседнали, ограничени, изчерпани откъм новости и идеи, промяната идва, за да получите нов старт, ново вдъхновение, нова визия за живота си.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци,пълното слънчево затъмнение в Овен изтъква на преден план работата в екип. Не е време за отделяне и тръгване по собствен път. Влейте се в потока, следвайте течението. Ако сте си сами шеф, привличайте хора към работа и кауза. Увеличавайте броя на тези, с които работите, обменяте опит, или просто се забавлявате. Ретроградният планетен управител ще ви води по стари пътеки и изпробвани вече начини. Ще привлича към вас и хора, с които сте имали вече отношения, ще подновява стари приятелства. Добър период за проверка на технологичното обезпечаване и търсене на нещо по-добро и по-ефективно.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с новолуние-пълно слънчево затъмнение в срещуположния знак Овен. В зоната на партньорството този мощен съвпад създава особени, дори невероятни условия за още по-дълбоко обвързване и скок във взаимоотношенията. Тези, които са си пожелали връзка, или брак, са на крачка от постигане на мечтата си. Затъмненията обаче разкриват и сенчестите места, онова което обикновено е скрито от очите. Дали ще успеете да се справите с новото и непознатото. Не избързвайте с оценките и заключенията. Сдържайте кардиналната си природа от категорични изказвания или постъпки. Ретроградният Меркурий може да се включи с отваряне на очите за нещо или някой, когото вече познавате.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей през тази седмица зоната на комуникациите е супер активирана. Новолунието-пълно слънчево затъмнение в Овен нажежава страстите между вас и хората, с които най-често общувате. Възможни са сблъсъци, по-вероятно поради стари причини, но и нови такива не са изключени. Повечето ще се чувстват пренапрегнати от взаимно неразбиране или от вмешателството на външни хора в личните отношения. Някои финансови обстоятелства могат да бъдат запалената клечка кибрит,която разпалва пожар.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак пълното слънчево затъмнение в другия кардинален знак Овен може да ви постави на космодрума за изстрелване в кариерата. За да полетите ви трябва посока, цел и яснота на желанията. Промяната е в ход, от вас зависи как точно ще се случи и до колко удовлетворителен ще бъде резултата. В рамките на половин година, до октомврийското пълнолуние,с голяма степен на вероятност, ще имате резултат. За неща свързани с хора отдалеч и работа с чужденци следвайте модела „бързай бавно“. В неделя Луната е във вашия знак, действайте.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион седмицата започва с пълно слънчево затъмнение в другия марсов знак Овен. В полето на здравето пълното слънчево затъмнение слага акцент върху отношението към тялото с начин на хранене, редуването на работа и почивка, отглеждане на полезни навици и умения и ефективност на вложения труд. Някои обстоятелства около собственост могат да станат очевидни в дните на новолунието и в рамките на следващите две седмици. Грижата за болен човек или такъв в нужда може да изисква нов подход, съществена промяна, смяна на лекар, лекарство, терапия. Оглеждайки се за нова работа или друг работен колектив може да попаднете на подходящата оферта.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби пълното слънчево затъмнение попада в полето на личните доходи, ценности и притежания. Новолунията са време за отправяне на желания, но затъмненията откриват скрити възможности и неподозирани резерви. В зоната на личните придобивки пълното слънчево затъмнение дава възможност за отскок в тази сфера. Дали ще намерите начин да печелите повече, или ще намалите драстично пробойните,през които изтичат доходите ви, е въпрос на лична стратегия. При всички случаи ще имате опитности, които дави дадат насока, а вашата интуиция ще ви подскаже правилния път и точният начин.

Дати на някои астрологични събития

На 8.04.2024 г в 21:21 ч новолуние-пълно слънчево затъмнение в 19°Овен

Марс 0 Сатурн на 10.04.2024 в 22:36

Слънце 0 Меркурий на 12.04.2024 в 1:03

Луната е без курс на:

9.04.2024  5:38 –  9.04.2024 14:23
11.04.2024 13:04 – 11.04.2024 15:58
13.04.2024 17:46 – 13.04.2024 20:45

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии