Седмичен хороскоп 8-14 февруари 2016

НЛ 8 2  16 във Водолей в понеделник

Меркурий във Водолей в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е началото на Китайската нова година – 8 февруари 2016, годината на Маймуната. Както знаете, тя започва винаги на второто новолуние след зимното слънцестоене.

Предстои ни уникална седмица. Тя започва с Китайската нова година и завършва с двойния празник – св. Трифон Зарезан/св.Валентин, празника на влюбените.

В понеделник, 8 февруари, светилата се срещат в 19°Водолей, знакът на въодушевлението, страстите и сбъднатите желания. Затова в понеделник не пропускайте да отправите към Вселената своите съкровени желания, и дано те се сбъднат.

Понеделник обаче е все още в обсега на влияние на квадрата на Слънцето и Марс, който се заформи през втората половина на миналата седмица и стана точен в неделя – рисков фактор за спортисти и приятели на екстремните преживявания. Луната до Слънцето, както и Прозерпина до Марс подсилват ефекта на тази квадратура,която не трябва да се подценява до края на седмицата.

С изключение на този напрегнат аспект, астрологичната картина през седмицата е една от най-спокойните за годината. И това е добрата особеност на целия месец февруари. Затишие преди буря, която набира скорост и енергия под гладката и спокойна повърхност.

Новолунието във Водолей, освен че бележи началото на астрологичната за знака, е указател за повече активности в IT сферата. Някои нови разработки могат да бъдат пуснати в интернет пространството, както и новини за неизвестни досега изобретения. Раздвижването в социалните мрежи предполага включване в множество общи инициативи, групиране около важни теми, обединяване в защита на каузи със значение за много хора.

Някои от секстилите породени в предходната седмица, продължават да влияят и през тази. На техен фон се развива красивият аспект – тригон на Венера и Юпитер. Двете планети са фаворизирани като най-благодатни. Венера е наричана малкото, а Юпитер – голямото щастие. Който има в хороскопа си силни Венера и/или Юпитер, особено в земни знаци както са сега, се радва на късмет в материалните дела през целия си живот.

През тази седмица тригонът Венера-Юпитер ще донесе улеснение и добър шанс за земните знаци Дева, Козирог и Телец, но също така и за водните – Риби, Скорпион и Рак. От понеделник до сряда компания на Венера правят Меркурий и Плутон, които засилват ефекта на тригона и с Юпитер. Двете вътрешни планети се движат синхронно, с почти еднаква относителна скорост, което ги прави близки до края на месеца. Съвпадът Венера Меркурий ще радва Козирог до края на тази седмица, когато Меркурий, в деня на влюбените, ще премине във въздушния Водолей.

Много усмивки и весело настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои техничарска седмица. Новолунието в 19 Водолей е в контакт с Уран от вашия знак,което ще окаже влияние на тези от втората декада на знака. За работещите в IT сферата, това е чудесен момент за реализация на идея и разработен вече проект. Също така за присъединяване към екип за бъдеща работа, или създаване на свой, там където има условия за това. Няма причини за задръжки, освен ако не са от морално етичен характер. На новолуние се отправят желания, а точно за това за вас това новолуние е специално и с повече потенциал за изпълнението им. Бъдете искрени и нека това, което искате за себе си, не вреди на някой друг. Някои ще сънуват активно във вторник и сряда. В четвъртък не проспивайте шанса си. Луната е във вашия знак, и подкрепена от Меркурий и Венера, ви дава идеи, повече въображение и находчивост за служебните, но и за личните дела. Петък може да бъде напрегнат ден за някои, сдържайте емоциите си. В почивните дни – обратно, бъдете романтични и емоционално щедри.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Новолунието в понеделник, в срещуположния знак Водолей е предизвикателство към партньорствата, в служебен и личен план. Съвпадът на светилата може да стане отправна точка за някои начинания, на които не сте придавали досега значимост. Възобновете отношенията си с някой, когото сте „загърбили“ или пренебрегвали, понякога не се знае „от коя туфа ще излезе заека“, сега имате възможност да експериментирате. Проявете повече фантазия и оригиналност, когато избирате подарък за празника в края на седмицата, а също така къде и как да го направите. Денят е добър за всяка романтична стъпка – обяснение в любов, предложение за брак, за годеж и сватба, но за последните е трябвало по-отдалеч да се помисли. Седмицата е добра и за бизнес дела, за сключване на сделка, за подписване на трудов договор или договаряне на съвместна работа. Добрата тенденция продължава и през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Новолунието в понеделник задава стъпката на нов танц,в която ще трябва да се включите. И той е най-вече в комуникацията, в социалните мрежи, където контактите ви значително ще се увеличат сега и през следващите седмици. Проучване, събиране и обработка на данни ще ви се отдава много по-лесно, както и работа с групи от хора, на които имате какво да кажете. Подходящ период за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност. Отношенията ви с близки родственици – брат, сестра, племенници, братовчеди, съученици и съседи, както и с хора с които заедно се обучавате ще повлияят някои от плановете и ще изискват бързи промени. Имайте готовност за бързи и краткотрайни пътувания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Това, което сте планирали има всички шансове да стане по най-добрият начин. Не се ограничавайте, мечтайте, мислете и планирайте неща, които могат да променят живота ви из основи. „Човек е голям, колкото са големи мечтите му“. Да, сега можете да се доверите на интуицията си и да действате уверени в успешния край. Направете си график, напишете каквото и комуто трябва, пресметнете рисковете и ползите. И най-важното, разчитайте на себе си. Сряда е удачен ден за срещи, разговори, презентации, за договаряне с контрагент, или работодател,за поемане на дългосрочни ангажименти. В петък и събота обърнете внимание на здравето си. В неделя Луната е във вашия знак, събирате вниманието върху себе си точно в деня на влюбените.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Новолунието във Водолей ще стимулира вашият интерес към повече знания за здравословния начин на живот, предпазването от болести, укрепването на имунната система и грижата за тези, които в момента имат нужда. Моментът е добър за започване на нов диетичен режим, за физическа и психическа пренастройка, за отказване от вредни навици. Разбира се всичко трябва да бъде в някакви разумни граници, без залитане и прекаляване, което може да нанесе повече вреда отколкото полза. Новолунието във въздушния и лесно въодушевяващ се Водолей може да бъде начало на важни промени в работната среда – нови колеги или подчинени. Моментът е добър за предаване на знания и умения на други хора, а също така за започване на самостоятелен бизнес.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Отново сте в центъра на вниманието на околните. Стелиумът от три планети Плутон-Венера-Меркурий във вашия знак е като фокусна точка на хорското любопитство. Сега тази енергия се разрежда от тригона с Юпитер от Дева, което дава възможност за отклоняване на вниманието с обещания, давани и преди, сладки приказки или новини отдалеч. Новолунието във Водолей в началото на седмицата дава тон на теми, свързани с финансите. Някои нови задължения могат да изискват преразпределяне на бюджета и по-рационално използване на наличните ресурси. Съвпадът на светилата носи подкрепа за увеличаване на доходите, за намиране на други източници на такива, което от своя страна води до подобряване на самочувствието, повишаване на работоспособността и мотивацията. В неделя, празника на влюбените,Луната в Телец ще ви поощрява за повече интимност и забавления.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Водолей ще влее авантюристичен дух в ежедневието ви. Моментът е удачен за планиране на пътешествие – сега, съвсем скоро, или през лятото. На неспокойната ви природа ѝ трябва съвсем малко, за да се вдъхнови за интересни преживявания и приключения. Ако се занимавате с писане, или фотография, с печат или издаване на книги, то нарастващата Луна през тази и през следващата седмица ще ви подкрепя в начинанията. Някои ще получат финансова подкрепа от близък роднина, или обещание за такава. „Желязото се кове докато е горещо“,затова не отлагайте преговори, направете си разчетите и сключвайте договор през тази,или през следващата седмица. В неделя, вашият планетен управител – Меркурий сменя знака си, преминавайки от Козирог във Водолей. От въздушния знак той ще ви подсеща, като двойствен знак, да отдадете почит и на двамата светци, но не прекалявайте нито с напитки, нито с емоции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтична седмица. Новолунието в сродния по стихия въздушен знак Водолей раздвижва енергии в зоната на любовните взаимоотношения. Нещо, което в седмицата на св. Валентин ѝ придава още повече емоционална приповдигнатост в розов цвят. Новата Луна в зоната на любовта и страстта събужда вашата съзидателна енергия и ви кара да търсите поле за изява. То може да бъде в творчество и изкуство, в правенето на красиви неща за другите, в украсяване на дома и работното място, в организиране на забавления за приятели, да отделяте повече време за децата, или за детското в себе си. Моментът е добър да направите важна крачка във връзката си, да предложите брак, да направите годеж. Освен романтично, от вас се очаква да направите нещата по интересен и оригинален начин. Седмицата е добра и в делово отношение, затова рекламирайте себе си и дейността си като използвате възможностите на социалните мрежи. Бъдете на висотата на съвременните технологии, не се страхувайте да навлизате в нови области на знанието.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Vo12За родени те под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои невероятна седмица. В понеделник е второто за годината новолуние, естествено във вашия знак, и започва китайската нова година. Силното лунно влияние придава на седмицата особен чар, прави я запомняща се като емоционална и романтична. Последното подсилено от празника на влюбените – св. Валентин в неделя. Новолунието във вашия знак е чудесен повод да промените нещо в себе си, във външния си вид най-вече. Нова прическа, нови дрехи, хубаво настроение, биха подчертали ефекта на промяната. Това ще ви направи център на внимание, ще можете да изпъкнете, да направите впечатление някому и да подобрите самочувствието си. В неделя Меркурий ви идва на гости за около три седмици,време през което с негова помощ ще подобрите някои страни на комуникацията си с околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към другите. Не че ще загърбите вашите интереси и потребности, но по-голямата част от времето и вниманието ви ще бъде погълнато от грижи за другите, или съобразяване с другите. Това може да са най-вече близки хора – родители, партньори, колеги, хора, с които имате общи собствености и финанси. Новолунието във Водолей може да даде „зелена светлина“ за решаването на финансов проблем,свързан с институции, с данъчни, с банки. Моментът е добър както за разплащане на задължения, така и за поемане на нови такива, с взимане на заем, или включване в инвестиционен проект. Закупуване на имот през тази и следващата седмица също е обект на планетарна подкрепа. Да не подценяваме и личния живот, където новолунието ще внесе нови нотки, нови ангажименти и приятни емоции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на семейството. Най-близките ви хора са тези, които ще изискват да им обръщате повече внимание през тази седмица. Някои ще се впуснат в чистене, преподреждане и украсяване на дома. Други ще се затворят, и изключат за външния свят, между „четири стени“, сами или с най-близкия си човек. Новолунието във Водолей в началото на седмицата може да постави на дневен ред за решаване наследствени въпроси, купуване или продаване на жилище. Едно заявено сега намерение, може да бъде реализирано съвсем скоро, до две седмици, или след няколко месеца. Новолунието може да изкара на повърхността и някои противоречия между професионалните ви ангажименти и потребностите на домашната среда, което да ви насочи към промени, с които да ги сближите и да намали напрежението между тях. Моментът е подходящ да започнете свой собствен бизнес, още повече, ако той би могъл да се движи от дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои спокойна седмица. Новолунието в предходния знак Водолей е указание за освобождаване от нещата, които ви напрягат и дразнят. Намерете своето място за усамотение, дайте си време за релакс и размисли, за обмисляне и планиране повече, отколкото за действие. Имате нужда от изчистване на вътрешното пространство, медитирайте, търсете себе си и отговорите на важни за вас въпроси. Вашата сантиментална и поетична природа сега има шанс за изразяване и творческо вдъхновение от предстоящия празник на влюбените. В неделя бъдете сред приятели и обичащи ви хора, в добронамерена среда, където ще бъдат оценени добрите ви думи и мили подаръци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 8.02.2016 /16:38 ч., Новолуние в 19°Водолей

Венера в тригон с Юпитер на 10.02.2016 / 9:54 ч.

Марс секстил с Юпитер на 14.02.2016 / 0:59 ч.

На 14.02.2016 /0:42 ч., Меркурий преминава във Водолей.

Луната през периода се движи между знаците Водолей до Телец, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на: и първа

8.02.2016 /17:39 – 9.02.2016/11:31

11.02.2016 /7:25 – 11.02.2016/12:55

13.02.2016/13:32 – 13.02.2016/14:35

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии