Седмичен хороскоп 9-15 март 2015 година

Zodii zdrСатурн ретрограден от събота

Марс в съвпад с Уран и в квадрат с Плутон

Меркурий в Риби от петък

Отново Петък 13-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологично седмицата е не по-малко напрегната отколкото метеорологично. Каквото на небето – това и на земята. Но както за падналия дебел сняг, така и за текущите напрегнати аспекти, не сме изненадани, защото съм говорила за тях в предишните седмични хороскопи.

Седмицата е богата на астрологични събития, в които главна роля играе Марс. Хронологически първото е точният тригон на Марс и Юпитер, който поддържа позитивната тема подхваната от дългият хармоничен аспект на бавната планета Юпитер с още по-бавната,Уран. Този аспект, няма да се уморя да го повтарям, е планетната благословия на периода март-юни, който ще ни помага в трудните периоди, очертани от последната точна квадратура на Уран и Плутон.

Тригонът Марс-Юпитер в огнените знаци е позитивизъм в действие,който става точен във вторник, но е започнал влиянието си в края на предходната и продължава до края на тази седмица. Той носи въодушевление и чистота на поривите, сърцатост, включеност там където това е необходимо, потребност от изява и геройство в екстремни условия, които сега природата щедро ни дава. А те са проявени астрологически отново от Марс, който през тази седмица, на 11-12 март, сряда и че

твъртък,„включва“ квадрата Уран-Плутон с гръм и трясък.

Марс в Овен е първичен и нападателен, в съвпад с Уран реакциите са преумножени и непредсказуеми по вид и посока на проявление. Квадратурата с Плутон допълва разрушителният ефект с амбиция и желание за доминиране във всяка ситуация. Марс се среща с Уран един път на около две години. Последният съвпад е бил на 22 март 2013 година, в 8 градуса Овен, когато Плутон е бил в 11-я градус на Козирог.

Марс и Плутон кръстосват шпаги всяка година. Квадратите на Марс, който се движи значително по-бързо, към Плутон са два и се редуват по един на година. Докато Плутон се движи през Козирог, за да е в квадрат към него, през едната година Марс е в Овен, а на другата във Везни. Последната квадратура на Марс с Плутон бе през декември 2013 година, по-точно, на 31-ви декември. Тогава в Голям квадрат бяха включени Слънце-Меркурий-Плутон, Марс, Уран и ретрограден Юпитер в Рак. Два месеца по-късно започна кримската криза.

Сега силата на ефекта се увеличава от предстоящия точен квадрат Уран-Плутон, на 17 март, последен от текущата серия, както и заради участието на още една планета в напрегнатия аспект – Венера. Марс-Уран срещу Плутон ще провокира активни настъпателни действия срещу властта на подземния свят. Това може да бъдат актове на саморазправа от хора, които не разчитат на правосъдието. Или активно вътрешно разчистване в криминогенния сектор, сред полиция и военни. Агресивният дух на усложнената квадратура може да се изрази по много начини, но винаги с прилагането на сила, там където правото не е фактор.

На лично ниво конфигурацията повлиява силно хората със Слънце в кардиналните знаци, особено във втората декада на Овен, Козирог, Везни и Рак, също така с рождени Марс, Луна, Венера, Асцендент в тази зона.

В световен мащаб сложният напрегнат аспект може да доведе до засилване на напрежението в горещите точки и там,където има военни действия.

Сеизмичната картина също може да претърпи промени, възможни са земетресения и активиране на вулканична дейност.

Отводи на напрегнат

ите аспекти има. Това е от една страна Юпитер, който дава шанс на човечността, толерантността и приемането да надмогнат противоречията. Слънцето в Риби и Меркурий, който навлиза в този знак в петък, заедно с Нептун, засилват влиянието на този знак. Водната енергия може да омекоти напрежението и да отложи решаването на спорните въпроси за по-благоприятен астрологичен период. Или да помогне за намирането на взаимно изгодни решения.

Към замазване на проблемите и отлагането на тяхното кардинално решаване накланя и Сатурн от Стрелец. От вторник планетата навлиза в пасивна зона, в която намалява скоростта си до минимум,за да навлезе в ежегодната си ретроградна фаза. До края на седмицата Сатурн е стационарен, тоест движи се със скорост по-малка от 10% на средната, което ще продължи до вторник, следващата седмица.

Сатурн през 2015 година ще бъде ретрограден от 14 март до 3 август, през което време ще се върне назад с 6 градуса, изминавайки зодиакален път от 4-я градус на Стрелец до 28-я градус на Скорпион, за четири месеца и половина. Докато се движи назад в Стрелец, до 15 юни, задържащият ефект от ретроградния Сатурн ще се усеща най-вече в държавната администрация, законотворчеството, съдебната система, образованието и строителството. Той ще бъде много по-силен в периода 14 март – 8 април, когато и Юпитер е все още ретрограден. Двете социални планети, движещи се назад, могат да стопират важни реформи, но също така могат да доведат до по-задълбочен поглед върху планирани промени, тяхното прецизиране и изчистване от ненужния баласт. За добре обмислени и значими реформи ще помага с рационални подходи тригонът на Уран към Юпитер на тези, които имат нужната сетивност и могат да се настроят на тази вълна.

В петък отново е 13-ти, за втори път през тази година. За някои хора 13-та носи късмет, но ако все пак имате неприятности, те могат да бъдат заради квадрата на светилата. В петък Слънцето и Луната са в квадрат, ден за конкретни въпроси и точни отговори.

 

По-малко сняг и повече слънце в тези предпролетни дни!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои вълнуваща седмица. Това е заради съвпада на вашия планетен управител – Марс и Уран, владетелят на мълниите, който става точен в сряда. Последващият точен квадрат с Плутон допълнително нагнетява всяка ситуация, в която се включвате по своя воля, или по необходимост. Старайте се да запазвате присъствие на духа, да си дадете време да помислите, преди да пристъпите към действие, избягвайте конфликти с околните. Бъдете внимателни при работа с остри, режещи предмети, с електрически уреди и съоръжения, пазете се от травми и наранявания,както и от простуда в областта на кръста. Насочете енергията си по линия на тригона Марс-Юпитер, който подхранва вашият творчески потенциал, ще ви помага да изразите себе си по най-бляскавият и съзидателен начин. В четвъртък имате важна среща. Въпреки напрегнатите аспекти късметът е на ваша страна, помнете сънищата си, следвайте собствената си интуиция и знаците на Съдбата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната обстановка е подкрепяща. Хармоничната връзка на Юпитер, който се движи през вашия знак, с двойката Марс-Уран, е в своеобразен пик. Той може да доведе някои от групата в превъзбудено емоционално състояние, когато действията се водят от инстинктите, евентуално от интуицията, повече отколкото от разума. Вашата огнена природа ще бъде подтикната към смели стъпки, за утвърждаване в професията, за внасяне на съществени промени в някои жизнени цели, поставяне на нови такива, и правене на първите крачки към тяхното постигане. До средата на седмицата вниманието ви ще бъде предимно в дома, отношенията с най-близките, с децата и грижите по тях. В четвъртък е добре да задържите темпото, да се срещнете със стар приятел, да потърсите съвет от специалист. Имате шанса да намерите най-правилното решение на стар проблем. Петък, макар и 13-ти, е чудесен ден за забавления, не пропускайте възможността да заблестите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. В понеделник ще ви бъдат наложени някои ограничения, с които бързо ще се справите. Напрегнатата обстановка в кардиналния кръст отново поставя на дневен ред обстоятелства, провокиращи начинът ви на мислене, ценностите към които се придържате, вашите собствени правила и разбирания за живота. Част от тях ще бъдат свързани с децата ви, или с тези които считате за свои деца, подопечни, хора за които ви е грижа. Ще бъдете приканени към активни действия, към заемане на определена и твърда позиция. Нещо което сте започнали преди време, сега трябва да изкристализира и да намери конкретната форма на изразяване. Отлагането не е добра идея, защото Сатурн, който се движи през вашия знак, се обръща. До края на седмицата е замрял (стационарен), но тръгвайки уверено назад през следващата седмица, ще ви прави по-неуверени и склонни към заблуди. От четвъртък Луната е във вашия знак, което ви дава предимството да движите нещата в посоката, която решите. Петък е добър ден за вас. Ще срещате неразбиране, консерватизъм, отрицание и подмолност, но и голяма подкрепа – в огнените знаци има обединение, което обещава успех в начинанията.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telecЗа родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. По-голямата част от нея ще бъде ориентирана към другите. Ще има моменти, когато изцяло ще трябва да забравите за себе си и своите планове. Вашите сили и енергия са потребни за нещо, което касае повече хора. Тенденцията се подсказва от планетният управител Венера, която макар да е все още включена в аспектите от кардиналния кръст, остава настрани, относително пасивна, без нито един важен планетен аспект през цялата седмица. Затова забравете „аз, мене, моето“ и следвайте интересите на групата, колектива, екипа, приятелския кръг, близките. Тази препоръка обхваща и финансовата тема, погрижете се за общи спестявания, инвестиции и собственост. Вероятно ще ви се наложи да промените очакванията си за съдействие от хора, намиращи се надалеч, или за ангажименти в чужбина.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда,петък и събота.

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст могат да повлияят в известна степен интимния живот. Някои обстоятелства е добре да обсъдите с партньора си, други можете да решите сами. Повече внимание през следващите дни ще изискват близки хора, роднини, членове на семейството, децата. Вторник е ден за срещи и разговори, за планиране, за договаряне. Отчитайте мнението на другите, имайте готовност да преразгледате спорните моменти. От петък Меркурий, планетният управител, преминава в срещуположния знак Риби, и ще се движи през него до края на месец март. Меркурий ще ви помага да намирате баланс в отношенията с партньора, да се обединявате около едно общо мнение, да правите общи планове и конкретни стъпки по тяхното изпълнение. Сатурн, който се движи през дъното на слънчевия хороскоп, става ретрограден за няколко месеца. През тази седмица той е пасивен и в това положение може да ви помогне да постъпите мъдро в дадена конкретна ситуация, касаеща дома и семейството.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Плутон,който се движи през вашия знак, през тази и през следващата седмица е предизвикан на бойното поле. Астрологичната картина е подобна на тази в края на 2013 година, с тази разлика,че Марс и Уран сега се обединяват. Енергиите им са съсредоточени в основата на вашия слънчев хороскоп, което ще доведе до сериозни промени в най-близката ви среда, в дома, в семейството. Доколкото Марс е в собствения знак Овен, то влиянието не се очаква да бъде непременно негативно. Дори напротив, огнената енергия изразена по един първичен начин може да доведе до желани отдавна промени, до „подбутване“ от съдбата, за да направите важна решителна крачка. Във вторник и сряда търсете съдействие от приятели. В четвъртък и петък бъдете дискретни, не давайте гласност на намеренията си. В събота Луната е във вашия знак и ви прави водач, но неделята е рискова, има вероятност за битови инциденти.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, астрологичната картина отново обещава предизвикателства. Бурята в кардиналния кръст ще ви засегне косвено, най-вече в сферата на взаимоотношенията. Промени, и трансформация дори, може да има по отношение някои обществени ангажименти, ако по принцип имате такива. Връзката ви с някои хора, с които ви свързват лични или професионални интереси, може да бъде разрушена, или да премине на друго ниво. Образование, преквалификация, навлизане в нова територия на знанието е нещо, което тепърва ще ви занимава, и за което ще трябва да се потрудите известно време преди да получите „зелена светлина“, след слънчевото затъмнение и още повече през месец април. Стационарният Сатурн в зоната на партньорството ще бъде едновременно спирачка и катализатор на промени. По време на ретроградността му, преди да премине отново в Скорпион в средата на месец юни, ще ви се наложи да пренаредите приоритетите си, за да може, когато отново се завърне в срещуположния ви знак, да сте наясно с предпочитанията си, и да успеете да изградите трайни взаимоотношения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

 veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Активирането на аспектите в кардиналния кръст ви включва в ситуации на противопоставяне, конфликтност и взимане на трудни решения. Пренапрегнатата кардинална енергия е доминираща, затова ще са необходими големи съзнателни усилия от ваша страна, за да постъпвате по правилния за вас и за околните начин. Венера, планетният управител, през тази седмица е пасивна. Поддържа единствено добри отношения с Меркурий,което трябва да ви прави внимателни към дребните неща, малките хора и всичко, което иска прецизиране, така ще бъдете наясно каква позиция да заемете. Във вторник и сряда можете успешно да се справяте с финансови въпроси, да намирате нужните ви средства, да увеличите приходите си, защото от следващата седмица навлизате в добър период за инвестиции. В четвъртък имате важна среща, от която очаквате много. Бъдете внимателни обаче, защото има вероятност от подвеждане. Неделя е неблагоприятен ден, особено за семейните дела.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Предстоят ви дни на активна комуникация. Меркурий се движи все още във вашия знак, до петък, и ви прави отворени към всичко, което ври и кипи около вас. А това е така заради прекомерната възбудимост в кардиналния кръст. В напрегнатата астрологична ситуация активна роля има вашият планетен управител – Уран, който подбужда към реакция, възможна най-остра, на някаква несправедливост или нещо което противоречи на вашите разбирания. Включването в групови акции, изразяване на несъгласие и протест, са някои от формите, които ще ви привлекат в средата на остро реактивни хора. Професионалната сфера е приоритет през тази седмица, търсете своя работодател, съдружник, партньор. В петък Меркурий преминава в зоната на вашите доходи и ще ви помага да бъдете по-изобретателни и гъвкави при тяхното увеличаване.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои меко казано неспокойна седмица. Напрегнатата обстановка в кардиналния кръст, с бруталното включване на Марс към квадрата Уран-Плутон, ще ви направи уязвими по много начини. Амбиции и възможности ще си премерват силите в следващите дни. Но късметът е отново на ваша страна през тази седмица. Водната стихия получава подкрепление най-напред от Луната, която във вторник и сряда е в Скорпион, прави предпочитанията ви по-определени и аргументирани, а с помощта на Слънцето в Риби и реално осъществими. В петък Меркурий преминава в Риби за времето до края на месец март. Това е добра новина за вас, с очакването за повече съдържателни контакти, успешна комуникация и успех в сферата на образованието, туризма, пътешествията и предприемачеството. Предстои ви реорганизация на работното място, промяна в работните условия, в средата на колеги и началници, нови изисквания за повече ефективност и по-добри резултати.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Управителите на знака ви – Марс и Плутон са в квадрат в следващите дни, който се случва всяка година, но сега е подсилен от участието на Уран. Енергията на квадратурата ще повлияе работните взаимоотношения. Някои начинания за реорганизация и реформа в работната среда като място на обитаване, и като отношения с работен персонал или колеги, могат да не бъдат приети с ентусиазъм, а да изискват повече разяснителна работа. Бъдете внимателни при пренасяне на тежки предмети. Не позволявайте на нежелани хора да се разпореждат с вашата собственост. Здравето изисква активни действия, с прилагане на съвременни методи за лечение, правете всичко с разум и гаранции за ефективност. Сатурн се кани да тръгне назад. Това ще стане в края на седмицата като постепенно ще излезе от стационарната фаза и ще увеличи скоростта си. В зоната на доходите ви Сатурн внася известен порядък, но изисква много повече пестеливост и активност за увеличаване на приходите.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

ribiЗа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, динамиката на седмицата може да ви свари неподготвени за някои стресови ситуации. Необходимостта да се действа бързо и решително е изпитание за спокойната ви природа, както и да се реагира остро на нечии опити за злоупотреба с вашата доброта и неангажираност. Финансовата сфера е приоритет в следващите дни. Дали сте пари назаем на приятел? И той не ви ги връща като си измисля различни причини за това. Ето едно предизвикателство към вашата решителност. Не отлагайте и не отстъпвайте от позицията си, защото това няма да подобри нещата. Дори ситуацията да е друга, през тази седмица, а също и през следващата,се налага да проявите характер и да отстоявате позиция, територия, собственост, права върху някой или нещо. В работните условия ще трябва да доказвате компетентност и ефективност. Меркурий в петък ви идва на помощ, и ще ви бъде на гости до края на месеца, като ви прави по-находчиви и гъвкави в определени ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в тригон с Юпитер на 10.03.2015/8:04 ч.

Марс в съвпад с Уран на 11.03.2015/18:06 ч.

Марс в квадрат с Плутон на 12.03.2015 /0:41 ч.

На 13.03.2015 г., в 5:51 ч., Меркурий преминава в Риби.

На 14.03.2015 г.,в 17:01 ч., Сатурн навлиза в ретроградната си фаза от 4°Стрелец.

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.03.2015/2:24 – 9.03.2015/14:10

11.03.2015/20:46 – 12.03.2015/0:30

14.03.2015/0:11 – 14.03.2015/7:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии