Съвпадът Юпитер-Уран през юни и септември 2010

Jup i UranМуси Дачева

Съвпадът - очевидно е интересна тема, съдейки по коментарите към предишната статия,посветена на него. Въпросите ви тук в сайта, а също и на имейлите ми, са от типа “имам такова и такова разположение в хороскопа ми…  как ще ми повлияе съвпада на Юпитер и Уран?” затова ви предлагам кратък преглед на разполагането му като транзитиращ аспект по домовете на наталната карта с уговорката, че темата е обширна и проявлението на този , заради участието на Уран, е трудно предсказуемо.
В моята рождена карта Юпитер и Уран са ретроградни, в сходящ (приближаващ) съвпад, и кацнали точно на асцендента ми, затова може би проявявам пристрастие, субективизъм и в някаква степен надценяване на влиянието му, за което предварително моля за извинение.

Независимо в коя сфера се проявява, мотото на съвпада Юпитер-Уран е:

АЗ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ САМ!

Самоувереността е червената нишка в поведението на много хора докато трае влиянието на аспекта. В този период, провокиран от продължили по-дълго време обстоятелства или от конкретни събития, човек осъзнава, че има друг път, друг начин да реши проблема си, и че той самият може да бъде главното действащо лице, което взима решение и насочва ситуацията в желана от него посока.

Най-активно реагират на съвпада хората, които имат аспект между двете планети в рождената карта,било то позитивен или напрегнат,  а също така и тези, про които Юпитер и Уран управляват някой от ъглите на рождения хороскоп –  Асцендент, МС, IC, Десцендент.

Каква е продължителността на влиянието на съвпада Юпитер-Уран?

Обикновено двете планети се срещат в един и същи градус два пъти за дадения период като в единия случай са директни, а в другия може единият или и двамата да са ретроградни. Имало е години, когато съвпадът се е случвал 1 път, но също така и такива, когато това е ставало три пъти, както през 1927-28 година,когато срещата е била както сега в Овен.

Предстоящата среща на Юпитер и Уран ще бъде два пъти на 8 юни и на 19 септември 2010 година. Подтиците, които дава транзита,част от хората, са започнали да усещат още през есента и зимата на 2009 година, най-силно и значимо влияние, с конкретни събития, могат да се очакват около дните на точния съвпад през юни и през септември, и в интервала от три месеца между двете срещи на планетите. До края на 2010 година близостта на двете планети действа позитивно на областите от рождената карта, върху които те оказват влияние.

Каква е личната реакция на този транзитен съвпад?

Тя е индивидуална и в голяма степен зависи от това кои домове управляват Юпитер и Уран.
Домовете, които управлява Юпитер, може да показват причината породила дискомфорт, неудовлетворение или недоволство, това са тези,чийто връх е в Стрелец или Риби. Това значи, че на всеки 13-14 години, в областите, управлявани от Юпитер се натрупва енергия, която достига степен на насищане и води до желание за промяна, което от своя страна е катализирано от периодичната среща с Уран.  От своя страна домът, който управлява Уран, т.е този който е зает от Водолей, дава указание за силата на реакцията и индивидуалният начин на действие.

Да вземем пример с 6 натален дом в Стрелец и 9 дом в Риби. Пряката работа, работните условия, отношенията с колегите, което е влияние от шести дом,стигат фаза на насищане и необходимост от промяна. Те могат да  бъдат оценявани през призмата на девети дом, където също става натрупване в полето на визията за бъдещето, перспективите за развитие, актуалността, новите течения и възможности в социалната среда, както и настоящите духовни потребности.

Реакцията по линия на Водолей, който заема 8 натален дом ще бъде едновременно спонтанна, но и добре преценена на подсъзнателно ниво, силно интуитивна, но също така пренебрегваща и крайна за материалната страна на нещата, тъй като е в опозиция на 2 дом, придобивките и финансовите последици.

Съвпадът Юпитер-Уран ни кара да бъдем малко безразсъдни, поне погледнато отстрани и на “къси светлини”. В посочения случай конкретното събитие може да бъде, ако съвпадът е в 10-ти натален дом, човек да приеме предложение за работа, която е нова, интересна и перспективна, но без гаранции за голямо възнаграждение. Ако пък съвпадът се случва в 9-ти натален дом, то човекът вероятно, чувствайки необходимост да се развива, би напуснал работа, за да изучава нещо,което му е присърце. Тогава той би търсил финансова подкрепа за това от други хора или пък ще реши въпроса  като продаде своя наследствена собственост бързо, но на значително по-ниска цена.

Домът, в който се случва съвпадът, е сферата от живота, в която ще се развие процесът на промяна и ние това  ще разгледаме малко по-подробно в продължението на тази статия.
Нека не забравяме обаче, че за да се случи каквото и да било, е нужно активното участие на личността. Човек трябва да заяви лична позиция, да бъде действен и мотивиран, едва тогава идва подкрепата на Юпитер и Уран.

3 юни 2010 година
 
Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net
 
*******************************************************************************************Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

22 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на юни 5, 2010 @ 21:14

    Здравей Муси,
    аз имам един ” натален ” въпрос:)))))
    Моят стрелец(юпитер) ,е интерспетиран в 5ти дом.А риби са ми на върха на 9ти дом, където съвпада на юпитер и уран ще се случи върху наталното ми слънце.Също уран управлява 7мият ми дом.
    Просто не мога да разбера този заключен 5ти дом и значи ли ,че юпитер щом е заключен не може да се изяви(изрази).
    Дано ме разбра:)
    Също ,може ли да се каже нещо по-специално за детето на човек,чийто 5ти дом е интерсептиран,с присъствие на нептун вътре.
    Мерси.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 10:37

    moon_in_taurus,
    така на парче знаеш че не коментирам

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 18:15

    щом стрелец е интерсептиран,значи ли че енергията на юпитер не се изразява свободно ,а е “спъната”?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 16:46

    moon_in_taurus,
    дала съм ви отговора в другата статия, но ето го и тук:
    “да, има затруднено изразяване на Юпитер, чийто знак е интерсептиран в 5 дом. По линията на взаимоотношенията с приятели, срещу 11 дом, в кармично отношение носи задръжки от предишни животи. Може да бъде от погрешно възприемане на взаимоотношенията с приятелите, повече сте взимали отколкото да давате, и това по някакъв начин се отразява и в настоящето. Съвпадът Юпитер Уран в 9 дом и в Овен може да отключи някоя страна на това разбиране за взаимоотношенията и да му даде по-голяма яркост, така че да се забележи и при добро желание да се коригира.
    За децата, да, интерсептиран Стрелец в 5 дом плюс Нептун там дава по-сложни взаимоотношения с дете, отглеждане на свръхчувствително дете или със специални потребности. Това също е кармичен маркер.”

  5. moon_in_taurus каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 7:13

    Много ти благодаря Муси,че ми разясни тази картина.
    Силно ще се надявам просто детето ми да е свръхчувствително,а не другите неща изброени от теб:)
    Всъщност той е точно такъв-свръхчувствителен.

  6. dima каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 11:58

    Здравейте,Муси!

    Имам един такъв въпрос-ще се отрази ли съвпадът Юпитер – Уран на хората,които са родени на датите на точните съвпади за 2010г.,и по какъв начин? Например,на човек ,роден на 19.09.? Синът ми е роден на тази дата – на 19.09.2009г.,в 17.15ч., на 38n58,0w11(гр.Гандиа,Испания). Разбира се той е твърде малък,за да има това събитие някакво значение за него…но ми е интересно! Благоддаря!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 16:39

    dima,
    съвпадът на Юпитер и Уран е по принцип позитивен аспект, който би могъл да влияе на хора, които правят нещо, самостоятелни са, могат да правят собствени избори. Детето ви няма и годинка, какви собствени избори може да направи?

  8. dima каза,

    Писа на юни 23, 2010 @ 10:13

    Здравейте,Муси!

    Въпросът ми беше друг,може би погрешно го зададох…Беше ми любопитно да разбера ще се отрази ли съвпадът Юпитер-Уран на хората,родени на датите на точните съвпади–08.06. и 19.09.2010г.?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 24, 2010 @ 18:57

    dima,
    за родените на 8 юни не по-различно от на останалите хора. За родените на 19 септември, съвпадът Юпитер-Уран се оказва в опозиция на рожденото Слънце в 26 Дева и през есента ще им донесе забележими промени в средата, по-активен социален живот, нови колеги, съдружници, а в личен план може нов брачен партньор.

  10. veilet каза,

    Писа на юли 1, 2010 @ 9:31

    При мен съвпадът е в 10-ти дом и се случи точно така, както Вие го описвате госпожо Дачева!!! Чак днес /01.07.2010/ анализирах отново статията. Благодаря Ви за пореден път за точните прогнози и напътствията към обществото за ДОБРО!!! Много усмивки и слънчево настроение с пожелание за прохладен отпуск!!!:)))

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 6, 2010 @ 22:26

    veilet,
    Благодаря ви за топлите думи и пожеланията!
    :) :) :)

  12. veilet каза,

    Писа на юли 7, 2010 @ 13:30

    Здравейте отново госпожо Дачева! Осъзнавам, че въпросът ми не е в правилната категория зададен, но не можах да му намеря място- извинете ме!И той е: изчислих, че през 2010 навлизам в лична година 8.Добре де, но след като съм на 14.09. и ми остават 3 месеца до края на 2010 година защо се казва:”Навлизате в лична година 8″. Нали са само 3 месеца и половина до края на календарната 2010, т.е. не е пълна.Останалото от лична година 8 отива в 2011 година.Ето, това ме обърква безкрайно…Смесват се две календарни години?!

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 8, 2010 @ 13:44

    veilet,
    в астрологията и номерологията има разлика между календарни и лични години. Личните години започват на рождения ден и свършват на следващата календарна година в деня преди рождения ден,това е от гледна точка на номерологията. В астрологията личната година започва, когато Слънцето премине точката на рожденото Слънце, което може да е на рождения ден, или +_ един ден. На 14 09 2010 навлизате в Лична година 8, която продължава до 13 09 2011 година. Към личната жизнена година има лични седмици и дни, което ви изчислява програмата “Номерологичен календар”. Отделно има лични медеци, лични периоди Слънчев, Лунен и т.н., описани са в книгата ми “Номерологичен календар”.

  14. veilet каза,

    Писа на юли 8, 2010 @ 14:34

    Благодаря много за своевременния и изчерпателен отговор, госпожо Дачева!!! Слънчев и усмихнат ден!!!

  15. Chiara каза,

    Писа на август 25, 2010 @ 13:12

    Привет!На 3 януари отново погледнах.че Юпитер и Уран.ще съвпаднат.Този път. ще бъдат вече директни!Не греша нали?Съвпадът(в моя 5 дом) е в точна опозиция на наталната ми венера(У7).при първия съвпад нямаше забележими събития.предстоят още два.да видим.какво ще стане:)

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на август 25, 2010 @ 14:07

    Chiara,
    по-точно на 4-ти януари по обяд,но не само ще са в съвпад, а ще са и в тригон към Венера. Така че ще очакваме споделяне какво се е случило през януари, а може и по-рано – през септември :)

  17. Chiara каза,

    Писа на август 25, 2010 @ 18:30

    Хм..Да:)и на мен ми е интересно.

  18. lilia каза,

    Писа на септември 4, 2010 @ 23:56

    Разбрах- повече от написаното.

  19. vк8 каза,

    Писа на септември 6, 2010 @ 20:27

    При мен Юпитер и Уран сега ще се завърнат в моя седми дом Риби с тригон към натален Уран в трети дом Скорпион.Като се има в предвид, че в трети е натално Слънце и Меркурий, транзитирани от Венера и Марс :)Асцедента ми е Дева…Какво да очаквам?!Изцяло съм запленена от романтика, какво ли ще става…а съм сама :)

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2010 @ 11:58

    vк8,
    да, при вас има какво хубаво да се очаква :) , особено ако Венера прави тригон съм десцендента ви, независимо че не е в доминираща позиция при този съвпад в Скорпион.
    Не стойте със скръстени ръце, пътувайте, общувайте с повече хора или с един определен, ако е вече в полезрението ви :) , сега може да се положи началото на нещо, което да е по-определено през януари 2011, когато Юпитер и Уран са отново в съвпад но директни.

  21. Лиа каза,

    Писа на септември 17, 2010 @ 11:03

    Здравейте,
    искам да попитам по какво се различават съвпадите На Уран и Юпитер съответно в Овен и Риби /освен ретроградността/. Риби е “край”- Овен “начало”.

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2010 @ 16:36

    Лиа,
    съвпадът на две планети обединява енергиите им. В случая с Юпитер и Уран разликата от средата, в която се случват съвпадите, произтича от типологията на зодиакалните знаци Овен и Риби. Съвпадът в началото на Овен, който бе през юни, може да сте забелязали този ефект, провокираше повече самонадеяност и необмислени постъпки. Някои хора например решиха да напуснат работа, по време на криза, без да съзнават риска или подведени от нереални перспективи, други започнаха собствен бизнес въодушевени от очакване за бърз успех и т.н. Овенът като среда на развитие на съвпада на Юпитер и Уран подчертава мъжката страна на двете планети. Може би най-силно това се усети при Овен, Стрелец и Водолей. При двете срещи в Риби, настоящата и тази през януари тенденцията е към по-спокойно и разумно управление на енергията на съвпада. Повече задръжки в изразяването има сега, заради ретроградността на планетите, но пък това дава възможност за съсредоточаване на голям потенциал от творческа енергия в определена посока, което в началото на следващата година да разцъфти и да даде плодове.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии