Съвпад на Марс и Уран в Риби

Седмичен хороскоп
13 -19 април  20
09 г.

Муси Дачева

На 15 април, сряда, към 13 ч. бг.време, Марс и Уран са в съвпад в 24 гр. в Риби. Космическата прегръдка на двете планети

се случва на всеки две години, така че не  е нещо изключително. Предишната, през април 2007г.  бе пак в знака Риби, в 17-я градус. Разликата е, че сегашният съвпад на Марс и Уран се случва в зона противостояща на позицията  на

другия малфактор в астрологията – Сатурн. Независимо, че нямаме фактическа опозиция, може да се каже, че трите планети обединяват енергиите си по оста Риби -Дева. По този начин те ни предлагат възможности да намираме решения, и то разумни, на заплетени ситуации, в които се разместват  много и различни интереси.

В началото на април, на 5-ти, Марс премина през опозиция със Сатурн. В Италия стана опустошително земетресение, 6,3 по скалата на Рихтер, с последвали още няколко силни труса, в Молдова избухна газопровод, пирати отвличаха кораби, а у нас докато политиците водят предизборни словесни битки, отвлякоха 70- годишен бизнесмен. Какво ще се случи през тази седмица на съвпада на Марс и Уран – ще видим. Възможно е Земята пак да ни напомни, че тя е стопанката и всички ние сме нейни гости и нека се държим с уважение към нея. Уран винаги е готов да предложи изненади, а провокиран от Марс, те могат да бъдат и доста запомнящи се и неприятни. Съвпадът на двете планети е зареден с предизвикателност и инцидентност в бита, на работното място или на пътя.

От друга страна Марс служи като катализатор на взаимната  рецепция на Юпитер- Нептун във Водолей към Уран в Риби, нещо което ще предизвика голяма активност на политическия фронт както по света така и у нас. Предизборната кампания вече започна и в следващите дни и месеци, ние редовите избиратели, ще бъдем подлагани на все по-изобретателна и целенасочена медийна манипулация. Да се надяваме, че мъдростта на Риби и аналитичността на Дева, обединени с разума на Сатурн, изобретателността на Уран и смелостта на Марс ще бъдат водещи в мислите и делата на всички.

Нека христовото послание за саможертвеност, смирение  и опрощение намери място в душата на всеки от нас.

Весели Великденски празници!

Огнени знаци

Овен
За родените под знака на Овен или с в Овен предстоят значими събития в професионалния и личния живот. Съвпадът на господаря на знака – Марс с Уран може да доведе до объркване в някои планове за седмицата, но може да ви създаде и неочаквани възможности за напредък.Сдържайте вашата импулсивна марсова природа и водете битките си, обмисляйки добре действията си, защото удар в гръб може да получите оттам, откъдето най-малко очаквате. През тази седмица бъдете внимателни, когато сте в близост до машини, електроуреди и други опасни за здравето съоръжения, особено  в сряда и четвъртък.

Лъв
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв дните преди Великден са напрегнати, но плодоносни. Можете да извлечете полза от съвпада на Марс и Уран и да придобиете неочаквано активи или други ценности. През по-следващата седмица, когато е вече директна, ще се навлезе в Овен и в професионалния ви живот ще се отворят нови възможности за реализация.За тези, които учат, средата на седмицата носи неочаквани промени в планове, нова ситуация,която създава и нови възможности. обещава и промени в емоционалната сфера, сигнали за което ще получите още в следващите няколко дни.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец в следващите дни предстои участие в ситуация, в която искат или не искат, трябва да вземат страна. Не прибързвайте с изводи и заключения, дайте си поне минимум време, за да вземете най-правилното решение.Съвпадът на Марс и Уран ще постави на изпитание възможностите ви да реагирате адекватно на неочаквано предизвикателство, но ако успеете да се справите, ще направите голяма крачка напред и нагоре в сферата, в която се развива действието- професия, личен или обществен живот.

Земни знаци

Телец
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец тази седмица може да се окаже повратна в кариерата, особено ако е свързана с по-големи групи хора или има публичен характер.Съвпадът Марс-Уран е в състояние да обърка всякакви планове и ще ви трябва в голямо количество от вашето всеизвестно търпение, за да не провалите нещо, в което сте инвестирали много време и средства. Добрата новина е, че господарката на вашия знак – Венера в късните часове на петъка излиза от своята ретроградност и тръгва в права посока, като по този начин ще ви дава все повече и повече от своята подкрепа през останалата част на годината.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата носи интересни идеи за справяне в конфликтна ситуация. Можете да защитите собствените си интереси или да загубите много от имиджа си в зависимост от това как реагирате в непозната среда. Колкото сте по-наясно с целите си и по-адекватни на обстоятелствата, толкова повече позитиви можете да привлечете на ваша страна. Партньорството ви ще бъде подложено на изпитание. Сряда и четвъртък са критични, заради съвпада на Марс и Уран в противоположния на вашето рождено Слънце знак Риби.

Козирог
Родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог са в добра позиция на фона на случващото се. Ще се наложи обаче да бъдете по-бързи в реакциите си, ако не искате “да изпуснете влака”. Съвпадът на Марс и Уран в средата на седмицата може да ви обърка и дезориентира в някаква степен, но поне ще изкара на показ слабите места и ще ви насочи как да се справите по най-добрия начин.Краят на седмицата носи много повече оптимизъм и разведряване на обстановката.Бъдете внимателни на път.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци съвпадът на Марс и Уран може да предизвика напрежение в работната среда. По-добре стойте далече от погледа на шефовете си и бъдете винаги заети с нещо важно, ако не искате да отнесете последствията на нечие лошо настроение.  Възползвайте се от подкрепата на вашия господар в Телец, който ви подтиква да бъдете по-разумни и умерени в приказки и действия. Родените между 10 и 16 юни трябва да бъдат особено внимателни. Краят на седмицата се очертава да бъде по-приятен и изпълнен с позитивни емоции.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни средата на седмицата предлага интересно раздвижване в работната среда. Възможно е да имате проблеми с офис техниката или авария в електрически уреди, съоръжения или в автомобилния парк. Важна е бързата ви и адекватна реакция в пълната с изненади обстановка.Възможен е обрат и в емоционалните ви взаимоотношения. Ако имате домашен любимец, пазете го добре през тази седмица.

Водолей
За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои много емоционална седмица. Съвпадът на господаря на вашия знак – Уран с импулсивния Марс носи напрежение и очакване за неприятности. Вероятността да сгрешите в преценката си за хора и обстоятелства не е малка. Затова за ваше и за това на другите добро, бъдете по-въздържани и здравомислещи. Особено внимателни трябва да бъдете във финансовата сфера, където са възможни изненади и неочаквани обрати особено в дните до четвъртък.  Ако това е далеч от вас, можете да се радвате на оживлението наоколо и на идващите великденски празници.


Водни знаци


За родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак дните на тази седмица са заредени с очакване на нещо ново, което може да се каже, че “идва отдалеч” в буквален и преносен смисъл. Или пък на вас ви е дошло до гуша еднообразното ежедневие и ви се иска да захвърлите всичко и да отпрашите нанякъде. Е, моментът е настъпил.Имате нужда от сериозна промяна както във външния вид, така и във вътрешната нагласа. Действайте! Обръщането на Венера в права посока ще съдейства за това да се представите в най-добрата си светлина и човекът или хората,към които се стремите, да ви харесат.


Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион в следващите дни имат възможност да укрепят още повече личните си позиции като излизат умело от сложни ситуации. Ако съумеете да наложите контрол над емоциите си,когато и където трябва, ще извлечете дългосрочна полза за себе си и за своята кауза.Съвпадът на Марс и Уран повишава вероятността от инциденти с хора и техника през тази седмица, затова бъдете внимателни и готови да помогнете на изпаднали в беда.

Риби
Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби могат да канализират марсовата енергия, която ще доминира през тази седмица, в желаната посока стига да успеят да наложат контрол над собствените си емоции. Поне до четвъртък.Тези, които са без работа, но също така са активно търсещи, през тази седмица имат шанс и могат да получат добро предложение. Позволете на новото да навлезе в живота ви и му се радвайте.Загърбете противоречията и дайте прошка така както само вие умеете.

Венера става директна към 23 часа, в петък.
Луната през тази седмица се движи през знаците Стрелец, Козирог и Водолей в трета и четвърта четвърт.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 коментара so far »

  1. Lina каза,

    Писа на април 14, 2009 @ 9:37

    Здравейте, Муси!
    Изключително разтревожена от някои публикации в пресата и изразявайки всеобщото притеснение на хората около мен, се обръщам към Вас с молба да ни разясните ситуацията иколо 19 април в гр.Хасково. Тук хората са на ръба на паниката. Пубкликуваната от Емил Лещански в пресата прогноза за разрушително земетресение от 6,5 по скалата на Рихтер, за сриване на града из основи и за “черен Великден” за жителите кара всички нас да се притесняваме и плашим. Човекът се опира на астрологически изчисления, цитира съвпада на Марс и Уран, Вие самата в общата характеристика за седмицата говорите за “неприятни изненади на Уран, провокирани от Марс”. Тук хората наистина са изплашени. Моя съседка с малко бебе сподели, че майки масово вадят копия на актове за раждане на децата си в случай на разрушения, търсят се по магазините под дърво и камък фенерчета, разгововорите се въртят само около тази тема.
    Моля Ви, бихте ли разсяснили малко повече тази шокираща новина. Да, знаем, че никой не е по-силен майката-природа и че всичко е в Божиите ръце, но ако няма потвърждаващи научни и астрологически данни за очаквания ад в Хасково, то тогава кой има правото да експериментира с емоциите и психиката на хората. Ако ли пък наистина ни грози тази опасност, не трябвали да бъдем предупредени всички ние, живеещите в града по съответния официален начин.
    Наистина, Муси, разчитаме на Вашето компетентно разяснение и много разчитаме на Вас.
    Благодаря Ви за отделеното време.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 14, 2009 @ 10:55

    Lina,
    астрологичната обстановка е непредсказуема, заради включването на Уран през месец април.
    На 15 април Марс и Уран са в съвпад. Проблемът е, че опасността нараства в следващите дни, когато Марс пренася енергия от Уран към Плутон посредством квадрата, който прави с него на 27-ми април. Така периодът от 15 до 27 април е вероятен за земетресения, но ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ.
    На Балканите има няколко земетръсни зони, а Южна България е една от тях.
    Възможно е в този период от 15 -ти до края на април, да има земетресение у нас или в Гърция, или в Турция.
    Вероятно това е имал предвид г-н Лещански и надявам се да е имал добри намерения, обявявайки прогнозата си.
    Не е етично обаче да се прави локализация на земетресение и да се всява паника у хората от определен регион.
    Знаете, че сеизмолозите винаги предупреждават, че земетресенията не могат да се предсказват поради намесването на различни по характер фактори.
    Същото е и в астрологията. Предсказването на драматично събитие за конкретно място и неговото сбъдване е изключение. Още повече, че по астрологичен път не може да се предскаже, с голяма степен на вероятност, мястото и силата на труса, което е от по-голямо значение.
    Възможно е г-н Лещански да има освен астрологичните си разчети и ясновидска визия за нещо, което ще се случи на 19-ти. Но каквито и да са основанията, не е това начинът.
    Аз не се присъединявам към такава прогноза!

  3. Lina каза,

    Писа на април 14, 2009 @ 16:04

    Благодарим Ви много за бързия и изчерпателен отговор! Сега вече дишаме по-спокойно!
    Искрено се надяваме не само в нашия град, а и в цялата ни страна да няма разрушителни стихийни бедствия.
    Бъдете здрава и все така всеотдайна,Муси!
    Бог да Ви пази!
    Весели великденски празници!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии