Хороскоп за 2008 година- общи тенденции

Муси Дачева

Годината, в която навлизаме, освен че е високосна, ще премине под знака на земната стихия. Юпитер, който е управител на 2008 г., от 18 декември 2007 г. премина в земния знак . А господарят на Сатурн , е в друг земен знак – . Китайската Нова година, която започва

от новолунието на 7-ми февруари е годината на земния плъх.

Астропсихологически доминиращата земна стихия ще дава своята подкрепа през 2008 година на

хората, които са амбициозни, трудолюбиви и търпеливи, които имат ясно определени цели и полагат необходимите усилия да ги постигнат. Чисто астрологично обаче силно рамо ще бъде дадено най-вече на тези, които имат рождени планети или асцендент в Козирог и особено ако това са , Луна, Венера, Марс и Меркурий.

Двата гиганта на слънчевата ситема Юпитер и Сатурн, които задават основният тон на 2008-ма почти през цялата година ще са в хармонични взаимоотношения, намирайки се в двата сродни по стихия

знаци Козирог и Дева. В Козирог на 26 януари ще навлезе и Плутон – управителят на Скорпион и осми дом, който свързваме със смъртта, секса, трансформацията, но и с крупните финансови или материални активи. Люшкайки се на границата между двата знака през лятото и есента, в края на годината през зимните месеци, той твърдо ще уседне в Козирога за продължителен период от време – близо 17 години.

В началото на годината, през месец януари, Юпитер и Сатурн ще са в тригон, най хармоничната астрологична връзка и ще ни подтикват да бъдем по-разумни, по-далновидни и практични, да осмислим добре своите потребности и да правим необходимото, за да напредваме в живота. По това време Сатурн е ретрограден и ще предявява претенции за повече точност, прецизност и премереност в постъпките.

През януари двойката конфликтни планети – ретроградният Марс и Плутон, които са в опозиция, ще създават много работа на екипите на пътна полиция, бърза помощ, пожарна, на фирмите обслужващи пътната мрежа на страната с резките промени в метеорологичната обстановка.

На 21-ви март започва новата година според персийския . Тя е година на змията, която символизира мъдрост, прозорливост и гъвкава дипломатичност. В добавка към женската земна енергия под нейно влияние ще бъдат изведени на челни позиции повече жени, които ще взимат все по-активно участие в управлението. Приоритетни ще станат защитата правата на жените, приемане на ефективни закони срещу домашното насилие, в подкрепа на майчинството и увеличаване на раждаемостта.

През лятото хармоничните отношения на Юпитер и Сатурн отново ще бъдат доминиращи сред астрологичните влияния. От 27 юли до края на 2008 година двете планети са отново в тригон и ще дават своята подкрепа на тези, които имат ясна визия за това какво искат да постигнат в личния си живот и в професията.

През май и юни земната ос ще се проектира в онази част от еклиптиката, в която се намират Хирон (21 градуса) и (24 градуса) на Водолей, преди да тръгнат в ретроградна посока. Съвпадът на двете небесни тела предстои да стане една година по-късно през юни 2009 година, но сега ще бъде задействан процесът на дескредитация на дадените отпреди неизпълними обещания, на медийните манипулации и откровената злоупотреба с общественото доверие през отминалите години.

Август месец се очертава да бъде един от най-напрегнатите през 2008-ма не само поради двете затъмнения – на 1-ви август пълнослънчево и на 17-ти частично лунно, но и заради напрегнатите планетни конфигурации. На 6-ти август Марс е в точна опозиция с Уран, а на 17-ти се добавя точната квадратура с другия малфактор Плутон. По тази причина ситуацията през втората половина на август ще бъде твърде притеснителна и ще се прояви като негативен бонус най-вече за подвижните знаци, на които като че ли не им стига сатурновата криза. Препоръчително е хората от тази група и особено тези със Слънце или асцендент в третата декада ( от 23-ти до 28-ми градус на Дева, Стрелец, Риби и Близнаци) да шофират внимателно и да не предприемат пътувания със самолет през август.

През 2008 година ще се случи едно много важно астрологично събитие, опозицията на Сатурн и Уран – великата среща на консерватизма и реформаторството. Точният аспект ще бъде на 4 ноември в 18-тия градус на знаците Дева и Риби. Последното такова противостояние бе преди 42 години, на 1април 1965 година. По това време Европа прави важна стъпка по пътя на европейската интеграция като слага под една шапка създадените дотогава структури. У нас пък е разкрит и осуетен заговор за преврат срещу Тодор Живков. През октомври-ноември на 2008 година можем да очакваме отново прояви на обществено недоволство на определни социални групи от сферите на здравеопазването, образованието и социалните дейности.

Опозицията на Сатурн и Уран ще даде отражение най-вече върху живота на подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци и особено на тези с рождени Слънце и(или) асцендент в края на втората декада на знака, т.е. за хората, които са родени в дните от 5-ти до 11-ти март, от 6-ти до 11 юни, от 8-ми до 12 септември или от 7-ми до 13-ти декември. На тях ще се наложи да балансират между желанието за свобода и необходимостта да изпълнят поети ангажименти, ще трябва да взимат трудни решения свързани със здравето, личния живот и условията на работа.

През цялата 2008 година Юпитер съвместно със Сатурн ще създава благоприятен фон за мащабни начинания в икономиката, строителството, науката и политиката. Земната, практична енергия ще съдейства за постепенен професионален растеж, за равномерно, стабилно покачване на доходите, напредък, който изисква укрепване на всеки етап, създаване на сигурност и стабилност преди да бъде изкачено следващото стъпало. На повърхността обществото ще изплуват хора не особено харизматични и неярки, но умели, гъвкави и повратливи, които досега са напредвали постепенно и търпеливо по йерархичната стълба.

Пречка ще срещат на всички нива ярките и нестандартни личности както и техните твърде оригинални идеи. Зелена улица ще имат стандартните методики и изпробваните в практиката подходи. Нови неща, необичайни методи, рационализаторските и авангардни изпълнения ще имат добра среда за изява през март, април и май, когато Юпитер и личните планети правят хармонични спекти с Уран.

Юпитер като покровител на 2008-ма, е известен от митологията със своята плодовитост, наред с него земният плъх, с който започва китайския Зодиак и който през тази година влиза във владение, се слави с многобройното си потомство, а змията, която управлява персийската нова година е символ на женското, плодородно начало. Всички те заедно ни обещават една плодоносна, изобилна и резултатна година.

декември 2007г.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Konstantin Uzunov каза,

    Писа на април 25, 2008 @ 10:55

    Много интересно и непридвидимо!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии