Хороскоп 2012 за Близнаци

Муси Дачева
За родените под знака на Близнаци 2012 година обещава повече лекота и разнообразие в ежедневните дела. През втората половина на годината ще усетите онова жадувано чувство за свобода, което в първите две тримесечия е ограничавано от няколко астрологични влияния.

Предстои да напуснат въздушната стихия две от далечните планети. През февруари Нептун се премества окончателно във водната среда на Риби, а в началото на месец октомври Сатурн напуска въздушните Везни и преминава в Скорпион. Марс, в началото на месец юли, също ще ви освободи от своите претенции преминавайки от квадратичните ви Дева, и навлизайки в сродните Везни.

В края на месец август южният лунен възел ви напуска, за да премине на територията на земния Телец. С две думи втората половина на 2012 година е по-благоприятна и подкрепяща.

Юпитер през 2012 година преминава във вашия знак, и това се случва на 16 юни. Независимо, че при вас, в Близнаци, Юпитер не се чувства добре приет, намирайки се в зоната на своето така наречено изгнание, той може да даде подкрепа на много от вашите планове и намерения. Тази планета ще ви кара да бъдете по-отворени и комуникативни, по-щедри и готови да поемете рискове, там където досега сте се въздържали.

Юпитер ще ви подтиква да увеличите притежанията си, да си купите жилище, ако нямате, да си построите вила или да ремонтирате наследствената си къща на село. Той ще ви подкрепи и ако искате да увеличите познанията във важна за вас област, ще подсили желанието да пътувате и да опознавате нови светове.

Има си и отрицателни страни на юпитеровото влияние и една от тях е, че ако не се движите достатъчно и се храните обилно, много бързо ще увеличите теглото си. Някои Близнаци, под влияние на Юпитер, могат да се вземат много насериозно, да се поставят над правилата и законите и по този начин да загубят подкрепата на хора, които са им били приятели или съмишленици.

Марс в дните между 24 януари и 14 април е ретрограден, в Дева. Това е период, в който ще трябва да полагате повече усилия, ако искате нещо, което сте започнали, като например ремонт в дома си, в офиса или на вилата, да се придвижва напред. Марс ще ви прави много раздразнителни в последната седмица на месец май и почти през целия месец юни. Към него се добавят и емоционалните претенции на ретроградната Венера, движеща се през вашия знак, в дните между 15 май и 27 юни.

Меркурий и през 2012-та ще има три ретроградности. Първата е между 12 март и 4 април, когато планетата се движи през Овен и после в Риби. Месеците март и април са период изпълнен с романтика и красиви преживявания. Когато Меркурий се движи назад, някои ще бъдат въодушевени от красиви обещания и от не особено реалистични очаквания.

Между 24 май и 7 юни Меркурий се движи през вашия знак и това е чудесно време на умствена и физическа активност, която ако се насочи в подходящата посока, може да ви донесе успех в начинанията, още повече че това е времето след слънчевото затъмнение и във фазата на растящата Луна.

Втората ретроградност на Меркурий е между 15 юли и 8 август 2012 година. Месеците юли и август предлагат голяма подвижност и неспокойствие. Ще бъдете много ангажирани и едва ли ще успеете да се радвате на продължителни почивки. Движещият се назад Меркурий може да обърка някои от плановете ви.

Септември е силен месец за Близнаци, особено през втората половина, когато Меркурий се движи през сродните по стихия Везни и Луната е растяща. Моментът е добър за изчистване на проблеми в личния живот, при някои ще се породят нови обещаващи връзки, а други ще се радват на новородени в семейството. През октомври ще ви трябват повече търпение и готовност за компромиси, за да запазите мира в дома си и на работното място. Това е времето на вашия марсов период на личната година, когато „силата е със вас „ и можете да преодолеете всяко препятствие.

Третата и последна за годината ретроградност на Меркурий, управителят на вашия знак, ще бъде в дните между 7 и 27 ноември 2012 г. Периодът е особен и заради двете затъмнения, които попадат в него. На 14 ноември има пълно слънчево затъмнение, а две седмици по-късно, на 28 ноември, лунно затъмнение. И всичко това на фона на ретроградните Юпитер и Уран. Ще ви се налага да се справяте с доста нови и необичайни ситуации. Не предприемайте важни промени в този период, без да обмислите добре стъпките и да прецените плюсовете и минусите.

През декември може да ви се струва, че сте „притиснати до стената“ от независещи от вас обстоятелства. Но в седмицата, която започва на 10-ти, ще успеете да намерите разковничето на проблема, ще ви дойде спасителна идея и ще успеете „да хванете последния влак“.

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии