Хороскоп 2012 за Дева

Муси Дачева
За родените под знака на Дева 2012 година предлага много възможности за развитие и високи постижения. В зоната на земните знаци до средата на годината има активно присъствие на планети, което ви дава енергия и мотивация да се придвижвате напред според собствения си план за годината. Плутон се е установил в Козирог и ще се придвижва през него още доста години, а до края на 2012 та ще достигне 9-я градус. По този начин за Дева, през цялата година, тази мистична планета ще фокусира енергия в полето на собствените идеи и начинания, в създаването на сигурност и обезпеченост в дома, и също във всичко свързано с децата – зачеване, раждане, отглеждане, възпитание.

Другата приятелски настроена планета е Юпитер. До 16 юни той се придвижва  в Телец, знак от който ви подкрепя да напреднете в образованието си, да учите нови неща, които са извън стандартните дисциплини, предлагани във висшите училища, да се самообразовате и да разширите кръгозора си.

До края на месец март Юпитер е в хармоничен аспект към Плутон и това е много добро време да приведете в изпълнение намеренията си, да постигнете желаното и да напреднете в професионалното си развитие. По отношение дейността, с която се занимавате, този високоенергиен тандем може да ви подкрепи да намерите своето точно място, да работите това, което ви харесва, да намерите своята работа-призвание. Дори,когато премине в Близнаци, от средата на месец юни нататък, Юпитер ще ви носи позитиви в полето на професията.

Една друга двойка планети също ще ви дава своята подкрепа през 2012 година. Това са Нептун и Сатурн. През януари те са в хармоничен аспект и оказват влияние на връзките ви. В този период можете да се запознаете с интересни, мъдри, духовни или не толкова материалистични хора, отдадени на професията си. От тях можете да научите много. На 3 февруари Нептун навлиза в Риби, знак от който ще ви бъде в подкрепа през следващите години. На 7 февруари Сатурн тръгва назад и ситуацията е вече различна.

За родените в първите градуси на Дева, опозицията на Нептун ще повлияе донякъде партньорските взаимоотношения. Дори в благоприятния за него знак Риби, Нептун може да ви накара да си мислите за някого в акварелни тонове – размито, неясно, идеалистично. Това се отнася както за личните взаимоотношения,така и за съдружията.

Марс, планетата на волята и амбицията се движи през вашия знак до 3 юли. Той ви дава кураж, сила да преминете през трудни моменти и да излезете победител, особено когато е директен. Между 24 януари и 14 април Марс е ретрограден, движи се назад, изминавайки 20 градуса в обратна посока до 3 градуса в Дева. Ретроградността на Марс може да ви накара да бъдете по-въздържани и пестеливи в реакциите, или обратно да ви прави по-раздразнителни и гневливи. При някои диетите, или по-скоро прекаляването с тях, в този период могат да имат неприятен ефект.

Венера, планетата на любовта, ще бъде ваша довереница и ще ви подкрепя в личните дела най-много през януари и март, а също така през октомври и ноември. От 5 март до 3 април Венера се движи през Телец като се включва към Големия тригон оформящ се в средата на март в земните знаци, образуван от Марс в Дева, Юпитер в Телец и Плутон в Козирог. За мнозина от вас това е меркуриевият период на личната година, който е добър за пътувания, договаряне на условия за нова работа, на ангажименти свързани с деца, за годеж и сключване на брак, но не и по времето на ретроградния Меркурий.

Венера през тази година има ретрограден период,между 15 май и 27 юни. Тогава тя се движи назад през Близнаци в полето на професионалните ви отношения. Служебни авантюри, интриги и напрегнати отношения с колеги могат да ви зададат неприятни емоции в този период. В ретроградната фаза на Венера не е препоръчително да се прави годеж и сключване на брак. Още по-неприятен може да бъде един относително кратък период от време, вместващ се в ретроградната фаза на Венера. Това са дните  между 25 май и 18 юни, когато Марс от вашия знак прави квадрат към Слънцето. Можете да избегнете конфликтите, ако бъдете себе си-въздържани и премерени.

Меркурий, управителят на знака ви, и през 2012-та ще има три ретроградности. Първата е между 12 март и 4 април, когато планетата се движи през Овен и после навлиза в Риби. Ретроградността на Меркурий се добавя към ретроградността на Марс от Дева и Сатурн от Везни в този период. Моментът не е добър за започване на нови неща, нито в личен нито в професионален план.

Втората ретроградност на Меркурий е между 15 юли и 8 август 2012 година. Движещият се назад Меркурий може да обърка плановете на някого, но на вас може да ви е от полза. В дните между 15-18 юли ще бъдете много активни на умствено ниво и ваша или чужда идея, може да бъде в основата на едно много важно решение.
През септември Меркурий се движи през вашия знак до 17-ти, в една спокойна и хармонична астрологична среда, когато ще имате повече свобода на действие.

Третата и последна за годината ретроградност на Меркурий, ще бъде в дните между 7 и 27 ноември 2012 г. Периодът е особен и заради двете затъмнения, които попадат в него. На 14 ноември има пълно слънчево затъмнение, а две седмици по-късно, на 28 ноември, лунно затъмнение. В допълнение  Юпитер и Уран са ретроградни. Ще ви се налага да се справяте с необичайни и доста емоционални ситуации, в които са замесени братя, сестри, хора от близкото ви обкръжение.
През декември значителна част от вниманието ви ще бъде заето от домашни дела. Последните дни на декември са заредени с оптимизъм и изпълнени с радост ще посрещнете последното за годината пълнолуние.

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии