Хороскоп 2012 за Рак

Муси Дачева
На родените под знака на Рак 2012- та година обещава много подаръци, в буквален и в преносен смисъл. Най-големият идва от Нептун. На 3 февруари той навлиза уверено в Риби, знак сроден по стихия с Рак.

Ако успеете да се настроите на вибрациите на тази мистична планета, ще получите и нейните дарове. Ще забележите колко по-лесно ви е да общувате с хората около вас, защото много бързо улавяте какви са намеренията им и какво очакват те от вас. Ще можете уверено да избирате в каква посока да вървите, защото ще „виждате със сърцето си“ правилният път. Много от това, за което сте копнели в последните години, ще се окаже близо и достижимо.

Другият подарък идва от Сатурн. Той не е голям и бляскав, но е много ценен, защото ще възвърне чувството ви за себеувереност, нещо което бе доста разклатено през последните две-три години, докато Сатурн се движи през критичната зона на кардиналните Везни. Ще трябва още малко търпение, само до началото на октомври, когато той ще премине в другия сроден по стихия знак – Скорпион. Тази двойка планети ще бъде вашият помощник и подкрепа през следващите две-три години. През 2012-та Сатурн и Нептун ще дават сили на всички раци, но повече на родените в първата декада на знака.

На родените в третата декада на Рак силната подкрепа ще дойде от друго място. На 30 август северният лунен възел преминава в Скорпион и това е знак, че трябва да направите важна крачка в личния си живот, да бъдете активни и не толкова предпазливи в действията си.

Няколко месеца по-късно в тази зона се случва едно важно събитие. На 14 ноември 2012-та, ще има новолуние, съчетано с пълно слънчево затъмнение. Това е пламък, който ще запали сърцата на мнозина от вас, но няма да остави равнодушни и тези, които са близо до вас, които ви харесват и обичат. Важно е да бъдете с отворени сетива и готови да откликвате на знаците на Съдбата.

2012 година е неспокойна за всички, няма да подмине и родените под знака на Рак. Уран и Плутон са много близо до точен квадрат, както писах в годишния астрологичен преглед. Сблъсъкът между двете мощни планети ще даде отражение най-вече на кардиналните знаци, какъвто е Рак. Най-уязвима е зоната на първата декада на знака, нещо което ще доведе до важни промени в живота на раците, родени през месец юни.

Промените могат да бъдат преживявани по лесен или по труден начин. Ако човек приеме необходимостта от промяна и трансформация, и активно участва в този процес, а не само да се кани да го направи, то всичко се случва без особени драми и трагични преживявания.

Уран и Плутон ще изискват от вас да промените работа, условия на работа, да смените кардинално средата в която работите, да намерите нови подходи в дейността си, дори с цената на това да разрушите утвърдени модели, да развалите приятелство или да се откажете от поети ангажименти и от изгодно партньорство. Интуицията ви, която през следващите месеци ще бъде на все по-високо ниво, ще ви подскаже какво и как да направите.

Месец март се очертава да бъде много романтичен и щастлив период за мнозина, родени със слънце в Рак или с асцендент в тази зона. Това е юпитеровият период на личната ви година. През март Венера се движи в собствения си знак Телец и заедно с Юпитер ще дават зелена улица на намеренията ви да навлезете в една по-подходяща за вас социална и работна среда. Обръщайте внимание на това което ви предлагат приятели и близки хора. Планирайте и осъществете пътуване, за да получите информация от първа ръка. Имайте едно на ум обаче заради ретроградния Меркурий, който може да размести картите и да обърка някои планове.

През месеците май и юни, когато Венера е ретроградна някои от вашата група ще преживеят емоционално разочарование, от което могат да извлекат ценни поуки. При други обаче шансът ще постави на дневен ред отношенията в една сериозна връзка, в която има бъдеще. В последните дни на месец май бъдете внимателни ако трябва да пътувате, пазете си вещите и личния автомобил.

През месеците юни и юли в зоната на кардиналния кръст настава напрежение заради преминаването на Марс в знака Везни, на 18 юни, и включването му в двоен, Тао квадрат с Уран и Плутон. В този период може да се чувствате прекалено ангажирани и претоварени с работа, да бъдете по-раздразнителни и безпричинно конфликтни. Ще се наложи да взимате трудни решения, да преодолявате вътрешна съпротива и неодобрение на това, което се случва на вас или на близки хора. Горещите летни дни могат допълнително да усложняват обстановката, пазете се от претоварване и прегряване.

На 7 август Венера влиза във вашия знак и дава началото на един по-хармоничен период. Тя ще ви бъде на гости до 6 септември. В последната седмица на август в зоната на любовта навлизат Марс и северния лунен възел. Така месец септември се оказва  време на успокояване на страстите, на насищане с позитивна енергия на определени житейски сфери, най-вече тези, свързани с любими същества.

Октомври отново изисква повече внимание насочено към дома и към отношенията с близките, с повече такт и мъдрост ще преминете и през този трънлив участък на годината. Слънчевото затъмнение в средата на ноември при някои ще донесе нова връзка, а при други нови идеи, върху които да съсредоточат вниманието си през следващите месеци.

Месец декември ще ви вкара в много разходи, но ще ги правите с желание, защото знаете, че така ще доставите радост на близките си, а това е много важно за вас, нали.

 

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

8 коментара so far »

  1. zuzi каза,

    Писа на януари 10, 2012 @ 3:35

    здравейте! другите годишни хороскопи кога ще бъдат готови?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2012 @ 10:13

    zuzi,
    до края на седмицата ще бъдат качени и други хороскопи.

  3. Ana каза,

    Писа на януари 14, 2012 @ 21:59

    Г-жо Дачева,промените за юнските Раци ще са негативни/драматични/нежелани, така ли да разбирам:
    “Най-уязвима е зоната на първата декада на знака, нещо което ще доведе до важни промени в живота на раците, родени през месец юни.Промените могат да бъдат преживявани по лесен или по труден начин”

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 15, 2012 @ 16:50

    Ana,
    всяка настъпваща промяна може да бъде приета или да и се противодейства. Обикновено квадратите ни принуждават да правим промяна там, където това се налага,но на нас не ни се иска, оттам може да произтече някакъв драматизъм.

  5. Neri каза,

    Писа на януари 17, 2012 @ 8:47

    Госпожо Дачева,
    Аз съм зодия Стрелец с асцендент Рак.Трябва ли да имам впредвид и хороскопа за Рак?
    Благодаря ви предварително!:)

  6. Ana каза,

    Писа на януари 17, 2012 @ 19:25

    Благодаря ви за отговора!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 18, 2012 @ 14:42

    Neri,
    да, винаги четете и двата хороскопа.

  8. Варта каза,

    Писа на ноември 25, 2012 @ 6:34

    Скъпа Муси, едва днес /25 ноевмри/ попаднах на Вашия сайт и съм очарована… За мен Астрологията е кардинална Наука и затова много ме дразнят посредствените тълкувания на Небесните Знамения! Ще потърся и книгите Ви. С обич – Варта

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии