Хороскоп 2015 за Овен


Ov12Муси Дачева

През 2015 година най-силно влияние върху живота на родените под знака на ще оказват двата гиганта на Слънчевата система – Юпитер и Сатурн. Придвижвайки се през другите два огнени знака -Юпитер през Лъв, а Сатурн през Стрелец, двете социални планети ще подкрепят делата на повечето от вас. Те ще създават онзи динамичен фон през цялата година, който няма да ви остави да скучаете. Предходната година също бе неспокойна и изпълнена с ярки събития, особено в периодите на активиране на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, към който принадлежи и вашия знак.

Първата половина на годината ще бъде доминирана от позитивното юпитерово влияние. Юпитер ще се движи в зоната на марсовия тригон на слънчевия , откъдето в даден момент е направил, или предстои да направи, тригон към рожденото ви Слънце.

В началото на годината Юпитер е в 21-я градус на Лъв и ще се придвижи назад до 12-я градус на знака, на 8- ми април 2015, когато ще излезе от ретроградната си фаза. За това време Юпитер ще направи за втори път тригон към родените със Слънце между 12-я и 21-я градус Овен, или това са родените от 1 до 10 април. Може да се каже,че това са щастливците на зодията за 2015 година, защото на прав ход от 8 април нататък Юпитер ще мине за трети път през точката на Марсовия им тригон (виж кн. „Номерологичен календар“). Тази група е под силното влияние и на Уран. Уран в Овен през 2015 година ще се придвижи между 12-я и 16-я градус,но преди да стане ретрограден на 26 юли, ще стигне 20-я градус на Овен.

За периода между февруари и юли 2015 година двете планети ще бъдат в тригон, който става точен два пъти. Веднъж на 3 март, в 14-я градус на Овен-Лъв, когато Юпитер е все още ретрограден, и втори път на 22 юни, в 20-я градус на Овен-Лъв, когато и двете планети са директни.

По този начин първата половина на 2015-та, особено времето между февруари и юли, може да се определи като провокираща импулсивната ви огнена природа и жаждата ви за успех за всичко свързано с лични планове, творчески проекти, професионална изява, ще повиши амбициите за налагане на собствената представа за нещата, независимо колко странно би изглеждало всичко това за околните. Първата половина на годината е добра за важни промени в професионален план, за сключване на нови договори за работа, за разширяване на работните контакти, за сдружаване с цел общ бизнес.

Докато излезе от Лъв на 11 август 2015 година, Юпитер ще влияе благоприятно върху всички от зодията, предимно върху сфери, които изискват поемане на риск и разчитане на собствените сили. Някои от групата Юпитер може да подтикне към хазартен начин на живот, или да провокира бунтарския дух и да ги настройва, съвместно с Уран, към опозиция на всичко, което създава рамки и ограничения.

На мнозина благоприятното юпитерово влияние ще помогне да наредят пъзела на личния си живот. Първата половина на 2015-та е удачно време за годеж и сватби, за „гнездене“, за създаване на семейство и дом, за зачеване на дете, особено след 8 април, когато Юпитер е вече директен.

Сатурновият период на личната година за една част от зодията може да се окаже най-значимият за първата половина на годината. На 20 февруари Марс, планетният управител, идва на ваша територия. Ще ви гостува до края на месец март и на практика това ще бъде много активен и динамичен период на 2015 година, когато ще имате силата и куража да се захванете със сериозни и значими дела, които можете да доведете до успешен край.

Другият позитивен период на годината е месец юни. Той е акцентиран от съвпада на планетният ви управител със Слънцето. Марс и Слънцето се срещат веднъж на около две години. Сегашният съвпад ще се случи на 14 юни 2015 година, на фона на тригона между Уран и Юпитер. Под влияние на тези аспекти някои ще бъдат преизпълнени с амбиция и желание да правят всичко бързо, от раз, и с размах. Общата тенденция на годината подкрепя подобна нагласа. С изключение на другият активен участник – Сатурн.

Сатурн в края на 2014 година навлезе в другия огнен знак -Стрелец. Така за Овен започна периода на сатурновия подем, около три години, когато Сатурн прави тригон към рожденото ви Слънце. Сатурн напредва през Стрелец докато стигне 4-я градус и на 14 март 2015 година навлезе в своята ежегодна ретроградна фаза. Така сатурновото влияние през първите три месеца на годината ще усетят родените в първите градуси на знака, тези от 20 до 25 март. Сатурн от Стрелец повлиява всичко свързано с движение на духа, развитие в по-високо ниво, себеобразоване, намиране на своя път на реализация. Сатурн ще ви подтиква да бъдете по-сериозни по отношение професионалното си развитие, да изберете път, който е най-добър за вас,след като сте пробвали различни дейности, и след като вече имате оформени предпочитания. Под негово влияние ще станете по-критични към всичко свързано с чужбина, особено към хора отдалеч, с които имате лични и професионални взаимоотношения.

На 14 март Юпитер става ретрограден, изминава на заден ход 4-те градуса на Стрелец и на 15 юни се завръща в Скорпион,през който знак се движеше от есента на 2012 година. До 2 август се движи назад, след което се обръща и на 18 септември напуска окончателно Скорпион. Ретроградният Сатурн между 15 юни и 2 август може да натовари с финансови ангажименти някои от родените в последните градуси на знака. Времето,през което Сатурн отново е в Скорпион, особено през юли, може да възобнови някои страхове отпреди една година. През юни хармоничните аспекти на планетите дават сила за намиране на рационални решения на финансови въпроси, на такива свързани със спестявания, с кредити, с общи семейни или фирмени сметки. През юли обаче спорните въпроси около наследство и недвижима собственост може да се окажат в повече и да доведат до някои разногласия в семейството.

Когато влезе в Дева на 11 август, Юпитер ще прехвърли за една година напред енергията си в полето на близките работни взаимоотношения. Това е време подходящо за промяна на работната среда, за влизане в нов колектив, или за наемане на нови хора, с които да разширите дейността си. От тази позиция Юпитер благоприятства началото на собствен бизнес, както и разширението на вече утвърден такъв.

Втората половина на годината, особено времето след 18 септември е добър период за предприемчивите представители на зодия Овен. До края на годината Сатурн ще се придвижи до 10-я градус на Стрелец като по този начин ще бъде опора за всички реалистични начинания на родените в първата декада на Овен. През октомври един от значимите подкрепящи аспекти е съвпадът на Марс и Юпитер в Дева,който дава енергия на предприемчивия дух на родените под знака на Овен както и да се утвърдят на вече заетата позиция.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии