Хороскоп 2018 за Дева

De12 2018 за Дева

Муси Дачева

За родените под знака на Дева астрологичната картина през 2018 година e значително по-благоприятна от предходната. Две планети, които са в сродни по стихия знаци, ще ви подкрепят в следващите месеци. Сатурн вече не е в Стрелец. Господарят на кармата напусна огнения знак на 20 декември 2017 година, като по този начин се намали задържащото му влияние върху голяма част от групата. В Козирог Сатурн ще бъде близо три години, до декември 2020 година.

Когато Сатурн се движи през Козирог, родените под знака на Дева преживяват сатурнов подем. Това е период от живота, който се случва два пъти в един сатурнов цикъл, в неравномерен интервал от време, през близо 19 и 9 години. Последният сатурнов подем за Дева е бил в периода 9 юни 1998-20 април 2001 година, когато Сатурн се е движил през Телец. А последният подобен сатурнов подем, когато планетата е била в Козирог, е бил между 14 февруари 1988 и 6 февруари 1991 година. През 2018 година Сатурн ще се движи в права и обратна посока, достигайки до 11 -я градус на знака, като по този начин фокусът на вниманието му ще бъде предимно в тези от първата половина на знака, и най-вече от първата декада на Дева.

Придвижвайки се през Козирог Сатурн оказва влияние върху най-атрактивната зона на слънчевия хороскоп, тази на любовта, страстта, творчеството, децата. То може да бъде на периоди задържащо, а в други – подкрепящо. Сатурн може да подложи на изпитание вашите желания и стремежи. Като краен резултат на сатурновия подем е намирането на подходящ партньор, зачеването и раждането на дългоочаквано дете, реализация на творчески проект, върху който е работено дълго време и получаване на признание за това, или започване на нещо, което ще ангажира трайно креативната страна на вашата личност.

Другата планета, която оказва влияние в астрологичната картина е Уран.

Уран излиза от огнения Овен, за да навлезе в земния Телец, през месец май 2018-та. Близо 8 години, от 28 май 2010 година, планетата на свободата и реформаторството се движеше през кардиналния знак. За това време периодът, в който Уран беше в квадрат с Плутон, от Козирог, бе изпълнен с противоречия в личния живот, неустановеност, раздели и събирания, период на дълбоки трансформации на физическо и психическо ниво, предимно в интимната сфера, на разрушаване на закостенели разбирания и неработещи взаимоотношения.

Сега, близо 8 години напред, планетата на реформаторството и новите технологии ще ви вдъхновява за важни житейски промени. Ще ви помага да пренаредите приоритетите си, да погледнете по нов начин на живота си, да намерите рационален подход за решаване на проблемите, измъквайки се от стари догми и предубеждения. В сферата на себепознанието Уран ще ви води по неизследвани територии, и с нестандартни методи. Планетата се придвижва бавно и за цялата 2018 година ще достигне до 2-я градус на Телец. Така под нейното подкрепящо влияние ще бъдат родените в началото на зодията. През 2018-та ретроградната фаза на Уран започва на 7 август и продължава до края на годината. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

Юпитер е другата планета, която ще оказва силно влияние през 2018 година върху вашата зодия. Гигантът на слънчевата система смени знака през месец октомври на предходната година, когато навлезе в Скорпион. От тогава до ноември 2018 година Юпитер ще влияе върху зоната на комуникациите, ученето, общуването в тесния кръг от близки роднини и приятели. Техните радости, ще бъдат и ваши. Юпитер подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите. Докато се движи през Скорпион той ще ви подтиква да бъдете колкото се може по-добре информирани по всички теми, които ви касаят, да знаете и умеете повече, да учите, и да предавате наученото на други хора.

Спътник на Юпитер в Скорпион в началото на годината е Марс. Планетата войн се движи през най-страстния зодиакален знак до 26 януари, като прави съвпад с Юпитер. Аспектът се случва веднъж на две години и малко повече, като за последно е бил на 18 октомври 2015 година. Точният съвпад сега е на 7 януари, когато Марс и Юпитер се срещат в 18-я градус на Скорпион. Енергията на съвпада може да се изрази в различни посоки, поставяйки ви пред важен избор, или заемане на определена позиция по важен въпрос, касаещ близък човек, или хора.

На 26 януари Марс навлиза в Стрелец, като ще се движи през него до 17 март. Марс в зоната на дома и семейните отношения, е с противоречиво влияние. Мъжката планета ще ви прави амбицирани да налагате себе си за всичко, което се случва в домашната среда и на близките ви, особено около пълнолунието във вашия знак на 2 март.

В рамките на транзита на Марс през Стрелец попада коридорът на първите затъмнения за годината. На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение, като съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията продължава около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, а това от своя страна е предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

Докато Юпитер се движи през водния знак Скорпион, той прави хармонична връзка с Нептун от Риби и Плутон от Козирог, което работи в полза на подобряване на отношенията в работната среда, и тези с работодатели, колеги, в полза на екипната работа и успехи посредством сътрудничество с други хора.

Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети, като особено важна е тази на планетния управител. Първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Периодът не е препоръчителен за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

За разлика от предходната година, Марс сега има ретроградност, която е между 26 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август, в Лъв.

През лятото е втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на приятелството и сътрудничеството може да ви даде някои отправни точки за промени в тази област.

Броят на затъмненията през тази година е по-голям от обикновено.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на планетния управител. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв. При ретрограден Марс, ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижни знаци и Юпитер в Скорпион, периодът предполага затруднения в организацията на пътуване и почивка.

Венера, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя се движи назад, между 5 октомври и 16 ноември, период който не е препоръчителен за планиране на сключване на брак. Планетата на любовта е благосклонна към вас през януари, през май-юни,и юли.

На 8-ми ноември Юпитер преминава в Стрелец, на своя територия. Транзитът на благодатната планета в зоната на домашните отношения е добро обещание за последните месеци на годината, за подобряване на бита и разширяване на семейството. На свободните сърца краят на годината, когато от 13 декември и Меркурий премине в Стрелец, е време за нови запознанства, сърдечни вълнения, радостни новини и посещения при роднини.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. роксана найденова каза,

    Писа на март 5, 2018 @ 12:45

    Възхищавам се на уменията и познанията Ви в астрологията!много бих искала да поръчам при Вас личен хороскоп, ако – да, МОЛЯ пишете на горния мейл.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии