Хороскоп 2020 за Козирог

Ko12Хороскоп 2020 за Козирог

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Козирог, началото на годината отправя предизвикателства към личната им активност. Струпването на планети във вашия знак е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер ви дойде на гости, а по-късно и Слънцето. Планетите активират всичко свързано с вашата личност. В това число и минали събития, в които сте взели активно участие.

Луната се грижи за нашите спомени. Когато тя се движи през вашия знак, или през някой от другите кардинални знаци, Везни, Овен и най-вече Рак, ще активира планетите в Козирог. А това значи привличане на събития, или спомени за отминали такива.

Идването на Юпитер във вашия знак на 2 декември миналата година е благословия, която се случва веднъж на 12 години. В голяма степен ще ви предложи много възможности, лекота на избора, но също така и увеличаване на желанията. Апетитът идва с яденето, а Юпитер подтиква към лакомия, както в хранене, така и в придобиване на пари, вещи, власт. Как ще се справите, зависи от собствените граници, които имате. За тях се грижи Сатурн, който също ви е на гости от края на 2017 година.

За разлика от миналата година, когато Юпитер бе в квадрат към Нептун, през тази, от вашия знак планетата благодетел застава в хармоничен аспект към планетата на мечтите и емпатията. С Нептун Юпитер прави секстил три пъти, на 20 февруари, 27 юли и 12 октомври. Това са периоди от време,в които отношенията ви с някой много близък роднина ще бъдат силни и затрогващи, предизвиквайки чувството ви за състрадание, съпричастност и подкрепа.

Сатурновото влияние ще продължава да бъде в тази посока- подкрепа, но и контрол да не се излиза извън рамките. За кратко ще ви даде повече свобода във времето, когато ще бъде във Водолей, от 22 март до 2 юли. Там ще започне и неговата ежегодна ретроградност – на 11 май, но тя ще завърши във вашия знак на 29 септември.

Цикълът Слънце-Луна е много активен в оста на вашия знак, Козирог-Рак. В началото на годината е пълнолунието в срещуположния знак, на 20Рак, на 10 януари, с лунно затъмнение. Още едно пълнолуние в тази зона края на годината, на 30 декември, в 8Рак. Две новолуния в Рак ще има през лятото, на 21 юни в 0Рак, като пълно слънчево затъмнение. Частично лунно затъмнение в 13 Козирог, а на 20 юли – новолуние в 28 Рак. Новолуние във вашия знак през 2020 няма да има. Но и посочените правят месеците януари, юни-юли и декември най-активни, когато сетивата ви трябва да са винаги отворени, да приемат и обработват постъпващата информация. Ще ви се налага да учите урока на включването и изключването. Кога да отдадете енергия, време, средства за дадена задача, проект, кауза, и кога да се отдръпнете.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий във вашия знак, който прави съвпад с рождените слънца/асцендент от първата декада. А няколко дни по-късно, между 8 и 16 януари, се разгръща крупен стелиум от четири планети- Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. В коридора на затъмненията вашите лични планове вероятно ще претърпят промени. Тези промени ще се изразят по-силно в следващите два месеца.

На 7 февруари Венера навлиза в Овен, в зоната на домашния уют и сигурността, което ще продължи до 5 март. На 16 февруари Марс навлиза във вашия знак, и до 30 март ще ви зарежда с амбиция и воля за постигне на успех. Добавянето на Марс към планетарното хоро е нож с две остриета. Особено срещата му с ЮЛВ, в края на февруари, когато някои кармични изчиствания могат да ви създадат повече грижи в домашната среда. Първата меркуриева ретроградност е по това време, между 17 февруари и 10 март, която внася безпокойство в близката среда, в отношенията с братя и сестри, племенници, братовчеди, съседи и съученици.

Венера отбелязва благоприятен период за личните дела през март, когато се движи през Телец между 5 март и 3 април.

Юпитеровото влияние ще бъде подсилено до степен на преекспониране в периодите, когато придвижвайки се през Козирог, прави съвпад с Плутон. Това ще се случи три пъти в рамките на 2020 година – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще ви доближат до разбирането за съвместяване на противоположностите, до мъдростта да виждате едновременно доброто и злото, красотата и грозотата, потребността от дълбока трансформация, за да се премине от едното в другото. Плутон се движи между 22 и 24 градус на Козирог което ще повлияе трансформиращо нагласите, стереотипите, вътрешния мир най- вече на хората с рождени слънца в тази зона.

На 5 май ЮЛВ напуска вашия знак, с което приключва етап на изчистване на стари модели, задръжки, обременености, влияния от миналото, отпадат някои ограничения наложени отвън.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от вашия знак стават ретроградни. На 13 май и Венера тръгва назад. По този начин в коридора на летните затъмнения през юни и до средата на юли пет планети са ретроградни.

На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В срещуположния знак то задейства партньорските отношения в криволичеща скоростна отсечка. Тук се случва втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли,в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и лунното по оста Рак-Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен. С него идва и голямото раздвижване в зоната на семейството, родителите, корените. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Юпитер се връща в Козирог, а на 5 юли е частичното лунно затъмнение във вашия знак, в 13 Козирог.

По този начин коридорът на трите летни затъмнения, в меркуриевия период на личната година, е време на съществени промени в професионалния живот, но повече в личното партньорство. Затъмненията разкриват някои възможности, до които не сте имали достъп. Дайте заявка, че ги търсите, и те ще ви се появят.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху емоционалния живот по много противоречив начин. Уран е подстрекател за отхвърляне на ограничения и зависимост, а в най-страстната зона на хороскопа той е бунтар, който периодично в рамките на следващите седем години ще ви подбутва към самостоятелност и свобода.

В емоционално отношение месец август е благоприятен. От 7 август до 6 септември Венера се движи през Рак, добър период за споделени радости с партньора.

Марс играе важна роля в семейния живот през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да правите промени в домашната среда. Планетата воин ще разбунва духовете в дома ви почти през целия си транзит през Овен, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от вашия знак. През тази година Марс ще транзитира зоната на семейството за по-дълго време, за повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. Планетата ще измине пътя от 28 до 15 градуса Овен, правейки квадрат с рождените слънца в тази зона. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неблагоприятно време за семейните дела. Ретроградният Марс ще разбуни духовете в семейното жилище, карайки ви да искате повече пространство за себе си, или за своята работа. Това е времето, когато ще търсите начини да се разширите, променяйки функциите на стаите или да наемете навън помещение за ателие, офис, магазин.

Ретроградният Марс е като трън в петата и ще ви държи в безпокойство, с повече грижи за дома, или за членовете на семейството ви. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, която засяга зоната на влияние върху отношенията с близки на сърцето ви хора – деца, близки приятели.

На 29 Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е непълното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви прави активни повече по теми касаещи собственост.

През декември ви предстоят раздели и нови гости. На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат вашия знак, преминавайки в зоната на финансите и личните притежания, откъдето ще оказват влияние през следващата година. На ваша територия двата гиганта се сближават, но не се срещат, не правят съвпад. Това правят в съседния знак още на прага в 0Водолей на 21 декември. На 21 декември на ваша територия почти едновременно идват Меркурий и Слънцето в деня на зимното слънцестоене. А за финал на тази нелека година, тя завършва с пълнолуние на 30-ти, в най-семейния знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии