Хороскоп 2020 за Лъв

La12Хороскоп 2020 за Лъв

За родените със слънце, или асцендент в Лъв, 2020 година предлага много възможности за изразяване на творческия потенциал. След като планетният управител се отдалечи от ЮЛВ отива към забележителния съвпад на Сатурн и Плутон, който оказва влияние както през изминалата, така и през настоящата година. Заедно с Меркурий от 8 януари Слънцето попада в орбитата на този съвпад, формирайки голям стелиум, с акцент 12 януари. Така зоната на работните задължения в държи здраво в обятията си още от началото на годината. И през следващите месеци ще бъде така, натоварване ангажименти, отговорности и добри резултати.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е нещо което се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система напусна зоната на сродния по стихия огнен знак Стрелец, за да влее позитивната си енергия в зоната на здравето и материалния успех. Юпитер е планета на разгръщането, което в Козирог може да се окаже коварно заради ентусиазма, с който ще ви подтиква да се наемате с все повече и повече работа, особено по време на аспектите с други планети.

Съвпадите на Юпитер почти едновременно със Сатурн и Плутон в стелиум е нещо, което не сте преживявали досега, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Срещата на трите мощни планети в земния знак Козирог укрепва чувството за стабилност в материалните дела, мотивира за разгръщане и мащабност. Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор. Някои идеи вероятно са се появили през пролетта и есента на изминалата година. Далечните планети са и велики учители. Ще ви се налага да учите различни уроци по пътя към успеха. Един от тях е урокът на личната дисциплина. Ако вие сте добре организирани, с ясни цели, уверени в себе си, отдадени на работата си, ще можете да увличате и другите хора, с които работите.

Докато Юпитер подтиква към разширение и разгръщане, Сатурн обратно, напомня че няма неизчерпаеми ресурси. Човешкото тяло също има граници на натоварване, и изисква периоди за презареждане. Затова много време през годината ще ви трябва да съчетавате тези противоположни тенденции, люшкайки се от една полярност в друга. В резултат ще научите важният урок за адаптацията, привикването, създаването на определени навици, които точно сега са ви необходими.

Аспектите на Юпитер с Нептун са позитивен фактор през 2020 година. Докато през изминалата година двете планети бяха в квадрат, преживявахте периоди на разочарование от хора или институции на които сте разчитали за финансова подкрепа. В тази посока се очаква промяна, тъй като Юпитер прави хармоничен аспект с мистичната планета. Това се случва три пъти в рамките на годината, заради ретроградните фази на планетите. Добре сработващи са двете планети, сключвайки секстили на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. В тези дни можете да бъдете по-смели в аргументацията си, когато искате подкрепа отвън.

Аспектите с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на здравето съвпадите Юпитер-Плутон могат да задълбочат някои страхове и да ви насочат в погрешна посока. Или да ви вкарат в рискова ситуация на работно място и сред колеги. Но по-вероятно е в тези дни да се чувствате изключително мотивирани, самоуверени, амбициозни, смели и пробивни. Плутон е планета на трансформацията, затова съвпадите и с готовия за рискови начинания Юпитер са много тънък момент на внимателен избор какво и как да се прави. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Венера започва годината в срещуположния знак Водолей, задавайки добра среда за партньорските взаимоотношения и общуването с околните. На 13 януари, дни след лунното затъмнение в Рак, Венера навлиза в Риби, в зоната на тайните, споделените притежания и отговорности, а на 27-ми прави съвпад с Нептун, което е добър знак за интимния живот, но с някои задръжки, заради квадратът и с Марс по същото време. На 3 февруари Меркурий е в Риби за един по-дълъг престой в този знак. На 9 февруари е пълнолунието във вашия знак. Така в периода след затъмнението се очертава благоприятен едномесечен период между средата на януари и средата на февруари.

Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, в Риби до 4 март, където ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари-март могат да са време на безпокойство около собствености, уреждане на документи, планиране на ремонтни дейности, покупки или продажби на имоти. Благоприятен период настъпва с новолунието в Овен и продължава през целия месец април.

Планетата на любовта преминава в сродния по стихия знак Овен от 7 февруари и ще се движи през него до 5 март, а след това с бързи стъпки прекосява своя знак Телец, за да се установи за по-дълго време в Близнаци. В този знак Венера ще направи своята ретроградност, между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера в непостоянните Близнаци ще внесе известна дисхармония в отношението ви с хора, които са далеч по разстояние, но и по дух. Периодът не е добър за взимане на важни решения, като такива свързани с образование, далечни пътешествия, смяна на наставници и школи, промяна на приоритетите, тъй като венерината ретроградност се застъпва с летните затъмнения.

На 5 май се случва важна промяна. Лунните възли сменят оста на движение за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, а ЮЛВ в Стрелец. Така се активира зоната на големите промени, премествания и придвижване наблизо и надалеч, което в съчетание с настъпващата сатурнова криза бележи неспокоен, но съзидателен житейски период.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни. Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни, лунно затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

Преди последното затъмнение, на 28 юни Марс навлиза в Овен. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Трудно ще постигате справедливост в този период, особено ако разчитате на силата, а не на правото. Благоприятен период, преди ретроградността на Марс, се открива след новолунието в Рак на 20 юли, и по-точно след като Слънцето, а по-късно и Меркурий влязат във вашия знак. На 27 юли е втория секстил на Юпитер и Нептун, време за благородни дела, за доставяне на радост на близки хора, за актове на дарения и признателност. Добрите мисли привличат възможности за справяне с някои здравословни неразположения,разчитайте на нестандартни методи, използвайте молитва, медитация, откъсване от светския шум.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху професионалната сфера, създавайки странни ситуации, в които единственият изход е рязката промяна.

Марс от Овен ще ви държи в напрежение през целия си транзит, от 28 юни до края на годината, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон,движещи се през Козирог. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. В този период, на 12-13 август е кардиналният квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог. В слънчевия период на личната година, Марс ви изпълва със самоувереност стигаща до самонадеяност, която води до попадане в рискови ситуации, и неадекватни реакции. Неблагоприятен период за далечни пътувания, за екстремни преживявания, за претоварване с физическа работа над възможностите ви. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Неблагоприятен период за кариерата, за съществени промени в тази област, за сключване на нови трудови договори, или такива с дългосрочен ангажимент.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци, в зоната на споделените интимности. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава известни трудности при планиране на пътувания, зимна почивка, организация на обществени мероприятия, или довеждане до край на съдебна процедура.

Краят на 2020 година е също толкова динамичен, колкото и нейното начало. През декември предстоят размествания и промени в зоната на Козирог, а оттам и в работните условия, но също така и в здравословния статус. На 17-ти и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на партньорството, в която ще влияят продължително време, Юпитер за година, а Сатурн за три. Тук, в зоната на връзките, договорите партньорството, Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага, в 0Водолей, на 21 декември, като отбелязват важен момент на обвързване, или такъв на развързване. На 21 декември в тази зона почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази динамична година, която завършва като бонус с пълнолуние на 30-ти, в най-ориентиран към семейството и традициите знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. ивелина каза,

    Писа на януари 1, 2020 @ 16:09

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии