Хороскоп 2020 за Стрелец

St12Хороскоп 2020 за Стрелец

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Стрелец, предстои невероятна година. През 2020-та планетният управител е в компанията на Сатурн и Плутон. Съвпадите на Юпитер едновременно с двете далечни планети е нещо, което не сте преживявали, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Срещата на трите мощни планети е в земния знак Козирог, който владее зоната на личните притежания в слънчевия хороскоп. Така темите, които ще се развиват под влияние на аспектите помежду им, но също така и с другите планети, ще касаят личните ресурси както на физическото, така също на менталното и духовното поле.

Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор. Някои идеи вероятно са се появили през пролетта и есента на изминалата година. Далечните планети са и велики учители. Ще ви се налага да учите различни уроци по пътя към успеха. Един от тях е урокът на търпението. Всяко нещо има своето време да се случи. Ако твърде много бързате, спрете и изчакайте. Ако се бавите, ще изтървете момента. Да уцелвате точния момент е „гвоздеят на програмата“ за 2020 година. Друг урок е пестеливостта. Козирог е пестелив до стиснатост. Със Сатурн в знака му се задава една умереност, която ще ви помага да получавате нещо срещу нещо, но не и да разпилявате, както сте често правите.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е мощен магнит, който привлича към вас ресурси. Рогът на изобилието няма да се излее, или поне не наведнъж, но ще има достатъчно. Юпитер е планета на разгръщането, което в зоната на личните доходи е коварно. Ще ви бъде трудно да намирате точката на баланс между двете противоположни влияния.

Плутон играе и за дата отбора. В началото на годината, между 8 и 16 януари, се оформя стелиум от четири планети Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. На 12 януари е съвпадът Сатурн-Плутон. На 10 януари е лунното затъмнение в Рак. Стелиумът попада в коридора на затъмненията. Покрай новогодишните празници възможно да пропуснете някои възможности. Ще ви се даде следващ шанс около 9 февруари при пълнолунието в Лъв. Аспектите на Юпитер мога да ви служат като ориентири.

Хармоничното влияние на Юпитер се подсилва от секстила му с Нептун, планетата на свръхсетивността, затова някои идеи могат да стигнат до вас по твърде мистичен начин. С Нептун Юпитер прави точен хармоничен аспект три пъти – на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Аспектите с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на финансите съвпадите Юпитер-Плутон могат да ви направят твърде неотстъпчиви, когато е нужно да направите корекция на първоначалния си замисъл. Плутон е планета на трансформацията, затова съвпадите и с готовия за рискови начинания Юпитер са много тънък момент на внимателен избор какво и как се прави. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

На 13 януари Венера навлиза в Риби, в зоната на дома и близките, а на 27-ми прави съвпад с Нептун, което при някои може да се прояви като радостни новини около идването на нов член на семейството. На 3 февруари Меркурий е вече прекрачил прага на дома с намерение да се заседи повече от обикновено. Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, почти изцяло в знака Риби, където ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари-март могат да са време на безпокойство около дома, грижи по близък човек, или уреждане на преместване в друго жилище. Периодът не е добър за договаряне на ремонтни дейности, рискувате да се разочаровате от майстори или от некачествени материали или уреди..

Планетата на любовта преминава в сродния по стихия знак Овен от 7 февруари и ще се движи през него до 5 март, а след това с бързи стъпки прекосява своя знак Телец, за да се установи за по-дълго време в Близнаци. В зоната на партньорството Венера ще направи своята ретроградност, между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера ще изисква повече от връзката ви, да си изясните дали сте с точния човек, дали вие сте точния човек за него/нея. Тази равносметка ще ви с налага да правите не само сега, но и в следващите месеци.

На 5 май се случва важна промяна, която касае вашия знак. Лунните възли сменят оста за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, в зоната на партньорството. Позитивното му влияние ще привлича нови хора към вас, ще ви помага да разширите контакти, контрагенти, клиенти. ЮЛВ влиза през задната врата на вашия знак. А с него и всичко онова, от което ще трябва да се освободите, да загърбите, да оставите в миналото.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е във вашия знак, на 5 юни лунното затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен, което се случва в юпитеровия период на личната година, време за активна работа, за натоварване със задачи, за поемане на отговорности. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Благоприятен период се открива след новолунието в Рак на 20 юли. На 27 юли е втория секстил на Юпитер и Нептун, време за благородни дела, за доставяне на радост на близки хора, или на такива които разчитат на вас. Добрите мисли привличат и подходящите хора и обстоятелства. Добър период за пътувания.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху работната среда като ще ви подтиква да размествате, поправяте и реконструирате така че всичко да бъде по-функционално и добре работещо.

Марс от Овен ще ви държи в напрежение през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за финансови операции, особено с лични средства. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Неблагоприятен период да разчитате на нови технологии, за да решите здравословен проблем.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци, в зоната на партньорството. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, особено в слънчевия период на личната година, ще ви създава известно безпокойство да намирате баланс между личните си потребности и нуждите на друг човек, или други хора.

Краят на годината е също толкова динамичен колкото и началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог, тази на вашите финанси. На 17-то и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на активната комуникация с околните. Тук Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага, в 0Водолей, на 21 декември, за да ви подтикнат да пристъпите към реализация на ваша идея за книга, или производство на изделие, или друга форма на творческа продуктивност. На 21 декември в тази зона почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази динамична година, която завършва като бонус с пълнолуние на 30-ти, в най-ориентиран към традициите знак Рак.

 

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии