Хороскоп 2021 за Везни

Ve12Хороскоп 2021 за Везни

Муси Дачева

За родените под знака на Везни, или с асцендент в Везни, 2021 година идва с големи обещания за благоденствие и успехи. С навлизането на Юпитер и Сатурн, почти едновременно, във Водолей, в края на 2020 година, навлязохте в интересен житейски период. Двата гиганта на слънчевата система правят този танц по двойки във въздушния знак през много голям интервал от време, затова, това което се случва на вас, и около вас, ще бъде важно и запомнящо се.

Юпитер и Сатурн се придвижват с различна скорост и съответно влияят по различен начин, и с различна продължителност. В зоната на любовта, страстта, творчеството, рисковите начинания, спекулациите и късмета Юпитер като планета на разширението, се развихря. Ще ви подтиква да искате и да искате все повече и повече, да правите много неща, за да впечатлите някого, да се държите неразумно и рисково.

Сатурн обратно, ще слага спирачки на ентусиазма и необмислените постъпки. Намирате се в зоната на сатурнов подем, който идва след преминалата сатурнова криза през последните три години. Сатурн се движи значително по-бавно, оттам процесите провокирани от него са разтеглени във времето. Господарят на кармата е пестелив в даровете си, но ще ви подкрепя в това да премисляте добре ходовете си, да планирате и завършвате планираното, да изразходвате ресурсите си пестеливо и да надграждате основите, които сте създали. Влиянието му силно подкрепя професионалния растеж.

Юпитер преминава бързо през Водолей, за около една година, а Сатурн за три. Юпитер през 2021 година ще препуска през пролетта към следващия знак като на 14 май преминава в Риби. На 20 юни навлиза в ретроградната си фаза там и се завръща във въздушния знак на 28 юли.

През 2021 година Сатурн ще се придвижи до 13-я градус на Водолей, съответно ще направи тригон с рождените слънце/асцендент на част от групата. На тези от първите градуси това ще се случи еднократно през зимата и ранната пролет на 2021-ва, за останалите това приятно преживяване ще стане три пъти, заради ретроградността на планетата от 23 май до 11 октомври.

Плутон, който продължава движението си през Козирог през цялата 2021 година, ще се движи между 24-я и 26-я градус на знака. За тези от последните градуси на Везни планетата-фокус ще съсредоточава вниманието в зоната на дома, корените, рода, традициите, отношението с родната среда. В периодите, когато има струпване на планети в кардинални знаци, тази тема ще бъде по-остро поставена. Подкрепа ще има от Нептун от Риби, който нализа в третата декада на знака. От април до декември планетата на мечтите и желанията застава в секстил към Плутон. Тази хармонична връзка ще ви помогне да решите някои въпроси със собственост, с придобиване на дял, или закупуване, както и за уреждане на отношения с роднини по възможно най-добрият начин.

На 8 януари Меркурий преминава във Водолей за един по-дълъг престой в този знак, около три месеца, до 16 март. За този период планетата на комуникациите ще премине през съвпади с Юпитер и Сатурн и ще направи своите хармонични аспекти с рождените слънца на хората от групата, както на прав, така и на обратен ход.

Първата ретроградната фаза на Меркурий е между 30 януари и 21 февруари, като планетата ще се придвижи назад между 26 и 11 градус на Водолей. Движейки се назад на ваша територия, вестоносецът на боговете ви поставя в разнообразие от контакти и отношения, където информацията не е винаги точна и ясна.

Обръщането му прави остатъка на месец март твърде благоприятен. Марс се движи през Близнаци между 4 март и 23 април. В края на март, на 28-ми е пълнолунието във 8Везни, а в това време планетата на амбициите прави съвпад със СЛВ в зоната на просперитета. Добър период за творческа активност и големи постижения. На 12 април е новолунието в срещуположния знак Овен, време за активност в сферата на партньорството и сдружаването. Април е месец на промените.

На 4 май Меркурий влиза в зоната на далечните пътувания. Транзитът във въздушния знак ще бъде по-продължителен, до 11 юли, заради ретроградната фаза на планетата. От 9 май до 2 юни Венера влиза в Близнаци. Двете вътрешни планети в зоната на големите планове, вдъхновяват и амбицират за реализация на желани и планирани неща, особено свързани с образование и повишаване на компетентността.

От средата на май до средата на юни е коридорът на първата група затъмнения за годината. Двете затъмнения, лунното на 26 май и слънчевото на 10 юни, са по оста Стрелец-Близнаци, като се отразяват предимно върху намерения за промени в основното занимание, премествания и пътувания. По време на втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни, която е в Близнаци, отношенията с хора от институции, учреждения, във връзка с важни за вас документи, ще бъдат под въпрос и с възможни усложнения.

През месеците юли и август предстоят две пълнолуния във въздушния знак Водолей. Пълнолуние на 24 юли в 1Водолей и на 22 август в 29Водолей, време за реализация на планове с близки на сърцето ви хора. През тези месеци Слънцето, Меркурий, Венера и Марс преминават почти едновременно през зоната на груповите дейности, а на 8 август там е новолунието в 16Лъв. Време за ярко представяне посредством колективни дейности.

На 22 септември Слънцето влиза във Везни, започва новата астрологична година на знака. От 30 август Меркурий се движи във вашия знак и добавя своята пъстра енергия към идеи и начинания. В слънчевия период на личната година се разполага неговата трета, последна ретроградност за 2021-ва. От 27 септември до 18 октомври Меркурий се движи назад между 25-я и 10-ти градус на Везни. Периодът е добър за съсредоточаване върху грешките и недостатъците, които можете с лекота и бързо да поправите, за да подобрите своята информираност и комуникацията си с околните.

От средата на месеца се навлиза в коридора на затъмненията, втората група за годината. Лунното е на 19 ноември в 27 Телец, с предизвикателството да боравите коректно с чужди пари и собствености. Слънчевото затъмнение на 4-ти е в 12 градуса Стрелец е в зоната на приятели и съседи, на близки роднини и съученици, с някои от които предстои да имате по-близки отношения. Още по-динамични стават отношенията в края на годината, с навлизането на Марс в Стрелец на 14-ти и ретроградна Венера от 19 декември.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

4 коментара so far »

  1. Еми каза,

    Писа на януари 9, 2021 @ 9:29

    Ето къде бил хороскопът

  2. Еми каза,

    Писа на януари 10, 2021 @ 11:58

    Здравейте, имам следният въпрос: вярно ли е, че Везните от трети декада няма да имам толкова лека година за разлика от проектите първа и втора декада? Благодаря и успешна нова година.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2021 @ 19:56

    Еми,
    Юпитер ще премине през целия знак Водолей, а през последната декада дори три пъти, така че ще имат подкрепа всички от знака Везни.

  4. Еми каза,

    Писа на януари 11, 2021 @ 12:14

    Много благодаря за отговора. Изключително обнадеждаващо звучи. :) Прекрасна година желая.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии