Хороскоп 2021 за Водолей

Vo12Хороскоп 2021 за Водолей

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей, или с асцендент в Водолей, 2021 година идва с поредица от предизвикателства. С навлизането на Юпитер и Сатурн, почти едновременно, във Водолей, в края на 2020 година, навлязохте в период на големи очаквания на околните към вас. Двата гиганта на слънчевата система правят този танц по двойки във вашия знак през много голям интервал от време, затова, това което се случва на вас, и около вас, ще направи дълбок паметов отпечатък. Юпитер и Сатурн се придвижват с различна скорост и съответно влияят по различен начин, и с различна продължителност.

Юпитер като планета на разширението, ще ви подтиква да искате и правите много неща, да се нагърбвате с ангажименти свръх вашите възможности. Сатурн обратно, ще ви кара да премисляте добре ходовете си, да планирате и завършвате планираното, преди да се хвърляте към нещо ново. Юпитер ще ви прави искащи и алчни за преживявания, Сатурн обратно, ще повишава самокритичността и задръжките. Юпитер ще ви подтиква да харчите и разпилявате време, емоции и материални ресурси, Сатурн обратно, ще ви прави от пестеливи по-пестеливи.

Юпитер преминава бързо през знака ви, за около една година, а Сатурн за три. Юпитер през 2021 година ще препуска през пролетта към следващия знак. На 14 май преминава в Риби, на 20 юни навлиза в ретроградната си фаза там и се завръща във вашия знак на 28 юли.

Сатурн се движи значително по-бавно, оттам процесите провокирани от него са разтеглени във времето. В зоната на сатурновата криза, в която сте, ще ви се налага да учите неговите уроци, къде лесно, къде с повече усилия. Под влияние на господаря на кармата се разпадат нещата, които са отживели времето си, не са ви нужни и ви пречат – отношения, ангажименти, притежания. Сатурн разгражда старото, и съгражда по-стабилно и дълготрайно ново.

През 2021 година Сатурн ще се придвижи до 13-я градус на Водолей, съответно ще направи съвпад с рождените слънце/асцендент на част от групата. На тези от първите градуси това ще се случи еднократно през зимата и ранната пролет на 2021-ва, за останалите това ще стане три пъти, заради ретроградността на планетата от 23 май до 11 октомври.

Уран е другата планета с важно значение през 2021 година. Ще се движи между 6-я и 14-я градус на Телец в зоната на отношенията с най-близките. Свободолюбието,което провокира планетата авантюрист, ще ви и кара да гледате с друго око на обвързаностите си. Импулсът за отхвърляне на задължения ще бъде по-силен, когато планетата е в напрегнати аспекти с другите планети, най-вече с Юпитер и Сатурн от вашия знак.

На 7 януари Марс преминава в Телец и ще се движи през него до 4 март. На 20 януари той прави съвпад с Уран. Марс запалва искрата на Уран за бунт и разрушаване на статуквото. позитивна енергия, добро самочувствие и повишава амбициите. Съвпадът на планетата воин с Уран е съпътстван от квадрат с Юпитер и Сатурн. Тази сложна конфигурация ще постави някои в трудна ситуация на личен избор и самоопределяне. Докато квадратът на Юпитер и Уран е еднократен, през януари, то този със Сатурн, между двамата управители на знака, се случва три пъти. Влиянието се простира в месеците януари-февруари, юли, ноември-декември.

Първата ретроградната фаза на Меркурий е между 30 януари и 21 февруари във Водолей. Движейки се назад на ваша територия, вестоносецът на боговете ви поставя в центъра на информационния поток, но често ще се включва развален телефон,с погрешно възприемане или интерпретиране на случващото се. Не е добър период за договаряне на каквото и да било.

Месец март е благоприятен. Марс се движи през Близнаци между 4 март и 23 април. В края на март, в дните на пълнолунието във Везни на 28-ми, той прави съвпад със СЛВ. Добър период за творческа активност и постижения. Април е месец за много движение, пътувания и активна комуникация.

На 4 май Меркурий влиза в Близнаци. Транзитът във въздушния знак ще бъде по-продължителен, до 11 юли, заради ретроградната фаза на планетата. От 9 май до 2 юни Венера влиза в Близнаци. Двете вътрешни планети в най-романтичната зона на хороскопа внасят раздвижване и лекота в общуването, много контакти, срещане на интересни хора, създаване на връзки. Много благоприятен период за свободните сърца, но преди коридора на затъмненията, до средата на месеца.

От средата на май до средата на юни е коридорът на първата група затъмнения за годината. Двете затъмнения, лунното на 26 май и слънчевото на 10 юни, са по оста Стрелец-Близнаци, като се отразяват предимно в емоционалната сфера, в интимните отношения и неформалните връзки. По време на втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни, която е в Близнаци, отношенията с близки на сърцето хора ще станат твърде чувствителни на провокации и натиск.

През месеците юли и август предстоят две пълнолуния във вашия знак. Пълнолуние на 24 юли в 1Водолей и на 22 август в 29Водолей, време за реализация и сбъдване на желания. През тези месеци Слънцето, Меркурий, Венера и Марс преминават през зоната на партньорството, а на 8 август там е новолунието в 16Лъв..

На 22 септември Слънцето влиза във Везни, навлизате в юпитеровия период на личната година, време на активност в професионалната сфера и постижения. От 30 август Меркурий се движи там и добавя своята пъстра енергия. Тук се разполага неговата трета, последна ретроградност за годината. От 27 септември до 18 октомври Меркурий се движи назад във Везни. В зоната на мащабната комуникация ретроградността на Меркурий е противоречива, привлича стари контакти с ново звучене, но и обърква плановете за учене и пътешествия, както и отношения с чиновници и бюрократи.

От средата на месеца се навлиза в коридора на затъмненията, втората група за годината. Лунното е на 19 ноември в 27 Телец, с предизвикателството да осмислите преживяното в семейната среда, да отделите важното от маловажното. Слънчевото затъмнение на 4-ти е в 12 градуса Стрелец е в зоната на приятелството и подкрепата,където им много уроци за учене.

От 5 ноември Венера е в Козирог. Планетата на любовта ще бъде по-дълго време в зоната на себепознанието и духовния растеж, а в края на годината тя става ретроградна.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии